"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Pa sremac ako nisi čitao obaveštenje o visini članarine LSS lovci iz
Vojvodine nemaju uračunato osiguranje u cenu članarine koju plaćamo LSS-u,pa sad treba da donese LSV odluku gde će lovci iz Vojvodine biti osigurani jer bi trebalo da u cenu članarine od 1000 dinara bude osiguranje,a pošto je sezona počela krajnje je vreme
Nadam se da će LSV iz postojeće članarine odvojiti deo za osiguranje lovaca, pošto LU ionako ima problema sa naplatom članarine od lovaca, a teško da će lovci hteti i moći da prihvate dodatno neko plaćanje. Prvu ratu članarine LU lovci su uglavnom platili, ali čujem da ima dosta problema sa plaćanjem druge i treće rate, na više mesta.
u indjiju ima djungla kaže:
Pa sremac ako nisi čitao obaveštenje o visini članarine LSS lovci iz
Vojvodine nemaju uračunato osiguranje u cenu članarine koju plaćamo LSS-u,pa sad treba da donese LSV odluku gde će lovci iz Vojvodine biti osigurani jer bi trebalo da u cenu članarine od 1000 dinara bude osiguranje,a pošto je sezona počela krajnje je vreme
Ma znam to, ali mi nije jasno kako LSV može da donosi odluku o tome?
Zar nije LSS krovna organizacija svih lovaca Srbije?
Da nisam ja nešto propustio?????
To je isto kao kada bi Pošta u Novom Sadu sama određivala cenovnik svojih usluga nezavisno od centrale u Beogradu!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Lala kaže:
Nadam se da će LSV iz postojeće članarine odvojiti deo za osiguranje lovaca, pošto ionako ima problema sa naplatom članarine od lovaca, a teško da će lovci hteti da prihvate dodatno neko plaćanje. Prvu ratu članarine lovci su uglavnom platili, ali čujem da ima dosta problema sa plaćanjem druge i treće rate, na više mesta.
Nema LSV problema sa naplatom članarine nego LU.
Članarina LSV je plaćena od 1 rate, briga njih što sada LU vade oči sa ostatkom!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Lala kaže:
Nadam se da će LSV iz postojeće članarine odvojiti deo za osiguranje lovaca, pošto ionako ima problema sa naplatom članarine od lovaca, a teško da će lovci hteti da prihvate dodatno neko plaćanje. Prvu ratu članarine lovci su uglavnom platili, ali čujem da ima dosta problema sa plaćanjem druge i treće rate, na više mesta.
Nema LSV problema sa naplatom članarine nego LU.
Članarina LSV je plaćena od 1 rate, briga njih što sada LU vade oči sa ostatkom!
Znam bre, nego kažem, ako se slučajno uvede neko dodatno plaćanje za osiguranje, onda lovci možda neće moći uplatiti to LU (pošto ima problema i sa plaćanjem rata)pa će LU imati problem sa uplatom.
Valjda će LSV od postojeće hiljadarke izdvojiti deo za osiguranje.
Nisi me razumeo.
lovci će zatezati s jedne strane a LSV s druge sve mi miriši da će LU morati da se nategnu za osiguranje ali to nije tako loše jer će ljudi koji rukovode radom LU morati malo da se potrude,zasuču rukave i naprave neki dinar na neki drugi način a ne samo da zavuku lovcima ruku u džep i baš ih briga
kako to mislite da naprave koji dinar,
pa moje LU radi savršeno, ulažemo puno u divljač , imamo turističke lovove... nabavili smo zemlju... pravimo remize, imamo najmodernije prihvatilište...
ali sve to nije dovoljno, a zaista radimo,
šta još treba da radimo, ne razumem.
živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!
huntinggirl1 kaže:
kako to mislite da naprave koji dinar,
pa moje LU radi savršeno, ulažemo puno u divljač , imamo turističke lovove... nabavili smo zemlju... pravimo remize, imamo najmodernije prihvatilište...
ali sve to nije dovoljno, a zaista radimo,
šta još treba da radimo, ne razumem.
Kad bi moglo nekako da se pare LU zaštite od apetita nekih drugih, to bi bilo najbolje!
U lovstvu se kanda pojavljuju neke nove sorte lovaca. Pored lovaca na krupnu i na sitnu divljač, pojavljuje se i sorta 'lovac na novac'! (Ovo se ne odnosi na Huntinggirl1, niti na njeno LU, ili slične ljude). Ko razume, shvatio je odavno
Inače, malo sam video šta rade momci u LD odakle dolazi kolega 'Djungla', i mogu reći da sam prilično impresioniran. Neću da ih suviše hvalim, da ih ne ureknem .
Postovanje gospodo lovci.Nije me bilo nekoliko dana a vidim da sa osiguranjem "imate"problem!U nase LU je stigla prva ponuda od Takova (osiguravajuca kuca)za osiguranje nas lovaca u iznosu od 134,56 dinara po lovcu tako da je to stvarno simbolicno i mislim da svako LU koje je domacinsko da ce moci da izdvoji za tu namenu potrebna sredstva po lovcu stim da je ovo suma za LU koje broji od 200 do 500 clanova pa tako verujem da je za LSV koji broji ok20000 lovaca ta cifra jos manja i mislim da ce se iznaci dobro resenje i jos da dodam da je Skupstina po mom misljenju idelno mesto za ovu temu i donosenje takve odluke kao sto je osiguranje lovaca.Hteo bih samo da pitam Huntinggirl1 za pomoc oko prihvatilista jer smo upravo (nase LU) pred potpisivanjem dobrog ugovora (oko 30000 eura) za podizanje prihvatilista.
Evo Kuma, evo razgovora
Pa Kume, jeste skupština pravo i jedino mesto da se odluči kako sa osiguranjem. Ali koliko sam shvatio tvoj upis, sada bi LU trebala da plate osiguranje? Zašto? Pa zar nije savez godinama plaćao osiguranje iz članarine? Zašto se sad to prevaljuje na LU, ako bude tako odlučeno? Pošteno bi bilo, po mom mišljenju, da LSV od one hiljadarke koju plaćamo za članarinu, izdvoji deo za osiguranje, tim pre što valjda može dobiti bolje uslove, nego što bi dobilo pojedinačno LU. A naročito zato, što LSS od svojih 600 dinara, izdvaja deo za osiguranje lovaca. Ovako imamo anomaliju da 1/4 lovaca u Srbiji plaća 66% veću članarinu za regionalni savez, ali ne dobija osiguranje, koje ostali lovci imaju u mnogo manjoj članarini!
I još, tu odluku ubacili u dnevni red izborne skupštine, što je onako baš bzvz, po meni. Ne tvrdim, ali to može da bude pokušaj provlačenja na 'mala vrata' odluke da se zahvati dodatna para od LU i lovaca, neće valjda!
Imali su skupštinu pre 2 meseca, pa što nisu onda odlučivali, nego samo 'tras', članarina hiljadarka, osiguranja nema. Informisanje da ne pominjem.
LU i lovci nemaju baš para da plaćaju osiguranje, bolje je da LU pare, ako ih ima, vrati u lovište kroz unos divljači, da se popravi brojnost divljači. LSV, po meni, treba kao i do sada da plati osiguranje iz sredstava koje je prikupio kroz članarinu. I samo takva odluka bi mogla da barem malo ublaži nezadovoljstvo običnih lovaca, barem članova na ovom forumu. A koliko sam ja čuo, ni na terenu nije drugačije.
Uostalom, šta to konkretno dobijamo od LSV, za tu hiljadarku? Planska dokumenta? Pa za pare koje platimo kao članarinu, možemo svake godine da radimo nanovo lovnu osnovu i GPGL, i da nam ostane! Distribuciju lovnih karata rade sada i lovni inspektori. Šta ostaje? Polaganje lovačkih ispita se ionako plaća dodatno. Priručnik takodje. Ocena trofeja? Ne znam da li se plaća i koliko, nisam imao trofej, a kakva je situacija u lovištima, neću ga ni imati skoro.
Pa daj bre da makar to osiguranje obezbedi LSV, a ne da se opet uvodi neko dodatno plaćanje.
Uostalom, šta to konkretno dobijamo od LSV, za tu hiljadarku? Ocena trofeja? Ne znam da li se plaća i koliko, nisam imao trofej, a kakva je situacija u lovištima, neću ga ni imati skoro.
Lalo ako hoćeš "svetskog prvaka" samo reci.....moooože!
Ne znam koja je cena te ocene, ali ......moooože!
Što se tiče osiguranja, ja predlažem da se na Skupštini predloži da istu plaćaju lovci i to po 2000 dinara, i da se izabere Takovo osiguranje pošto oni daju najveću "proviziju", ali da se obavežu da od oko 40 miliona prikupljenih od lovaca, daju LSV-u "proviziju" od 35 miliona.
I nema veze što će neko nesretni lovac ukoliko mu se, ne daj bože, nešto desi dobiti tek 10-ak hiljada dinara.....(šta bi on hteo, dao je 2000 a dobio 10000)!
Siguran sam da će naši delegati to izglasati.
Sremac75 kaže:
Što se tiče osiguranja, ja predlažem da se na Skupštini predloži da istu plaćaju lovci i to po 2000 dinara, i da se izabere Takovo osiguranje pošto oni daju najveću "proviziju", ali da se obavežu da od oko 40 miliona prikupljenih od lovaca, daju LSV-u "proviziju" od 35 miliona.
I nema veze što će neko nesretni lovac ukoliko mu se, ne daj bože, nešto desi dobiti tek 10-ak hiljada dinara.....(šta bi on hteo, dao je 2000 a dobio 10000)!
Siguran sam da će naši delegati to izglasati.
...što jest, jest..poštenije nemože!!!..pa ipak su to eminentni stručnjaci koji moraju od nečega živiti, neće valjda u nadnice ići!!!??tU.a
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Znači, vi mislite da će ipak biti uvedeno dodatno plaćanje osiguranja, preko onih 1000 dinara? Da li LSV neće hteti da se odrekne ni jednog dinara od te hiljadarke? To bi bilo po mom mišljenju vrlo loše.
Eno Kum napisa da je ponuda za osiguranje po jednom lovcu od 'Takova' cca 140 dinara x 20 000 lovaca = 2.800.000 din.
Sa tim parama može da se sasvim solidno napuni dva-tri lovišta sa divljači. To je otprilike 4000 fazana, spremnih za puštanje.
Evo, ja bih prihvatio, da platim dodatno, za osiguranje, ali da LSV obezbedi taj broj fazana za unos u lovišta. Što da ne? Onu hiljadarku ionako ne znam na šta potroše.