Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Preparati, ulja za zaštitu kundaka i održavanje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Preparati, ulja za zaštitu kundaka i održavanje
canis aureus
 Hmmm
lak za čamce?!
lak za parket?!

Oba su isprobana na kundaku Zastavine položarKeConfused
i mnogo bolje se pokazao lak za parketYes
Lak za čamce sav ispuca, naročito na suncu tj u lovu u sunčanim danima, dok ovaj za parket ne pucaConfused
Eno ga jedan "parketiran" kundak tako služi dobrih 20 i kusur godina!! (doduše uz manje popravke na mestima gde se zagrebe ...)

... mada ne piše na uputstvu da je za kundak ...ROFL
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Neca92
 Kolege, kako i cime da tretiram drvenariju na svojoj pusci da dobije sto tamniju boju?

p.s. ovo pitanje sam postavio i na temi "Kundak", ali nisam pre video ovu temu... Stidljiv Kolega Podunavac mi je dao predlog da uzmem Balsin Shaftol... voleo bi da cujem jos neki predlog...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

canis aureus
 Neco92 slažem se sa Podunavcem, najtamniji Balsin Shaftol ...
Nova ne finiširana "drvenarija" se "tonira" bajcom ...
Dim

Podunavac

chaki kaže:
Canis ja sam se samo nasalio na podunavcev post gde je on napisao da je citao na etiketi za Pronto da nije za kundake i da to pise na etiketi hehe

Sto se mene tice lakirajte ga i lakom za parket Confused

Sada sam tek video da je ovde prava sprdačina na moj račun.Angry Nisam rekao da na etiketi piše da nije za kundake, nego da sam izvukao zaključak iz onoga što piše u uputstvu da nije za kundake. A imam jednu "bezbolnu" palicu koja je lakirana, pa treba da testiram lak dali puca prilikom udara u tvrdo i meko.Palica Sad imam dvojicu "dobrovoljaca" za testiranje. Znači nemojte da dolazim tamo....Grin
Tri prsta 2Kolce

chaki
 eto otvorene pretnje hehehe i ja se uplasih iz mesta. Samo da te pitam gde si na Rusiju posao palicom hehehehehe

O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Podunavac
 Ma zgodno mi je da obojicu odradim o istom trošku, pošto ste u komšiluku. Nego sam u dilemi kojeg da probam u meko a kojeg u tvrdo. Ne znam dali koji ima bosanskih gena pa da ne uništim takvu sofisticiranu alatku. Grin
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 hehehe
pa gde na Rusiju sa palicU ROFL
a i ako ne piše na uputstvu palice da se upuštaš u takvu avanturu bolje nemoj jer je možda ipak malo slaba za te rabote pa ...Grin

iveli 3
Dim

Coyot
 Ajde da se osvezi ova tema malo .Koristim ovaj vosak za odrzavanje kundaka koji je mesavina pcelinjeg voska,carnauba vosak koji se proizvodi od lisca palme Copernicia prunifera i ulje od narandze . Ne sadrzi silikon ni laneno ulje . Takodje moze da se koristi i za namestaj . Jako jednostavna upotreba nanese se na kundak odstoji 20 minuta i posle se ispolira sa suvom krpom . Posle poliranja drvo ima jako lepu boji,ne dolazi do rasusivanja drveta i i voda se uopste ne zadrzava na drvetu.
KoTuKoga

DOK
 Mi lovci sa Balkana smo "osuđeni" da naše oružje održavamo rukavom niz cijev pa u sošku ..

Planinko011
 Kolege malo mi se od abanja ispostio kundak na Stayer-u Classicu pa se mislim da ga osvezavam. Imam neki Shaftol vec 3-4 godine mi stoji ali sam mislio zbog tog smirglanja i vezbanja da to prvo odradim na IZ 27 iako mi ona bas i nije kriticna. Al ako uneredim drvo bolje da to bude ruska puska nego austrijska.
Nego zanima me koje granulacije tih smirglica da kupim tj iz koliko tura da smirglam (smirglanje drveta mi je omiljeno odmah posle smirglanja metalaGlavu o zid).
Nemoj sad neko da kaze 100,200,300,301,302.....1000, 1100, 1101,. pa da odmah odustanem.
Drugo zanima me cime se nanosi Shaftol?
Vatom, krpom, cetkicom???

Planinko011

Coyot kaže:

Ajde da se osvezi ova tema malo .Koristim ovaj vosak za odrzavanje kundaka koji je mesavina pcelinjeg voska,carnauba vosak koji se proizvodi od lisca palme Copernicia prunifera i ulje od narandze . Ne sadrzi silikon ni laneno ulje . Takodje moze da se koristi i za namestaj . Jako jednostavna upotreba nanese se na kundak odstoji 20 minuta i posle se ispolira sa suvom krpom . Posle poliranja drvo ima jako lepu boji,ne dolazi do rasusivanja drveta i i voda se uopste ne zadrzava na drvetu.

Da probam i ja sa djusom posto na njega najvise lici?

Podunavac

Planinko011 kaže:

Kolege malo mi se od abanja ispostio kundak na Stayer-u Classicu pa se mislim da ga osvezavam. Imam neki Shaftol vec 3-4 godine mi stoji ali sam mislio zbog tog smirglanja i vezbanja da to prvo odradim na IZ 27 iako mi ona bas i nije kriticna. Al ako uneredim drvo bolje da to bude ruska puska nego austrijska.
Nego zanima me koje granulacije tih smirglica da kupim tj iz koliko tura da smirglam (smirglanje drveta mi je omiljeno odmah posle smirglanja metalaGlavu o zid).
Nemoj sad neko da kaze 100,200,300,301,302.....1000, 1100, 1101,. pa da odmah odustanem.
Drugo zanima me cime se nanosi Shaftol?
Vatom, krpom, cetkicom???

Ја уље наносим директно на кундак и размазујем га прстима. Кад упије само мало финиширам крпом.
Што се тиче шмиргла ако није јако оштећено дрво видећеш и сам која гранулација ти је довољна да скине тај први слој који је за поправљање. А после за финиширање што финији да кундак буде гладак. То је најтежи део јер се фини шмиргл брзо запуши. Ако користиш за почетак груб шмиргл оштетићеш и чекирање па ће морати поново да се ради.
Ја сам прошле године радио кундак на мојој ИЖ-27, не што је био лош, него што је имао вишка материјала свуда. Око главе, око кочнице и штитника обарача. Као и предебео пиштољски рукохват. Колега ми је одрадио мајсторки посао скидања материјала и упасивања, а ја сам га финиширао и науљио. Чекирање нисам ни радио, остао тако гладак и не смета ми. Не клизи у руци. Али финиширање је било иритантно. И још нисам задовољан. Мораћу још да га угланцам. Сад тражим мајстора који има полир шајбу за дрво, да га исполира.
Tri prsta 2Kolce

Planinko011
 Znaci nije dovoljno da ga premazem sandolinom i gotovo. Jedino sam to radio i smirglao viracionom brusilicom. A ovo rucno smirglanje me usporava.
Moracu da sacekam april-maj da mogu da smirglam na terasi inace ce ena da zvoni mesec dana da ne prodjem kao jedan nas kolega koji u 2 nocu se pravi da cita novine u toaletu a ustvari ostri nozeve ROFL.

MMilos
 Mani šaftol. Ispira ga kiša.
TRU-OIL je odličan za pare koje košta i relativno se lako nanosi.
Imaš na yt snimke kako njime da se dobije nešto slično onom "fine guns" sjaju čak...

PEZ
 Kolege kundak morate veoma pažljivo šmirglati, Podunavac ima sreće što na Ruskinji ima viška kolko o'š pa se i ne može upropastiti. Štajer je druga priča, obtati pažnju prilikom šmirglanja da kasnije metal ne bude stariji od drveta. Šmirgle možeš kako ti volja ali od 800 nemaš potrebe dalje ići jer sve sitnije granulacije samo zapuše pore trenutno, kasnije sve "izađe na videlo" pa kundak iako taze sređivan izgleda nedorađeno.

P.S. Podunavac javi se na Fb da ti kažem čime da ispoliraš kundak ne treba ti šajbna. Namigivanje
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Planinko011
 Znaci preporuka da se slobodno igram sa Ruskinjom a da Styera dam nekom majstoruHmmm?

kimi
 http://www.hemolu...25l-detail
Ima li neko iskustva sa ovim uljem za kundake?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Održavanje (čišćenje) karabina KARABINI 165 05.01.2019. 07:20
Dermo preparati GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 366 12.09.2017. 09:43
Trap mašine (izrada ,održavanje ,itd.) LOVNO STRELJAŠTVO 34 20.05.2016. 22:07
Pravilnik o merama za sprečavanje štete od divljači i na divljači i postupku i načinu utv PROPISI O LOVU 12 26.08.2015. 13:11
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,701,240 posete www.srbijalov.com