Vreme izbora - promene!
|
Lala |
Objavljen 25.03.2011. 21:41
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
meshtan kaže:
Lala kaže:
Nema Swarowskog, da se izjasni...
Ništa, sam je odabrao.
Upise ću ostaviti, za primer, kako neki član foruma ne treba da piše. A ja držim do svoje reči.
Swarowski, nisi više dobrodošao na forum Srbijalov. Ban! Nemoj tako Lalo,mozda je covek bio na putu ili nekako drugacije sprecen da odgovori...mozda se temeljno sprema za neku skupstinu ili tako nesto...mozda hoce da predje na pravu stranu...mozda je u sumi...a ti odmah po kratkom postupku ffiiikk...daj mu malo 
I pored mog upozorenja, da vodi računa šta piše, on je ponovio svoje. E pa, pošto se donekle direktno ticalo i mene, morao sam da reagujem. Da je poštovao upozorenje, ne bi bio banovan. Žao mi je, ali tako mora, da nisam reagovao, ne bi valjalo.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 25.03.2011. 21:51
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Ma po cim se zabrlja odmah FIKB)
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 25.03.2011. 22:26
|

Moderator

|
Da se vratimo na temu izbora u LSV: počele su da kruže neke priče, neproverene, da ipak ima kandidata, i da je jedan kandidat ušao u izbornu priču sa solidnom podrškom, dok drugi kandidat još uvek vaga, da li da udje u trku. O imenima ne bih, pošto je sve vrlo nezvanično, na nivou priča. Ta ista govorkanja ne moraju da budu tačna, ali čim ih ima, znači da se nešto dešava. Da podsetim, izbori u LSV moraju biti završeni najkasnije do 12. maja.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 25.03.2011. 22:42
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
izgleda da smo se svi malo udaljili od teme |
|
|
|
terenac |
Objavljen 26.03.2011. 00:59
|

Mlađi član

Upisa: 26
Pristupio: 27.01.2011. 00:33
|
tema je jako zanimljiva i mnogo bitna nemojte da skrecemo
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.03.2011. 06:41
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
mirko knezevic kaže:
Ode Swarovski... Sad vise nemamo najskuplji nisan...
Kolege posto je tema izbori i promene,ako moze samo mala pomoc vas koji imate dosta iskustva sa tim,jedno pitanje samo ako je glupo nemojte da me zezate molim vas. Naime hteo sam da znam,je postoji neki zakon nek clan zakona kako treba da teku izbori,jer kod nas kad se bira tako sto neko predlozi nekog pa se tako neko drugi i onda se nadju dvojica pa se tako izaberu jos dvojica iz drugih podruznica sekcije posto ih ima 6(podruznica 6 sela) i onda se od tih ljudi bira predsednik sekcije. E sad glasanje tece sledecim redom,skupe se ljudi onaj sto vodi sednicu kaze glasanje pocelo prva dvojica najglasnijih i najbucnijih skoce predloze dvojicu i to je to nema mogucnosti da i ti predlozis nekog nema nekog reda,mislim sve je po meni totalno glupo pa me interesuje jel ima tu neki zakon nesto,ili se to samo dobrom voljom ljudi i dogovorom moze uraditi na dobar nacin...
Demokratija i demokratski izbori, nema šta, al za utehu Mirko kod većine je takav slučaj.
Zakon ne posoji što se tiče načina izbora, to pitanje se uređuje statutom, što često nije precizno regulisano, ali se precizan način rada i odlučivanja skupštine udruženja može regulisati ,,Poslovnikom o radu skupštine,, koji skupština na početku svog rada može usvojiti i zatim ga primenjivati.
E sad koliko su tvoji spremni da usvoje poslovnik o radu skupštine, i da ga se zatim i pridržavaju ti sam znaš najbolje.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 26.03.2011. 13:38
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Evo sada stigoh sa skupstine mog LU na kojoj su raspisani izbori, a boga mi je usvojen i novi statut LU koji cinimi se lici na sve samo ne na statut. Prvo svi clanovi skupstine su nacrt statuta, koji je napisao licno upravnik lovista u saradnji sa g precednikom, dobili 2 dana pred odrzavanje skupstine tako da je mali broj njih uspeo da se upozna sa sadrzajem istog, a i oni koji su ga na brzinu procitali uradili su to cinimi se samo cisto radi reda, ali to nije bio razlog da se on ne usvoji jer kako mogu glavni da pogrese. Glavna tacka dnevnog reda je bila da se donese odluka da se gos. predsedniku kupi karabin kao nagrada za dosadasnje zalaganje u dva mandata, niko nije pitao zasto skupstina nije sazivana tri godine u zadnjem mandatu, ja pitao, receno mi je da bi se ustedelo u vrememenu jer zasto bi se clanovi skupstine maltrtirali da dolaze na razne sednice kada predsednik i upravnik mogu sami da donose odluke o svemu. Kaze covek da je mnogo vremena izgubijo i po raznim zasedanjima i sednicama od Beograda do Cacka i Kragujevca pa nije imao vremena da saziva skupstinu i clanove obavesti kakve su odluke tamo donosili!
Statut cu izbaciti ovde samo da skeniram pa se malo cudite!
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.03.2011. 14:04
|

Lovčina

|
Ništa nas kolega ne može više da začudi, a posebno sadašnji statuti za koje se ne zna koji je gori od goreg, vidim da ste imali ozbiljnu javnu raspravu po pitanju istog, koju ste svaka vam čast završili za dva dana. Mada je bilo i bržih koji su uspevali da ga rasprave za dve milisekunde.
Na kraju važno je da je on usvojen, sledeća promena će biti kad bude ponovo donošen neki novi zakon o udruženjima, dotle će da se uživa u ovim remek delima nečijih budalaština.
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 26.03.2011. 15:05
|

Lovčina

|
Moze li predsednik udruzenja u isto vreme da obavlja funkciju predsednika skupstine i predsednika upravnog odbora?

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.03.2011. 15:15
|

Lovčina

|
Može ako statutom nije drugačije uređeno.
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 26.03.2011. 15:18
|

Lovčina

|
LU Aleksandrovo kaže:
Može ako statutom nije drugačije uređeno. Hvala!

Khalil Gibran
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.03.2011. 17:38
|

Lovčina

|
Najgora moguća solucija, sva ovlašćenja i mogući uticaj daju se jednoj osobi.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.03.2011. 17:43
|

Moderator

|
Limun kaže:
...niko nije pitao zasto skupstina nije sazivana tri godine u zadnjem mandatu, ja pitao, receno mi je da bi se ustedelo u vrememenu jer zasto bi se clanovi skupstine maltrtirali da dolaze na razne sednice kada predsednik i upravnik mogu sami da donose odluke o svemu. Kaze covek da je mnogo vremena izgubijo i po raznim zasedanjima i sednicama od Beograda do Cacka i Kragujevca pa nije imao vremena da saziva skupstinu i clanove obavesti kakve su odluke tamo donosili!
Statut cu izbaciti ovde samo da skeniram pa se malo cudite!
Limune, propustio si da pitaš, kako je prihvaćen finansijski izveštaj pred nadležnim organima LU, kada ga skupština nije usvojila (pošto kažeš da 3 godine nije bilo skupštine). Nije smeo niko ni da preda završni račun LU, bez da ga skupština prvo usvoji. Time bi bio napravljen jedan sasvim lep prekršaj, a možda i krivično delo.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.03.2011. 17:59
|

Lovčina

|
Prošle godine na skupštini našeg LU je pala izjava otprilike ovako:
Mi smo završni račun predali a vi kako hoćete.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.03.2011. 18:04
|

Moderator

|
Sve lepo piše u zakonima, samo treba pročitati. Pogledajte zakon o udruženjima, i svoj statut (deo koji govori o delokrugu rada skupštine), sve će biti jasnije.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.03.2011. 18:40
|

Lovčina

|
Lalo misliš li da su delegati uopšte videli statut a kamoli ga uzeli na čitanje, to jest pročitali koja su im prava i obaveze, većina njih je samo ikebana, to jest telo za legalizaciju postupaka pojedinaca.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.03.2011. 18:53
|

Moderator

|
Znam ja to Cule, samo ne znam dokle će to tako moći da ide. Verovatno do prve kazne, onda će biti kuku lele, kad LU bude moralo da se ispruži za plaćanje kazne zbog postupaka rukovodstva, i zbog aminovanja takvog načina rada.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 26.03.2011. 18:53
|

Lovčina

|
LU Aleksandrovo kaže:
Lalo misliš li da su delegati uopšte videli statut a kamoli ga uzeli na čitanje, to jest pročitali koja su im prava i obaveze, većina njih je samo ikebana, to jest telo za legalizaciju postupaka pojedinaca. Bas to sam hteo i ja da kazem, clanovi skupstine koja je danas odrzana kod mene jedva su cekali da se sve sto pre zavrsi pa da odu na rucak koji je bio organizovan posle. A predsednik i upravnik su ih pozurivali da se sto pre usvoji statut jer smo u cajtnotu sa vrememenom, rok za usvajanje statuta koliko sam razumeo je 22. april. Na moje pitanje zasto se nije krenulo ranije sa izradom istog odgovoreno mi je da je opsti metez u LSS i da je situacija veoma teska i tako neke nebuloze koje ne mogu da razumem. Doduse bio je jedan clan koji je pokusavao jadan nesto da ispravi u statutu ali toliko se umrsio u sve da je na kraju ispao smesan.

Khalil Gibran
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 26.03.2011. 18:56
|

Lovčina

|
LU Aleksandrovo kaže:
Najgora moguća solucija, sva ovlašćenja i mogući uticaj daju se jednoj osobi. E pa to su moji danas usvojili jedan covek za sve nenad@ebivi!

Khalil Gibran
|
|
|
|
mihailo |
Objavljen 26.03.2011. 18:57
|

Veteran

Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
Da postoji glasačka mašinerija to stoji,oni koji čitaju,nešto znaju i žele unaprediti su u većini slučajeva preglasani,a često se izbegava njihov izbor u bilo kakvo telo.Jednostavno predstavljaju opasnost jer se stečene navike teško menjaju, tako je i sa delom naših udruženja,pogotovo gde su predsednici zaslužni partiski članovi bilo sa nedemokratskim bilo demokratskim stažom.Mada ima primera da je predsednik Lu strasveni ribolovac,šta reći i kako išta učiniti.................. |
|
|