Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Stara lovačka municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Stara lovačka municija
AJDUK
 Hvala Vlado nisam planirao da ih upotrebljavam, lepo je da se ima stara municija, zao mi je bilo da ih otvaram da vidim o cemu se radi ipak su starije od mene Smile.

ciciban

ciciban kaže:
imam negde u buđaku jedno zrno s-ball izvadjeno iz čaure cal.16.
Lovio sam Cenzurisanosa njim pre tridesetak godina
Ulazna rana je bila veličine zrna a izlazna za koi milimetar manja,što je malo neuobičajeno u odnosu na ostala zrna i njihov učinak pri izlasku.
Svaki ostreljeni primerak je bio prostreljen i mislim da niko od nas nema uzorak zrna iz divljači.Po rani bi se reklo da tu ima energije i preko glave,dešavalo se da je na izlaznoj rani bilo i sitnih delova izlomnjenih kostiju.Prostrelne rane su bile pravolinijske bez ikakvog skretanja sa pravca ustrela i nezavisno šta je sve zrno na svom putu srelo.Taj čelični valjak zaliven u plastiku se mogao izpucavati iz bilo kog čoka.Vrlo rado bih sada kupio stotinak tih zrna bez dvoumljenja.
Da li neko ima iskustva sa ovim zrnom u lovu na crnu divljač ???

SRBIJA

micic80
 naiso i ja na dve kutije SiB red-black naravno papirna caura na kapisli ima utisnute zvezde i pise da je proizvedeno u cehoslovackoj neznam koliko su stare,pertlovanje u zvezdi stariji lovci kazu da je odlican metak. videcu kad probam

micic80
 Posto sam nabavio jos koji komad i probao ih rekoh da ih postavim

micic80
 Jos jednom

matakata
 Evo neke stare municije koje sam dobio od jednog drugara čiji je ćale bio lovac. S-ball 18 gramski za 16/70

matakata
 Bio radoznao pa otvorio jedan:

matakata
 Od napred

matakata
 Od "straga"

matakata
 Pa Juno jedinačni

matakata
 Sellier i bellot jedinačni

matakata
 Sellier i bellot SG Special (mislim da je to sačma 7,6mm) -8 komada

matakata
 Nike 10-ka (3mm), na kutiji piše datum 29 april 1976 -15 komada

matakata
 Hubertus 4-ka (4,5mm)

matakata
 Trepča 0 (5,6mm) - 6 kom

gardista
 http://www.youtub...3-E0JBUNgA

nasa kolekcija stare municije...
A gentleman will walk but never run
www.adio.rs

DakiNS
 Video i pomno pratio, emisija je OK ali kolekcija - SVAKA ČAST, skidam kapu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ssekir75
 au, bem ti sunce kalaisano!!! Jaooo SVAKA ČAST!!! ovako nešto nisam vido iak ose bakćem sa džebanom!

samo, čini mi se da se potkrala jedna greška. snimak nije baš najbolji tj velika je daljina, ali onaj metak od manlihera mislim da nije iz Isv rata. po izgledu čaure a i špicastog zrna, rekao bi da je to 8x56r, koji je nastao izmedju dva rata. koristile su ga istina i austrija do anšlusa i madjarska, pa bogami i bugari. kuk vojska imala je 8x50r sa tupim zrnom. svakako treba proveriti oznake na čauri
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

aca81

gardista kaže:
http://www.youtub...3-E0JBUNgA

nasa kolekcija stare municije...

Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2
DOBAR POGLED

gpavlic

bela kaže:

alex kaže:
I ja imam par komada ovog zelenog patrona cinimi se pet komada ne znam ni da li da ih stavljam u pusku kada krenem na d.svinje posto su malo stari patroni. Sta vi mislite kolege da li da ih cuvam ili da li je pametno da ih iskoristim?

ako si ih do sad čuvao, onda je bolje da ih čuvaš dalje , neznam tačno da se izrazm ali metak tokom godina hoće da pokupi vlagu, pa dođe do kasnog opaljivanja ili čak i da neopali (a ti imaš d.svinju na nišan)...........bilo bi tu još šta da se doda ali verujem da na forumu ima ljudi koji bi ti to stručnije objasnili.Elmer

Sve ima svoj vijek upotrebe, pa tako i barut. U njima se odigravaju razni hemijski procesi i mijenjaju se, tako da se poneki baruti pretvaraju u tečnu ljepljivu masu i zna progristi čauru, izgleda kao rđa. Tad gube na svom svojstvu te se kod nekih može desiti da se jedva upale i odtinjaju, a kod nekih da se više puta njihova brzina sagorijevanja poveča, tj dobijate mini bombu u puški. Pojedina stara municija se znala i sama da zapali i izazove požare. Vojna municija radi potrebnih zaliha se pravi sa da kažem stabilizatorom, da može duže da odleži, ali i ona se mora trošiti i mijenjati. Ko želi da čuva municiju kao suvenire, najbezbjednije je izvaditi barut i aktivirati kapsulu i ponovo je taku namontirati, jer ona privlaći i dijecu magično a i nepouzdana i nepredvidiva je u upotrebi i držanju.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 874 23.11.2024. 18:04
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,997,544 posete www.srbijalov.com