Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vreme izbora - promene!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vreme izbora - promene!
Lala
 Aaaaaaa....Ja sam mislio da si član skupštine... onda OK, zaboravi.
Ali imaš štošta da pitaš svoje delegate, na zboru sekcije.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Limun
 Sta ima da ih pitam bio samo jedan od troice ova dvoica digli ruke nece ljudi vise da kidaju zivce!
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 Pa što ne opozovete te koji neće, i imenujte druge, koji hoće da rade? Od delegata treba početi sa rešavanjem problema.

Limun
 [xhide][/xhide]Nacuo sam danas od dva delegata da vodjenje knjiga LU kosta 150.000.00 din mesecno i to se placa privatnoj agenciji ciji je vlasnik danas vodio zapisnik na skupstini i koji je izgleda kandidat za buduceg predsednika, ali to je jos ne provereno to cu tek da ispitam.[xhide][/xhide]

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

LU Aleksandrovo
 U ovoj priči, je mnogo para u pitanju, ovde promene bez ozbiljne revolucije nisu moguće, a najmanje nekim izborima, uloge su podeljene, pravila se znaju, predstava može da počne, u stvari odavno je ona počela, i traje izgleda bez pauza. Ovako nešto kad čuješ to je poražavajuće i razočaravajuće, ali očigledno i činjenično stanje, koje je slika i prilika većine lovačkih udruženja u Srbiji, što nimalo ne treba da čudi, kad se uzme u obzir da se u lovstvu vrte i pare i korist.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Lala

LU Aleksandrovo kaže:
U ovoj priči, je mnogo para u pitanju, ovde promene bez ozbiljne revolucije nisu moguće, a najmanje nekim izborima, uloge su podeljene, pravila se znaju, predstava može da počne, u stvari odavno je ona počela, i traje izgleda bez pauza.

Problem je što se pravila odavno znaju, ali se ne poštuju. A uloge jesu podeljene, samo što će režiser (država) u nekim slučajevima morati da reaguje prema lošim glumcima u ovoj predstavi, sva je prilika.

LU Aleksandrovo
 Država je trebala odvojiti lov od udruženja, najispravnije bi možda upravo bilo tako, udruženja ostaviti onima koji oće da se organizuju, druže i na neki način razmenjuju svoje utiske i iskustva, a lov da je isključivo prepustila, fizičkim licima, ortačkim društvima ili bilo kom drugom vidu poslovnog udruživanja to jest funkcionisanja. Ovako ispada da su pomešane babe i žabe, što ne kažem da nemože da funkcioniše, posebno ako se zakoni budu malo ozbiljnije sprovodili, ali tu će i nastati problem, mnoga udruženja nedovoljno organizovana i sa lošim, pohlepnim rukovodstvima neće uspeti da prežive i jednostavno će biti izbrisana, zar se članstvo takvih udruženja nada da će ih država zaštiti upravo od samih sebe, može ih samo još kazniti i sigurno je da će to i učiniti kad god bude po njoj trebalo, a možda bi to trebala i činiti često jer bi tako i mi jarani shvatili da se od nas očekuje da uredimo svako u svojoj kući stanje i ispravno funkcionisanje.

Limun

Limun kaže:
Ja nisam clan skupstine bio sam tamo samo kao posmatrac, cudi me da su mi dozvolili da pitam i ono sto sam pitao!
Mislim da sam i ovde malo pogresio, hteo sam da kazem da nisam delegat u skupstini. Po statutu svi clanovi LU su i clanovi skupstine, izvinjavam se!

Khalil Gibran

LU Aleksandrovo
 Ok limun to se razume jer si napisao da tvoje društvo ima tri delegata i da dva nisu došla i da je bio samo jedan. Nemoj da se nerviraš čak i da si delegat, ništa bitno ne bi ni ti pomerio, niko i neće dok se ne stvori kritična masa nezadovoljnih i rešenih da nešto promene, normalno ako budu imali lidere sposobne za to, do tada će uglavnom sve ostati po starom.
Milioni revolucija ili značajnijih promena je planirano ili pokušano ali su samo retke uspele. Strahovito je mnogo onih koji nisu uspeli i doživeli čak i teške životne posledice u odnosu na one koji su uspeli da ipak nešto urade.

Lala
 Čitam ova dešavanja po LU, što se piše, dosta takvih info mi stigne drugim putem, neke informacije i neproverljive priče, i pravo da vam kažem, malo mi je muka od toga, šta se radi, i koliko je to uzelo maha, i do koje granice više ide, da se ne zarezuje ni 'Z' od zakona, ni 'P' od pravilnika.
Imam utisak, da se zakoni donose, a da istovremeno na terenu ide proces razmišljanja, kako da se eskivira primena zakona u praksi. Još se čestito ne osuši štamparska boja, a već ima ideja o rupama u propisima.
Mislim da, ako ova država misli da sačuva svoje prirodno bogatstvo (lovišta i divljač), mora pokazati čvrstu volju, da sprovodi propise. Ne mogu da krivim šefove, načelnike, ljude koji kreiraju propise; mogu da okrivim jedino neposredne izvršioce na terenu. Tu mislim i na prekršioce, i na one koji na lokalu treba da se staraju o sprovodjenju propisa. I imam osećaj da je, nažalost, vrlo česta sprega izmedju prekršilaca i onih koji bi trebalo da ih sprečavaju u kršenju propisa.
A najviše krivim ćutljivu većinu po LU, koja okreće glavu, i diže dva prsta, i kad treba i kad ne treba, sve sa obrazloženjem da 'neće da se mešaju', kao da se radi o nekom drugom.

LU Aleksandrovo
 E to 'neću se mešam' je jedan od najvećih problema sakrivamo istinu od samih sebe, 90% njih preuzme funkciju samim tim i obavezu koju nikada ne ispuni prema svom članstvu, ne da objašnjenje ni o toku ni o glasanju na sednici, jednostavno tajac, a pametniji jednostavno ni ne odu na sednicu skupštine, smatrajući da su tim postupkom potpuno nedužni za sva dalja zbivanja.

Lala
 To je logika noja, zabodeš glavu u pesak, i ništa ne vidiš i ne čuješ, pa misliš da se ništa i ne dešava.
Mada, kad vidiš koliko je brljotina prolazilo, i prolazi i dalje, u praksi, onda ljudi počnu da razmišljaju o onoj poslovici 'pas laje, vetar nosi', pa neće da troše vreme i energiju. A upravo takvo razmišljanje omogućuje da se brljotine umnožavaju.

LU Aleksandrovo
 E Lalo svugde i u najmanjoj stvari treba lider, a tu čast treba neko i da prihvati, normalno rad i angažovanje, da bi na kraju stigao do slave i ovacija od svojih istomišljenika iz bliske ili jako daleke pozadine, ako pre toga ne završi u ludnici ili zatvoru, a najčešće popljuvan upravo od svojih. Pa sad ko vole nek izvole.

A budući regionalni savezi, koja je to priča.

Sremac75
 E moj brate Limune, kao da gledam tu vašu skupštinu.
Ista ko naša.
Svi bleje a mačke kolo vode!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

LU Aleksandrovo
 Vreme izbora možda i jeste ali vreme promena koliko se vidi nije, nema dvojbe da ogromna većina lovaca, nije ništa naučila niti ima nameru da nešto menja, čudimo se rukovodstvu LSS a sami pravimo još veće greške, tražimo promene koje nismo sposobni da sprovedemo u rođenim društvima i udruženjima. Nema ovde krivice u drugima, do u nama samim. U ovim narednnim zbivanjima koja su pred nama lovcima članovima udruženja, može se bar sada jasno videti da će biti svako za sebe pa kako se ko bude snašao.
Kada sam pre mesec i nešto dana počeo aktivno da učestvujem na ovom forumu mislio sam da je situacija među običnim članstvom mnogo bolja, da bi sada sa žalošću konstatovao da je više nego alarmantna, i da ne vidim način na koji bi se mogla poboljšati u neko skorije vreme. Jednog dana možda kada bar nekoj većini sazri svest, ako tada budemo u ovakvom obliku i postojali.

Sremac75
 Kod nas ljudi shvate neke stvari tek kada guzicom tresnu o beton!
Pa kad zaboli guza, uključe mozak, ali obično bude kasno pa se kaju!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Izvinjavam se svim članovima foruma na ružnim rečima ali bilo je jače od mene. Hvala što ste obrisali moj poslednji post
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac

Lala kaže:

Limun kaže:
...niko nije pitao zasto skupstina nije sazivana tri godine u zadnjem mandatu, ja pitao, receno mi je da bi se ustedelo u vrememenu jer zasto bi se clanovi skupstine maltrtirali da dolaze na razne sednice kada predsednik i upravnik mogu sami da donose odluke o svemu. Kaze covek da je mnogo vremena izgubijo i po raznim zasedanjima i sednicama od Beograda do Cacka i Kragujevca pa nije imao vremena da saziva skupstinu i clanove obavesti kakve su odluke tamo donosili!
Statut cu izbaciti ovde samo da skeniram pa se malo cudite!

Limune, propustio si da pitaš, kako je prihvaćen finansijski izveštaj pred nadležnim organima LU, kada ga skupština nije usvojila (pošto kažeš da 3 godine nije bilo skupštine). Nije smeo niko ni da preda završni račun LU, bez da ga skupština prvo usvoji. Time bi bio napravljen jedan sasvim lep prekršaj, a možda i krivično delo.

U INDJIJSKOM LU FRUŠKA GORA PREDAT ZAVRŠNI ZA 2010 BEZ SKUPSTINE,A BOGAMI I BEZ AMINA NADZORNOG ODBORA

zoranp
 Ma šta tu ljudi više pričati osim može im se i gotovo!! Cry ...niko nikog ne dotiče ni pet posto, adržava kao da nema ni zakona ni vlasti!!! STRAŠNO I JADNO Angry
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75

u indjiju ima djungla kaže:
U INDJIJSKOM LU FRUŠKA GORA PREDAT ZAVRŠNI ZA 2010 BEZ SKUPSTINE,A BOGAMI I BEZ AMINA NADZORNOG ODBORA

Ma šta će im skupština i NO, verovatno su znali da će sve svakako biti usvojeno pa nisu hteli da gube vreme................
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Bezbednost u lovu: pre, za vreme, i posle! METODE LOVA 55 01.02.2014. 21:30
Prognoza promene vegetacije,zbog klimatskih promena u Sloveniji STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 11.10.2013. 18:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,389,162 posete www.srbijalov.com