Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU Vlasotince

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU Vlasotince
DakiNS

Sremac75 kaže:

Limun kaže:
..... jer kako to da sad odjednom nesto ne valja kada godinama sve za njih funkcionise kako treba.

Meni su rekli da je bila harmonija dok ja nisam postao član UO LU! Drutvo
Pa normalno Sremac kada s pre tebe sve odluke u svoju korist proslavljali uz klopu i harmoniku
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Limun
 Bas to brate Sremac, kau da sam ubaceni elemenat.Jaooo
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

djosa69
 Brate gedzo batali vise pisanje nego dodji da mi pomognes da postavimo slike iz ribolov nikako mi ne ide ocekujem te sutra pozdrav za sve.Kolce

Gedza66
 Gde si bre ti bata Djošo. Otišo u Rumuniju na pecanje i nema te. Mogao bi malo da navratiš do druga svog, a ne da se dopisujemo kao tudjini preko ovog dobrog foruma.

Što se tiče pisanja, nisam ja jedini. Ima tu još par "pacijenata", koji kao i ja šalju gomilu glasnog razmišljanja. Znaš kako kažu naše Gedže: Dokon pop i goveda krsti.

Oko slika iz ribolova ti neću pomoći ali ako ti treba pomoć oko ribljih kremenadli, tu sam.Rotiljiveli 3Harmonikaenaiveli 3
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Gedza66
 U petak 27. januara Upravni odbor udruženja će na predlog upravnika lovišta, zbog obilnih padavina i visine snega, doneti Odluku o proglašavanju vanrednog stanja u lovištu, na osnovu koga će biti zabranjena svaka vrsta lova na krupnu krupnu divljač (divlje svinje) i štetočine.

I na ovaj način, pozivam sve članove Lovačkog udruženja "Bogiša Popović Giša" iz Vlasotinca, da podrže ovu odluku i apelujem, da se svi odazovemo akciji intezivnog prihranjivanja divljači, iznošenjem zrnaste hrane, koja će biti organizovana u narednom vikendu.

Sremac75
 Bravo 2Bravo 2Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Gedza66
 Dok se naše kolege iz B. Palanke, Šida, možda V.Plane, možda ......još uvek bore protiv svojih "vetrenjača", ovo udruženje je eto doživelo i prvostepenu presudu protiv svoje "vetrenjačice", koja je presudom Osnovnog suda u LE, proglašena KRIVIM, što je u svojstvu predsednika LU, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja, pribavio sebi imovinsku korist.

Kazna šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, sa obavezom naknade štete i sudskih troškova oštećenom. Malo li je....?

To je onaj banovani član ovog foruma sa alpincem u svom avataru.

Ovakve presude teraju na razmišljanje da li treba biti pošten. Drpiš lovu, pa ako te uhvate, vratiš lovu i dobiješ uslovnu osudu a ako te ne uhvate, službeni auto i pravac more.traktor

Lala

Gedza66 kaže:
ovo udruženje je eto doživelo i prvostepenu presudu protiv svoje "vetrenjačice", koja je presudom Osnovnog suda u LE, proglašena KRIVIM, što je u svojstvu predsednika LU, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja, pribavio sebi imovinsku korist.

Kazna šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, sa obavezom naknade štete i sudskih troškova oštećenom. Malo li je....?

Pa kad može Ceca da dobije nanogicu i kućni pritvor, za one milione evra što je priznala da je drpila, zašto ovaj vaš bivši ne bi mogao da prodje ovako? Kad pogledaš tom logikom...
Ejjj Srbijooo...Iznenadjen
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Indjijanac
 pa obzirom na cifre uvaj može da dobije prsten ili lančićPravilo
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

slavaplana
 Sve lepse od lepseg!!!!!!!!

Gedza66
 Ove godine u lovištu ovog i susednog udruženja iz Babušnice prava invazija vukova. Procenjuje se da ih je najmanje tridesetak. Čine prave pokolje ovaca i koza, meštanima sela Gunjetina, Komarica, Donji Prisjan, Ostatovica i Dobroviš. Za poslednjih mesec dana stradalo je pedesetak ovaca i koza.

Materijalne štete ogromne i zahtevi se šalju nadležnom ministarstvu, obzirom da vuk nije lovostajem zaštićena divljač na ovom prostoru. Mnogi će ostati uskraćeni za nadoknadu štete iz razloga što je šteta uglavnom nastala u neadekvatno obezbeđenom zatvorenom prostoru

Evo pojedinih slika sa njihovog poslednjeg pohoda od 8. septembra u selu Dobroviš, gde je u samo jednom naletu vukova, stradalo 13 ovaca i to u zatvorenom prostoru.

i47.tinypic.com/2e5qhi0.jpg i49.tinypic.com/mvkggm.jpg
i46.tinypic.com/2zzu4j8.jpg i46.tinypic.com/2n9euiv.jpg

Gedza66
 Lovci Vlasotinca su ove sezone odstrelili i petog vuka. Ovog poslednjeg je odstrelio poznati kinoloski sudija Dragan Krstic iz Vlasotinca, inace clan LU iz Vlasotinca, Crne Trave i Babusnice i to na terenu LU iz Crne Trave, neposredno na tromedji granica lovista ova tri udruzenja. Iako se prema slici ne moze realno zakljuciti o velicini ovog odstreljenog vuka, neposredni ocevici tvrde da se radi o primerku od preko 60 kg.

Iznenadjuje cinjenica da je od pet odstreljenih vukova, tri odstreljeno na terenima gde do sada nikada nije primeceno prisustvo ovog predatora, sto je polako zabrinjavajuce, obzirom na cinjenicu da je ove lovne sezone u sva tri lovista primetan pad populacija divljih svinja i to narocito podmlatka. Da li u ovim pojavama ima neke uzrocno-posledicne veze, mozemo samo nagadjati, jer svi nasi cenjeni lovni radnici ili naucnici, jos uvek nasu lovu uzimaju uglavnom na naucnim radovima oko ishrane srnece divljaci.

Takodje zabrinjava cinjenica da se radi o vukovima koji sve vise lice na one kanadske (prema velicini, varijaciji boja i ponasanju), za koje kazu da imaju izuzetnu moc reprodukcije, koja objektivno moze dovesti do narusavanja ravnoteze u lovistima, pa ako ima slicnih pojava u ostalim lovistima, trebali bi poceti sa dogovaranjem na preduzimanju i nekih zajednicki koordiniranih akcija na smanjenju ove posasti.
Gedza66 priložio:
dragan_krstic_i_vuk.jpg

DakiNS
 Bata Gedžo zavi nas u crno. Sada će otići novci na nove "naučno istraživačke radove" ima da se pobiju međusobno "perjanice lovstva ". Temu si im zadao : " KAKO ULOVITI VUKA"

INTERMAKER
 Emisija RTS-a: Lov i ribolov - U okolini Vlasotinca

Sremac75
 Свака част на идеји за организацију лова за ветеране....Odobreno
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Neki poznati likovi u ovoj emisiji Smile.

Nema gi Gedža, a nema gi ni Papućka!!!

Za Gedžu pretpostavljam da nisu hteli da ga snimaju, mnogo nezgodnu facu ima, pa nije fotogeničan, ali kude bre da Papućku promaše? Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Gedza66

Lala kaže:
Neki poznati likovi u ovoj emisiji Smile.

Nema gi Gedža, a nema gi ni Papućka!!!

Za Gedžu pretpostavljam da nisu hteli da ga snimaju, mnogo nezgodnu facu ima, pa nije fotogeničan, ali kude bre da Papućku promaše? Grin

Gedža nije prošao audiciju a Papućka je ostao bez živaca od onog Dakijevog pucanja i pogađanja vepra u levu mošnicu, tako da ih iz tih razloga nema a ne zbog ružnih faca, tj. nefotogeničnosti. No no no

Za samo nekoliko godina ovo udruženje sa "bezbroj" problema polako izlazi iz prosečnosti i nadam se da će za još par godina biti primer uspešnog gazdovanja lovištem. Naravno za tako nešto pored volje i entuzijazma večine članova udruženja, potrebno je da se steknu i ostali potrebni uslovi.

Uslov svih uslova je da nadležni ne podlegnu raznim pritiscima sa strane, tj. ne dele perspektivna lovišta i vrše dodelu prava gazdovanja radi zadovoljavanja interesa i sujeta pojedinaca ili pojedinih grupa isfrustriranih lovaca, već da se lovišta daju na gazdovanje subjektima koji poseduju kapacitete koji će omogućiti ne samo održivo gazdovanje već povećanje brojnosti divljači preko optimalnih fondova.

Verujem da će mi Intermaker pomoći da tamo negde krajem godine postavim video zapis o novoizgrađenom Repro centru za divlje svinje. Apliciraćemo za deo potrebnih sredstava od Fonda za razvoj lovstva a ako ih ne bude bilo, stegnućemo se, isti sagraditi samo sopstvenim sredstvima i ako bog da, pustiti u proizvodni pogon dogodine u ovo vreme.Krsti

djosa69
 Lalo Gedža valjda još nije za veterane,bio je tata gedža a papućka imao saobraćajku pregazio ga motokultivator pa je bio opravdano odsutan.traktor

DakiNS
 ROFL

Gedza66
 Невероватно је шта све човека може да задеси у ловачкој каријери???

Ја, који се ловом бавим скоро 30 година а "ловном политиком удружења" без мало 25 година, да доживим тренутак да се моје удружење "оптужује" за штете које фазани причињавају на усевима скоро посађеног кукуруза.

Невероватно је да ми се то дешава тек након три године од дана када је већина чланова мог удружења почела да користи своју главу и "рекла" ЛСС: "овакви какви јесте, не заслужујете одрицања на уштрб устију наше деце и када нам будете били од користи, ми ћемо вам присТупити", да моје удружење због прекобројне популације фазана у делу ловишта, буде предмет незадовољства житеља једне МЗ од преко 850 гласача (чуј мене политичара), због штета које им фазани чине на засађеним парцелама под кукурузом.

Данас код мене долази представник МЗ Шишава и дословно ми каже: "уколико у наредних пет-шест дана не предузмете неке мере против фазана који нам повадише сво семе кукуруза из посађених нам њива, петицијом код општине и надлежног министарства, покренућемо активности да се исти униште, јер повадише све што смо ми посадили"!!!???

Ја затечен и без текста. На једној страни одушевљен што нам је бог вратио оно што смо очекивали даном иступања из овакве нам више ловне асоцијације, а на другој страни уплашен износом могуће причињене штете.

Онако не размишљајући превише, предложих човеку да сви оштећени поднесу захтев за солидарну надокнаду штете од ловачког удружења, општине Власотинце и државе Србије (преко надлежног министарства пољопривреде, ........), па шта им бог да, јер ..................................?????

Од ВАС очекујем помоћ у процени да ли је ЛУ из Власотинца исправно поступило када је донело одлуку да иступи из ЛСС, које је несумњиво посредно довело до овог проблема (наравно са становишта овог нам дешавања). Иступања које је због одсутуства процена и предлога активности стручних радника ЛСС, довело до тога да моје ловачко удружење у овом тренутку има популацију фазана преко максималног броја, који су ето почели да нападају поља са скоро засађеним кукурузом и због којега ће чланови мог ловачког удружења са задовољством почети да исплаћују штете (треба то доживети).

А оваквом ловачком удружењу ће надлежни у министарству пољопривреде у наредном периоду можда или вероватно, у поступку установљавања и доделе ловишта, одузети право газдовања знатним делом ловишта, које ће доделити исфрустрираним а надасве срнећег меса жељних појединаца, са можда или могућим оправдањем да се на јавним порталима можда или вероватно, не треба користити квалификацијама: "крв су нам попили"???

Прошлост не можемо променити, будућност зависи од нас самих!!! БУДУЋНОСТ У КОЈУ ВЕРУЈЕМО!!!!!!!!!Hmmm

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,449
Najnoviji član: MilanO

Poslednje vesti
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

63,888,612 posete www.srbijalov.com