Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Srpski Žuti Gonič

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Srpski Žuti Gonič
mihailo
 nešto mi nije jasno pa da pitam poznavaoce,ako je proces standardizacije u toku kako je moguće oceniti psa na izložbi i dodeliti titulu prvaka rase kao što je prikazano na klipu koji je postavio Milorad.Prema čemu sudije sude ako nema standarda?

mihailo
 Ima li neko odgovor na gore postavljeno pitanje?

huntinggirl1
 to jedino sudija koji je ocenjivao, može da odgovori

Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

zoranp

mihailo kaže:

Kolega čim ljudi nečemu teže, odnosno upravljaju svoj uzgoj tj. oblikuju radno eksterijerni izgled rase, znači da postoji i standard kome se teži!!! Neznam, nekako mi tvoje pitanje zvuči pomalo provokatroski (onako iz pozadine,izvini ako grešimHmmm), pa nebih dalje, jer mislim da ovde ima kompetentnijih kolega za ovu rasu!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

canis
 sto vise nasih rasa to bolje,ali citao sam da zuti gonic vodi poreklo od turskog gonica,tj da je to turski gonic
iveli 2
Jelen

mihailo

zoranp kaže:

mihailo kaže:

Kolega čim ljudi nečemu teže, odnosno upravljaju svoj uzgoj tj. oblikuju radno eksterijerni izgled rase, znači da postoji i standard kome se teži!!! Neznam, nekako mi tvoje pitanje zvuči pomalo provokatroski (onako iz pozadine,izvini ako grešimHmmm), pa nebih dalje, jer mislim da ovde ima kompetentnijih kolega za ovu rasu!!

Kolega neradi se ni o kakvoj provokaciji onako iz pozadine kako se tebi čini već samo sam pitao i ponovo postavljam pitanje ako je tačno što je navedeno na sajtu kinološke sekcije Fakulteta veterinarske medicine da je u toku proces standardizacije na osnovu istraživanja,na sajtu KSS-srpske rase nema srpskog žutog goniča.Kako sudije ocenjuju i dodeljuju titule ako nema zvaničnog standarda?

mihailo

huntinggirl1 kaže:
to jedino sudija koji je ocenjivao, može da odgovori

Koleginice po vašem stručnom mišljenju kao kinologa dali je moguće suditi i oceniti psa ako za tu rasu nepostoji zvaničan standard?

od komtema
  Na gornjem video zapisu je moj teca Radovan Rasa Vujic iz Valjeva verovatno najstariji lovac u Valjevu inace je kinoloski sudija za eksterijer i rad i autor je nekoliko zbirki pesama sa lovnom tematikom,odgajivac je i bivsi takmicar imao je dosta pasa sampiona,prvi je u Temerin doneo mom ocu poentere i bretone pocetkom 70-ih.I danas je aktivan posedije svoj gater,ako neko zeli da porazgovara sa njim u vezi zutih gonica mogu da mu dostavim broj telefona.Sad cu pokusati da postavim sliku iz lova sa psom Oskarom koji se pominje u pomenutom video zapisu.

oki
 Evo i od mene fotka mog nekadašnjeg miljenika,
koji je propao u zemlju Besan
i56.tinypic.com/mh6gp5.jpg
Bye

lovdzij@
 Ne razumem zasto se ne prizna rasa Srpski zuti gonic,kad je vec ima toliko dugo kod nas i pominje se jos od pre rata?Evo hvala Bogu ima i slika i pisanih beleski o ovoj rasi.Treba uvek cuvati i vrednovati ono sto je nase,domace!Evo slike od moje keruse,sad ima 6 godina i odlican je zecar,kao i svi njeni potomci.
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

lisac

lovdzij@ kaže:
Ne razumem zasto se ne prizna rasa Srpski zuti gonic,kad je vec ima toliko dugo kod nas i pominje se jos od pre rata?Evo hvala Bogu ima i slika i pisanih beleski o ovoj rasi.Treba uvek cuvati i vrednovati ono sto je nase,domace!Evo slike od moje keruse,sad ima 6 godina i odlican je zecar,kao i svi njeni potomci.
Kolega koliki joj je radius kretanje prilikom pretrage i koliko dugo goni?Poz!
Vladan

lovdzij@
 Kolega Lisac,kerusa trazi srednje daleko,a goni dok ne padne ili zec ili ona,a to mi se strasno ne svidje kod nje!!!!Ja licno volim kratke kerove,gonjenje do 30 minuta i nazad kod mene pa trazimo drugu divljac.Dugacak ker-tudja srecaBye
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

miljo

od komtema kaže:
Na gornjem video zapisu je moj teca Radovan Rasa Vujic iz Valjeva verovatno najstariji lovac u Valjevu inace je kinoloski sudija za eksterijer i rad i autor je nekoliko zbirki pesama sa lovnom tematikom,odgajivac je i bivsi takmicar imao je dosta pasa sampiona,prvi je u Temerin doneo mom ocu poentere i bretone pocetkom 70-ih.I danas je aktivan posedije svoj gater,ako neko zeli da porazgovara sa njim u vezi zutih gonica mogu da mu dostavim broj telefona.Sad cu pokusati da postavim sliku iz lova sa psom Oskarom koji se pominje u pomenutom video zapisu.

Ja sam imao prilike da vidim kako rade ovi kerovi na terenu i mogu vam reci da su primerci koje sam ja mogao da vidim strasni svinjari uglavnom su njih koristili stariji lovci iz nase grupe na svinje,ja gaim trobojce ali bih voleo da dodam i ovog kera tako da mi znacilo da li ovaj stari lovac imao na prodaju kera
dip.ing.Arhitekture

mpeca
  Divni psi nepravedno zapostavljenii gurnuti u zapecak Odlicni radnici i svestrano upotrebljivi u lovu od zeca pa do lova na divlje svinje.

Predator
 Može li neko ko je uživo vidio žutog srpskog goniča da mi odgovori da li je to pas pored trobojca na sljedećoj fotografiji?

www.dodaj.rs/f/2v/1V/3cBzhEEa/17894812.jpg

Gledajući neke fotografije na Google Earth-u, slučajno naletih na ovu.

Sasvim prirodno

arsa
 Jeste kolega to je tajB)
lovac Joca i Luka srbijalov

Predator

arsa kaže:
Jeste kolega to je tajB)

Slučajnost ili ne?! Iznenadjen
Fotografija je uslikana u tvom kraju, blizu manastira Raletinac.

Sasvim prirodno

arsa
 Pre desetak dana sam video ovog psa , licio mi je na psa sa slike ali je bilo malo verovatno, kad ono vidis...

Inace zute gonice je dugo godina spasavao od propasti nas istaknuti kinolog i odgajivac Radovan Rasa Vujic iz Valjeva , moj dragi prijatelj i covek od koga sam mnogo toga naucio.
lovac Joca i Luka srbijalov

Zuban
 Ako sam sve dobro razumeo, a mislim da jesam, Gosp. Radovan Vujic, govori o Zutom Balkancu?!!! Zuta boja, kao varijatet Balkanskog Gonica...! Pa se onda pitam, cemu tolika nervoza oko standarda ovih pasa?! I kome je uopste potrebna nova "Rasa" , koja ocigledno da i nije samostalna Rasa. Pa kao takva ima isti standard kao i "Normalni" Balkanac!
Neko je napisao: Sto vise Rasa to Bolje...!
Nebih se sa ovim slozio, da je uvek bolje vestacki "mnoziti" Rase! Ove jedinke, ocigledno se razlikuju samo po boji, a toga ima i u mnogim drugim rasama na svetu. ...a ipak se nisu odvojile u "cistu" Rasu. Naprimer Labrador... ...crni,...zuti,...beli,...sivi,...antracitni, ...braon itd. Vec ostali to sto jesu: Jedna zdrava i brojna Populacija pasa jedne Rase,tj. Labradori. ... ali u razlicitim bojama dlake...!!! Meni ovo lici na "Cepanje dlake" ili bolje receno na "Cpanje Boje"...
Pozdrav BalkanciBye
Goran Zubanovic.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Milorad
 Koliko sam cuo jos pre drugog sveckog rata pocela je standardizacija balkanaca i zutog gonica... stim sto je kod balkanca zavrsena a kod zutoga nije tako da tu nema cepanje rase Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Srpski gonič KINOLOGIJA 1591 17.07.2021. 16:45
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Srpski Trobojni gonič KINOLOGIJA 731 11.06.2017. 04:00
Posavski gonič KINOLOGIJA 363 25.01.2017. 15:05
Planinski gonič Alpinac KINOLOGIJA 313 13.08.2015. 20:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,496,940 posete www.srbijalov.com