charuga kaže:
vi ste zreli za zatvaranje lovista na duze vreme i cesljanje svih papira...
ponovnu obuku i polaganje za oruzje,znaci kompletna edukacija lovaca..
evo i prijatelja temudjina,bas da vidimo kakav komentar ima na ove svinjarije,do juce je iz petnih zila branio ove na vlasti...
Kolega charuga ti moras da zauzmes jedan stav. Ili si na strani onih nepravilnih ili si na strani onih ispravnih. Na jednom tvom postu trazis od mene da iznesem sve sto znam, recima da " da ospem paljbu" a sada bi da nam zatvoris loviste na duze vreme itd.
Mi smo Sremac75, Zoranp i slicni koji stalno ukazuju na razne nepravilnosti u svom udruzenju. Razlikujemo se jedino po tome sto smo mi nase Popiskace smenili 2009. godine i sada ukazujemo na razne nepravilnosti koje su se desavale dok su bili u upravi udruzenja.
Nismo znali za postojanje ovog portala u to vreme i zato se i nismo oglasavali. Na ovaj nacin samo zelimo da vam pomognemo objavljivajuci primere kako izgledaju nepravilnosti i kako se dokazuju nepravilnosti.
Cutanjem se ne resavaju problemi, vec samo odlazu, dok se ne nadje lavor sa vrucom vodom.
Lala kaže:
Gedza66, mislim da si opet pobrkao godinu, prijava je podneta valjda 2009. godine, a ne 2010. kako si napisao.
Znači, u prijavi piše da jedan lovac nije imao nikakva dokumenta, a da je drugi lovac odstrelio srnu. A ostali lovci? Njih nisu kontrolisali? U prijavi piše da su u kontroli bili i predsednik i potpredsednik... Ni oni nisu pitali ništa?
I kako je završena ta priča na disciplinskoj?
Lalo nisam opet pobrkao godinu, jer 18.01.2009. pripada lovnoj 2008/09 godini. U prijavi pise ono sto pise, kao sto u dozvoli pise ono sto pise. Bitni su datumi dokumenta.
Ipak si pobrkao, bio si napisao da se radi o 2010. godini, a datumi na dokumentima su iz 2009.
Mislim da je u pitanju tvoj lapsus, koji ne menja suštinu priče.
Cutanjem se ne resavaju problemi, vec samo odlazu, dok se ne nadje lavor sa vrucom vodom.
Gedžo upravo tako!! Svaka vam čast i dobro je što ste ovde sa nama na ovom portalu i ŠTO NE ŠUTITE!!!B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Lala kaže:
Gedza66, mislim da si opet pobrkao godinu, prijava je podneta valjda 2009. godine, a ne 2010. kako si napisao.
Znači, u prijavi piše da jedan lovac nije imao nikakva dokumenta, a da je drugi lovac odstrelio srnu. A ostali lovci? Njih nisu kontrolisali? U prijavi piše da su u kontroli bili i predsednik i potpredsednik... Ni oni nisu pitali ništa?
I kako je završena ta priča na disciplinskoj?
Lalo nisam opet pobrkao godinu, jer 18.01.2009. pripada lovnoj 2008/09 godini. U prijavi pise ono sto pise, kao sto u dozvoli pise ono sto pise. Bitni su datumi dokumenta.
Ipak si pobrkao, bio si napisao da se radi o 2010. godini, a datumi na dokumentima su iz 2009.
Mislim da je u pitanju tvoj lapsus, koji ne menja suštinu priče.
U pravu si Lalo, izvinjavam se.Tek sada vidim da sam napisao 21.01.2010, Radi se o gresci u kucanju, sto se da videti iz konteksta.
Gedžo upravo tako!! Svaka vam čast i dobro je što ste ovde sa nama na ovom portalu i ŠTO NE ŠUTITE!!!B)
Verujem da vas interesuje i finale ovog slucaja.
Iz prilozenih dokumenata se da videti da u tadasnjoj upravi i Strucnoj sluzbi udruzenja nije postojala zelja za krivicnim gonjenjem navedenog lica. Disciplinski postupak je zavrsen u rekordnom roku od dva dana. Razlozi mi nisu poznati i o njima mogu samo da nagadjam i ta moja nagadjanje ne zelim javno da iznosim jer nemam cime da ih potkrepim.
Prema nezvanicnim saznanjima koje imam, Stanica policije u Vlasotincu je protiv ovog lica podnela krivicnu prijavu opstinskom javnom tuzilastvu, za krivicno delo nezakonitog lova i izreklo meru privremenog oduzimanja oruzja.
Takodje prema nezvanicnim saznanjima, tadasnje opstinsko javno tuzilastvo nije podnelo zahtev za sprovodjenje istrage niti podiglo optuznicu, vec je od Stanice policije trazilo dodatno obavestenje o tome da li je ovo lice, srnu odstrelilo usled nehata ili namere. Verovatno je usled raznih pritisaka sa strane, dobijeno obavestenje da se radi o nehatu, tako da se odustalo od krivicnog gonjenja (mogucnosti predvidjene cl. 237 ZKP) i coveku je vraceno oruzje. On vise nije clan Lovackog udruzenja iz Vlasotinca. Nije mi poznato ni da li je clan nekog susednog udruzenja (Crna Trava, Babusnica).
Da li se to lice i dalje bavi lovom nije mi poznato a da li ima sredstva za odstrel divljaci, ima, jer mu je oruzje vraceno.
Kazu moje gedze: para i politika buse, gde burgija nece
Sremac75 kaže:
Gedžo66 alal vera.
Ovo je za rubriku "verovali ili ne"!
U lovištu bez dokumenata a sa puškom!
Pa još ne razlikuje srnu i divlju svinju!
Još ako je srnu macno lobačkom puškom sa "tri u red"...šampion!
I šta bi sa prijavom?
Kolega Sremac75, na ovom forumu mnogi clanovi ukazuju na odredjene nepravilnosti u radu svog lovackog udruzenja. Kazu, i kada svi mi ocekujemo neke detalje ili kao sto Lala kaze argumente, oni zacute. Nekoliko primera: Bata79 kada su ga izbacili iz Lovackog udruzenja Crna Trava, Bturjan iz Lovackog udruzenja Bojnik, vi iz Backe Palanke (priznajem mozda sam propustio neki vas argument), iz LU Beograd itd.
Mislim da malo grešiš i da si puno pisanja prevideo! Pogledaj teme "Lovačko društvo "Jelen" Bačka Palanka", "Zabrana lova" i "Solidarnost među pravim lovcima" pa ćeš nadam se promeniti mišljenje.
Moraš samo imati u vidu da smo svi mi koji smo na ovim temama pisali i iznosili brojne argumente daleko od bilo kojeg organa upravljanja LD, tako da nam nikakva dokumentacija nije dostupna, što sa tobom trenutno (bar mi se tako čini) nije slučaj!
Ipak i pored toga smo objavili brojne dokumente - blanko dozvole za lov, falsifikovane dozvole za lov, krivične prijave, .... Ja sam se obratio svim nadležnim institucijama i ukazao na brojne nepravilnosti pa i kriminal....... I što je najvažnije NIKADA NIKO NIJE OSPORIO NI JEDNU REČ koju smo ovde napisali! I ne može je osporiti zato što je sve do reči istina!
Sve u svemu, ne želeći da podižem tenziju, ipak moram da kažem da si malo prenaglio u svom upisu (a da prethodno nisi pročitao upise na navedenim temama) vezano za našu borbu sa tamburašima, virtouzima na klaviru, revolverašima, nitkovima, i raznim drugim barabama!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Gedžo66 alal vera.
Ovo je za rubriku "verovali ili ne"!
U lovištu bez dokumenata a sa puškom!
Pa još ne razlikuje srnu i divlju svinju!
Još ako je srnu macno lobačkom puškom sa "tri u red"...šampion!
I šta bi sa prijavom?
Kolega Sremac75, na ovom forumu mnogi clanovi ukazuju na odredjene nepravilnosti u radu svog lovackog udruzenja. Kazu, i kada svi mi ocekujemo neke detalje ili kao sto Lala kaze argumente, oni zacute. Nekoliko primera: Bata79 kada su ga izbacili iz Lovackog udruzenja Crna Trava, Bturjan iz Lovackog udruzenja Bojnik, vi iz Backe Palanke (priznajem mozda sam propustio neki vas argument), iz LU Beograd itd.
Mislim da malo grešiš i da si puno pisanja prevideo!
Pogledaj teme "Lovalko društvo "Jelen" Bačka Palanka" i "Solidarnost među pravim lovcima" pa ćeš nadam se promeniti mišljenje.
Moraš samo imati u vidu da smo svi mi koji smo na ovim temama pisali i iznosili brojne argumente daleko od bilo kojeg organa upravljanja LD, tako da nam nikakva dokumentacija nije dostupna, što sa tobom trenutno (bar mi se tako čini) nije slučaj!
Ipak i pored toga smo objavili brojne dokumente - blanko dozvole za lov, falsifikovane dozvole za lov, krivične prijave, .... Ja sam se obratio svim nadležnim institucijama i ukazao na brojne nepravilnosti pa i kriminal....... I što je najvažnije NIKADA NIKO NIJE OSPORIO NI JEDNU REČ koju smo ovde napisali! I ne može je osporiti zato što je sve do reči istina!
Sve u svemu, ne želeći da podižem tenziju, ipak moram da kažem da si malo prenaglio u svom upisu (a da prethodno nisi pročitao upise na navedenim temama) vezano za našu borbu sa tamburašima, virtouzima na klaviru, revolverašima, nitkovima, i raznim drugim barabama!
Zato sam u zagradi i ostavio svoje priznanje da sam mozda prevideo neki izneseni argument. Sve je B)
djosa69 kaže:
hteo bi da zahvalim kolegi charugi na svom poslednjem komentaru,ali mislim da brzo donosi zakljuckesve te svinjarije su proslost u l. u. vlasotince mi nekolicina kad pocnemo da iznosimo prljav ves iz naseg udruzenja on je uvek mozda slucajno na onoj strani koja je pravila te svinjarije kako on to kaze za mene to nisu svinjarije vec kriminal a mislim da i u njihovo dvoriste ima dosta sta treba da se pocisti posto je doslo novo rukovodstvo i u njihovo l.u.nemam nameru nikog da vredjam ali mislim da onakvi komentari nisu na mestu zato sto vredjaju postene clanove.
svinjarije ili kriminal to je isto,zar ne?
to sto su te svinjarije proslost ne znaci da ih ne treba ispitati i zaboraviti..kesica su smenili u pancevu ali cesljaju se svi papiri..
prljav ves sam iznosio i ja iz svog lu pancevo po drugim temama pa je tek naknadno otvorena tema lu pancevo...lovac sam tek tri godine i sve sto sam cuo ja sam ovde izneo..mani me tih kvalifikacija na cijoj sam strani..
charuga kaže:
vi ste zreli za zatvaranje lovista na duze vreme i cesljanje svih papira...
ponovnu obuku i polaganje za oruzje,znaci kompletna edukacija lovaca..
evo i prijatelja temudjina,bas da vidimo kakav komentar ima na ove svinjarije,do juce je iz petnih zila branio ove na vlasti...
Kolega charuga ti moras da zauzmes jedan stav. Ili si na strani onih nepravilnih ili si na strani onih ispravnih. Na jednom tvom postu trazis od mene da iznesem sve sto znam, recima da " da ospem paljbu" a sada bi da nam zatvoris loviste na duze vreme itd.
Pozdravi Temudjina, dugo ga nije bilo.
imam stav,ne moze se lopovluk zaboraviti ,preci preko njega zato sto sad vi radite ispravno..nije lov u vlasotincu poceo od kad vi lovite ili ovi pre vas...ako se ne ispitaju rabote vasih predhodnika i ako se to ne sankcionise ko kaze da posle vas nece opet doci ti isti i nastaviti gde su stali?
zatvarenjem lovista biste dobili na vremenu da precesljate sve papire,podnesete krivicne prijave i onda nastavite sa radom.neznam koliko imate vremena da se bavite proslom upravom i vrsite redovne obaveze.da me ne shvatis pogresno,radije bih jednu godinu presedeo kuci ali da se pohvataju sve nepravilnosti nego teraj dalje i nema veze sta je bilo..isto vazi i za moje pancevce..zatvori,cesljaj,podnesi tuzbu pa teraj dalje..
Kolega charuga drago mi je da si na pravoj strani. Jos uvek si sa malim lovackim stazom, pa cemo ti oprostiti sve tvoje neosnovane predloge.
Moras da znas da se prvo cesljaju papiri i ako ima osnova, podnose krivicne prijave. Istovremeno sa navedenim aktivnostima, obavljaju se aktivnosti na obavestavanju i animiranju ostalog clanstva i vrsi se smena lose uprave. To je redosled aktivnosti koje su uradjene u Lovackom udruzenju iz Vlasotinca, tako da se nova uprava time ne bavi, vec je sve svoje aktivnosti usmerila na redovan rad udruzenja.
Moras da priznas da je nelogicno da se prvo smeni uprava, pa da se onda traze papiri, Zatvoriti loviste na godinu dana da bi se dobilo na vremenu radi cecljanja papira, je malo neozbiljan predlog,
jedino sta je tu nelogicno i neozbiljno je tvdnja da ako bas i ne mislim kao ti odmah sam na "drugoj strani"..to su neka nacela koja su vazila u zadnjih 50-tak godina u srbiji..
zatvoriti loviste na godinu i nije bas neki greh,zar ne?mislis bice previse divljaci?necete stici odstreliti to?
jos jedna nelogicnost..ako su vama svi papiri bili dostupni onda je dosta transparentna bila predhodna uorava.u pancevu,b.palanci od ovih sto su na vlasti ni AIDS ne mozes da dobijes a kamoli neki papir..
to sto sam mlad lovac neznaci da imam i malo godina ili iskustva..
malo mi je muka od ovih prepucavanja preko foruma..
picite,radite..kako radite tako ce vam i biti..
ako se tika vrati bice ovde jos pisanija,sve nesto imam osecaj da nije sve receno..ni ko je ciji tata,ni da li je bilo paljenja dokumentacije.za mene je ova tema lock..
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
uvek ce biti prepucavanja i nikad ne moze svima da se ugodi ali treba gledati da vecini bude dobro i raditi po zakonu.npr.ako tika nije u dobrom odnosu sa gedjom on ce uvek napadati gedju i njegovog oca i iznositi neke stvari koje ne mogu da se dokazu a nikad nece iznositi stvari koje mogu da se dokazu i da su ostala dela sa kojima covek moze da se pohvali da je dao doprinos za lov u l.u.vlasotince trebamo da se okrenemo i ujedinimo da zajednickim snagama prebrodimo sadasnje probleme.
"Sefe" Lalo i kolege administratori (1+6+"2" ) da li su Tikaspic66 i drustvo "odmrznuti" ili su jos uvek u "ledu". Nestrpljivo ih ocekujemo ja i charuga a verovatno nista ne bi imali protiv i Djosa69, Bata79 i ostali nasi drugari iz Leskovca, koji su jos uvek samo gosti na forumu.
Adiministratori pazite na "metak". Mozete mi se zahvaliti samo sa "Hvala ti Gedzo spasio si nam zivot".
Mani me se šefovanja, Gedžo, to što se Sremac zavitlava, neko će pomisliti da zaista šefujem
Istekla je kazna, i skinut je ban Tikispicu, njegova je odluka da li će se pojaviti na forumu ili neće.
Hvala Gedžo, na upozorenju, metak može i da rikošetira, pa potrefi gde ne treba
ima tika itekako sta da kaze samo je pitanje oce li imati neko sluha za ono sta ja kazem , neznam odakle da krenem dosta toga je pisano dok sam bio na hladjenju ajde od gedze vidim da je pun argumenata znam za sluca ubijanje srne greskom ali je gedza izostavio da je covek kaznje sa 200 000 dinara sto se tice bivseg upravnika lovista oslobodjen je svih optuzbi a za zadrzavanje 24h u policiji dobioje 120 000 hiljada na ime ostete a onda je gedza uvuko politiku pa je presednik opstine inace gedzin prijatelj izvrsio pritisak da isti da ostavku na mesto upravnika uz obecanje da posle trzista dobije mesto u opstinskom vecu i tu nesto smrdi , moje misljenje a imisljenje vecine lovaca je da je sadasnja uprava dosla sa da vrati pomocnog radnika stankovic novicu na poso koga je na predlog skupstine otpustio u. odbor naravno vracen je mimo skupstine uz van sudskom poravnanju gde je kumovao ekspert gedza da ne gnjavim sigurno se pitate kakvi su tu interesi poslodavac gedze inace brat pomenutog novice odnosno prijatelj presednika kum pobratim polovina upravnog odbora se vrti oko tog coveka na njegovo insistiranje vracen je na mesto vozaca i to mimo skupstine koja je odrzana desetak dana pre toga nagodba da mu se daju sva potrazivanja ne uzeci u obzir da isti duguje udruzenju 800 maraka koje je dobio na ime doskolavanja gde nije ni krenuo i ne uzeci u obzir da je dobio otpremninu od l.u. ajd sad za lalu cisto me zanima njegovo misljenje ne tako davno u nasem udruzenju su deljeni ordeni za zasluge lss dobio je djosa, gedza,gedzin otac ostale su dobili clanovi u.odbora i naravno opet mimo skupstine mimo sekcija sami su sebe predlozili toliko o njihovi dobri namerama.sto se tice argumenata naravno da ih imam , ali je mnogo lakse gedzi neka me demantuje on ima pristup svim papirima u udruzenju,ili se gedzi veruje na rec,na kraju carugi hvala sto ima sluha za ono sto ja pisem a posto je iz panceva pokusacu da stupim u kontakt sa bivsim presednikom l.u vlasotince bobanom koji radi u pancevu[petrohemija] on je inace dosao za presednika posle gedzinog oca pun je argumenata pa ako imas mogucnosti obelodani sve to onda ce svima biti jasno o kakvim ljudima se radi,na kraju da pojasnim gedza je presednik nazornog odbora a djosa presednik udruzenja normalno je da hvale jedan drugog .
Tikaspic, nikom ja ne verujem na reč, a priori. Svestan si da si bio 'na hladjenju' zbog nepoštovanja pravila da se predstaviš, a ne zbog pisanja. Ovo što si sada napisao, u vezi ordenja, moje mišljenje o tome je da se, generalno, to deljenje odlikovanja malo izvitoperilo, i da je na taj način donekle moralna vrednost tih lovačkih odlikovanja devalvirana.
Meni lično više znači poštovanje običnih ljudi-lovaca, nego 5 odlikovanja za koje bih eventualno sam sebe predlagao. A najbolje bi bilo, da se ima i jedno i drugo.
Tiko, ako je tačno ono što pišeš, onda su oni vas baš okupirali "po tetkine linije"!
Sve braća, pobratimi, kumovi, prijatelji!
Ne znam....još uvek ne mogu da se izjasnim o svemu što pišete.....nemam dovoljno podataka!
Ali ako kako kažeš većina lovaca misli kao ti, zašto ih onda ne smenite?
I koliko je to vaše udruženje kada imate da plaćate i pomoćnog radnika-vozača?
I kakva poravnanja, isplate i plaćanja?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Ovaj upis ti je zaista "slozen" i ja cu morati sa vise postova da ti odgovorim. Odgovoricu ti ne radi sebe ili tebe, jer ako nista drugo, poznajem sebe a poznajem i tebe i tvog druga Lazu, koji sedi pored tebe. Necu da uporedjujem moje ili "nase" doprinose i tvoje ili "vase"doprinose. Vreme ce pokazati svoje.
Polemisacu sa tobom, samo zbog nade, da ce u dogledno vreme na ovom forumu biti vise clanova naseg udruzenja, za koje ja mozda neopravdano kazem da su neinformisani, pa da ljudi vide sta je radjeno, ko je to radio i na kome bi nivou bilo nase loviste i nase udruzenje, da se nisu desavale svakojake gluposti. Ako sam ja deo tih gluposti, spreman sam na svaki vid odgovornosti. Neznam da li si i ti spreman na to. Ti mozda i jesi ali Laza.... ne verujem. Laza voli da vidi necija ledja ispred sebe.
Za razliku od sastanaka tvoje lovne sekcije, gde si iznosio slicne stvari, kao sto i sada radis a na kojima ja nisam prisustvovao i na kojima nisam imao priliku da ti odgovorim, ovo mesto je malo drugojacije, jer ima i pametnih i pismenih i savesnih ljudi.
Ocekivao sam da ces prvo izneti argumente da sam sastavljao neke lazne finansijske izvestaje, kako ti kazes sa "cudnom matematikom". Ocekivao sam da ces izneti argumente da je bilo ikakve paljevine dokumentacije udruzenja i da sam ja to upalio ili da sam sudelovao u tome. Ocekivao sam argumente kada sam palio i zbog cega sam palio. Ocekivao sam argumente o tome da sam lopov, da sam krao i sta sam krao.
Nista od toga. Umesto argumenata za koje si obecao da ce biti "koliko sutra" ti krenuo dalje. A argumenti?
Kazu da laz koja se triput ponovi postaje istina. Mozda, ali ne ovaj put i ne ovde.
Sve sto te interesuje od arhive udruzenja mozes da vidis, procitac. kopiras, skeniras. Izvodi banaka sa ziro racuna udruzenja,iz ove, prosle i preplosle godine, stoje javno na stolu, kao i izvodi banaka iz prethodnih godina. Veruj mi, od kako je uvedena ova mogucnost, udruzenje vise nema finansijskih problema a isti ili priblizan broj clanova i slicna clanarina.Ukoliko ti neko onemoguci uvid u svu dokumentaciju udruzenja koja te interesuje, javno to iznesi na ovom portalu, poimenice, sta si trazio i ko ti nije dozvolio da to vidis.
Mada, deset godina si bio u upravi ili blizak upravi, kao i tvoj drug Laza. Deset godina si imao mogucnost da nadjes neki papir ili nesto slicno o nepravilnostima koje sam ja cinio ili u kojima sam ja ucestvovao. Kako to, ja imam dokumentaciju a efektivno u udruzenju provodim maksimum pet dana godisnje a ti nemas a znamo koliko si vremena provodio tamo.
Ajde prvo iznesi argumente za one tvoje prethodne upise, pa cemo "polemisati" i o ovom tvom upisu.
Nalazimo se na temi LU Vlasotince i veruj da mi je zao, sto ce se mnogi na ovom portalu "krstiti" i govoriti "da li je to moguce" ali kazu moje gedje: ko zna zasto je to dobro.