Srpski Žuti Gonič
|
Milos88-Ivanjica |
Objavljen 18.05.2012. 17:38
|

Stari član

Upisa: 472
Pristupio: 05.08.2010. 03:16
|
Do pre nekih 6 godina sam imao zutog gonica po imenu Liso...Ljudi dan danas se kajem sto nisam upario neku kerusu sa njim jer je bio cudo od kera.Radio je dobro zeca,lisicu vrhunski a i ds kad se naleti na njih.Uginuo je u svojoj 13g zivota,ja mu pridjem sa kolima na metar a on lezi na putu i ne cuje zvuk auta,koliko je bio star,al je zeca i tada kretao kao blesav....Po meni jedna stara prava srpska rasa kerova kojih je u danasnje vreme veoma malo,a i to sto ima ko zna kakve je krvne linije...Uglavnom ko nadje pravi primerak ove rase treba da ga kupi obavezno.Posebno me zaintrigirao upis kolege duskov,jer ako je to istina sto su mu rekli bice to odlicni stenci,jer bas u takvim nedostupnim i zabacenim krajevima bi po pravilu trebale da se nalaze te ciste krvne linije srpskog zutog gonica...U svakom slucaju puno srece ko krene da odgaja ovu rasu pasa
|
|
|
|
Milos88-Ivanjica |
Objavljen 18.05.2012. 17:42
|

Stari član

Upisa: 472
Pristupio: 05.08.2010. 03:16
|
Do pre nekih 6 godina sam imao zutog gonica po imenu Liso...Ljudi dan danas se kajem sto nisam upario jos neku kerusu sa njim jer je bio cudo od kera.Upario sam samo jednu,koja je bila neka mesavina izmedju posavca i baraka i stenci su bili vrhunski,ali jednog ukradose,drugog otrovase...Radio je dobro zeca,lisicu vrhunski a i ds kad se naleti na njih.Jednom prilikom je krenuo mladjeg zekana(pilaka) oko 7 sati izutra,nije se vratio ceo dan kuci,al mi je kasnije komsija pricao da ga je negde oko 11h stigao i pridavio,jer je cuo zeca kako kmeci.Uginuo je u svojoj 13g zivota,ja mu pridjem sa kolima na metar a on lezi na putu i ne cuje zvuk auta,koliko je bio star,al je zeca i tada kretao kao blesav....Po meni jedna stara prava srpska rasa kerova kojih je u danasnje vreme veoma malo,a i to sto ima ko zna kakve je krvne linije...Uglavnom ko nadje pravi primerak ove rase treba da ga kupi obavezno.Posebno me zaintrigirao upis kolege duskov,jer ako je to istina sto su mu rekli bice to odlicni stenci,jer bas u takvim nedostupnim i zabacenim krajevima bi po pravilu trebale da se nalaze te ciste krvne linije srpskog zutog gonica...U svakom slucaju puno srece ko krene da odgaja ovu rasu pasa
|
|
|
|
duskov |
Objavljen 18.05.2012. 18:39
|

Lovčina

Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
Milorade, daj mi kontakt telefon ili što drugo sa kolegama koji u Požegi imaju žute jer ne bih da ostanem samo sa parom i to bratom i sestrom. Kupio bih bar još jedno štene kako bih mogao da ih parim.
A onda ćemo da dijelimo. |
|
|
|
Predator |
Objavljen 19.07.2012. 22:16
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Duško, imaš li nekih fotografija ili čekaš dok ne kreneš s štencima na teren?
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 20.07.2012. 18:09
|

Veteran

Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
duskov kaže:
Milorade, daj mi kontakt telefon ili što drugo sa kolegama koji u Požegi imaju žute jer ne bih da ostanem samo sa parom i to bratom i sestrom. Kupio bih bar još jedno štene kako bih mogao da ih parim.
A onda ćemo da dijelimo.
Kolega duskov, pre mesec dana na smotri pasa u Ljigu je bilo dosta žutih srpskih goniča.Neki od njih su bili izuzetnog eksterijera a na smotri je bila i jedna skotna kuja žutog goniča. Na očuvanju rase rade i legendarni Raša Vujić i Dule Vesić.Ne znam za čika Rašu ali znam da Dule ima više jedinki u svojim boksevima. Ako ti zatreba njihov broj tel. mogu nešto da uradim.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
duskov |
Objavljen 11.09.2012. 15:22
|

Lovčina

|
Dugouško tek sad sam vidio ovaj tvoj post. Molim te da mi na PP pošalješ tel. Raše Vujića i Dula Vesića.
Unarpijed zahvalan. |
|
|
|
Predator |
Objavljen 11.09.2012. 21:06
|

Veteran

|
Krije Duško slike kao zmija noge.
|
|
|
|
duskov |
Objavljen 11.09.2012. 21:33
|

Lovčina

|
Predator kaže:
Krije Duško slike kao zmija noge. 
Ne Boga mi! Kad fotografišem kako treba onda neće biti problema. To ću uraditi sa najvećim zadovoljstvom. Uzgred moram da zamolim jednoga od sinova da mi pomogne sa ovom tehnikom i onda će biti sve u redu! |
|
|
|
Predator |
Objavljen 25.10.2012. 22:55
|

Veteran

|
Prije nekoliko dana zauvijek nas je napustio Raša Vujić, jedan do najistaknutijih predstavnika srpske kinologije i veliki borac za standardizaciju srpskog žutog goniča. Ono što je on započeo, samo udruženi možemo ispuniti! Čika Rašo, neka ti je vječna slava i hvala!
[movie=youtube]VQ701I1POQg[/movie]
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 24.11.2012. 18:02
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|

Pre par dana u Cupriji na parkingu bolnice uslikao sam ovog lepotana. Vidi se da je pas negovan i u dobroj kondiciji pa sam misljenja da je posle lova sisao u naseljeno mesto. Mozda ga neko prepozna pa cisto da ima trag...Pozdrav...
Joca i Luka
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 24.11.2012. 18:18
|

Veteran

|
arsa kaže:
Pre par dana u Cupriji na parkingu bolnice uslikao sam ovog lepotana. Vidi se da je pas negovan i u dobroj kondiciji pa sam misljenja da je posle lova sisao u naseljeno mesto. Mozda ga neko prepozna pa cisto da ima trag...Pozdrav...
Što bi rekli pojedini članovi foruma prilikom zajedničkih lovova: "MOJ, MOOOJ!" 
Više mi se sviđa konstitucija ovog psa od onih iz Požege koje sam gledao na You Tubetu. Znači, ima ih manje-više svuda samo se slabo reklamiraju. ;)
|
|
|
|
BOJK |
Objavljen 26.11.2012. 20:24
|

Član

Upisa: 197
Pristupio: 28.06.2012. 08:48
|
Ovaj na slici kolega Arse je pravi lepotan, ja bas volim kad imaju tamniju crvenu boju. U mom kraju je do skoro jedan kolega imao slicne, moracu da uzmem neku sliku od njega da ubacim. Nazalost od te sorte ostala samo jedna zenka i jedan ker i to imaju neko kozno obolenje ne mogu da ih izlece stalno im se navraca, a njihovi preci su bili stasni za svu divljac. Imali su izuzetan njuh, inteligentni i lako su se obucavali. Sad svi sto nismo cuvali takvo blago |
|
|
|
arsa |
Objavljen 26.11.2012. 21:47
|

Veteran

|
Pas je neverovatno dobro gradjen a glava mu je prelepa, ako ga vlasnik ne nadje bice velika steta. Inace kod mene u Rekovcu sam prosle godine video prelepog "zucu" koji takodje neznam ciji je!!!
Joca i Luka
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 27.11.2012. 17:42
|

Veteran

|
arsa kaže:
Pas je neverovatno dobro gradjen a glava mu je prelepa, ako ga vlasnik ne nadje bice velika steta. Inace kod mene u Rekovcu sam prosle godine video prelepog "zucu" koji takodje neznam ciji je!!!
Što bi neki rekli, "ima gi raznih"! Tako izgleda da ima i lovaca koji se ne trude previše da pronađu svoje pomoćnike. Valjalo bi nekad obići i azile za napuštene pse, vjerujem da bi se neko od lovaca prijatno iznenadio. Ja lično bi', bez imalo griže savjesti, doveo kući napuštenog psa za koga smatram da bi mi bio od koristi u lovu (naravno ako ga vidim više puta). Prijavio bi' to u svoje LU i bez riječi bi' ga vratio pravom gazdi, ako se on javi i dokaže da je njegov. Napušten pas je veliki problem i za lovište i za urbanu sredinu, a možda baš on bude pas koji posjeduje osobine kakve želimo.
|
|
|
|
BOJK |
Objavljen 27.11.2012. 19:55
|

Član

|
Kolega Predator to bi moglo da te dovede u jako neprijatnu situaciju, ako se pojavi gazda takvog psa. Kao sto si i sam reko "ima gi raznih"  |
|
|
|
Predator |
Objavljen 27.11.2012. 21:20
|

Veteran

|
BOJK kaže:
Kolega Predator to bi moglo da te dovede u jako neprijatnu situaciju, ako se pojavi gazda takvog psa. Kao sto si i sam reko "ima gi raznih" 
Slažem se kolega. Ali ako neko stvarno hoće da nađe svog psa, onda svi znaju da neko traži psa i nema svrhe da ga vodim kući, već ga vodim odmah gazdi. Ako sam pogrešno protumačen, pokušaću biti jasniji. Pod privremenim ili trajnim prisvajanjem napuštenog psa smatram prisvajanje onog napuštenog psa koji se neki duži vremenski period nalazi na slobodi, bar 5-6 dana. Ako njegov gazda nije ni poslije tog vremena obavjestio lovce sa područja gdje mu je nestao pas o nestanku ili ako ga uopšte ne traži, onda i nije zaslužio da ima psa.
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 27.11.2012. 21:45
|

Veteran

|
Kolega Predator slazem se sa tobom. I meni je zao lovackog psa koji luta vec nedelju dana ulicama i za to vreme nije nista jeo, i mislim da svaki pravi lovac treba da se pobrine bar na kratko o njemu i prijavi slucaj kod L.U. i Kinoloskog drustva.
Joca i Luka
|
|
|
|
BOJK |
Objavljen 27.11.2012. 22:18
|

Član

|
Kolega Predator nisam nista lose pomislio, da se zna.Slazem sa tobom da pas ne treba da luta, nahranio bih ga sigurno i obavestio LU i lovce koje poznajem ali ne bih prisvojio takvog psa zato sto bi to neko mogo pogresno da shvati i iz toga bi mogle razne ruzne price da izadju.
Veliki pozdrav |
|
|
|
arsa |
Objavljen 27.11.2012. 22:31
|

Veteran

|
Ma razumeli smo te kolega, bez brige
Joca i Luka
|
|
|
|
BOJK |
Objavljen 29.11.2012. 17:43
|

Član

|
Bio sam danas kod kolege koji je imao Zute gonice, kad tamo razocarenje ima samo dve slike i to lose nista se ne vidi. Bas sam ga kritikovao, obrukao se, jedan njegov ker ima da se pominje narednih sto god kolko je dobar bio a on nema ni asulnu sliku. Taj ker se zvao Zeba bio je najbolji zecar, lisicu, kunu i divlju macku je gonio samo kad nema trag od zeca, a odlicno je gonio i DS u planini. A na komandu je uletao u rupe od jazavca i lisice i vadio ih iz rupe, stvarno je bio strasan ker svi u okolini su znali tog kera.
Evo slika, Zeba je ovaj levo sto mu se glava vidi, levo je njegov sin Kica. |
|
|