Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
kolega_LOVEc
 Pa punjenje beše legalno kod nas, a svaki komentar na sliku i video o tome bude negativan.
A one prese za punjenje municije teško da mogu da služe za komercijalnu proizvodnju.
U stvari i mogu, ali je i kamion srrdstvo za masovno ubijanje ljudi
Vim vi repellere licet
 
Lala
 Punjenje municije je moguće po ZOM, ali uz ispunjenje prethodnih uslova, i dobijanje dozvole, uz prolazak obuke.
Prostorije u kojima se puni municija moraju da ispunjavaju propisane uslove, a ovde sve to nije bio slučaj.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
kolega_LOVEc
 Ja sa slike i video klipa ne vidim da neko nije položio obuku i da nema potrebne dozvole. Vide se prese i okolni prostor. Nadležan za "ocenu" prostora je pandur a pošto je prolazilo oružje u frižideru umesto ormana ne vidim problem u prostoru uopšte.
Sve u svemu smatram da nemam prava da kažem lošu reč u vezi sa ovakvim fotografijama vezanim za oružje i municiju kad već zagovaram liberalizaciju oko vlasništva oružja.
Vim vi repellere licet
 
kolega_LOVEc
 https://i.imgur.c...4Th5y9.jpg
Vim vi repellere licet
 
kolega_LOVEc
 https://youtu.be/...
Vim vi repellere licet
 
kolega_LOVEc
 https://youtu.be/...
Vim vi repellere licet
 
Planinko011
 http://rs.n1info....arici.html

Eto vec neko vreme pratim temu ZOM a pre pet dana sam cuo da se tiho valja potencijalna ekoloska i prirodna katastrofa za loviste u kome lovim.
Inace je most Zemun- Borca presekao umnogome puteve divljaci ( cena " civilizacije") a sa ovim bi mogli mi koji lovimo u blizini slobodno da predjemo na bagminton ili menjamo LU.
I sada eto da zahvalim orintolozima koji su u raspravi bili od pocetka. To nisu oni mislim koji participiraju u medijima i lovackim fondovima, mozda ih neko zna a ja sam u par navrata se vidjao i razgovarao sa njima u dane koji nisu lovni i nisam imao percepciju da lovce smatraju stetnim za ptice ili zlocincima.
Na kraju sem pataka kojih ima u izobilju inace ostale vrste nisu u lovnoj osnovi.
Vec sam pisao da i u tim krugovima ekologa , orintologa treba naci one koji mogu biti partneri lovcima i u dijalogu doci do onog sto treba i lovcima, i ugrozenim vrstama ptica.
 
Lala
 Današnja vest, Planinko: odustalo se od te ideje o kojoj pričaš, koja bi uništila jednu od oaza.
Da, pravi ornitolozi i jesu partner lovcima, i obrnuto.
Animozitet prave oni koji radi lične promocije, komoditeta i para veštački stvaraju atmosferu nepoverenja, koju koriste da bi opravdali troškove lagodnog života.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Upravo tako i među kukoljem ima žita.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
kolega_LOVEc
 https://m.youtube...qgxKKStUts
Vim vi repellere licet
 
tomo vrbas
 https://petface.n...zna-slika/

Evo ipak se desava kad god sam napisao na FB-u u raznim grupama da se ne ponasaju prema odstreljenoj divljaci kao na ovim slikama,imao sam osecaj da posle svakog mog apelovanja namerno kace takve slike.Koliko puta sam okacio link kako se postupa sa odstreljenom divljaci i kako joj se odaje pocast dzabe stoka je stoka i milo mi je sto ce neko fasovati krivicnu da se ja pitam ja bi i LU koje gazduje tim lovistem kaznio godinom dana zabrane lova.
 
ssekir75
 да је ружно, ружно је, још мање паметно остављати овако лешину. али ово мени више личи на шакала него на лију Hmmm
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
tomo vrbas
 Jeste u pitanju su sakali ali jbg malo je novinara koji nesto znaju vecina jure neke ekstra naslove,ali nas to ne opravdava njihovo ne poznavanje divljaci.Upravo vodim raspravu na jednoj FB grupi sa nekim lovcima koji glume ludilo i vazda im je neko drugi kriv za svoje postupke.
 
Planinko011
 Pa sto se tice nosenja divljaci i na kolima ja jedared napisah da je primereno na korpi prevesti divljac do najblizeg dvorista za redjenje a ne da se vozi unaokolo bas zbog ljudi, slikanja i negativnih komentara.
Dobio sam kritiku da smaram, glumim puritanca i sl.
Doduse posto zivim u velikom gradu sigurno je veci procenat onih koji padaju u trans kad vide mrtvu zivotinju dok je u varosicama sve to normalnije.
Opet, jedan beogradski lovac pre desetak godina kada je odstrelio vuka na Zlatiboru vezao ga je na krov pa mu je malo bilo da dodje do Beograda tako vec je krenuo da obilazi prijatelje po Vojvodini sve tako sa vukom na krovu.
Moram da priznam da bi ja to u slucaju odstrela vuka verovatno isto radio a i pozajmio dabl kab da bi mi stali i tamburasi ili trubaci.
 
DakiNS
 Kolege na divljim životinjama ima gomila parazita i nije preporučljivo stavljati u auto: posebno predatori , puni buva , ktpelja vaški i ostalog . Kako se životinja hladi tako paraziti odlaze i traže novog domaćina , zato OPREZ!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
ssekir75
 их бре, даки, па један од најстаријих штосова за зајебавање почетника је да понесе свеже одстрељену лију. то сви знамо Smile
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
kolega_LOVEc
 Smeko Ko počne da nosi lije kad je porastao tek toliko da obija čizmom vrhove brazdi jesenjeg oranja
on to prihvati jer mora, njegov je red, a ko počne da nosi liju kad omatori dovoljno da nogama obija brazde taj bude posebna atrakcija i raznih se cirkusa nagledah.
Vim vi repellere licet
 
Planinko011
 Kako na nasem jadnom trzistu nema drugih emisija o lovu ujutru uz kaficu prevrtim emisiju Loviste pa je bio serijal lovova u JAR nekog kolege Nesica.

Ajd na stranu sto su lovci uvek neki bizmismeni koji su poceli da love valjda sa 40 godina sto se vidi po kretnjama na terenu i jos vise nekim pomerenim lovackim filozofijama u tom serijalu prikazase i par odstrela sa kola koja su imala lep oslonac za pucanje.

E sad, nije da ja nisam neko ko je poceo da ozbiljno lovi sa 35 godina i nije da nikada nisam pucao iz kola ili oko kola ali ja to ne bih snimao pa prikazivao po tv-u.
Mozda ne toliko bitno ali me iritira kad vidim da lovac utrapi lovocuvaru tronozac da mu nosi i namesta ili kad vidim da mora nekom da doda oruzje kad se penje na ceku ili silazi pitam se pa kako bi sam lovio bez lovocuvara.

Nije za osudu ako neka cestita starina ne moze vise da pirsuje pa to uradi iz kola ali to svakako nije za prikazivanje na tv-u.
Iskreno i kada sam pucao iz kola ili uz oslanjanje na kola uvek sam posle prebacivao kolegi kod koga sam gostovao ili lovocuvaru da to nije lov koji sam zeleo da dozivim.

Nazalost u toj jedinoj lovackoj emisiji cesto ima nekih scena koje bi trebalo iseci u reziji ali neko bi to trebao da pregleda pre nego sto je puste u etar.

Ipak ajde da ne gresim dusu da nije entuzijazma Ostojica i Duxona ne bi imali ni tu emisiju. Tim pre sto ima malo emisija o lovu treba opratiti paznju na etiku i sta se prikazuje i mladjim lovcima i nelovcima.
 
kolega_LOVEc
 Gledah jednom neki serijal švapski koji promoviše neku ženu kao lovca, i ona tu lovi srndaće.
Emisija je reklama za pušku pa sve do donjeg veša,plus lov. lov je piršovanje džipom po sve nekim asvaltnim putićima kroz šume, pucanje sa naslona na metar od auta. U pratnji je još jedan džip sa krvoslednikom i pratiocem i neki fizikalac valjda što vuče i pakuje divljač.
Sve u svemu, pošto ne pripadam plemstvu Shock i licemeran mi je naziv "gospodin"Confused razmišljao sam na temu etike i gospodskog lova.
Etika koja se propagira kod nas i u srednjoj evropi uglavnom je služila i još uvek služi da se privilegije "plavokrvnih" utkaju u kulturu ponašanja svih koji učestvuju u lovu. Na mnogim zapisima ili drugačije dokumentovanim lovovima gde učestvuju gospoda ponašanje u lovu je suprotno od onoga što se generalno idealizuje kao model ponašanja lovaca.
Kodeksi i pisana pravila, etika su kod takvog shvatanja lova reklamna propaganda, lov je javan dogadjaj sa ciljem isticanja veličine učesnika lova a sve ostalo je nebitno.
lovac
Vim vi repellere licet
 
Planinko011
 Nema nista lose u terminu gospodin a jos manje u terminu drug samo oba naziva moraju da se zasluze.
Gospodin u lovu bi trebalo da oznacava lovca koji je ne odredjenoj distanci sa ostalim ucesnicima lova a ta distanca ne podrazumeva pogled sa visine na ostale iz bilo kog razloga, vec nenametljivo ponasanje i lov radi licnog zadovoljstva i hedonizma ali uz postovanje zakona, divljaci i ostalih ucesnika u lovu.
Drug opet treba da bude deo tima koji lovi zajedno i koji pored licnog zadovoljstva ima potrebu i za socijalnim kontaktom tj druzenja sa ostalim ucesnicima u lovu opet vodeci racuna o postovanju zakona, divljaci i kolega lovaca.
Ako bih birao izmedju onoga sto na tvu vidim kao americki pristup lovu i onoga sto je svapska skola, pa moram da priznam da mi je blizi americki pristup.
Odlazak u divljinu sa par drugara, kampovenje i individualna potraga po sumi a stajanje na uredjenim standovima, ocekivanje da placeni gonici nateraju divljac i vezbanje pucanja na trceceg vepra a zatim odlazak na rucak dok lovocuvari i pogonici vuku divljac i namestaju za slikanje i sviranje roga bih ostavio drugima.
Meni je postovanje divljaci vise da je ja iznesem iz lovista i ucestvujem u dranju kao i da iskoristim i meso i trofej nego da li cu joj dati grancicu kao poslednji zalogaj.
I za mene oni koji prepuste izvlacenje i dranje drugima ne zasluzuju ni naziv gospodin ni drug.
A lovacka etika mi je vise postovati lovostaj, postedeti krmacu i srnu dok god mogu da imaju mlade, ne raditi kolegama i lovcima nista sto sami ne zelimo da nam rade.
A dres kod i trubljenje u rog moze ali mi je manje vazno.
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,231,721 posete www.srbijalov.com