Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU Vlasotince

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU Vlasotince
DakiNS
 Vidi kolega , vaše interne rasprave me ne interesuju , od početka sam te upućivao na teme gde je sve napisano , ali tvoje prozivajuće pisanje i pokušaj nametanja krivice nama koji smo čista srca bili da se družimo mi jako smeta . Da li su Djoša i Gedža rekli ili ne vama u Vlasotincu da je nešto bilo ovako ili onako ne znam niti ulazim u to , ali si zaboravio jednu stvar !!!! Vi ste ih izabrali , ne ja ili neko od forumaša pa to tamo i rešavajte i mani se uvlačenja nas u kojekakve konstrukcije!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Vlasotinac
 Svaki dalji komentar je suvišan!

Gedza66
 Au, šta je ovde sve napisano za poslednjih 12 dana od dana kada sam poslednji put posetio forum? Bio sam ubeđen da je naš kolega Vlasotinac bio iskren u svom upisu (broj 306) da “briše sa ovog foruma” , u što me je dodatno uverio i svojim narednim upisom od istoga dana (broj 307), žalopojkom upućanoj administratorima zbog nemogućnosti da se “samoinicijativno izbriše sa ovog sajta” .

Očigledno je da sam pogrešio, odnosno da sam pogrešno procenio ovog našeg kolegu, mišljenjem da se radi o još jednom od onih koji su na ovom forumu pokušavali da leče svoje frustracije a koji su nakon nedvosmislenih argumenata, jednostavno prestali da budu članovi foruma. Doduše ni jedan od takvih se nije žalio zbog nepostojanja opcije “samoinicijativnog brisanja”, za razliku od ovog mog zemljaka , očigledno dobro informatički obrazovanog ali kod koga je dugotrajno stanje frustriranosti zbog pogrešnog i/ili indoktrinirajućeg odgoja, imalo i/ili ima za posledicu dezorganirano ponašanje.

Najlakše je sasuti paljbu pitanjima “da li je tačno?” a onda se izbrisati, sa očekivanjem da oni na koje se "puca" neće imati vremena ili će zbog mnogobrojnih obaveza, sa zakašnjenjem odgovoriti.

Ali, kada se hoće, vreme se uvek nađe, tako da se unapred izvinjavam svim forumašima koji prate ili će pratiti ovu temu na preopširnosti i dužini trajanja odgovora na sva postavljena pitanja našeg kolege Vlasotinca, na posredna pitanja kolege Ace 016, na logično razmišljanje kolege Tomasha, kao i na pisanja Predatora.

Napisane su razne tvrdnje. Kolega Vlasotinac je napisao svašta, naročito u upisu od 10 maja (broj 336) sa uverenjem ili ubeđenjem da je iste potkrepio i validnim dokazima. Svojim jasno navedenim dokazima je evidentno zainteresovao pažnju pojedinih članova foruma sa juga Srbije, koji su možda i članovi LU iz Vlasotinca a na drugoj strani izazvao razočarenje kod pojedinih članova foruma kojima ni na kraj pameti nije palo da će neko od brojnih gostovanja kod drugara i prijatelja, biti iskorišćeno zarad ostvarivanja bestijalnih ciljeva pojedinaca. Da li je razočarenje ovih drugih opravdano ili ne, pokazaće vreme pred nama.

Imam dilemu na koja pitanja trebam prvo početi da odgovaram?

- Na trenutno stanje u funkcionisanju LU iz Vlasotinca?
- Na moj odnos prema LSS?
- Na iznos troškova koje je LU iz Vlasotinca imalo zbog gostovanja Lale, Dakija i ostalih forumaša?
- Na moje godine staža nakon skoro proživljenih 50 godina života, sa osnovanim pitanjem gde sam i šta sve radio?
- Na vrstu opijata koje koristim u poslednje vreme?
- Na mrešćenje moje gedžinice koja me izdržava , pretnje mog tate Gedže koji preti predsedniku opštine zbog kojeg ja gubim oružje?
- Na moje naprasno promenjeno mišljenje o lovočuvarskoj službi, koja je od 2011 pa sve do sada bila najbolja a sada......?
- Na to da li sam sada za članstvo u LSS, Šormaza......?
- Koliko sada LU iz Vlasotinca ima hranilišta?
- Koliko je fazana i zeca pušteno u lovište LU iz Vlasotinca u poslednjih 8 godina?
- Kako je LU iz Vlasotinca postalo član LSS a naročito kako je Vojislav Đorđević (Đoša na ovom forumu) postao delegat za ovogodišnju skupštinu LSS-a?
- Zašto šaljem anonimne prijave i blatim ljude u privatnom životu jer očito nemam svoj?

Pa ovoliko i ovakva pitanja zaslužuju odgovore koji sigurno neće stati na jednoj ili dve ili tri ili četiri stranice na ovoj temi. Staće na onoliko stranica koliko je potrebno da kolega Aca016 bude u prilici da se uveri kakvo je stanje u LU iz Vlasotinca a naročito da li je postojeće stanje u LU iz Vlasotinca na mnogo višem nivou od stanja njegovog matičnog lovačkog udruženja. Biće u prilici da sazna i mnoge stvari zbog kojih će se postideti što se rodio na jugu Srbije, ali o tome ćemo na kraju ove diskusije.

Zamolio bih sve članove foruma koji prate ovu temu a naročito mog zemljaka Vlasotinca da mi predloži kojim redosledom trebam odgovarati na sva njegova postaljena pitanja.

Možda bi bilo korektno od kolege Vlasotinac, iako napisa da “lovci Vlasotinca” znaju ko stoji iz nicka “Vlasotinac”, da napiše nešto bliže o sebi kako bi ga i lovci van Vlasotinca prepoznali. To što u svom predstavljanju na ovom forumu napisa da je dugogodišnji lovac LU iz Vlasotinca i da je “za ovaj sajt slučajno saznao i da želi da ućestvuje u disusiji jer pojedinci iznose poluistine”, samo može dodatno zbuniti na primer našeg kolegu Acu016, tako da ne vidim razloga da Vlasotinca to napiše, kako bi Aca016 i to saznao?Hmmm
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Limun
 Gedzo brate kreni više sa tim odgovorima ne bito od kog pitanja, osedeh čekajući nastavak... KoTuKoga
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Gedza66

Limun kaže:

Gedzo brate kreni više sa tim odgovorima ne bito od kog pitanja, osedeh čekajući nastavak... KoTuKoga

Limune, kada neko “slučajno” bane na ovaj forum, pa onda saspe kanonadu neistina i laži, sa očiglednim uverenjem da tri puta ponovljena laž, postaje istina, i u nekoliko upisa postavi više pitanja, red je da istog upitam šta su mu prioriteti u dobijanju odgovora, kako bi po svakom otvorili argumetovanu diskusiju, potkrepljenu dokumentima kao faktima.

Iskreno, očekivao sam da će malo dopuniti svoje predstavljanje, kako bi ostali članovi foruma imali priliku da saznaju zašto on to čini ali očigledno je da to neće a što pomalo ili mnogo kazuje o njegovim namerama.

Pošto Vlasotinac nema vremena, ja ću prvo dati odgovor na pitanje “da li i koliko je lovce Vlasotinca stajalo gostovanje pojedinih članova Srbijalova iz decembra 2012 godine”.

Prvo bih, mada sa neopravdanimzakašnjenjem, hteo da se izvinim Dakiju, Lali i svim drugarima koji su decembra 2012 godine, bili moji, Đošini i gosti našeg udruženja, zbog ovakvih malicioznih pisanja očigledno nedovoljno dijagnostifikovanih tipova, koje, umesto da pitaju da li smo se možda obrukali u gostoprimstvu, interesuje šta su i koliko gosti pojeli i popili i koliko je to druženje stajalo lovce Vlasotinca, a koje smo tada pozvali ne samo da se lično upoznamo nakon višegodišnjeg virtuelnog druženja na forumu, već kako bi ljudi sa foruma bili u prilici da se uvere u istinitost svega onoga što je o LU iz Vlasotinca bilo pre toga napisano na forumu, .

Pored mene i Đoše kao domaćina, druženju je prisustvovalo i više od deset članova našeg udruženja, odnosno mogao je prisustvovati svako ko je to želeo bez ikakvih obaveza oko naknade troškova druženja .

Vlasotinac, to druženje nije stajalo lovačko udruženje ni dinara, ali ne mogu da tvrdim da isto nije koštalo goste. Koštalo ih je i to puno, jer umesto da domaćini nahrane goste, doživeli smo da gosti nahrane i napoje domaćine. Ljudi prešli 380 a neki i više kilometara a sa sobom poneli hrane i pića ko, prosti bože, da su pošli za Etiopiju. Pečeno jagnje (mi ga zovemo zviska), više kila slanine, domaćih kobasica i kulena, kačkavalja a bilo je slatkiša na pretek (doduše koje je uglavnom potamanio samo jedan od gostiju ). Poneli ljudi 3-4 kartona piva u limenci, više litara crnog vina, pelinkovac i nekoliko litara rakije, nekoliko pakovanja sokova. Rančer je usput imao i kvar na džipu (nešto oko motora), čija ga je popravka sigurno stajala više stotina evra a Slavi nije bilo teško da ode po Rančera i ostale koje je vozio, severno od Velike Plane, pokupi ih i doveze do Vlasotinca. Mi ih dočekali sa par kila roštilja, domaćom rakijom, domaćim vinom i domaćom kiselom zimnicom.

Da bi Vlasotinac bio u mogućnosti da stekne pravu predstavu “koliko su nas koštali”, moraću da se poslužim i matematikom, kako bi Vlasotinac bio u prilici da sam izračuna šta je sve moglo da se nabavi za 50.000,00 dinara koje pominje.

Njih osmoro i nas domaćina 10 ili 12 ili možda i 20 jer nisam brojao koliko nas je bilo sa “mladoženjine” strane, a na jelovniku preko 15 kila pečene jagnjetine, sa 10 kila sušene slanine, domaće kobasice i kulena gostiju, pride još i 10-15 kila roštilja domaćina. Ukupno 5 obroka. Prvi u petak veće u Đošinom restoranu. Pored gostiju prisutni bili članovi upravnog odbora i stručne službe udruženja, njih ne više od 12.. Sve troškove ove večere je podneo Đoša jer nije hteo da prihvati refundaciju od nas ostalih, sa obrazloženjem da njega to mnogo manje košta po nabavnim cenama. Drugi u subotu prepodne nakon šetnje po lovištu na području “Malog Crtova”, sa pečenom slaninom i kobasicama gostiju i nas domaćina. Treći, u subotu veče a na jelovniku kuleni, kačkavalj i jagnjetina gostiju. Četvrti, nedelja ujutru gde su svi učesnici u lovu poneli po sendvič sa kulenom i slaninom gostiju. Peti, nedelja posle završetka lova a na jelovniku ostatak jagnjetine gostiju i roštilj domaćina.

Striptizeta nije bilo!!!

Hrane i pića je bilo toliko da su neki naši drugari ostali u Lovačkom domu i nakon što smo u nedelju ispratili goste jer je ostalo još “malo” od jagnjetine i slanine gostiju i pića domaćina. I ako su ostali jer je greota bilo sve to baciti.

Kada se prisetim tog druženja, pada mi na pamet da je Lovačko udruženje imalo troškova oko ovog gostovanja. Mislim da smo pre njihovog dolaska potrošili jedno 10 ili 12.000 dinara para Lovačkog udruženja za nabavku jedne peći ili šporeta na drva za Lovački dom, jer je stari čurio na sve strane. Mislim da se taj šporet i dan danas nalazi u Lovačkom domu, odnosno da ga gosti nisu poneli sa sobom kao trofej umesto divljeg vepra, kojeg Daki nije hteo da odstreli.

Da bi Vlasotinac mogao da shvati ko nam je tada došao u goste, upoznaću ga sa “svađom” koju sam nakon što je “promašio” divljeg vepra, imao sa Dakijem. Na moje pitanje “Daki, kako bre i zbog čega ne odstreli ovog vepra kundakom” (pucao je na daljini od najviše 5-10 metara), dobio sam odgovor “Gedžo, Cenzurisanoo te divlji vepar, pa ja nisam došao ovde da odstreljujem divlje veprove koje imate ne više od tri na ovom terenu, već da se družimo”, a u nastavku odgovora me pitao, “da li bi bilo zaCenzurisanoncije da sam odstrelio divleg vepra ili će zaCenzurisanoncije biti tek zbog toga što sam ga promašio na daljini manjoj od 10 metara”.

Naravno da sve ovo što sam napisao možda i nije tačno i da je gostovanje Dakija, Lale i ostalih drugara koštalo LU iz Vlasotinca tih 50.000 dinara koje moj zemljak Vlasotinac pominje?

Kako to proveriti???

Pa jednostavno. Prvo se uzme Finansijski izveštaj za 2012 godinu i pogleda se koliko je ukupno bilo troškova u ovoj godini po osnovu ugostiteljskih i troškova reprezentacije. Ako ovaj pokazatelj bude “sumniv”, onda se uzmu svi računi za ugostiteljske usluge ili troškove reprezentacije iz decembra 2012 godine, pa ako postoje računi za ugostiteljske usluge ili troškove reprezentacije kao dokazi da je gostovanje drugara sa Srbijalova stajalo 50.000 dinara, onda brate iste javno objavi. Ovako si samo vapaj uplašenog zeca.

Ajde Vlasotinac, pokreni se malo, nemoj da si isti kao onaj koji je na poslednjoj sednici Skupštine LU iz Vlasotinca upitao “da li je moguće da porcija bataka košta 400 dinara” ili kao onaj koji je upitao da li je moguće da 20 gostiju (uz pomoć “nepoznatog broja” domaćina), za sat vremena popiju to što piše u računu (ili fiskalnom isečku)?

Pokušaj Vlasotinac da izračunaš koliko bi te koštalo organizovanje porodične slave, koju očigledno nikada nisi imao ili koliko bi te koštalo neko slavlje da si imao mogućnosti da šalješ sina u vojsku ili da ga ženiš.

Veruj mi Vlasotinac, da će ti se odgovori na pojedina postavljena pitanja, javiti sami od sebe, samo da si za poslednjih 25 godina, koliko se baviš lovom, doživeo da imaš društvo i da u lov ne ideš sa konzervom “papalina”!!!???

Odgovori na ostala pitanja mog zemljaka Vlasotinca će biti data u nastavku.

Lala
 U najnovijem broju magazina 'Predator' objavljen je demaniti - odgovor predsednika LU iz Vlasotinaca na navode u članku iz prethodnog broja.

Ovo navodim iz razloga što sam ubedjen da je cela ova ujdurma oko gostovanja forumaša u Vlasotincu u stvari samo svojevrsna 'dimna zavesa' za neke mnogo krupnije igre u Vlasotincu. Igre te vrste me ne zanimaju.

Za'ebite gospodo, vi koji ste pokušali da u interne zezalice na lokalu uvučete forumaše.

Koga zanima da pročita neka nabavi novi 'Predator' - mislim da je Djoša sasvim korektno reagovao.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Gedza66
 Иако сам сумњао да су узрок свих наших проблема у друштву , времену непримерени или тешко примењиви законски прописи, изгледа да су недостатак потребног стручног знања а нарочито хтења да се исти спроведу од стране оних који су плаћени државним парама да врше надзор над спровођењем истих, прави узрок. Јучерашњи ванредни инспекцијски надзор од стране шумарско-ловне инспекције у ЛУ „Богиша Поповић Гиша“ из Власотинца (шести у последњих годину дана) и записником наложена привремена забрана лова (записник број 275-324-86/2016-10), без претходно донетог решења, то потврђују .

ЛУ „Богиша Поповић Гиша“ је сигурно једино ловачко удружење у Србији коме се изричу привремене забране лова и од којег се тражи да када ловочувари оду на годишњи одмор или на боловање, приме у радни однос новог ловочувара до повратка постојећих са годишњег одмора или боловања или да то покрију уговором о пословно-техничкој сарадњи са суседним ловачким удружењима на начин да се њиховим ловочуварима анексом промени Уговор о раду, одредбама да ће послове ловочувара вршити и за ЛУ „Богиша Поповић Гиша“ Власотинце.

То се јуче десило ЛУ „Богиша Поповић Гиша“ Власотинце, након ванредног инспекцијског надзора, који је спроведен на основу представке својих ловочувара на боловању.

Ово је пример како ловочувари који поред ловочуварских послова имају и амбиције да воде ловну политику удружења, могу да уцењују своје послодавце, а нарочито пример сразмерности- да количина изнете срнетине из ловишта (као „знака пажње“ према појединим високим а евидентно и утицајним ловним радницима Ловачке коморе, упс, Србије, који су несебично помогли да ловочувари прво ванредно заврше шумарске школе а затим и да положе испите за стицање лиценци за ловочуваре) , одговара њиховом фактичком утицају , на надлежне шумарско-ловне инспекторе (на југу Србије. прим. аутора).

Замолио бих све чланове Форума који имају стручног знања из правне регулативе за област ловства, да ми помогну у отклањању следећих заблуда:

- да ли надлежни шумарско-ловни инспектор може инсистирати на поштовању усмено изречене мере привремене забране лова, односно наведене изречене мере у записнику о ванредном инспекцијском надзору, без претходно донетог решења о изрицању мере, које је подложно правним лековима?

- шта рећи шумарско-ловном инспектору уколико Управни суд на крају донесе одлуку да је ПОГРЕШИО или да ли су се у том случају против оваквог шумарско-ловног инспектора стекли услови за једну кривичну пријаву за кривично дело: Несавестан рад у служби ???

Како ли ћемо отворити и испреговарати поглавље 24 за приступање ЕУ са оваквом применом закона од стране оних који примају плату да контролишу спровођење истих???? Тешко или никада!!!Shock

GisaVL
 Djosa i gedza napravili sranje u udruzenje kakvo nigde nikada u srbiju nije bilo

DakiNS
 Šta se dešava , odavno nema vesti iz Vlasotinca.

GisaVL
 Haos zabrana lova preCenzurisanose udruzenje sud sve ponistio od 2017 nema nijednog organa a lovocuvari 3godine nezakonito otpusteni pa kuj ce plati golemu stetu

mrwa22250
 Kako ko, pa lovci ko i do sada.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

GisaVL
 budale zavldaju a mi naCenzurisanomo kuj ce plati sve toj

DakiNS
 Kolega Gisa ukoliko nemaš nešto konkretno potkrepljeno dokazima , molio bih te da ne pljuješ po kolegama. Što se tiče "čudnih" odluka inspektora ili suda imamo najbolji primer iz Inđije , gde je sud i odštetu dobio lik koji je pri zapošljavanju podneo falsifikovanu diplomu škole koja uopšte nema u svom programu potreban smer.

GisaVL
 znam da je lovacki savey sve dobio pa trazi dokaze od njih nisam ja istrazni organ ali svi u vlasotince znaju kakvo sranje su napravili

DakiNS
 Kolega prvo se predstavi , kako pravila foruma nalažu , ovakvo pisanje bez ikakvog dokaza svode se na ogovaranje. Ne moram ja tražiti nikakve dokaze , jer nisam ništa tvrdio kao ti. Možda i ima istine u tvom pisanju ali za sada je samo trač.

GisaVL
 dokazi su zabrana lova cirkus u uduzenju lovci ogorceni, pa raspitaj se u savez pa ce vidis
najbolji lovocuvari po njihovom pisanju su sada najgori i isterase gi pre 3god
ma s tebe li cu se ubedjujem, djosa i gedza su tvoji drugari

DakiNS
 Nemoj odmah da se ljutiš, nego hajde malo raspiši se , sve po redu šta se dešava.

GisaVL
 malo potkecujes ne ljutim se ja tako ne nasedam na tej fore
na fejs ima provil LOVCI VLASOTINCA pa vidi sve sto te mnogo golema loša rabota da se ovde sve opisuje

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,699,557 posete www.srbijalov.com