gruja kaže:
Pitam se samo,u kojoj bi to zemlji bilo moguce da nekome ko potkrada resorno ministarstvo godinama i to se inspekcijski utvrdi,to isto ministarstvo i dalje daje pravo na gazdovanje lovistem?
Grujo, u istoj zemlji u kojoj direktor JP "Putevi Srbije" izjavi da ovo državno javno preduzeće počev od 2008. godine nije plaćalo PDV državi. I nikom ništa. Čak, o bezobrazluka, još traže da povećaju cenu putarine za iznos PDV-a, a sve ono što su dugovali od 2008. godine da im se oprosti.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Svakom je svoja muka najveća. Medjutim, posle druzenja sa forumašima kod Dakija u Novom Sadu, video sam da u ovoj našoj lepoj zemlji ima toliko gluposti i lopovluka i idiotizma, da ovaj naš slučaj i nije najznamenitiji. Tada sam i predložio da napravimo top listu najbezobraznijih, najbezskrupuloznijih najidiotskihij, odluka, radnji ili situacija koje su slilka i prilika našeg društva i lovstva.
Bili kako bilo, mislim da će sve da se sredi i dodje na svoje čim bude ,,političke volje,, i čim se ,,koalicioni partneri,, dogovore da tako bude, a da ničija glava ne ode.
Do tada ćemo da lovimo ako platimo kešom na ruke, ako nismo vredjali ili prozivali bogom dane, ako ne talasamo ako neko nešto falsifikuje, ako srne pojedu jagode, pa sud naredi lovačkom udruženju da plati odštetu, i tako dalje i tako bliže.
Bitno je da platimo putarinu veću za PDV, da platimo penale ako zakasnimo sa uplatama po pravilniku, na ruke, i bitno je da kad napokon dodje vreme za lov ipak imamo šta da ulovimo jer je majka priroda opet podarila svoje plodove uprkos ,,čuvanju,, i ,,gazdovanju,, nas tzv ljudi.
I na kraju, dešava se u našem lovištu da je čovek izveo kera da ga obučava u svom lovištu i još crnje, u svojoj njivi, ali nailazi lovočuvar i skreće mu pažnju da ,,skrati kera jer se ljuti Italijan,, koji je platio da tu obučava svoje kerove.
Srbijo, lepotice.
Prijatelji forumasi,
Od proslog vikenda,to jest lovnog dana na prolaznu divljac,Lovackom udruzenju ,,Bojnik"iz Bojnika ,odlukom lovnog inspektora zabranjen je lov.Zabranjen je lov i u LU,,Dubocica"Leskovac,LU,,Dobra Glava"Pecenjevce i LU ,,?"Lebane(nisam siguran po kom toponimu ili prvoborcu se ovo udruzenje naziva), te vas molim da se malo aktiviramo na ovu temu,jer licno mislim da se radi o nepostovanju zakonskih propisa i nekim laznim podacima , a ne ,kao sto pojedini ,,Rukovodeci organi "lovista objasnjavaju,nedostatkom predmetne divljaci.
Grujo bre nije li ti dosadilo da pises vise kojestarije. Lov nije zabranjen nikakvim nalogom nikakvog inspektora, vec je lov u LU "Bojnik" i LU "Dobra Glava" obustavljen na osnovu preporuke ministarstva koja je objavljena na sajtu Ministarstva poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede usled velikih susa sto moze doprineti posledicama na ovu vrstu divljaci u buducem periodu. Ako hoces mozes proveriti bilo gde. Ja sam licno doneo tu odluku o obustavi lova a ne kako si ti napisao. A za tvoju informaciju bice dozvoljen lov na vuka sakala lisicu od naredne nedelje tako da ces se uveriti da ova tvoja prica nije istinita. Nemoj vise obmanjivati ljude neistinama. Za ostala udruzenja neznam i neinteresuje me. Bilo bi dobro da sva udruzenja ispostuju ovu preporuku ministarstva.
Radan kaže:
Grujo bre nije li ti dosadilo da pises vise kojestarije. Lov nije zabranjen nikakvim nalogom nikakvog inspektora, vec je lov u LU "Bojnik" i LU "Dobra Glava" obustavljen na osnovu preporuke ministarstva koja je objavljena na sajtu Ministarstva poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede usled velikih susa sto moze doprineti posledicama na ovu vrstu divljaci u buducem periodu. Ako hoces mozes proveriti bilo gde. Ja sam licno doneo tu odluku o obustavi lova a ne kako si ti napisao. A za tvoju informaciju bice dozvoljen lov na vuka sakala lisicu od naredne nedelje tako da ces se uveriti da ova tvoja prica nije istinita. Nemoj vise obmanjivati ljude neistinama. Za ostala udruzenja neznam i neinteresuje me. Bilo bi dobro da sva udruzenja ispostuju ovu preporuku ministarstva.
Svaka cast na brizi o divljaci verovatno ste i sami licno napravili pojilice i time doprineli smanjenju posledica po TU vrestu divljaci u buducem periodu.
Kolega Radane pa nije vam LU u kome ste upravnik dedovina pa da sami licno donosite kojekakve odluke.
I je li tacno da je ta, takva, odluka donesena od, kako Gruja rece, proslog vikenda.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Jeli Radane(MIsicu) jel si tu odluku doneo samostalno ili ti je neko pomogao jer je opste poznato da ti dok ne pitas vajnog predsednika nesmes nista da radis ili ti je pak pomomogao prijatelj recimo... http://www.mpt.go...jt%201.pdf
Radan kaže:
Lov nije zabranjen nikakvim nalogom nikakvog inspektora, vec je lov u LU "Bojnik" i LU "Dobra Glava" obustavljen na osnovu preporuke ministarstva koja je objavljena na sajtu Ministarstva poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede usled velikih susa...Ja sam licno doneo tu odluku o obustavi lova...
Kolega, preporuka Uprave za šume je data na sajtu 07. avgusta, dakle pre skoro mesec i po dana, a odnosila se na redukciju lova za vreme visokih temperatura i suše. Od kada je lovu u ta dva LU koje pominješ, obustavljen? Upravnik lovišta može da da predlog za obustavu lova, a organi LU donose odluku, tako da tvoja priča da si ti lično obustavio lov ne može da pije vodu.
U meuvremenu su visoke temperature prestale, a palo je i bogme lepih kiša., tako da ne postoji već više nedelja ni jedan razlog za primenu preporuke Uprave za šume.
Neko od vas dvojice ne govori istinu. Bilo bi dobro da se pokaže makar jedan dokument koji bi potvrdio pisanje jednog od vas dvojice.
Pa kad već donosiš sam odluke, što ne napisa nekad u životu i dozvolu za lov nekom lovcu iz ,,tvog,, LU, nego lovi ko kako stigne i ko gde hoće, pa ako vam se taj neko ne svidja, onda ga terate ko bog djavola. A kad smo već tu, što primi godinama unazad, pa i ove godine uplate ljudima koji takodje godinama ne ispunjavaju statutom predvidjene uslove za članstvo, i na kraju nagradno pitanje, gde misliš da nadješ pare za privredni prestup koji si napravio, kao i za presudu na osnovu tužbe koju ću ja da ti napišem jer si me isčlanio iz LU odlukom disciplinske komisije, a ne odlukom upravnog odbora, kome sam tri puta slao zahtev da mi dodeli odluku o isčlanjenju, medjutim, mnogo je bolje da se svi zavučete u mišju rupu i čekate da svi mi redom dignemo ruke ili oguglamo, pa će posle opet biti po starom. E pa neće. Sve dok mi ne objasniš zašto nećeš, a rekao si i to imam svedoka koji te je čuo, da mi daš dozvolu za lov, samo meni, bez obzira ako platim članarinu preko tekućeg računa. Da podsetim, te godine ste zabranili uplatu preko tekućeg računa, tj samo keš. I ja sam te zvao i rekao ti da sam stari član, da nemam odluku upravnog odbora o isključenju, a po statutu, ona je konačna, i da ću uplatiti lov preko tekućeg računa.,, Ponavljam rekao si, Ja ti neću dati dozvolu za lov,,. Jesi li i tu odluku doneo samostalno. E pa obećavam ti da ćeš na sudu imati priliku da objasniš sve napred navedeno.
Stvari stoje ovako pitao sam lovocuvara i on mi je rekao da je lov u LU Bojnik ,LU Dubocica,LU Jablanica i LU Dobra Glava zabranjen u petak 21.09. sad ko i kako je zabranio...........po zakonu se zna ko i kad i kako moze da zabrani lov
http://tpson.port...9FBFFF8BC1
Nije dovoljno što je sud protiv mene odbacio krivičnu prijavu, nije dovoljno što ste mi napisali četiri prekršajne prijave, i što su sve rešene u moju korist, i to su stigle čak i iz Niša, iz višeg prekršajnog suda. Što tad ne donese odluku na svoju ruku i uvaži sud, i moj zahtev. Nego krijete moje prigovore i zahteve, koji su svi uredno potpisani i zavedeni. Imam pouzdane informacije da moji zahtevi nikada nisu ni došli do UO, a kamo li da se odlučivalo o tome. Šta će vama članovi u LU. Svi gledaju da pridobiju članove da omasove članstvo a samim tim i povećaju prilive novca, samo vi birate i ne dozvoljavate nama, a ima nas podosta, da uplatimo, jer smo za ime sveta, rekli da ste loši i prozvali vas za mahinacije i malverzacije. Sve će izaći na videlo.
VIRUS SAMOVOLJE I DESPOTIZMA ZAHVATIO JE IZGLEDA 90% LU U DRZAVI SRBIJI,A NJIME SU PORED DRUGOVA U SAVEZU NAJVISE ZAHVACENI UPRAVNICI LU.mozda je doslo vreme da g-din Perica Grbic proglasi pandemiju i pocne ozbiljno da se bavi ovim po lovce i lovstvo veoma opasnim virusom
Kako je samo moguce da su upravnici i u Bojniku i u Leskovcu istovremeno doneli odluke da se vise ne lovi a da se te nedelje lovilo u Grdelici,Prokuplju i Zitoradji?I ja sam samo izneo cinjenicu da su lovci sedeli kod kuce proslog vikenda.Ne obmanjujem ja ljude.
papiga kaže:
Stvari stoje ovako pitao sam lovocuvara i on mi je rekao da je lov u LU Bojnik ,LU Dubocica,LU Jablanica i LU Dobra Glava zabranjen u petak 21.09. sad ko i kako je zabranio...........po zakonu se zna ko i kad i kako moze da zabrani lov
Izvinjavam se zbog moje greske prilikom pisanja datuma zabrane lova dan jeste petak ali 13.09.sad dali je namerno ili slucajno ...
Nesto sam nacuo da u Bojniku mnogo dobra plata lovocuvaru i upravniku. Nevidjena
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Radan kaže:
Radane druze, otvori dusu i reci istinu, jer ko prizna pola mu se prasta. Rastojanje (vasdusna linija) izmedju Vlasotinca i Bojnika je negde oko 35 km. i verujem da je klima identicna, tako da ono tvoje "velika susa" ne moze da pije vodu. Vlasotincani su postovali preporuku o obustavi ili redukciji lova na sve vrste divljaci (ne samo na migratorne pernate vrste), ali cim su pale dve-tri kise, temperatura pala na podnosljivih ispod 30 C, razloga za obustavu ili redukciju vise nije bilo, tako da se posle 10-og septembra lovilo.
Ako su tvoji drugari (Astorija, Gruja, Papiga) u pravu, onda moras staviti prst na celo i upitati se zasto se to desava Bojniku, Pecenjevcu, Leskovcu a ne desava se ostalim udruzenjima iz Jablanickog okruga.
Pokusavam da nadjem neko opravdanje za ponasanje odgovornih iz LU iz Bojnika ali mi ne uspeva, narocito od dana kada sam upoznao vise "isteranih" clanova iz ovog udruzenja, koji su nakon molbe pre dve-tri godine, primljeni u clanstvo u Vlasotincu . Radi se o izuzetnim ljudima (Pera "Src", dr. Gasa, Kajsa i ostali) , kojima je odstrel divljaci na poslednjem mestu. Oni su ove godine u delu lovista gde uglavnom love divlje svinje, svojim sredstvima kupili i izneli u loviste preko 1000 kg. kukuruza, sto im bog vraca, jer su za ovu lovnu sezonu, danas odstrelili i prvu divlju svinju u ovom lovistu, a dace bog da odstrele preko nekoliko.
Kazu moje Gedze: "Ako ne znas kuda ides, svi putevi tamo vode"!!!!
A ne, prijatelju Gedžo. Lu Bojnik ne trebaju takvi ljudi. Njima ne treba niko. Pogotovo lovci, pogotovo savesni ili koji poštuju pravila prirode i društva, tek im takvi ne trebaju. Lu Bojnik nikada nigde nije napravilo pojilište za divljač bilo koju a kamo li divljač u preletu. Njih najmanje zanima lov, i lovstvo, divljač i upravljanje lovištem. Napravili su od udruženja firmu za potkusurivanje političara, da preko nje ispoštuju svog političkog partnera ako voli lov, da čine ustupke ljudima koji nemaju oružje a išli bi u lov. Evo ja sam desetak godina lovac, i nikada nisam imao prilike da u LU Bojnik lovim u ovo vreme patku, koja se lovi u celoj Srbiji. I u najvećoj zimi kad je sezona lova na patke u jeku, mi moramo da molimo i kumimo da izadjemo na patke. Zašto? Zato što velika većina ljudi iz LU ne pita ništa. Uzme pušku, kera goniča i lovi sve što izadje sve do proleća. Svako ko pokuša da uvede red, pozove se na zakon, potraži svoje pravo na lov, biva izvrgnut ruglu, ismevanju, i onda dodje upravnik i zabrani lov. Jedva su skupili nekoliko članova, još im i zabranjuje lov. Pa sledeće godine će izgleda loviti u LU samo članovi Upravnog odbora, i skupštine, pošto prvi ne plaćaju članarinu, a drugi moraju po političkoj liniji.