IZVINJAVAM SE DELU LOVACA LU BAC TIPA SLOBODANA CELICA I MALOBROJNIH NJEMU SLICNIH!
Vama Lalo kao coveku koji zeli da nepristrasno informise lovce trebalo bi da bude poznato zasto sam spomenuo Belo polje.
To je granica sa moim LU i znate da tamo postoji okupljaliste "lovaca' za koje je vreme lovostaja nepoznanica i da se lovi sze sto naidje od 1.1 do 31.12. u godini.
Ukoliko to ne znate raspitajte se kad dodjete u Bac(morate znati sta se desava u Vasem dvoristu).
Inace do tamo se i dolazi prolaskom kroz moje loviste tako i vidi se ko tamo gostuje.
Evo naglasavam da Vi nemate nikakve veze sa tim ljudimakoji tamo rade necasne krivolovacke radnje,ali sam siguran da znate sta se desava na Belom polju.
Pozdrav i nisam iz Udbe!
Swarowski, Bač nije 'moje dvorište', ja sam iz NS, i nemam opciju da pratim šta se dešava u lovištu Bača, svaki dan, a čini mi se da ti imaš (molim te, da ne govorimo 'Vi', ovde smo svi kolege lovci i obraćamo se na 'ti', lovački).
Ako imaš saznanja, o nezakonitim radnjama u lovištu, dužan si da podneseš prijavu nadležnim organima, ili u suprotnom, možeš odgovarati za prikrivanje. Ja ta saznanja o krivolovu nemam, nemoj tvrditi i sigurati da ja znam bilo šta o tome. Da znam, rekao bih 'tamo gde treba'. A pošto ti kažeš da znaš, molim te, da uradiš ono što po zakonu moraš da uradiš, i da podneseš prijavu sa dokazima, ili da svedočiš šta si video. Da se ja raspitujem i vršim istragu, da li je bilo nezakonitosti u lovištu? Pa čoveče, nemam ja ta ovlašćenja, niti sam na nekoj funkciji u LD/LU, niti bilo šta drugo - običan sam vikend-lovac! Odakle ti ideja da ja idem od čoveka do čoveka, i da pitam šta se to radi, ako se radi? Pa nisam tolika budala, da to radim...
Još jedna stvar: ja ne informišem lovce, ovo je forum, na kojem svako iznosi svoje mišljenje. Ako misliš da ja informišem, onda si i ti upravo informisao lovce-članove foruma, o nezakonitim radnjama u lovištu LU Bač, i o nezakonitom ponašanju lovaca istog udruženja, pa te molim, da ili izneseš imena onih koji ''love sve što naidje od 1.1. do 31.12. u godini'', ili, ako to nećeš da uradiš, očekujem da se izvineš svim poštenim lovcima iz Bača, i mom LD, jer si izneo teške optužbe, bez dokaza.
Zamisli kako bi bilo, da ja pogrešim, pa npr., napišem da sam tebe baš video kako krivoloviš, sa grupom lovaca tvog LD? Da li bi ti bilo prijatno, a istovremeno znaš da to nije tačno?
A kako se u to Belo polje dolazi kroz lovište LU "Mostonga" Odžaci i gde se Belo polje graniči sa lovištem LU "Mostonga" Odžaci, odakle je Swarovski???
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Belo polje je deo revira Bač, prema Vajskoj i Bodjanima, sa desne strane puta. Leži izmedju puta, i ribnjaka, na kraju Belog polja je granica sa drugim revirima. U jednom delu se Belo polje valjda graniči sa Deronjskim šumama. Možda je Swarowski na to mislio? To jeste deo lovišta Odžaci, ako se ne varam, ali tuda se ne ulazi na Belo polje, ulazi (lenije) su od asfaltnog puta, koliko ja znam.
Šta god da je mislio, ne može ovako paušalno da se optužuje. Imena i dokaze na sunce! Ili izvinjenje mom LD, i poštenim lovcima, i novom sekretaru LU (sa kojim smo se, po Swarowskom, usrećili).
Dosta više zezanja u mozak, 'neki', 'pojedini', 'ekipa u akciji' i slične provokacije. Ispada, po tvom upisu, Swarowski, da svi znaju da se na Belom polju vrši svakodnevna lovokradja, ali da to svi, uključujući i upravu mog LD, i lovce mog LD i LU, da svi to tolerišemo i žmurimo? Preterao si, zaista si preterao sa ovim upisom! Da je bila reč o nekom drugom LD/LU, banovao bih te odmah, ali sad to neću uraditi, da ne ispadne da ne dam da se piše o mom LD/LU.
Vraćamo se na temu, tema je 'Vreme izbora - promene'. Swarowski, pazi šta pišeš ubuduće.
U jednom delu se Belo polje valjda graniči sa Deronjskim šumama. Možda je Swarowski na to mislio?
Ispada, po tvom upisu, Swarowski, da svi znaju da se na Belom polju vrši svakodnevna lovokradja, ali da to svi, uključujući i upravu mog LD, i lovce mog LD i LU, da svi to tolerišemo i žmurimo?
Lalo to bi bila prava istina,mozes da obrises ali mislim da ne bi trebalo radi prave informiranosti lovaca.
Zasto bi ja iz drugog LU kao obican lovac prijavljivao kad necete vi kojih se direktno tice.
Kad dodjes u Bac ti radi svoje informiranosti priupitaj lovacke kolege da li je ovo istina,ako kazu da nije ti izbrisi i moj nalog i upis.
Sad ce se sremac sigurno setiti da smo u toj sumi vise puta zajedno lovili divlje svinje!
Laku noc!
Eto,jesam li vam rekao?Osetio sam ga da je jedan od nasih, samo polako bice tu jos konstruktivnih razgovora.A sto se tice sremca i divljih svinja... Take It Easy
Swarowski, tvoja zakonska obaveza i kao gradjanina, i kao lovca (bilo gde da si član) je da prijaviš nezakonitosti i krivolov, i da ono što znaš izneseš pred nadležne organe. Ovo što pišeš, je najobičnije prazno naklapanje: ''Zasto bi ja iz drugog LU kao obican lovac prijavljivao kad necete vi kojih se direktno tice.''; otkud ti znaš ko šta hoće ili neće? Nećeš da izneseš imena i dokaze, ali ponovo iznosiš tvrdnje, zbog kojih neko, ako su tačne, može da završi i u zatvoru. I još tražiš da to tolerišem, jer, kao, informišeš lovce? Informiši onda lepo, ko je, kada, gde i kako vršio krivolov, i ko od nadležnih nije reagovao, a znao je za to? Kad već 'informišeš', crni informatoru... Usput si i mene stavio u grupu ljudi koja zna, a neće da reaguje (''VI kojih se direktno tiče'' ), a pre toga napišeš kako ja sa tim nemam nikakve veze, ali si siguran da znam za krivolov? Ti stvarno nisi svestan šta pišeš, i nisi svestan težine optužbi koje iznosiš. A da možda tebe ja malo nazovem lažovom, ako ne dokažeš ovo što si napisao, šta ja to znam, u vezi krivolova na Belom polju?
Ja mislim da su ti tvoji upisi čista provokacija, i veruj mi, sad mi je više pun tavan takve priče. Zucni još jednu takvu tvrdnju, bez dokaza, letiš sa foruma. Ili dokazi i imena, ili izvinjenje. Poslednja opomena. Nećeš biti prvi, koji je zbog takvih stvari bio izbačen. Da se ja raspitujem po Baču, ko krivolovi, da prilazim jednom po jednom lovcu i da ga pitam da li krivolovi?? Pa jel ti misliš da sam ja lud? Evo, pitam tebe, ti kažeš da znaš, reci sad, kad si načeo priču. Ili jesi, ili nisi LAV! Junačino...
Imaš organe, i državne i lovačke, kojima možeš svoja saznanja o krivolovu u Baču, ako ih ima uopšte, da preneseš, da podneseš prijavu, kao i svoja saznanja o onima koji na to ''neće da reaguju''. Samo da te podsetim, da ako to ne uradiš, onda nisi ništa bolji od onih, koji se takvim nezakonitim radnjama bave, a takvima nema mesta ovde. Pa negde drugde optužuj i lupetaj bez dokaza.
Uopšte me ne zanima, gde si ti, i sa kim lovio DS, sa Sremcem, ili sa bilo kim drugim. Ovo što si napisao, je čist bezobrazluk. Danas iznesi imena i dokaze za krivolov, i imena onih koji su znali a nisu reagovali. Večeras ću ili ovde pročitati to, ili ću staviti tačku na tvoj nastup na forumu.
Ako iznese imena, onda će morati da podnese prijavu tamo-gde-treba, ili će i sam biti u problemu, pošto prikriva krivično delo krivolova.
Ima 3 opcije: ili da se izvine za neistinite tvrdnje, ili da obelodani imena i saznanja, ili leti sa foruma, kao provokator.
A ti Cuciću, nemoj da se praviš naivan, da ne znaš šta posle ovog može biti, i da zakuvavaš. Optužio čovek bez dokaza neke moje kolege lovce, za krivolov, optužio moje LD da to prikriva, od mene traži da se ja raspitujem ko krivolovi, a on zna i neće da kaže. A kaže, siguran je da i ja znam! Malo morgen.
Ja sam siguran, da on nije svestan šta je napisao.
Ne zakuvavam, nego sam upravo i razmišljao o solucijama i posledicama, i gde to možda da odvuče, zato sam onako napisao. Ja se lično ne bi povukao, samo znaš i sam da je čak i da navede imena, to nemoguće dokazati, a što kad napiše on o nekome, taj može da iskoristi to i da ga tuži za klevetu.
Možda si kao admin pre trebao da brišeš taj post, ovako je samo posejano seme sumnje.
Nikad ne brišem nekom post, dok mu ne dam priliku da svoje tvrdnje dokaže, ili da se ispravi. A za ovako teške optužbe, i mojih kolega, i mog LD/LU, i uprave mog LD/LU, pa i mene lično da je siguran da znam za krivolov na Belom polju, mora da ima i debele dokaze. I napisa još, da zna (kako zna?) da ja nemam veze sa krivolovom i krivolovcima - možda sam im baš ja vodja i glavni organizator? Sve zna taj Swarowski, mnogo načitan čovek ...Ako nema dokaze, onda je provokator, koji iznosi lažne tvrdnje, i kao takav,nema ovde šta da traži. On zna šta ja znam?...Glupost!
Moguće je sve dokazati, ako ima fotografije, snimke, svedoke, materijalne dokaze, ili ako lično podnese prijavu i svedoči, da je bio očevidac krivolova. A ako je nemoguće dokazati nešto, onda nije trebao da piše onakve paušalne nebuloze.
(Dez)informator...
Ja mogu da sumnjam, da u lovištu LU Bač ima krivolova, i nedozvoljenog lova, kao što ga verovatno ima i u drugim lovištima. Mogu da razmišljam o tome ko su mogući počinioci, ali ništa više od toga. Nemam dokaza i neposrednih saznanja, pa i ne pričam. A pročitaj moje upise na temi 'Krivolov...', pa ćeš videti koliko ne podnosim to.
Lopov je onaj koga uhvate, i kojem to dokažu. Svi ostali su čisti. A najgore je napisati, da se krivolov prikriva; e to je još strašnije, od samog krivolova. Swarowski kaže, da ima saznanja, valjda i dokaze, ali neće da kaže, pa ko onda prikriva? Ja, možda, jer on tvrdi da ja znam (na osnovu čega tvrdi?), ili on, koji napisao da zna, ali neće da kaže!
U redu je, neka čovek odgovori ako hoće, ako neće, uzećemo to kao dezinformaciju.
Jao pamet nam našu lovačku......
E a izbori su odlično krenuli, promene još više obećavaju jer one dođu posle izbora, to se već sasvim lepo vidi u LSS, mada je sve pomalo traljavo, ali ih treba razumeti, tek su izabrani i novi u tom poslu pa im treba vremena da se uhodaju. Zato u principu i nije dobro često menjati čelne garniture, tamant postanu stručni i funkcionalni mi ih zamenemo, upravo kada bi trebali da od sebe daju najviše što mogu.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Nije to, Sremac, nego je hteo mene da citira, ali nije uradio dobro tehnički, pa ispalo tako, bez navodnika.
Uostalom, kaže da je tvoj kolega, da zajedno lovite pa što nisi malo podučio čoveka, oko izjava i tvrdnji... uz lovački doručak, malo priče o pravnim temama, i onda ne bi bilo ovih problema! Nemaš edukativni pristup, Sremac, kolega ti pravno neuk, priča svašta, a ti se zezaš, samo na DS misliš u lovu!
LU Aleksandrovo kaže:
Ne zakuvavam, nego sam upravo i razmišljao o solucijama i posledicama, i gde to možda da odvuče, zato sam onako napisao. Ja se lično ne bi povukao, samo znaš i sam da je čak i da navede imena, to nemoguće dokazati, a što kad napiše on o nekome, taj može da iskoristi to i da ga tuži za klevetu.
Možda si kao admin pre trebao da brišeš taj post, ovako je samo posejano seme sumnje.
B)
e već kad je "posejao seme sumnje" i izneo optužbu neka stoji iza toga jer iznošenje "informacija" nije samo ...
-možda je trebao da razmisli pre nego što "informiše" ako ima dokaze!!! samo napred!!!, jer takvima treba stati na put! ....
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Hunter_lovac Offline
· 12.12.2023. 23:19
Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?