Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU Bojnik

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU Bojnik
papiga
 A na papiru ovako

Žao mi je, ali ne može da se postavi upis na ćirilici!
Srbijalov Admin Tim!*

docekacu ja i taj dan da svane............

astorija
 Poštovani prijatelji. Dogadjaj koji se odigrao u Bojniku, nemio dogadjaj je nešto strašno, i nešto što svi mi lovci koji nosimo oružje i koji koristimo isto, možemo, ne daj bože da doživimo. Medjutim, postoji osnovana sumnja da se LU Bojnik nije izlečilo od dečijih bolesti, odnosno da nisu ispoštovali osnovna pravila lova i lovstva. Nezvanično, ponavljam, nezvanično se saznaje da su lovci, akteri ovog nemilog dogadjaja, bili u lovu bez lovnih karti, dozvola za lov, kao i bez markirnih prsluka koji su po zakonu ove zemlje morali svi lovci da poseduju. Možda, ponavljam moža bi ova tragedija mogla biti izbegnuta da je svako u LU uradio svoj posao, posao koga niko nikada nije uradio ranije, pa ni dan danas. Dakle, zborno mesto, upis ili ranije data dozvola za lov, naravno pre svega toga lovna karta i završen lovački ispit. Strašno.
ASTOR I JA

papiga
 Pa u LU Bojnik ne vaze zakoni ove drzave pocev od zabrane uplate clanarine preko racuna,ne upšlacivanje lovnih karata za lovce zj."ostavljanja para za moje ljude"do izdavanja dozvole za lov,zbornog mesta i kaubojskog odlaska u lov ko gde i kad hoce i istog takvog povratka,neki bi trebalo da za ovakvo nezakonje i krivicno odgovara valjda za saucesnistvo ako je ovo istina inace u nedelju je na teritoriji LU Bojnik na Radan planini odstreljen kapitalni vepar od 170-180 kg sad di je tu dozvola ko je natoj dozvoli jel prijavljen odstrel,jel placen i ostalo sto prati takav lov neznam ali je tovaljda poslerdnji primerak koji je obitavao na Radanu u 3 (TRI) LU tako da je sad cist teren za treking i rekreaciju od mene tolko

slavaplana
 da nadlezni rade svoj posao ovo se ne bi desavalo nigde ali ovo je Srbija i ovde sve moze..........slikajte tog vepra i gledajte slike iz proslog veka jer divljaci vise nemate..........pocistili ste sve ..........

aca81

papiga kaže:
Pa u LU Bojnik ne vaze zakoni ove drzave pocev od zabrane uplate clanarine preko racuna,ne upšlacivanje lovnih karata za lovce zj."ostavljanja para za moje ljude"do izdavanja dozvole za lov,zbornog mesta i kaubojskog odlaska u lov ko gde i kad hoce i istog takvog povratka,neki bi trebalo da za ovakvo nezakonje i krivicno odgovara valjda za saucesnistvo ako je ovo istina inace u nedelju je na teritoriji LU Bojnik na Radan planini odstreljen kapitalni vepar od 170-180 kg sad di je tu dozvola ko je natoj dozvoli jel prijavljen odstrel,jel placen i ostalo sto prati takav lov neznam ali je tovaljda poslerdnji primerak koji je obitavao na Radanu u 3 (TRI) LU tako da je sad cist teren za treking i rekreaciju od mene tolko

Nije vezano i ciljano o zapocetoj temi ali taj vepar koji je u punoj snazi verovatno prati manji ili veci copor zbog bukarenja i ne bi me cudilo da i ovog vikenda budu odstreli na tom terenu......po mom misljenju sva lovista koja su geografski bliza Bugarskoj ne mogu ostati bez divljaci vec je samo pitanje kako tu divljac zadrzati u tom lovistu Smile
DOBAR POGLED

astorija
 Kolega, ne ovog vikenda, odstreli vec uveliko traju jer mi imamo specijalnu sortu lovaca koji idu svakog dana u lov sem nedelje, jer je nedelja zvanicni lovni dan. Oni naravno ne uplacuju clanarinu niti imaju bilo kakvu obavezu prema bilo kome, i to traje godinama u nasem LU. Policija ne zeli nikakvu saradnju sa politicarima iz Lu Bojnik jer im je svima od reda, kako predsedniku, tako upravniku, lovocuvarima i ostalim znamenitim radnicima LU pisala krivicne prijave jos davno, i svi do jednog su se na misteriozan i zamagljen nacin odbranili od istih. Vracene su im puske i kao da nista nije bilo. Zbog toga policija ne zeli saradnju sa kako kazu kriminalcima, i trazi da clanovi LU promene svoje rukovodstvo. Posto su clanovi za to nesposobni, i obezglavljeni, i nemaju ni snage ni volje danas imamo to sto imamo, a imacemo sve dok moze jer deset godina se nista, ali bas nista ne menja. A divljaci sve manje.
ASTOR I JA

zoranp

aca81 kaže:

papiga kaže:

Nije vezano i ciljano o zapocetoj temi ali taj vepar koji je u punoj snazi verovatno prati manji ili veci copor zbog bukarenja i ne bi me cudilo da i ovog vikenda budu odstreli na tom terenu......po mom misljenju sva lovista koja su geografski bliza Bugarskoj ne mogu ostati bez divljaci vec je samo pitanje kako tu divljac zadrzati u tom lovistu Smile

Pa dobro Aco brate, zar da se tešimo i zasnivamo svoj uzgoj divljači na "bugarskom rezervatu"???? Znači ko je uz granice taj neće ostati bez divljači.....jadni li smo mi za sobom i za našim lovom!!!!!ShockCry
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

aca81
 Rec je o pomenutom slucaju i samo sam izneo misljenje da ne moze biti sam a i nisam mislio da treba da se oslonimo na istocne susede ali to su cinjenice da svi veci copori dolaze sa Karpata i iz Bugarske Hmmm pogledajmo gde su najjaca lovista bar u ovom delu Srbije....mozda su to zasluge dobrog gazdovanja ali zasto se tako ne gazduje i u unutrasnjsti Confused ako me shvatas sta hocu reci Smile
DOBAR POGLED

aca81
 [quote]astorija kaže:
Kolega, ne ovog vikenda, odstreli vec uveliko traju jer mi imamo specijalnu sortu lovaca koji idu svakog dana u lov sem nedelje, jer je nedelja zvanicni lovni dan. Oni naravno ne uplacuju clanarinu niti imaju bilo kakvu obavezu prema bilo kome, i to traje godinama u nasem LU. Policija ne zeli nikakvu saradnju sa politicarima iz Lu Bojnik jer im je svima od reda, kako predsedniku, tako upravniku, lovocuvarima i ostalim znamenitim radnicima LU pisala krivicne prijave jos davno, i svi do jednog su se na misteriozan i zamagljen nacin odbranili od istih. Vracene su im puske i kao da nista nije bilo. Zbog toga policija ne zeli saradnju sa kako kazu kriminalcima, i trazi da clanovi LU promene svoje rukovodstvo. Posto su clanovi za to nesposobni, i obezglavljeni, i nemaju ni snage ni volje danas imamo to sto imamo, a imacemo sve dok moze jer deset godina se nista, ali bas nista ne menja. A divljaci sve manje.[/quote

Sve mi je jasno Cry ili svi lovci slozno ili traziti pmoc izvan lokala pa da se sve preispita a pogotovo to vracanje oruzja Hmmm
DOBAR POGLED

papiga
 [xhide]Kolega ACA81 malo je daleko Radan od Bugari ai ne naslanja se ni kad vetar dune a sto se tice druge tvoje konstatacije o pracenju krda nema nista od toga jer je sve vec potamanjeno pa ovde ima ekipa koja je pratila kretanje svakog krda svih dfanba u nedelji tako da je provereno ovaj samac jos bio ostao a evo i njega su sredili i sad su jos nesto srne ostale nadam se i to ce zimus da potamane i onda je Radan slobodan od visoke divljaci a ti Misicu sto nisi primio platu 10ak meseci zasluzio si to jer kako ne radis svoj posao vec 10ak godina ja bi te jos i tuzio za nadoknadu stete LU svojim necinjenjem i saucestvovanjem u smislu omogucavanja vrsenja nesmetanog krivolova i izlovljavanja i unistavanja jedne vrste divljaci na terenu Radana[/xhide]

aca81
 Ne mogu da nadjem temu "migracija i kretanje divljaci" ili je nema pa bih molio pomoc Smile bice interesantna diskusija Smile ovde sam bezveze uleteo sa svojim razmisljanjima Grin a cak eto i ne znam gde je Radan planina a kamoli prilike u tom LU Smeko
DOBAR POGLED

astorija
 Poštovane kolege, veliki pozdrav od prijatelja i kolega sa juga Srbije. Nismo na ovoj temi odavno pisali, ali nije ni bilo interesantnih dogadjaja. Nema ih ni sada, osim što smo sve bliži dnu koji će ovog puta biti finansijske prirode. Zahvaljujući politici predsednika LU Bojnik, koji je zabranio uplate članarine svih onih članova koji se njemu lično ne svidjaju, jer ga nisu podrćžali u borbi za vlast kako u LU tako i u opštini Bojnik, LU Bojnik je pred finansijskim kolapsom. Upošljeni nisu primili mesecima platu, dogovanja na ime električne energije su preko 400000 din, doprinosi za nezapošljene kasne, i nema nikakvih indicija da će biti bolje. LU Podgora i dalje nema teritoriju dodeljenu od strane ministarstva, jer kako koji ministar krene da rešava pitanje podele teritorija, krene smena vlade, ili izbori i tako. Dakle, živi smo i zdravi, ali ovakvim tempom završićemo u Moskvi kao fizički radnici na gradjevini svi, jer na jugu nema posla, nema života, nema lova. Pozdrav, i uživajte.
ASTOR I JA

matrix23
 Ajde Bojnicani jel da vas ja obavestim da vam je onaj Cenzurisano policijski inspektor ,inace vas predsednik podneo ostavku na funkciju predsednika Lovackog udruzenja Bojnik,Radujte se kad vec nemate pojma sta vam se desava u udruzenju.Mozda ce sad vas upravnik moci da izadje na kraj sa onim olosem iz sela Pridvorice koji neprekidno krivolove na terenu Nove Topole u LU Jablanica Lebane.

Korišćenje pogrdnih reči koje vredjaju nekoga lično nisu dozvoljene! Cenzurisano je.
Srbijalov Admin Tim.

papiga
 Ma de bi on dao ostavku u svoju prvu firmu muzaru nego ga naterali oni iz agencije za borbu protiv korupcije i jos je morao da da ostavku i na mesto predsednika FK,ali sultanov veliki vezir ne bi bio on da nije djilkos kakav jeste pa je odma postavio za svog naslednika Pecu Pankera na mestu predsednika LU.
Kako i na koji nacin ...pa zar je to za njega bitno on je odavno izjavio da za njega ne postoje zakoni u njegovom vilajetu.
E sad kad je klupko pocelo da se razmotava neznam kome ce biti teze dal bivsem ili novopostavljenom jerbo ce neki debelo da ga zaglavi medju vrata.....al to je vec njihov problem

papiga
 [xhide]Gledam malopre emisiju "loviste"i izadje covek pred kameru i rece doslovno
"Nase udruzenje cine 3(tri)sekcije tj.tri sela i broji 160 lovaca .........
Ove godine imamo planirani odstrel 20 grla jelenske divljaci i dosad smo odstrelili 8 ostalo je jos 12 a imamo i planirani odstrel divljih svinja od 160 komada
PA da te pitam Misic Dejane gde su nase divlje svinje ajd jelene ti oprastam kad znamo da je nase udruzenje brojilo i 500 i kusur clanova 30ak sekcija i 50ak sela a od kad se ti uvati s onog bagdadskog lopova i poce da prosiravas porodicu i kucu svinje nestadose srne se zatrse a ti kao radis 10 ak meseci bez plate a clanstvo se broji desetinama?[/xhde]

papiga
 DA ne bude dosadno eve najnovijih desavanja apropo svega napisanog gore u mojim upisima

"Dana 24.01.2016. godine (nedelja) Lovačko udruženje ’’BOJNIK“ iz Bojnika, organizovaće lov na vuka, šakala i lisicu u lovištu „Radan“ kojim gazduje Lovačko udruženje ’’BOJNIK“ iz Bojnika."

Sad sve bi ovo bilo u redu ali da je mozda neko drugo LU u pitanju a ne Bojnik...

Ajmo redom daklem hajka je odrzana ali kako je protekla glavna sezona bila mrsava gde je u proseku svaki 5 lovac video zece u sezoni a svaki 10 odstrelio a silne pare se dale udruzenju za "svoje ljude" a opste je poznato da u LU Bojnik nema nelovni dani,po povratku sa hajke DUGOGODISNJI(krivolovac,lovokradica,mesar i ostali epiteti) PREDSEDNIK DISCIPLINSKE KOMISIJE Marinkovic Voislav, uhvacen u krivolovu sa ulovljenim zecom, sa jos jednim krivolovcem kome se nije posrecilo da odstreli nesto mimo zakona. Zec je oduzet i sacinjen je zapisnik, i ceka se da upravnik lovista napokon zaradi svoju platu i krene da brine o divljaci koja je njegov izvor prihoda i za koju je direktno odgovoran.
Krivolov je toliko postao ocigledan i svakodnevan da to prerasta u organizovani lov na zeca i fazana u vreme kada tu divljac niko nigde ne lovi.
Savest lovaca koji trebaju dati sansu divljaci da se reprodukuje, ne postoji evo vec treci mandat, 12 godina tacno.
Sad namece se pitanje ,ZASTO ovaj vrsni krivolovac nije prijavljen policiji sa zapisnikom i svedocima?
Mozda zato sto je precednikov covek a javnsa je tajna da sad kao Misic upravnik nije vise dobar sa precednikom smRadonjicem
Ili zato sto Misic nikad nije ni imao nista drugo medju nogama osim dlaka?

Bilo kako bilo bojnicka javnost o ovome vec uveliko prica posebno lovacka ali prijavepoliciji nema i tako

Nadam se da je ovo pocetak kraja LU Bojnik iz najbolje namere jer ovo sto se zove sad LU je sve samo ne lovacko pre ce biti udruzenje gradjana lovokradica ,krivolovaca muljatora na celu sa propalim politicarem ,bivsim inspektorom MUPa,coveka koji je sve upropastio cega se pipnuo i makar i ozbiljnije pogledao

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,787,462 posete www.srbijalov.com