Srpski Žuti Gonič
|
mihailo |
Objavljen 15.06.2011. 20:22
|

Veteran

Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
nešto mi nije jasno pa da pitam poznavaoce,ako je proces standardizacije u toku kako je moguće oceniti psa na izložbi i dodeliti titulu prvaka rase kao što je prikazano na klipu koji je postavio Milorad.Prema čemu sudije sude ako nema standarda? |
|
|
|
mihailo |
Objavljen 20.06.2011. 19:09
|

Veteran

|
Ima li neko odgovor na gore postavljeno pitanje? |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 20.06.2011. 19:29
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
to jedino sudija koji je ocenjivao, može da odgovori
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 20.06.2011. 22:15
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
mihailo kaže:
Ima li neko odgovor na gore postavljeno pitanje?
Kolega čim ljudi nečemu teže, odnosno upravljaju svoj uzgoj tj. oblikuju radno eksterijerni izgled rase, znači da postoji i standard kome se teži!!! Neznam, nekako mi tvoje pitanje zvuči pomalo provokatroski (onako iz pozadine,izvini ako grešim ), pa nebih dalje, jer mislim da ovde ima kompetentnijih kolega za ovu rasu!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
canis |
Objavljen 20.06.2011. 22:31
|

Mlađi član

Upisa: 24
Pristupio: 30.12.2010. 21:05
|
sto vise nasih rasa to bolje,ali citao sam da zuti gonic vodi poreklo od turskog gonica,tj da je to turski gonic
|
|
|
|
mihailo |
Objavljen 21.06.2011. 15:31
|

Veteran

|
zoranp kaže:
mihailo kaže:
Ima li neko odgovor na gore postavljeno pitanje?
Kolega čim ljudi nečemu teže, odnosno upravljaju svoj uzgoj tj. oblikuju radno eksterijerni izgled rase, znači da postoji i standard kome se teži!!! Neznam, nekako mi tvoje pitanje zvuči pomalo provokatroski (onako iz pozadine,izvini ako grešim  ), pa nebih dalje, jer mislim da ovde ima kompetentnijih kolega za ovu rasu!!
Kolega neradi se ni o kakvoj provokaciji onako iz pozadine kako se tebi čini već samo sam pitao i ponovo postavljam pitanje ako je tačno što je navedeno na sajtu kinološke sekcije Fakulteta veterinarske medicine da je u toku proces standardizacije na osnovu istraživanja,na sajtu KSS-srpske rase nema srpskog žutog goniča.Kako sudije ocenjuju i dodeljuju titule ako nema zvaničnog standarda? |
|
|
|
mihailo |
Objavljen 21.06.2011. 15:35
|

Veteran

|
huntinggirl1 kaže:
to jedino sudija koji je ocenjivao, može da odgovori
Koleginice po vašem stručnom mišljenju kao kinologa dali je moguće suditi i oceniti psa ako za tu rasu nepostoji zvaničan standard? |
|
|
|
od komtema |
Objavljen 08.07.2011. 08:08
|

Stari član

Upisa: 427
Pristupio: 30.04.2010. 21:08
|
Na gornjem video zapisu je moj teca Radovan Rasa Vujic iz Valjeva verovatno najstariji lovac u Valjevu inace je kinoloski sudija za eksterijer i rad i autor je nekoliko zbirki pesama sa lovnom tematikom,odgajivac je i bivsi takmicar imao je dosta pasa sampiona,prvi je u Temerin doneo mom ocu poentere i bretone pocetkom 70-ih.I danas je aktivan posedije svoj gater,ako neko zeli da porazgovara sa njim u vezi zutih gonica mogu da mu dostavim broj telefona.Sad cu pokusati da postavim sliku iz lova sa psom Oskarom koji se pominje u pomenutom video zapisu. |
|
|
|
oki |
Objavljen 08.08.2011. 21:44
|

Mlađi član

Upisa: 32
Pristupio: 03.05.2011. 14:36
|
Evo i od mene fotka mog nekadašnjeg miljenika,
koji je propao u zemlju
|
|
|
|
lovdzij@ |
Objavljen 21.08.2011. 17:30
|

Stari član

Upisa: 393
Pristupio: 20.09.2010. 08:05
|
Ne razumem zasto se ne prizna rasa Srpski zuti gonic,kad je vec ima toliko dugo kod nas i pominje se jos od pre rata?Evo hvala Bogu ima i slika i pisanih beleski o ovoj rasi.Treba uvek cuvati i vrednovati ono sto je nase,domace!Evo slike od moje keruse,sad ima 6 godina i odlican je zecar,kao i svi njeni potomci.
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tacka 
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 21.08.2011. 20:55
|

Stari član

Upisa: 215
Pristupio: 12.12.2010. 19:38
|
lovdzij@ kaže:
Ne razumem zasto se ne prizna rasa Srpski zuti gonic,kad je vec ima toliko dugo kod nas i pominje se jos od pre rata?Evo hvala Bogu ima i slika i pisanih beleski o ovoj rasi.Treba uvek cuvati i vrednovati ono sto je nase,domace!Evo slike od moje keruse,sad ima 6 godina i odlican je zecar,kao i svi njeni potomci. Kolega koliki joj je radius kretanje prilikom pretrage i koliko dugo goni?Poz!
Vladan
|
|
|
|
lovdzij@ |
Objavljen 21.08.2011. 22:59
|

Stari član

Upisa: 393
Pristupio: 20.09.2010. 08:05
|
Kolega Lisac,kerusa trazi srednje daleko,a goni dok ne padne ili zec ili ona,a to mi se strasno ne svidje kod nje!!!!Ja licno volim kratke kerove,gonjenje do 30 minuta i nazad kod mene pa trazimo drugu divljac.Dugacak ker-tudja sreca
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tacka 
|
|
|
|
miljo |
Objavljen 19.02.2012. 04:53
|

Pripravnik

Upisa: 5
Pristupio: 17.02.2012. 22:07
|
od komtema kaže:
Na gornjem video zapisu je moj teca Radovan Rasa Vujic iz Valjeva verovatno najstariji lovac u Valjevu inace je kinoloski sudija za eksterijer i rad i autor je nekoliko zbirki pesama sa lovnom tematikom,odgajivac je i bivsi takmicar imao je dosta pasa sampiona,prvi je u Temerin doneo mom ocu poentere i bretone pocetkom 70-ih.I danas je aktivan posedije svoj gater,ako neko zeli da porazgovara sa njim u vezi zutih gonica mogu da mu dostavim broj telefona.Sad cu pokusati da postavim sliku iz lova sa psom Oskarom koji se pominje u pomenutom video zapisu.
Ja sam imao prilike da vidim kako rade ovi kerovi na terenu i mogu vam reci da su primerci koje sam ja mogao da vidim strasni svinjari uglavnom su njih koristili stariji lovci iz nase grupe na svinje,ja gaim trobojce ali bih voleo da dodam i ovog kera tako da mi znacilo da li ovaj stari lovac imao na prodaju kera
dip.ing.Arhitekture
|
|
|
|
mpeca |
Objavljen 19.02.2012. 10:45
|

Član

Upisa: 71
Pristupio: 15.11.2011. 21:36
|
Divni psi nepravedno zapostavljenii gurnuti u zapecak Odlicni radnici i svestrano upotrebljivi u lovu od zeca pa do lova na divlje svinje. |
|
|
|
Predator |
Objavljen 09.03.2012. 23:20
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Može li neko ko je uživo vidio žutog srpskog goniča da mi odgovori da li je to pas pored trobojca na sljedećoj fotografiji?

Gledajući neke fotografije na Google Earth-u, slučajno naletih na ovu.
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 09.03.2012. 23:30
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Jeste kolega to je tajB)
Joca i Luka
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 12.03.2012. 16:21
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
arsa kaže:
Jeste kolega to je tajB)
Slučajnost ili ne?! 
Fotografija je uslikana u tvom kraju, blizu manastira Raletinac.
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 12.03.2012. 17:33
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Pre desetak dana sam video ovog psa , licio mi je na psa sa slike ali je bilo malo verovatno, kad ono vidis...
Inace zute gonice je dugo godina spasavao od propasti nas istaknuti kinolog i odgajivac Radovan Rasa Vujic iz Valjeva , moj dragi prijatelj i covek od koga sam mnogo toga naucio.
Joca i Luka
|
|
|
|
Zuban |
Objavljen 14.03.2012. 19:31
|

Stari član

Upisa: 251
Pristupio: 27.09.2011. 18:08
|
Ako sam sve dobro razumeo, a mislim da jesam, Gosp. Radovan Vujic, govori o Zutom Balkancu?!!! Zuta boja, kao varijatet Balkanskog Gonica...! Pa se onda pitam, cemu tolika nervoza oko standarda ovih pasa?! I kome je uopste potrebna nova "Rasa" , koja ocigledno da i nije samostalna Rasa. Pa kao takva ima isti standard kao i "Normalni" Balkanac!
Neko je napisao: Sto vise Rasa to Bolje...!
Nebih se sa ovim slozio, da je uvek bolje vestacki "mnoziti" Rase! Ove jedinke, ocigledno se razlikuju samo po boji, a toga ima i u mnogim drugim rasama na svetu. ...a ipak se nisu odvojile u "cistu" Rasu. Naprimer Labrador... ...crni,...zuti,...beli,...sivi,...antracitni, ...braon itd. Vec ostali to sto jesu: Jedna zdrava i brojna Populacija pasa jedne Rase,tj. Labradori. ... ali u razlicitim bojama dlake...!!! Meni ovo lici na "Cepanje dlake" ili bolje receno na "Cpanje Boje"...
Pozdrav Balkanci
Goran Zubanovic.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...
...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...
|
|
|
|
Milorad |
Objavljen 14.03.2012. 19:59
|

Stari član

Upisa: 222
Pristupio: 17.03.2010. 09:53
|
Koliko sam cuo jos pre drugog sveckog rata pocela je standardizacija balkanaca i zutog gonica... stim sto je kod balkanca zavrsena a kod zutoga nije tako da tu nema cepanje rase  |
|
|