Upravni odbor LU "Bogiša Popović Giša" iz Vlasotinca je na večerašnjoj sednici doneo odluku o upućivanju novčane pomoći stanovništvu opština zahvaćenih poplavama, u iznosu od 20.000,00 dinara. Sredstva će koliko sutra biti uplaćena na namenski podračun opštine Vlasotince, broj 840-3054741-77 (svrha uplate: pomoć opštinama zahvaćenim poplavama, poziv na broj: 97-50-113).
Takođe je pokrenuta akcija upisivanja i upućivanja članova udruženja-dobrovoljaca za pružanje pomoći u raščišćavanju terena.
Pozivam sve članove udruženja da se priključe ovim aktivnostima, jer će pomoć našem narodu biti potrebna još mesecima.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ubeđen sam da bi sva LU Srbije postupila na identičan način da su u uslovima koje ima LU iz Vlasotinca. U uslovima nepostojanja izdvajanja za više lovne asocijacije, jer ovo udruženje evo treću godinu za redom nije član niti jedne više lovne asocijacije, a članarine su kao da jesmo, tako da se "nakupilo" para.
Zamislite VI moja braćo iz Vojvodine da tri godine unazad niste imali izdvajanja za LSV u iznosima od 1000-1400 dinara po članu (već 0,00 do maksimalno 300,00 dinara,-koliko zaslužuju), koliko bi se "nakupilo" na VAŠEM računu i da li bi imali problem da poplavama ugroženoj braći, uplatite simbolična sredstva od par desetina hiljada dinara.
Zato i ako VAŠA udruženja ne uplate ni dinara za ovu namenu, razlog je više nego opravdan!!!
Gedžo dok ste ti i Đoša aktivni , veše LU ne će imati problema sa napretkom.Nisam ni sumnjao u vas, da je barem više takvih rukovodstava.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Ne znam zašto Gedža neće da kaže da je on i grupa ljudi iz Vlasotinca u najgorim momentima otišla dobrovoljno 300 km severnije na obale Save da puni džakove peska i pravi bedeme za odbranu od poplava?!?
Gedžo brate, kad imaš čime da se pohvališ, zašto to prećutkuješ?
Lalo, Lalo, od tebe se ne može ništa "sakriti". Pa nemam se čime hvaliti.
U petak posle one sednice Vlade Srbije na kojoj je rečeno da i Šabac može doživeti sudbinu Obrenovca ukoliko se ne utvrde odbrambeni bedemi pored Save, oko 22,00 pozovemo par drugara u Šapcu i pitamo da li su bedemi ojačani, dobijemo odgovor da Štab za vanredne situacije nije organizovao ništa iako se oko 21,00 okupilo preko 5000 dobrovoljaca i da ukoliko se ništa ne preduzme do 14,00 sutradan, ode i Šabac. Do 23,30 obezbedimo autobus, pozovemo dobrovoljce i u 3,30 krenemo. Oko 8,00 stignemo u Šabac, javimo se Štabu, koji je general Diković preko noci "rekonstruisao", dobijemo bedem pored "Zorke" i od 9,00 - 15,00, "ozidamo" bedem džakovima sa peskom, visine i širine od 1 metra u dužini od oko 400,00 metara. Pored nas, tu je bila i grupa bejkera (svaka im čast), kao i dobrovljno vatrogasno društvo iz Niša. Naravno bilo je i 10-ak domaćina (radnika vodovoda).
Bilo je jezivo, naročito kada se oko 14,15 nivo Save podigao do pola bedema od džakova.
Ja se ovom prilikom izvinjavam pojedincima , koji su možda planirali da svojom neaktivnošću poplave Šabac, kako bi se nakon poplave došlo do love, angažovanjem pojedinih privatnih operativa u poslovima raščišćavanja i izgradnje???? Ala bi tu bilo onih čuvenih "20%" provizija.
Stalno razmišljam zašto smo mi Srbi tako jedinstveni u nevolji i zašto to nismo bez nevolje???
Gedza66 kaže: Lalo, Lalo, od tebe se ne može ništa "sakriti". Pa nemam se čime hvaliti.
U petak posle one sednice Vlade Srbije na kojoj je rečeno da i Šabac može doživeti sudbinu Obrenovca ukoliko se ne utvrde odbrambeni bedemi pored Save, oko 22,00 pozovemo par drugara u Šapcu i pitamo da li su bedemi ojačani, dobijemo odgovor da Štab za vanredne situacije nije organizovao ništa iako se oko 21,00 okupilo preko 5000 dobrovoljaca i da ukoliko se ništa ne preduzme do 14,00 sutradan, ode i Šabac. Do 23,30 obezbedimo autobus, pozovemo dobrovoljce i u 3,30 krenemo. Oko 8,00 stignemo u Šabac, javimo se Štabu, koji je general Diković preko noci "rekonstruisao", dobijemo bedem pored "Zorke" i od 9,00 - 15,00, "ozidamo" bedem džakovima sa peskom, visine i širine od 1 metra u dužini od oko 400,00 metara. Pored nas, tu je bila i grupa bejkera (svaka im čast), kao i dobrovljno vatrogasno društvo iz Niša. Naravno bilo je i 10-ak domaćina (radnika vodovoda).
Bilo je jezivo, naročito kada se oko 14,15 nivo Save podigao do pola bedema od džakova.
Ja se ovom prilikom izvinjavam pojedincima , koji su možda planirali da svojom neaktivnošću poplave Šabac, kako bi se nakon poplave došlo do love, angažovanjem pojedinih privatnih operativa u poslovima raščišćavanja i izgradnje???? Ala bi tu bilo onih čuvenih "20%" provizija.
Stalno razmišljam zašto smo mi Srbi tako jedinstveni u nevolji i zašto to nismo bez nevolje???
Svaka čast na gestu! Gedžu za predsjednika!
Gedza66 kaže: Lalo, Lalo, od tebe se ne može ništa "sakriti". Pa nemam se čime hvaliti.
Gedžo, dok čekamo da se lovci Srbije sete da podržavanjem pokrenute peticije mogu da utiču na odgovorne iz LSV da sredstva, koja su očigledno bez ikakve opravdanosti prikupili od lovaca Vojvodine u prethodnom periodu, uplate za pomoć ugroženima u poplavama, hteo bih da nas ponovo upoznaš sa iskustvom LU Vlasotince iz perioda kada vam je usvajana nova lovna osnova, jer nam nikada nisi objasnio zbog čega vam se Miodrag Stnad "krvi napio" prilikom usvajanja iste.
Nemoj da mi zameriš što se vraćam na ovaj tvoj upis iz prošle godine ali zaista to vaše iskustvo može edukativno poslužiti i drugim lovačkim udruženjima.
Lalo, Lalo, nemoj biti tako maliciozan spram gospode iz LSV-a.
Ti sad hoćeš da kažeš kako su oni lovcima iz Vojvodine godinama unazad, od donošenja ZODL uzimali novce, a posao nisu "svršili" do kraja.
Tak'i stručnjaci!!!!
Na'pako!!!
I dok čekamo Gedžino "uključenje u program" sa liceta mesta i sa objašnjenjima o tom "pijenju krvi" čisto da napomenem da naše kolege i drugari iz Vlasotinca nisu članovi LSS-a već neko vreme i da im ne ide loše.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
„Dok čekamo da se lovci Srbije sete da podržavanjem pokrenute peticije mogu da utiču na odgovorne iz LSV da sredstva, koja su očigledno bez ikakve opravdanosti prikupili od lovaca Vojvodine u prethodnom periodu, uplate za pomoć ugroženima u poplavama”, evo “ukuljučujem se u program sa liceta mesta” kako bih objasnio to “pijenje krvi”.
Taj metaforični izraz sam koristio za postupanje g. Miodraga Strnada iz Uprave za šume u postupku usvajanja Lovne osnove lovišta mog udruženja. Postupak usvajanja je potrajao ali je to trajanje zaista bilo opravdano i edukativno. Opravdano iz razloga što je to bila prva ili medju prvim Lovnim osnovama koja je radjena po novom Pravilniku o sadrzini i nacinu izrade planskih dokumenata i naravno da je bilo stvari koje je zaista trebalo ispravljati. Edukativno iz razloga što smo se tom dokumentu skoro svi posvetili i imali priliku da zaista shvatimo važnost i vrednost planiranja. Kad kažem svi, mislim na većinu članova skoro svih organa upravljanja udruženjem, koji su po prvi put imali priliku da čuju za mnoge pojmove a zatim da bi to razumeli i nauče šta je bonitet i kapacitet lovišta za svaku vrstu divljači, šta je bonitetni razred, šta je optimalna brojnost gajenih lovnih vrsta divljači utvrđene bonitiranjem, itd.
Taj moj upis je bio potpuno afirmativan, dobroćudan, možda nedorečen, kojim sam hteo da iskažem svoje mišljenje da će ti visoki kriterijumi g. Strnada, naravno ukoliko on, odnosno Uprava za šume iste zadrže i u drugim slučajevima (bez obzira na okolnost članstva udruženja u nekom višem savezu ili ne daj bože zbog dnevne, mesečne ili bilo kakve politike), doprineti da građanska opcija lovstva Srbije opstane, tj. da zaista ima budućnost.
Ukoliko je ovaj moj upis drugojačije shvaćen, onda bih se ja ovom prilikom javno izvinio g. Strnadu i poručio mu ono što je Meša Selimović davno izrekao: „Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer, savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi.....to je njihov problem“.
Prvo da pozdravim sve forumase jer odavno nisam bio na forumu i da se izvinem sto pisem na ovu temu jer me je moj prijatelj Gedza prozvao,moram da se oglasim na neke neistine koje su upucene na racun lu Vlasotince i Gedza dobro zna zasto zadnja plata nije isplacena na vreme ali nece da kaze neznam iz kog razloga.Proslog meseca je lu Vlasotince imalo 11.kontrola raznoraznih inspekcija i ti "mravi"nisu se zainteresovali dali lu ima neke posledice,iz tog razloga imamo manji broj uplata jer je pustena prica da ce lov biti zabranjen sto nije tacno a sto se tice "skakavaca"oni su napravili repro centar za ds ja kolko se razumem u bajke ovde je nesto pomesano.sto se tice dugovanja lu Vlasotince ne duguje jedan dinar nikom.LSS nismo uplatili ni dinar pa LSS ne moze da bude kriv za nase finansisko stanje.
Djoša davno se ne videsmo , nadam se da će se i to uskoro promeniti. Ne sumnjam da su pritisci na vas rezultat vešeg izlaska iz članstva LSS, a sa druge strane ono LU koje nema lovište verujem da dobrano pomaže maltretiranju vašeg udruženja. Budite i dalje složni , izdržite jer kako narod kaže : Svaka sila do vremena , Božija do veka.
Jeste Daki tako je i ja se nadam da ce ponovo da napravimo onako lepo druzenje kao nekad,ne ljutim se ja na Gedzu samo hocu da ga nateram da bude angazovan u lu kao pre mnogo je lakse kad podelimo teret vodjenja lu drago mi je sto razumes problematiku jastvarno ne mogu da razumem 11.kontrole od lov.insp.,veter.insp.,finansiske itd.za mesec dana i nikakve posledice znaci stvarno lu za primer.ono sto ne moze da te salomi ono te ojaca.pozdrav.
Žalosno je kad neko političku poziciju koristi za ličnu promociju i to silom. Nadam se da će te izdržati sve pritiske i nastaviti uspešno kao i do sada.
[xhide]Djošo, Djošo, “ ja u klin ti u ploču”?
Pa o kakvom to prozivanju i o kojim bre iznesenim neistinama o LU Vlasotincu misliš u svom upisu ?
Pa ti dobro znaš da istina može biti samo jedna!
Da li je udruženje suočeno sa određenim finansijskim problemima i da li je nastanak istih bio primetan krajem prošle godine?
Da li si i kada si kao predsednik lovačkog udruženja koje nije član LSS, bio izabran u inicijativni odbor za formiranje regionalno lovačkog saveza u Nišu i zašto?
Da li si i kada si kao predsednik lovačkog udruženja koje nije član LSS, bio gost LSS i zašto?
Da li su izmirene obaveze koje LU Vlasotince ima prema privrednom društvu za razvoj lovstva “LOVSTVO” iz Kragujevca po računu 3/2014 i kako je glasio tvoj odgovor na moju intervenciju da se isti plati? “Ko ih yebe i oni mnogo mešetare”? To nije mogao da kaže moj prijatelj Đoša koga poznajem već Đoša kao član inicijativnog odbora za formiranje regionalnog lovačkog saveza u Nišu ili Đoša budući član Upravnog odbora ovog regionalnog lovačkog saveza kada bude i zvanično osnovan, jer si o “mešetarenju” LSCS jedino mogao saznati od zaljubljenika viših lovnih asocijacija?
Da li su izmirene obaveze koje LU Vlasotince ima prema čoveku koji nam je izradio i koji nam održava sajt?
Da li su izmirene sve obaveze koje LU Vlasotince ima prema dobavljačima građevinskog materijala za izgradnju “Repro centra”?
Da li je sagrađeni “Repro centar” u funkciji i ko je ono govorio da se prethodno mora izraditi projekat, da se mora obezbediti odobrenje za izgradnju, pa da se tek onda počne sa gradnjom i da li bi sa takvim uslovima bilo mogućnosti da se aplicira za sredstva iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva i da se nakon izgradnje bez problema dobije upotrebna dozvola i sve neophodne saglasnosti, radi stavaljanja u funkciju? Ovako, ko zna kada?
Kog datuma su isplaćene zarade radnika za januar, februar, mart, april, maj?
Koliko je članova udruženja izmirilo članarinu u potpunosti a koliko je uplatilo prvu ratu do 31.maja?
Da li je pre održavanja poslednje vanredne sednice Skupštine udruženja na kojoj je doneta odluka o ponovnom članstvu u LSS, na kojoj je kao gost prisustvovao Dragan Šormaz, prethodno u kancelariji predsednika Skupštine opštine Vlasotince održan sastanak sa njim i ko je sem lokalnih političara, od predstavnika udruženja ili lovaca prisustvovao tom sastanku?
Koliko je od tih predstavnika lovaca učlanjeno u LU iz Vlasotinca i da li je tom sastanku prisustvovao jedan od ovih sa slike , da li je taj lik član LU iz Vlasotinca, da li taj lik ima pravo na lovačko oružje i da li se taj lik viđao kako lovi po našem lovištu, na žalost i kao gost našeg……?
Da li je tom sastanku prisustvovao i onaj “kung fu borac” i da li je on član LU iz Vlasotinca? (to je onaj koji je kao gost bez dozvole pucao srndaća, koga je ranjenog jurio do centra sela Aleksine, gde ga je dostigao, pa zbog bezbednosti dece koja su sve to gledala, morao da primeni svoju “kung fu” veštinu i zavrtanje vrata , kako bi ga dokrajčio, pa zbog toga došli lovočuvari, koji su dobili poruku telefonom “da ne dizaju galamu”)?
Da li su ova dva lika bila prisutna i na zajedničkom okrepljenju u tvom restoranu posle završetka sednice skupštine?
Kad se daju iskreni odgovori na napred navedena pitanja moj prijatelju Đošo, zaključak o istinitosti Gedžinog prethodnog upisa se nameće sam po sebi.
A sad o “skakavcima” .
“Skakavci” su moj prijatelju Đošo, oni lovci koji pustoše lovišta, koji pucaju na sve što im pred cevku izađe, koji ne retko odstrele i preko 10 srna ili divljih svinja u jednom izlasku (naravno boz dozvole), koji ma se dešava da sa dva tri automobila po čitavu noć krstare putem do Babušnice i uz pomoć jakih reflektora “brste srnećinu i zečevinu” pored puta, koji se kada budu uhvaćeni u lovačkom zlodelu, brzo dogovore sa javnim tužiocem priznanjem krivice i uplate 80-100 iljadarke u dobrotvorne svrhe (institut opurtuniteta) i nastave dalje “bršćenje” (poznaješ li takve?)), a ne marljivi i vredni radnici stručne službe i mladi lovci koji su izgradili “Repro centar”, koje ja nazivam “mravima”, zbog njihovog vrednog rada i evidentnog ličnog doprinosa?
A sad o “inspekcijama”.
Pišeš da je za mesec dana bilo čak 11 inspekcija? Koje su to inspekcije i kada su vršile inspekcijski nadzor? Sem inspekcijskog nadzora od strane nadležnog lovnog inspektora Vlaste Stojanovića u dva navrata i to po prijavi jednog člana udruženja u vezi navodnih nepravilnosti na prolećnom brojanju divljači i revizije inspekcijskih kontrola navedenog lovnog inspektora verovatno po prijavi istog člana udruženja, ja nisam upoznat sa nekom drugom vrstom inspekcije a ako ih je i bilo, treba li razmisliti zašto su se iste desile u periodu “razmišljanja opravdanosti ponovnog učlanjenja u LSS”?
U svakom slučaju, inspekcijski nadzori nemaju nikakvu uzročno-posledičnu vezu sa evidentnim opadanjem broja članova, već razloge treba tražiti u sve težoj materijalnoj situaciji većine članova udruženja a ne treba odbaciti i sve veće nezadovljstvo članova udruženja stanjem fondova krupne divljači u lovnim revirima ili atarima sela Crna Bara, Komarica, Gunjetina, Kruševica, Džakmanovo, Borin Dol, Gabrovik,….i odsustva bilo kakvih aktivnosti da se to stanje promeni na bolje.
Možda bi bilo dobro da svojim upisom pomogneš našim lovačkim prijateljima po Vojvodini, gde se sve glasnije razmišlja o postojanju opravdanog interesa za članstvo njihovih udruženja u ovakve lovačke saveze, i upoznaš ih sa argumetima koji su te naveli da nakon samo dva meseca od donošenja odluke na radnovnoj sednici skupštine udruženja na kojoj je doneta odluka da se još uvek nisu stekli uslovi za ponovno učlanjenje u LSS, zakažeš vanrednu sednicu skupštine radi donošenja odluke koja je donešena i kakvu reakciju članova udruženja očekuješ tamo negde na kraju ove lovne godine, kada spoznaju da su za svojih 150 000 dinara kao protivrednost dobili “maglu” i to ne tako gustu.
E moj prijatelju Đošo, begaj od “skakavci”, jer vidiš da država polako shvata da se moraju preduzeti rigorozne mere protiv društvenih štetočina, inače će nam ostati opustošena zemlja (u našem slučaju: lovište)!?[/xhide]
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?