Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 'in memoriam'

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
'in memoriam'
Boban
 Evo jedne tuzne vesti u nasoj odgaivacnici,nasa kuja ARA je nakon teske borbe sa slogom koi ju je zadesio u nedelju danas je uginula.
Tacnije u Nedelju 27-dmog iz nepoznatih razloga i neocekivano iz cistog mira ju je snasao nazalost slog nogu i zadnjeg dela trupa i evo nakon velikog angazovanja naseg veterinara i svih mogucih pokusaja nazalost uginula je danas.Neka lovi u vecnim lovistima.Cry

i46.tinypic.com/k9xbh1.jpg

DakiNS
 Posebna je žalost kada ostaneš bez svog miljenika.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

milenko0609
 Znam da nema reci koje bi utesile vasu tuge,ali verujem da ce mo sa nasim ljubimcima Opet loviti zajedno u vecnim lovistima
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

Lala

Boban kaže:
Evo jedne tuzne vesti u nasoj odgaivacnici,nasa kuja ARA je nakon teske borbe sa slogom koi ju je zadesio u nedelju danas je uginula.

Rodjo, da li može da prodje makar jedna godina, da se nekom od nas ne desi da ostane bez psa?
Žao mi je, šta da kažem...Confused
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

huntinggirl1
 ja znam kako je, to je jezivo, žao mi je zaista Cry
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Boban
 Sta da radim znate svi kako je kada se tako nesto desi,sve smo pokusali ali nije joj bilo spasa.Cela porodica tuguje ali nemozemo nista da promenimo,ostace nam zauvek uspomena i secanje na ARU.Cry

darkon
 Ova informacija mi je baš teško pala, jer sam ja Aru odnegovao od malena...
Bila je izuzetno privržena i velika maza, pa kao takva brzo priraste srcu.
Evo nje, dok je bila štene, u trenucima uživanja.

img811.imageshack.us/img811/7875/malaara.jpg

Rastanak

DakiNS

DakiNS kaže:
M R V A N - Bili Kid
25.02.2010-19.05.2011
Najvatreniji pas koga sam imao, za mene najmanji i najveći Breton

Vreme prođe ruža porasla

dalibor
 Ovaj predio Raja, zove se Dugin Most.Kada umre zivotinja, nekome posebno draga, odlazi na Dugin Most.Tamo su brda i doline da se svi nasi voljeni prijatelji mogu igrati i trcati zajedno.Tamo je obilje hrane, vode i sunca, toplo im je i prijatno.One zivotinje koje su bile stare i bolesne, ponovo su zdrave i zivahne.One koje su bile povredjene (i osakacene) su iscjeljene (i zdrave ponovo),tamo su bas onakve kakvih ih se sjecamo u nasim snovima o danima i vremenima koji su prosli.Sretne su i zadovoljne, ali ima jedna sitnica:Svakoj nedostaje neko njima poseban, neko ko je morao ostati iza.Zajedno se igraju, zajedno trce, ali dodje dan kada jedna od njih iznenada zastane i pogleda u daljinu.Nepomicne su njene sjajne oci.Nestrpljivo podrhtava njeno tijelo.Iznenada, u trku, napusta ostale, leti preko zelene trave,i njene noge nose je sve brze i brze.To si ti bio ugledan,i kada se ti i tvoj voljeni prijatelj konacno sretnete mozete da se odvojite od radosti sto ste ponovo zajedno,i sto se nikada vise necete rastati.Kisa radosnih poljubaca na tvome licu,tvoje ruke ponovo miluju poznatu glavu,jos jednom gledas u odane oci prijatelja toliko vremena odsutnog iz tvog zivota,ali nikada iz tvoga srca....i prelazite Dugin Most zajedno. A mene tamo ceka moja Dunja.
dalibor priložio:
1048820_10201371640913816_88760259_o.jpg

Hunting is a passion! Pas

DakiNS
 Mala Dunjica nije imala izgleda ni priliku da se nauživa zajedno sa tobom u lovu.Vrlo tuan

DamirKS
 Najezio sam se kad sam video sliku
i43.tinypic.com/2dhzfyh.jpg
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Neca92
 Ostadoh i ja bez mog Pagija. Cry Jedna šetnja na 100m od kuće ga je koštala života. Naleteli smo na kobasice sa kreozanom, koji je za 2minuta počeo da deluje, a za 10 minuta već odradio pos'o. Pokušao sam sve što je bilo u mojoj moći, uradio sve što znam, ali sve je bilo dzaba... Cry Vrlo tuan
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

mrwa22250
 Neco jbg sta reci,tuga.Kojem li je to mamlazu palo na pamet da seje otrovane kobasice po ulici.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Predator

Neca92 kaže:
Ostadoh i ja bez mog Pagija. Cry Jedna šetnja na 100m od kuće ga je koštala života. Naleteli smo na kobasice sa kreozanom, koji je za 2minuta počeo da deluje, a za 10 minuta već odradio pos'o. Pokušao sam sve što je bilo u mojoj moći, uradio sve što znam, ali sve je bilo dzaba... Cry Vrlo tuan

Ne znam šta napisati, a da ne bude psovka! Angry Uvijek se najperspektivnijim nešto desi, ali zašto to mora biti (ne)ljudski faktor?! Šteta, Neco, ali nema predaje ... Idemo dalje ... Rastanak
Prije otprilike mjesec dana pustio sam kuje uveče da se istrče i da se mlada balkanka navikava na starije. Bilo je kratkih gonova, gubljenja traga, nalaženja i tako u krug. Kad sam se vratio kući, nahranio sam ih kao i obično i legao da spavam. Ujutro, ispred Azrine kućice gomilica žita za koju ubrzo utvrdim da je Azra povratila otrov za miševe. Njeno ponašanje bez promjene, izlazi iz kućice, maše repom ... Zovem veterinara koji mi kaže da je dobro da je povratila i da najvjerovatnije nije ništa ozbiljno, ali da ga zovem ako bude bilo kakve promjene. U toku dana, nađem isto u Cidrinom izmetu, ali ni kod nje ne primjećujem promjene u ponašanju. Sljedeći dan, izmet pun otrova i kod jedne i kod druge, ali ni kod jedne ne uočavam promjene u ponašanju. Na svu sreću, sve je prošlo bez posljedica. Miševa ove godine ima u izuzetno velikom broju, vjerovatno su se zbog poplava skoncentrisali na onaj dio atara u kojem nije bilo vode, tako da je vjerovatno pojačano postavljanje rodenticida po njivama. Otrov je otprilike izgledao ovako: hr.unichem.si/_files/445/zitna_vaba_ratimor.jpg

Sasvim prirodno

nidzamotocross
 Neco, druže, zaista mi je žao. Cry
Cenzurisanoiga, svakakvih ljudi ima... Nema stajanja, guramo samo napred!
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

DakiNS
 Teško je kada se izgubi pas u kojega su uložene nade a on je opravdavao sve, Neco žao mi je!

Jank
 Нецо баш си ме растужио али прича је увек иста прошле године сам и ја остао без моје омиљене сетерке у првој недељи лова.....Cry
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

ssekir75
 ово је последица на коју јако дуго упозоравам да ће се пре или касније десити. нецин паги није био мета, већ "колатерална штета". циљ су биле луталице. неком је прешло преко главе и поставио је мамац.

нецо, жао ми је.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Neca92
 Idemo dalje, ali stvarno je teško kad ti sav trud od šest meseci padne u vodu za manje od 2 minuta. Ne znam koji je otrov bio u pitanju, mislio sam da je kreozan jer sam čuo da ga najčešće koriste za to i da je izuzetno otrovan, ali sam čuo da je on žute boje. Ovo čime je otrovan moj Pagi je je bilo svetlo plave boje i sigurno je jači otrov od kreozana jer je ker bukvalno posle 2 minuta pao (video sam kad je našao i pojeo kobasicu), počeo nenormalno da balavi, pena na usta i nos, posle 10 min-kraj... Odmah sam nazvao veterinar koji mi je inače dobar drugar, odmah mi je rek'o da nema pomoći. Ipak sam se trudio, slana voda na silu, aktivni ugalj, polivanje hladnom vodom-ništa nije pomoglo. Ipak je nešto mnogo jako u pitanju, a raspitaću se šta. Mada je sad sve to nebitno... Nije što je bio moj, ali bio je izuzetan potencijal. Idemo dalje, ali mislim da ću teško u skorije vreme da nadjem nešto slično njemu.
Hvala svima na podršci. Vrlo tuan
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

mrwa22250
 Svetlo plave ili sive boje zna da bude cink-fosfid,cesto koristen za trovanje stetnih glodara na njivama.Zbog izuzetne otrovnosti na mamcima sa ovim otrovom uvek pise da se stavljaju u rupe koje se potom zatrpavaju de druge zivotinje ili ljudi nebi dosli u dodir sa istim.Posto zivimo u Srbiji,zemlji neslucenih mogucnosti i jos neslucenijih idiotluka,uvek se nadje neki mudrac koji ih samo razbaca po njivi pa je to mog grupovodju pre desetak god.kostalo vanserijskog stenca,a te godine je stradalo jos tri psa na isti nacin.Ko sto rece kolega sekir,ovaj otrov nije bio namenjen Necinom psu,kao sto ni otrov na njivi nije bio namenjen psima koji su od njega nastradali(zecevima,fazanima,srnama itd...)ali to ni u kom slucaju ne opravdava onoga ko takvu gadost uradi.Nesmem ni da zamislim sta bi se desilo da iskusim nesto ovako,pa da saznam ko je postavio otrov.Ja verovatno vise ne bih bio lovac,a doticnom kasika nebi trebala dugo,dugo vremenaPalica.
Predpostavljam da tuda i deca prolaze,a dete ko dete.....
Takve treba u Zatvor i baciti kljuc,majke im ga idiotske.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
IN MEMORIAM SVAŠTARA 32 02.02.2024. 21:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,575,838 posete www.srbijalov.com