Da li je na pomolu prvo uspešno rasturanje dobrog LU od strane preCednika LoSoSa uz pomoć politike? Ljudi ne merate nigde da tražite odgovore , samo se prisetite kako ste radili pre godinu -dve i nastavite tako. Mislim da biste trebali odvojiti malo vremena , jedno popodne ili veče i sesti , staviti probleme na papir i polako rešavati i dogovarati se oko rešavanja istih. Niti svađa niti ćutanje ne vodi na bolje a lešinari sa strane , koliko mi se čini koriste staru rimsku poslovicu - Zavadi pa vladaj.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Daki, opština Vlasotince je jedini primer opštine u Srbiji gde je nadležni Upravni sud poništio rešenja Skupštine opštine Vlasotince o razrešenju i izboru predsednika opštine, zamenika predsednika opštine i članova Opštinskog veća opštine Vlasotince. Ako ne veruješ, zatraži sledeće presude ovog suda: II-3 У.15535/14, II-4 У.15724/14, II-3 У.15727/14, II-3 У.15540/14, II-3 У.15726/14, i II-4 У.15728/14 (na veliku žalost "političkog" mentora mog prijatelja " Djoše" a "strašnog "kung fu boraca" protiv ranjene srneće divljači).
A ja ti garantujem da ćeš naredne godine, negde u maju, dobiti presude nadležnog suda kojim su 8 članova UO LU Vlasotince, presuđeni da solidanorno nadoknade štetu LU, tj. ostalim članovima LU iz Vlasotinca, za štetu od najmanje 100 000 dinara!? Yebi ga, dok toga ne bude bilo, ne možemo spečiti one iz Andrićeve ili Selimoviće koji bi da vladaju, a naročito one koji bi koristeći intelekt ovih privih hteli i dalje da se besplatno fukare
Upravo to Mrwa. Uvek se u ovoj zemlji stvari rade natraške. Ovde kao i u Vojvodini se na silu pokušavaju neka LU privoliti da se vrate pod okrilje saveza, pa ako neće milom onda će silom i politikom, obećanjima, laganjem lovcima i upravama kako će im biti bolje, kao da su ljudi maloumni i budale.
Umesto da država konačno ili donese novi ZODL ili "aneksira" kroz kvalitetne izmene i dopune ovaj stari, uvede rendžersku službu, kao i mnoge druge stvari o kojima se ovde nadugačko i naširoko razglaba od 2009-e godine, ovde se ide "od pozadi" i maltretiraju se uprave udruženja da se vrate u članstvo saveza, udruženja građanja gde ne postoji nikakva obaveznost članstva i gde je sve zasnovano na dobrovoljnom pristupu.
Kada država kao zakonodavac i kao inspektor bude pokazala oštre zube i putem kvalitetnog zakona ili izmena i dopuna bude pokrila sve nedostatke u lovstvu, i kada sadašnje uprave saveza kroz pokrenute krivične postupke protiv vinovnika propasti lovstva u Srbiji budu pokazale da su nešto preduzele na utvrđivanju nečije odgovornosti, onda, možda, ali samo možda i uprave LU treba da odluče o povratku u saveze.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Gedzo,Gedzo jeste istina je samo jedna lu je prvi put suoceno sa finansiskom krizom ali ta kriza nije uzrokovana sa uclanjenjem u lss jer jos nismo uplatili ni dinar u lss,posto si predsednik n.o.svi podaci su ti dostupni pa prvo proveri kroz izvode banaka pa objavljuj jer sto pitas za ova dugovanja sve je placeno ako treba da objavim izvode.Sto se tice formiranja regionalnog savez jeste bio sam na sastanak u Nisu bio sam pozvan kao gost lu Nis i bio sam izabran za clana inicijativnog odbora i na tome se stalo i odustalo od formiranja novog saveza,a sto se tice mojih amicija prema visim asocijacijama ti znas kolko sam zainteresovan da nisam iso cak ni na skupstine LSS.Za coveka koji nam je napravio sajt i odrzava ga mislim da uopste nije ispostavio racun ili mi nije urucen.Sto se tice REPRO CENTRA treba samo da uradimo reviziju lovne osnove sto je vec uradjeno i u Ponedeljak saljemo u ministarstvo da nam daju saglasnost i nadam se najkasnije za mesec dana useljujemo vec uplacene DS.Oko dvesta clana je uplatilo akontaciju clanarine od toga desetinu sa ukupnom clanarinom to je otprilike oko 800.000din.a samo po osnovu plata i doprinosa na danasnji dan treba nam 1.200.000din.pa sam vidi zasto je lu u finansiskoj krizi dobro znas da smo ranijih godina ostavljali odredjena sredstva da premostimo ali ne pravimo repro centre i ne kupujemo svake godine DS eto zasto smo sad u ovoj situaciji a malo je uticala i propaganda od pojedinih zavidnih lovaca da ce lov biti zabranjen.Pre vanredne skupstine nije bilo nikakvog sastanka jer sam gos.Sormaza ja licno sacekao ispred so Vlasotince i odma usli u salu gde se odrzava skupstina a posle skupstine jeste gos. Sormaz otiso do predsednika skupstine opstine Vlasotince i ko je bio tamo apsolutno me ne interesuje, nisam bio.Neznam kakve veze ima ova slika sa lu Vlasotince kad nijedan sa slike nije clan lu Vlasotince.Sto se tice"kung-fu"boraca izgleda da si ti mnogo bolje upoznat jer ti lovis na tom terenu ja nisam bio ni jednom prosle godine.Ajmo malo na lepse teme sto se tice "MRAVA"kolko se secam a moze da se pita strucna sluzba i ovi mladi lovci ko je jos bio sa njima skoro svaki dan,za "SKAKAVCI"sta da kazem postoje u svakom lu,nemam dodirne tacke sa tvojim"SKAKAVCIMA" pa nema razloga da se plasim.A mislim da je sve ovo suvisno sto smo pisali i da nije zlonamerno ni sa tvoje ni sa moje strane ISTINA JE SAMO JEDNA izvolte predsednik si NO dokumentacija je za gledanje.Pozdrav druze Gedzo.
paninm kaže:
I sta sad LU ima od povratka u LSS? Moze li to neko da objasni?
Ima manjak u kasi od 200 kinti po lovcu
promenuo sam ti smajlija,, mnogo bolje pase ovaj. Mada mislim da bi trebalo cekicem u celo da se zvekne, ruka je slaba da razbistri ovu nasu ludu glavu.
U pravu si Daki treba moj drug Gedza da nadje malo vreme i za lu mnogo je opterecen politikom ne kazem da nije u pravu za politiku ali on dobro zna da sam ja totalno apolitican i da ne treba da mesamo politiku i lu mnogo je znoja proliveno da dovedemo lu na ovaj nivo i budi siguran da niko nece moci da unisti to,naci ce vreme Gedza da vidimo dali smo skrenuli sa zacrtanog kursa.A sto kaze da ce neki clanovi uo lu platiti neke pare po osnovu doprinosa prema LSS slazem se da sam platim te pare jer je nas osnivac lu Bogisa Popovic-Gisa kad je osnovao tadasnje lovacko drustvo sam uplatio trideset doprinosa prema LSS ja mislim da je to tradicija od jedno 115.god.Pozdrav druze.
Ne poznajem situaciju u LU Vlasotince toliko dobro, ali malo mi je nelogično da ako ste to sve postigli bez LSS-a, otkud vam sad ideja da se učlanjujete u isti?
Ako ste i sami shvatili da vam je bolje, da nikakve vajde nemate od Šormaza and Co. zašto trčite njima pod skute i šta je to što su vam obećali, a sigurno nešto jeste obećano čim donosite tako štetne odluke po vaše LU.
Stvarno vas ne razumem ljudi. Pravite repro centar od sopstvenih sredstava, obnavljate lovište od svojih para, svesni ste da vam LSS ništa nije pomogao prethodnih par godina i vi opet jurcate njima.
Ja stvarno ništa ne razumem.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Poslednji korektni upisi mog prijatelja Đoše69, navode na opravdani zaključak da sam ja malo preterao u sumnji uticaja "skakavaca" na njegov način razmišljanja i postupanja.
Naravno da između Đoše i mene nikada neće doći do tolike netrpeljivosti da će zbog iste morati da se prekine naše višedecenijsko drugarstvo a naročito da zbog istog ispašta i naše lovačko udruženje u koje smo obojica uložili previše od svog slobodnog vremena, sa očekivanjem da će i on u budućnosti shvatiti ono u šta sam ja sada ubeđen, da prevashodno trebamo nastojati da se prvo ostvare interesi članova našeg udruženja a tek onda i tek nakon ako se steknu uslovi, da se na našoj "grbači" zadovolje i interesi zaposlenih po višim lovnim asocijacijama, sa dosadašnjim evidentno jalovim doprinosom u lovstvu Srbije.
U pravu je Đoša kada kaže da u ovim našim dešavanjima ima i politike i to dnevne, lokalne, ali u kojoj se nijednim svojim postupkom nije umešao Dragan Šormaz, već je čovek kao i moj prijatelj Đoša samo iskorišćen od strane pojedinih "skakavaca", koji bi da nastave sa zadovoljavanjem svojih ezinstencijalnih potreba i zadovoljavanjem svih drugih životnih poriva bez imalo uloženog truda u svoje osnovno obrazovanje, a zatim i u svemu drugom, naučenih u prethodnom periodu da kvalitetan život ostvaruju na ivici ili sa one strane zakona, sa ubeđenjem da je to normalna moralna vrednost u današnjem vremenu, za čega su možda u pravu ali ja to zbog elementarnog kućnog vaspitanja nisam spreman da prihvatim.
Ja sam u poslednjim upisima postavio više pitanja na koje je moj prijatelj Đoša pokušao iskreno da odgovori, tj. iskreno odgovorio na pojedina a na pojedina iskreno nije imao odgovor ili nije mogao da odgovori, verovatno iz opravdanih razloga, pa ću ja ovom prilikom pokušati da mu pomognem.
Što se postavljene slike tiče, u krajnjem gore desnom uglu je slika Bojana Stojanovića, zvanog "Špaki komerc", koji je bio prisutan na sastanku sa Draganom Šormazom, pre ili posle održane vanredne sednice skupštne LU, svejedno je, a čovek ne da nije član našeg lovačkog udruženja nego i nema pravo na lovačko oružje ( a zli jezici kažu da se intezivno bavi lovom) jer je skoro odslužio svoju zasluženu zatvorsku kaznu a sastanku su prisustvovala još dvojica (kojih nema na postavljenoj slici) koji su tu glumili članove našeg lovačkog udruženja a da to ustvari nisu.
Prema informacijama koje imam, Dragan Šormaz je na ovom sastanku na kojem su uglavnom preovladavale teme lokalne političke situacije, bio izuzetno korektan i po ovom pitanju, tako da čoveku i da hoću, ne mogu ništa loše nakalemiti, a to je upravo potvrda mojih ranijih upisa na temi "nestaje li LSS", da u aktulenim dešavanjima oko LSS nema stranačke politike SNS-a jer da toga ima, Dragan Šormaz je kao narodni poslanik mogao ili trebao pozvati poverenika OO SNS Vlasotince, kako bi ovaj svojim političkim uticajem doprineo da se moje LU učlani u LSS.
Iz upisa Mrwe, Panima i Fiche može se zaključiti da moj prijatelj Đoša nije dao dovoljno jasan odgovor na pitanje razloga koji su odlučili da se LU iz Vlasotinca nakon četiri godina samostalnosti, ponovo učlani u LSS?
Evo ja ću pokušati da dam odgovor umesto Đoše. Razloge treba tražiti u nostalgiji 3-4 člana Upravnog odbora našeg udruženja koji još uvek nisu zaboravili nezaboravna druženja nakon sastanka lovne oblasti "Južna Srbija", ili kako se to već zvalo, a moj prijatelj Đoša je sve to podržao zbog obećanja ili očekivanja da će LSS pomoći našem udruženju u izradi projekata i mogućnosti lobiranja, da svake godine iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva Srbije dobijemo jedno 500 iljadarke dinara. A čovek je ovde napisao da će nadoknaditi svu štetu ako toga ne bude bilo, do ćega nikada neće doći, jer ćemo mu oprostiti zbog iskrene namere i neopravdane naivnosti!?
Što bi moje stare Gedže rekle: "Živi bili pa videli"!?
Ja lično nisam ni sumnjao da će te vas dvojica staviti na kocku dugogodišnje prijateljstvo zbog politike ili skakavaca, a posebno ne zbog kriminalaca . Ja lično sam se oduševio vašom složnošću kada smo se družili u Vlasotincu ( i dao skroman doprinos brojnom stanju divljači u vašem lovištu)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
U telu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, u srcu mladost, a u radu uspeh, puno sreće i lepih snova neka LOVCIMA SRBIJE donese godina Nova!
Lalo, u ime svih iz LU Vlasotince koji su danas na sednici skupštine LU bili protiv popuštanja onim drugim a naročito onim trećim iz one čuvene Meše Selimovića ili Ive Andrića ili iz naroda izašle, i "pobede" koju su ostvarili, ja ti se zahvaljujem na ponudii i mogućnosti da se video zapis sa današnjeg pokušaja drugih i trećhi, kako bi lovačka javnost Srbije spoznala prave uzroke problema u evidentnom propadanju lovstva Srbie!?
Video zapisa sa današnje sednice skupštine ima i isti ćemo uskoro objaviti, ukoliko republičkom veterinarskom isnpektoru uskoro ne prestane proliv koji je danas naprasno dobio , a koji još uvek traje , a trajaće jer nije blagovremeno prihvatio da bude šprican mojim lekom koji sam mu ponudio a koji se jednostavno zove "TOPALGOL", kao što i dalje odbija da dobije injekciju mojih drugara koji su mu ponudili "PRIMICEL".
Današnja sednica skupštine LU u Vlasotincu mi je ponovo dala nadu da u lovstvu Srbije nije sve izgubljeno i da još uvek postoji mogućnost da razum prevlada nad prizemnim i bestijalnim očekivanja pojedinaca.
Gde je snimak Gedzo? Da li si ti kao Predsedsnik Nadzornog odbora ili je djosa kao Predsednik LU doveo privatnog snimatelja? Kako vas nije sramota, snimali ste deo sednice Skupstine LU Vlasotince bez prethodnog odobrenja clanova te iste Skupstine... Upropastili ste LU Vlasotince, vas dvojica ste privatizovali LU i upropascavate isto vec 8god. U lovistu nigde divljaci, price o 1000 fazana, 50 zeceva godisnje, repro centru i pustanju ds (prodajete prasice i poklanjate/ubijate veprove) su vase fraze pusta obecanja...
Kolege, procitajte sutrasni predator i neke stvari ce vam biti malo jasnije...
Djoso i Gedzo,na ovom forumu ste aktivni vise godina, tema LU Vlasotince je otvorena pre 5-6god... Mnoge stvari, reko bi prljav ves, ste izneli iz naseg LU. Zasto to radite? Da li Vam nije jasno da ste vas dvojica najvise zasluzni, odnosno najveci krivci za trenutno stanje... Prvi Predsednik LU, drugi Predsednik NO. Procitajte sta ste pisali o planovima za unos divljaci, branili lovocuvare... Niste za 8god. ni 800 fazana uneli, zeca ni jednog, zamajavate lovce sa reprocentrom za ds, lovocuvare toliko ovde hvaljene sada sikanirate, pare trosite u kafani Predsednika LU... Sutra, 4maja izlazi novi predator, videcemo da li i sta pise o nasem LU.
Hajde da vidimo sutra šta će to Predator da piše o LU iz Vlasotinca. Možda vidimo i neku drugu stranu medalje.
Snimka sa Skupštine vašeg LU iz Vlaotinaca nema, pa nema šta ni da se komentariše. Pošto je u pitanju bio javni skup, onda je svako mogao da snima, a posebno zbog zakonske odredbe o javnosti rada udruženja gradjana. Mislim da ne bi bilo pametno da je neko pokušao da spreči snimanje Skupštine LU.
Da li je trebalo tražiti dozvolu za snimanje? Možda bi bilo korektno da je tražena dozvola, ali formalno mislim da takva dozvola nije potrebna.
Možda se Gedža i Djoša uključe ponovo u rad foruma posle ovih upisa novog kolege.
Gde je snimak Gedzo? Da li si ti kao Predsedsnik Nadzornog odbora ili je djosa kao Predsednik LU doveo privatnog snimatelja? Kako vas nije sramota, snimali ste deo sednice Skupstine LU Vlasotince bez prethodnog odobrenja clanova te iste Skupstine... Upropastili ste LU Vlasotince, vas dvojica ste privatizovali LU i upropascavate isto vec 8god. U lovistu nigde divljaci, price o 1000 fazana, 50 zeceva godisnje, repro centru i pustanju ds (prodajete prasice i poklanjate/ubijate veprove) su vase fraze pusta obecanja...
Kolege, procitajte sutrasni predator i neke stvari ce vam biti malo jasnije...
Može li neki argument za ovakve tvrdnje 'upropastili ste...', 'kako vas nije sramota...', 'prodajete...', 'ubijate...', 'poklanjate...', 'pusta obećanja...'?
Izgleda da vas je neko lepo uspeo zavaditi, tamo u Vlasotincu? Ja kad sam bio tamo u gostima delovali ste mi kao prilično složna ekipa, upoznao sam barem 20-ak ljudi. Šteta što ste dozvolili da vam neko sa strane kvari slogu.
Ajde da razjasnimo neke stvari:
1.Normalno je da Predsednik Skupstine LU zakaze sednicu Skupstine. Pomenutu sednicu Skupstine su zakazali Predsednik LU (djosa) i Predsednik NO (gedza).
2. Naravno da sednice Skupstine treba da budu javne ali snimatelja je doveo Predsednik LU i covek je bez ikakvog pitanja snimao samo deo sednice. Drugi deo sednice , koji ne ide u prilog pomenitima, nije sniman.
3. Na sednici je jedna od tacaka dnevnog reda bila i izglasavanje nepoverenja Predsedniku LU. Od 45 clanova za smenu je bilo 11 clana, protiv 14 i 4 uzdrzana. Znaci, nema sloge i podela je velika.
4. Finansijski izvestaj je usvojen ali mnoga pitanja su ostala bez odgovora.
5. Odluke se donose mimo vazeceg Statuta.
6. Finansijski plan za ovu godinu nije usvojen jer istog nije ni bilo na dnevnom redu. UO je doneo odluku za jednu clanarinu, Predsednik LU sam odlucio za drugu visinu i na taj iznos napravio f.plan a clanovi Skupstine LU izglasali trecu visinu clanarine.
7. Na sednici je Predsednik NO (gedza) vise puta pokusavao da ubedi clanove Skupstine da izglasaju odluku da se kazne lovocuvari a toliko su ovde hvaljeni svih ovih godina. Takodje, osporavao je njihov rad i zalaze se za promenu lovocuvara.
.....
Ima jos mnogo da se pise ali da sacekamo da se ukljuce nase kolege....
Da ogovorim na postavljena pitanja:
-Pomenuti su 8 god. na vodećim funkcijama u našem LU, prvi je Predsednik LU drugi je Predsednik NO, mada bi se moglo reći da ovaj drugi kreira sve u LU.
-Sramota je da dovedete privatnog snimatelja da bi se zaplašili članovi Skupštine šta će reći na sednici jer je Predsednik LU izjavio da to radi da bi mogao da ima dokaz da kasnije tuži ako neko nešto iznese protiv njega.
-Iz reprocentra za DS su pre nekoliko meseci prodali 3 praseta za po 50e, dok u našem lovištu DS nema ni za leka.
-Prošle godine je iz gatera pored sedišta LU ubijen vepar za potrebe lovačke zabave, što je protivno Zakonu o divljači i lovstvu.
- Vepar je nedavno iz gatera/reprocentra Beli kamen poklonjen/dat na ,,dođeš mi,, drugom LU , mislim da je Manojlovce
- Pusta obećanja su i ovde ranije pisana samo pod temom LU Vlasotince pa možete videti. Gedza je pisao o 1000 fazana godišnje, 50zečeva... Za 8 godina skoro ništa (par stotina fazana) nije uneto u lovište.
I ne vidim ni jedan razlog da gedza pod ovom temom pominje veterinarskog inspektora kada su njih dvojica u NO LU i koliko znam javno ga ne kritikuje već naprotiv.
Kupio sam magazin Predator i iskreno, nisam baš nešto bog-zna-šta video kad je LU Vlasotince u pitanju. Od svega i svih optužbi koje se pominju, kao argument je prikazan jedan račun za ugostiteljske usluge u visini od 18.000 dinara, za jelo i piće koje je pojedeno i popijeno u restoranu čiji je vlasnik predsednik LU? Da, pominju se lovočuvari da su bili u redakciji Predatora da se žale na upravu - na svog poslodavca?!? Jel to sve? Ako je to ceo greh Gedžin i Djošin, ja predlažem da se javno bičuju, da se namažu katranom i perjem, a da se kao dodatnu meru razmotri mogućnost da se ubace goloruki (i gologuzi) u pomenuti gater sa veprovima.
Ne znam Statut vašeg LU, šta je predvidjeno ko saziva sednice skupštine LU, pa ne mogu da komentarišem. Ima slučajeva kada je statutom predvidjeno da i neko drugi saziva skupštinu, a ne samo predsednik skupštine.
Snimatelj snima ono što je njemu bitno - ako ste hteli da ceo tok sednice bude snimljen, trebali ste i vi dovesti svog snimatelja, pa bi bilo sve dokumentovano. Jel vam neko branio?
Već sam napisao da mi se čini da je neko sa strane uspeo da vas u lovce u Vlasotincu poprilično posvadja, pa ta podela prilikom glasanja o poverenju predsendiku jeste samo posledica nečijeg truda.
Ako je usvojen fin. izveštaj LU, onda tu dalje nema šta da se priča oko pitanja i odgovora, pretpostavljam da su svi odgovori baš u fin. izveštaju?
Ovo što si napisao, kolega Vlasotinac, oko kršenja Statuta je ipak samo paušalni iskaz bez argumenata. Meni sa strane kad gledam, to liči na 'Kalimero efekat'. Kršenje statuta je prilično teška optužba, pa davanje takvih izjava bez navodjenja pokrića može biti vrlo nezgodno. Ne kažem da se statuti udruženja po Srbiji ne krše, verujem da toga ima mnogo više nego što se misli, ali jedno je optužiti nekog, a sasvim drugo dokazati.
Ovo što si napisao u tački 6. oko fin. plana mi nije jasno uopšte, pa skupština je najviši organ i samo odluke skupštine su važeće, koliko ja znam. Može tu da se buni i predsednik LU i predsednik NO, i sam Bog otac, ali ako skupština nešto odluči onda bi to trebalo da je 'Sveto pismo' za sve organe i sve članove LU.
Ne znam šta su i da li su vaši lovočuvari nešto zgrešili, ali pravo svakog člana LU pa i predsednika NO jeste da pokuša da skupštinu LU izlobira za svoj stav. Vi u LU najbolje znate šta se dešava na terenu i ko kako radi, pa vi odlučujete! Na kraju krajeva, niko nije apsolutno grešan ili bezgrešan, svaki čovek u svom radu greši, pa kad dobro radi, hvali ga, a kad greši kudi ga. To mi je normalno.
Moram da priznam da sam zatečen tvrdnjama o malom (skoro nikakvom) unosu divljači u lovište, i taj deo mi je prilično zanimljiv.
Ponavljam: sve mi se čini da je neko sa strane vrlo vešto uspeo da jedno veliko (ne samo po brojnosti) LU podeli, zavadi i okrene ljude jedne protiv drugih. Koliko ja mogu da 'nanjušim', izgleda će vas skupo koštati (ne samo finansijski) onaj iznudjeni povratak u LSS. Kad na sve što se sad odjednom počelo pisati dodam saznanje od ranije da ima nekih aspiracija i ambicija da se vlasotinačko lovište podeli, onda dobijam malo jasniju sliku.
'Divide et impera' - 'zavadi pa vladaj', politika koja vrlo često uspeva kod neopreznih ljudi.
Kome je to u interesu? Vlasotinačkim lovcima sigurno nije.