Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU Vlasotince

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU Vlasotince
Lala
 Drago mi je da je rasprava ovde krenula normalnijim tonom, bez obzira što se iznose razne stvari, sa dosta krupnim optužbama. Argumenti treba da pokažu osnovanost nečije priče.
Administratori se neće mešati, sve dok je polemika u granicama normale, kao rasprava izmedju neistomišljenika. Onog momenta kada počne da liči na prazno naklapanje i etiketiranje, prekidamo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Gedza66
 Kaze Tikaspic66 sto se tice argumenata naravno da ih imam, ali je mnogo lakse gedzi neka me demantuje

Tikaspic66, tebe i Lazu ne treba demantovati. Ocigledno vam je potrebno objasnjenje, pa cu pokusati da to uradim.

O nezakonitom odstrelu srne ili kako vi kazete slucaj ubijanja srne greskom, imali ste priliku da vidite pojedine dokumente od tog slucaja. U prijavi lovocuvara su navedene sve pravno relevantne cinjenice, koje ukazuju na klasicno delo nezakonitog lova: naoruzano lice u lovistu, bez lovne karte i dozvole za lov, naredba lovocuvara da isti napusti loviste, pucanje nakon te naredbe, bezanje i skrivanje lica koje je pucalo i na kraju, kada je u svom selu sustignut od lovocuvara, njegovo priznanje da je on odstrelio srnu.

U odluci Upravnog odbora o kaznjavanju i u Obavestenju upravnika lovista stanici policije se mogu naslutiti pravno relevantne cinjenice koje ukazuju na krivicno delo Zloupotrebe sluzbenog polozaja: nepodnosenje krivicne prijave, disciplinski postupak, disciplinska odluka i odluka upravnog odbora u jednom danu (19.01.2009.), izjava osumnjicenog data u lovistu (18.01.2009.) a pisana na racunaru?
A tek novcana kazna u iznosu od 200.000.- dinara, bez ikakvog pravilnika, smesno zar ne.

A u postupanju ili nepostupanju tadasnjeg opstinskog javnog tuzilastva se mogu naslutiti razlozi za mnoge tvrdnje da nam je pravosudje ocajno i da ga treba reformisati. Da policajac na terenu utvrdjuje da li je odstrel izvrsen sa umisljajem ili iz nehata. Policajac koji je mozda po struci masinbravar i sa sestomesecnim kursom za policajca, utvrdjuje nehat ili krivicu. Ti elementi se utvrdjuju samo u sudskom postupku i za utvrdjivanje tih elemenata sudiji krivicaru je ponekad potrebno vise meseci rada i dokazivanja. Ovo nije smesno, ovo je tuzno.

Kazu moje gedze: cega se pametan stidi, budala se ponosi.

Vama je bitno da je osumnjiceni za slucaj ubijanja srne greskom, kaznjen sa 200.000.- dinara u disciplinskom postupku, bez krivicnog postupka. Vi to podrzavate a cini mi se i da ste ucestvovali u donosenju takve odluke. Cini mi se da ste ucestvovali i u donosenju odluke da se protiv lica koja su od strane vozaca Stankovic Novice, u nocnom lovu odstrelili pet zeca, van sezone. Kaznili ste ih sa 700. kg kukuruza u zrnu. Cini mi se da ste ucestvovali i u donosenje odluke, da se lica zatecena od strane vozaca Stankovic Novice u rezervatu za sitnu divljac u nameri bespravnog lova, umesto prekrsajnog ili krivicnog gonjenja, kazne betoniranjem staza oko lovackog doma o svom trosku. Setih se. Pa jedan od vas dvojice je bilo jedno od tih lica.

Tako se kolege ne bori protiv krivolova. Na taj nacin se krivolov stimulise. Samo saznanje da se za krivolov ( ako te uhvate) odgovara samo izricanjem disciplinskih novcanih kazni ili vaspitno popravnim merama teskog gradjevinskog rada, stimulise krivolovce.

Nadam se da sam donekle uspeo da vam objasnim slucaj ubijanja srne greskom.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Sve lepše od lepšeg... Tikaspic ili njegov drug, u krivolovu? A posle na mešalici odradjuju zečeve? A šta kaže zakon o tome? Kakav je postupak sa licima zatečenim u krivolovu?

papiga
 sreca pa uskoro pocinje lovna sezona pa mozete to da resite i tamo ROFLpuc puc

papiga
 a sve krivolovci jedan do drugog pa kad jedan uzjasi drugom krivo pa posle neku godinu jovo nanovo e bas zbog takvih strucnjaka lovstvo na jugu Srbije je tu gde jeste i to se se kod ovih Cenzurisano zeljnih neke funkcijice i zelje za dokazivanjem nikad nece promeniti jer se nisu iskazali ni na jednom drugom zivotnom polju pa su nasli na bespomocnim zivotinjama da pokazuju svoje "obrazovanje"i srtucnonst od neke trogodisnje sss pa sad ili si s njima ili si protiv njih jer svaki razuman i iole obrazovan i emancipovan clan je nepozeljan jer nije poslusnik i misli svojom glavom a ne dozvoljava da mu neki Cenzurisano pricaju bajke sta i kako treba da misli i radi e zato je ovaj jug proklet od davnina jer su uvek Cenzurisano bili na celu bilo koje organizacije a pogotovu lovacke gde je seoska politika uvek vedrila i oblacila i gde su lokalni Cenzurisano krojili mnoge sudbine za betoniranu stazu ili dzak kuruze ili vecerinku u lokal patriotskoj kafani ili prase kod lovackog doma i koji litar rakije e sad ovi koji ce da se nadju prozvani vec su se u startu legitimisali tako da je o njima i njihovim Cenzurisano izlisno i govoriti Srbijalov

Gedza66

papiga kaže:
a sve krivolovci jedan do drugog pa kad jedan uzjasi drugom krivo pa posle neku godinu jovo nanovo e bas zbog takvih strucnjaka lovstvo na jugu Srbije je tu gde jeste i to se se kod ovih Cenzurisano zeljnih neke funkcijice i zelje za dokazivanjem nikad nece promeniti jer se nisu iskazali ni na jednom drugom zivotnom polju pa su nasli na bespomocnim zivotinjama da pokazuju svoje "obrazovanje"i srtucnonst od neke trogodisnje sss pa sad ili si s njima ili si protiv njih jer svaki razuman i iole obrazovan i emancipovan clan je nepozeljan jer nije poslusnik i misli svojom glavom a ne dozvoljava da mu neki Cenzurisano pricaju bajke sta i kako treba da misli i radi e zato je ovaj jug proklet od davnina jer su uvek Cenzurisano bili na celu bilo koje organizacije a pogotovu lovacke gde je seoska politika uvek vedrila i oblacila i gde su lokalni Cenzurisano krojili mnoge sudbine za betoniranu stazu ili dzak kuruze ili vecerinku u lokal patriotskoj kafani ili prase kod lovackog doma i koji litar rakije e sad ovi koji ce da se nadju prozvani vec su se u startu legitimisali tako da je o njima i njihovim Cenzurisano izlisno i govoriti Srbijalov

Papiga zasto toliko nervoze i ogorcenosti ima u ovom tvom upisu. Kojoj grupi ti pripadas: "fukara zeljnih neke funkcijice i zelje za dokazivanjem..... ili seoskim siljokuranima" Ocigledno percipiras u one "razumne, obrazovane, emancipovane a nepozeljne clanove, koji nisu poslusnici i koji misle svojom glavom".

Slazem se sa tobom u potpunosti, jer kazu moje gedze: dok pametni popustaju, budale vladaju.

Ja im vise necu popustati.

Lako je vama u Lebanu. Imate Gorana Janjica, clana upravno odbora LSS. Cini mi se da je on, kao i ti, razuman, obrazovan, emancipovan, nije poslusan i misli svojom glavom.

Sta mislis o njemu. Kako zastupa interese nas lovaca sa juga u LSS

vojkan
 Zamolio bih sve clanove ovog foruma koji su sa juga Srbije kao i ja tacnije iz LESKOVCA zajebu vise sa prozivanjem i klevetanjem tog dela nase zemlje jer mislim da su dovoljno pljuvali i ljagali svoj rodni kraj.Ako su neki pojedinci zasluzili da se na ovom forumu prozivaju ne znaci da su svi ljudi na jugu Srbije takvi kao oni.Dali se na ovom forumu desilo da vojvodjani,sumadinci,carapani ili dzigerani ponizavaju i pljuju na svoje rodne krajeve,nisu niti ce ikada tako nesto uraditi.Postidite se malo pa napisite i koju rec pohvale za svoja rodna mesta gde su vam pupci iseceni.

Ja sam sa juga i ponosim se tome!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

papiga
 da nacrtam za neke ja nikada i nigde niti sam niti cu u bilo kom kontekstu prozivati i klevetati rodni kraj ali pojedince koji kvare i blate pred svetom i narodom taj moj i nas rodni kraj uvek cu ne blatiti nego prozivati imenom i prezimenom jer ta sacica Cenzurisano koji zarad sitnih interesa i niskih pobuda unistavaju sve ono sto bi trebalo ocuvati zarad nase dece a posebno sam osetljiv na prirodu i prirodno okruzenje e takve cu uvek i na svakom koraku javno atemisati jer to je onaj kukolj koji kvari zito a kolege sto se tice Leskovca znamo dokle ste dogurali od lovista koje se protezalo u nedogled spali ste na fudbalsko igraliste sa pomocnim terenom,kad su svi uzeli svoje na kraju nisam bas siguran da i kod vas ima divljaci ko komaraca

vojkan
 Kolega papiga ne trebas da crtas nego da pises jel nemas magucnosti crtanja na ovom forumu,moj upis se nije odnosi direktno na tebe nego na sve kolege koji su na ovoj ili bilo kojoj temi pisali o jugu Srbije.
A sto se lovockog drustva Dubocica iz Leskovca tice mislim da to nije bila tema ove diskusije.Ako kolega papiga ima nesto da kaze neka otvori temu pa cemo komentarisati svi,naravno sa upotrebom zareza,tacke i velikih slova da bi ljudi razumeli to sto pisemo.
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

Lala
 Šta je ovo ušlo u ljude, na ovu vrućinu? Krenulo sa prozivkama po teritorijalnoj pripadnosti, na više tema!
Da se razumemo: krivolovaca, secikesa, lopuža i skotova ima svugde, i na severu i na jugu, i na istoku i na zapadu, i u LE, NI, NS, BG, SU...
Ali je činjenica da je velika većina čestitih ljudi, svugde!
Zato nemojte da petljate i da se delite sa južnjake, čarapane, paprikare, šumadince, vojvodjane... Svi smo mi lovci.
Neću dozvoliti da se delimo, ovde na forumu. Baš me briga ko je odakle rodom, za mene su svi isti.
Tema je LU Vlasotince. Pišite o problemima i o uspesima, ali sa argumentima.
Papiga, izbegavaj da nekoj konkretnoj osobi/osobama upućuješ reči tipa 'fukara', 'lezilebović' i sl. Sad je išla cenzura, sledeći put ti brišem upis, pa onda ban... To karakterisanje bez argumenata nije za ovaj forum.
Možda si ti u pravu, možda nisi, ne znam, ali znam da se kritikovati može i na drugi način, a ne lepljenjem etiketa. Ako je neko nešto ukrao, napiši ko je ukrao, i šta je ukrao, i kada i gde, i stani iza svojih reči. Lako je paušalno oplesti po bilo kome.

Gedza66

papiga kaže:
da nacrtam za neke ja nikada i nigde niti sam niti cu u bilo kom kontekstu prozivati i klevetati rodni kraj ali pojedince koji kvare i blate pred svetom i narodom taj moj i nas rodni kraj uvek cu ne blatiti nego prozivati imenom i prezimenom jer ta sacica Cenzurisano koji zarad sitnih interesa i niskih pobuda unistavaju sve ono sto bi trebalo ocuvati zarad nase dece a posebno sam osetljiv na prirodu i prirodno okruzenje e takve cu uvek i na svakom koraku javno atemisati jer to je onaj kukolj koji kvari zito a kolege sto se tice Leskovca znamo dokle ste dogurali od lovista koje se protezalo u nedogled spali ste na fudbalsko igraliste sa pomocnim terenom,kad su svi uzeli svoje na kraju nisam bas siguran da i kod vas ima divljaci ko komaraca

Papiga kolega, na kom upisu si ti nasao da neko proziva i kleveta rodni kraj, da proziva jug Srbije. Kazes da ces pojedince koji kvare i blate........uvek i na svakom koraku javno atemisati..... Jedan od nacina da to uradis je i ovaj forum. Moze recima, moze slikama ali crtanjem, ne verujem.

Pitao sam te o Goranu Janjicu, clanu upravnog odbora LSS iz Lebana. Kakvo je tvoje misljenje o njemu kao predsedniku udruzenja i clanu UO LSS.

Vojkane, ukoliko se tvoj komentar odnosi na moje upise, moram ti reci da ja u nijednom postu nisam blatio jug Srbije ili neke negativne pojave u radu udruzenja iz Vlasotinca, generalizovao na sva udruzenja juga Srbije.

Veruj mi da se ne ponosim time sto sve te negativnosti iznosim u javnost i da isto osecam dozu stida zbog toga. Ne treba cutati o istini i ne treba popustati.

tikaspic66
 gedzo mene poznajes a laza je verovatno plod tvoje maste ili mozda istiniti lik manje bitno ponavljam nisam bio u upravi i o nicemu nisam odlucivao a kad smo kod krivolova nebi da iznosim prljav ves sto se tice betoniranja imao sam priliku da se raspitam o kome je rec doticni joca i goran kaznjenisu sto su bili praznim puskama par metara u rezervatu dokaz je prijava dakle ne sluzi se lazima ostao si duzan obljasljenje oko dodele odlikovanja ,o tome kako je vracen bivsi radnik na mestu vozaca i sve to nedelju dana posle redovne skupstine a da skupstina nije upoznata sa tim, a bogami imaces mnogo toga da objasnis kad stignu papiri bivseg presednika bobana i ne pominji mi novije vreme mozda je sad rad udruzenja javan ali da je sve u redu nije interesantno je kako je usvojen vazeci statut udruzenja dat je na uvid na samoj skupstini verujem da vecina delegata nezna sta pise u tom statutu isto tako je interesantno to da si ti presednik nadzornog odbora a da nisi clan skupstine .

tikaspic66
 nemogu a da ne komentarisem gedzine price o lovokradji slazem se da takve lovce treba odstraniti iz udruzenja ali bukvalno samo nisam siguran da ce zakon biti isti za sve uzeci u obzir da ima prijava koje stoje u fioci cudime da ti kao postenjacina ne zaviris u tu fioku n.p.r slucaj ubijanja svinje na mestu zvanom kurija coveka bez uplacene clanarine pored izjave ocevica doticnog stance naravno ljude koji vam sluze kao glasacka masina imaju prava na sve stavi i tu dozvolu na uvid da vidimo ko je tog coveka pustio u loviste i molimte ne hvali coveka mislim na janjica akosi ga ne tako davno okarakterisao kao lopova .

Gedza66

tikaspic66 kaže:
gedzo mene poznajes a laza je verovatno plod tvoje maste ili mozda istiniti lik manje bitno ponavljam nisam bio u upravi i o nicemu nisam odlucivao a kad smo kod krivolova nebi da iznosim prljav ves sto se tice betoniranja imao sam priliku da se raspitam o kome je rec doticni joca i goran kaznjenisu sto su bili praznim puskama par metara u rezervatu dokaz je prijava dakle ne sluzi se lazima ostao si duzan obljasljenje oko dodele odlikovanja ,o tome kako je vracen bivsi radnik na mestu vozaca i sve to nedelju dana posle redovne skupstine a da skupstina nije upoznata sa tim, a bogami imaces mnogo toga da objasnis kad stignu papiri bivseg presednika bobana i ne pominji mi novije vreme mozda je sad rad udruzenja javan ali da je sve u redu nije interesantno je kako je usvojen vazeci statut udruzenja dat je na uvid na samoj skupstini verujem da vecina delegata nezna sta pise u tom statutu isto tako je interesantno to da si ti presednik nadzornog odbora a da nisi clan skupstine .

Tikaspic66, pa ti me u "penu" napravi. Nisam bre ja nikakav potparol za medije pa da odgovaram na pitanja zainteresovanih. Polako, sto se zuris. Dobices sva objasnjenja. Pitaj bre nesto i Djosu69 a ako su ti namere zaista postene u udruzenju se mozes adekvatno informisati.

Ako nisi Lazin drug, predstavi se bre brate. Kazes da nisi bio u upravi, pa cega se uopste stidis ili nedaj boze, plasis.

U vezi tog ordenja mozes i sam nesto da napises. Na primer ko je sve dobio to ordenje, pa onda poimenice navedi ko to nije zasluzio i zasto, odnosno ko je po tvom misljenju trebao da ga dobije. Takodje bi mogao u vezi tog krivolova koji pominjes, da nesto detaljnije napises, o kome se radi, sta je odstreljeno, ko cuva prijavu u fijoci, zbog cega itd.

Pokusaj da prilikom pisanja upotrebis i neku tacku, veliko slovo. Bice mnogo lakse za citanje i razumevanje.

canis aureus

Lala kaže:
Šta je ovo ušlo u ljude, na ovu vrućinu? Krenulo sa prozivkama po teritorijalnoj pripadnosti, na više tema!
Da se razumemo: krivolovaca, secikesa, lopuža i skotova ima svugde, i na severu i na jugu, i na istoku i na zapadu, i u LE, NI, NS, BG, SU...
Ali je činjenica da je velika većina čestitih ljudi, svugde!
Zato nemojte da petljate i da se delite sa južnjake, čarapane, paprikare, šumadince, vojvodjane... Svi smo mi lovci.
Neću dozvoliti da se delimo, ovde na forumu. Baš me briga ko je odakle rodom, za mene su svi isti.

...

[xhide]
poštujemBravo 2
ali moram i da pitam
Da li se "ovo" Vaše odnosi i na pojedine ADMINISTRATORE ili samo na "običnu" raju?!?
hvala[/xhide]
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Lala
 Pošto misliš na Slavu, C.A., čovek je napisao da se njegovo pominjanje BGD odnosi na člana sa nickom Metak, i na njegove provokativne upise, na koje su se na žalost neki upecali, a ni ti, canis, čini mi se, nisi baš daleko od toga. Bzvz i nepotrebno. A kada bi malo analizirao, ko bi to mogao da bude iza nicka Metak, onda bi ti bilo jasnije.
Ovde na forumu se izgleda počeli ljudi baviti lokalpatriotizmom, dok 'karavani prolaze'.
Dobra finta da se zamagli suština teme. I što je još gore, fora delimično i prolazi!

DakiNS
 Kolege svemi se nesto čini da ćemo se još Ćerati sa Metkom
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lovacjocafilipovic
  Evo imene na portalu pa gedzo izvoli, nekorektno je pisati onekom a ne datimu sansu da odgovori da me nije kolega tika obavestio nebi ni znao da portal postoji. Stvarno je neverovatno cime se ti gedzo sluzis za klevetu da sam bio u krivolovu i da sam posle toga betonirao popices tuzbu ,da objasnim ljudima nisam bio u krivolovu u momentu kada me je 'lovocuvar' kontrolisao bio sam u rezervatu sa prelomljenom praznom puskom ,lovile se plovke duz reke vlasine sa tog terena do moje kuce nemoguce je zaobici rezervat da nisam gedzo trebao da letim . Dakle zbo toga sam bio kaznjen betoniranjem na koje se nisam nikad pojavio.Neko jeste a zbog cega nebih znao ,dokaz o svemu postoji u arhivi l.u. E sad gedzo pitanje za tebe i za ostale na portalu dali je krivolov ostreliti vepra kapitalca a platiti ga kao nazime ili je to privelegija.Ja sam inace clan skupstine u mnogim stvarima sam bolje upucen od tike, tacno je da ste ordene sami sebi dodelili o tme netreba da odlucuju tika, gedza, djosa vec to ide na predlog skupstine, sekcije,niko nije znao za to ovih dana sam cuo da lss nezna kako je to teklo.Sto se tike tice nema potrebe da trazi papire , dokaze od bivseg presednika ,dobar deo je kod mene pa ako ima uslova da to objavi neka me kontaktira.Nije mi namera da se vracam u proslost ali gedzino pisanje me tera na tako nesto.Bio sam u upravi kada je ostreljena srna i vidi gedzo ko je kako glasao pa onda komentarisi a sto se tice ostreljenih zeceva nisam bio u upravi ne kaci mi nesto sto nema veze samnom.Rekao si da je lada niva ja mislim da je to kapitalna stvar za udruzenje a u ostalom kako bi primili vozaca da nemate vozilo.Laz je i to da nisi bio u upravi kad ti je otac bio presednik bio si clan upravnog odbora , o paljenju papira u tom vremenu neznam,ali znam da je iz prostorije udruzenja nestalo 10 000 dinara vrednost novca kao sada 100 000 hiljada a da pritom nista nije obijeno isparile.Ne slazem se sa tim da ste radili sa malim budzetom 20 maraka su mnogo vise vredele nego sad 50e uz cinjenicu da niste placali savezu lovne karte to je mnogo novca.Reko si da je Boban otiso zato sto je kod prikljucka struje u lovackom domu bucje bilo sve okej ,nebih se slozio po nekim papirima koje ja posedujem a neko ce to da obelodani svako sijalicno mesto kosta po 50maraka i kad uzmes u obzir da majstor nije placen bar tako on kaze to je pozamasna suma novca ,gde je taj novac nestao stvarno neznam.Kazes da sam stalno u udruzenju jesam ali papire koje pominje tika zaista nema.Nisam od ljudi koji isnosi prljav ves ali gedzo cesas mecku. Zaboravio sam da kazem da sam clan sekcije sisava najvece po povrsini i slobodno mogu reci naj aktivnije sekcije koja naravno nema clana upravnog odbora jer stiti interese svoih clanova i to nekome ne odgovara.Toliko za sad tema je vrlo interesantna a u nasem udruzenju neiscrpna ima jo sto sta da se kaze.Pokusacu jos kolega da ukljucim pa evo ilazu posto ga gedza proziva.

djosa69
 strasno me nervira kad ljudi svoju gresku prebacuju drugom i kad se kriju iza laznih nadimaka ja sam vojkan djordjevic trenutno predsednik mi nismo napravili problem sa stankovic novicom vec smo to nasledili od proslog rukovodstva.to je dugacka prica ajmo od pocetak prvo sto je najbolji lovocuvar svih vremena l.u.vlasotince broj podnesenih prijava je dokaz,mozda je problem sto je poceo da pise prijave pojedinim clanovima uprav.odbora pa zato ajde da ga otpustimo,jeste ima odluka skupstine da se preispita dali nam trebaju tri lovocuvara ja mislim da su nam i tri malo, zastonisu smanjili plate svim lovocuvarima ako su pare bile problem i po kom kriterijumu su bas novicu otpustili i na koji nacin su ga otpustili.da krenem sa odlukom u.o.na kojoj su glasali i lovci koji u tom momentu bisu bili clanovi u.o.dokaz zapisnik u.o. zatim resenje o otkazu potpisao upravnik lovista na resenju nema pouka o pravnom leku ja nisam pravnik ali se za tolko razumem naravno opstinski sud u vlasotincu je doneo presudu da se novica vrati na poso i da se isplate sve plate i doprinosi i kamata za svo vreme koje nije radeo, naravno tadasnje rukovodstvo se zalilo na tu presudu briga ih sto se troskovi gomilaju(1200000) zaboravio sam da kazem dokaz za ovo resenje opstinskog suda dali bi resenje po ovoj zalbi bilo drugacije nismo smeli da cekamo jer bi to bio bankrot za udruzenje a i raspitali smo se kod vise pravnika i svi su potvrdili da drukcija presuda ne moze da bude e tek onda je doslo do van sudskog poravnjanja izmedju novice i l.u.a mogu da odgovorno kazem da je i to dobar potez za l.u.jer se novica odreko od kamate sto je zkonski imao pravo i evo na rate je isplacen a mogu da kazem da i vise divljac ima u loviste otkako se on vratio pa makar on bio i vozac.a sto se rodbinskih veza tice mozda je greh sto sam na osam kuce kum i na pet pobratim mozda sam los covek pa me ljudi hoceju da budem kum i pobratim za sada tolko a ima jos da se prica pozdrav.

Gedza66
 Bravo Joco. Tako bre brate, imenom i prezimenom. Da bi ti neko verovao kada kazes "da je nestalo ili isparilo 10.000.- dinara" ili kada ukazujes na ostale nepravilnosti, to trebas necim potkrepiti. Da li su nestale pare od naplata clanarina ili su nestale pare koje su po nekom osnovu podignute sa ziro racuna, pa smotane u levi dzep. Ko je naplacivao clanarinu ili ko je podigao pare sa ziro racuna, su cinjenice koje se lako vide i utvrdjuju i mogu imati i ime i prezime i datum. Ovako mozemo u nedogled da iznosimo takve tvrdnje.

Takodje ukoliko sumnjas da je izrada elektricnog voda niskonaponske struje i elektrifikacija lovackog doma, preplacena i da je tu bilo drpanja para, kao gradjevinac to mozes veoma lako utvrditi.

Prvo utvrdis sta je uradjeno. Duzina elektricnog voda niskonaponske struje je toliko i toliko metara. Priprema trase, toliko i toliko metara.Iskopano je i ugradjeno toliko i toliko drvenih bandera sa potrebnom opremom, utvrdis ko je nabavljao materijal. Kada to utvrdis, predjes na elektrifikaciju lovackog doma, pa utvrdis, vrstu i broj brojila, broj sijalicnih mesta. Napravis specifikaciju svih tih radova i obratis se nekom strucnom licu, da ti da cene iz tog perioda. Utvrdjene kolicine radova i opreme pomnozis sa cenama kostanja i dobijes realnu vrednost kostanja te investicije. Nakon toga proveris koliko je placeno izvodjacu i ako ima razlike mozes sumnjati da je to preplaceno i da je to uradjeno radi drpanja para. Kada to utvrdis imas adekvatne argumente da to iznosis u javnost, bez ikakvog rizika da ce te neko tuziti itd.

Takodje moses zatraziti i cene iz ovog perioda (da bi utvrdio da li je 20 maraka iz tog perioda vredelo kao 50 eura iz ovog perioda). Ja mislim da je to prosto.Kada je Boban Milovanovic kao elektrotehnicki inzenjer to utvrdio, rekao je da su ti radovi nizi za oko 900 tadasnjih maraka od realne cene. Zbog grize savesti, isti je podneo ostavku na mesto predsednika upravnog odbora. Da je utvrdio neko drugo stanje, verovatno bi to prijavio nadleznim organima i ti bi sada imao tu prijavu kod sebe i javno me demantovao. Ovakvo iznosenje ne bi trebalo da pije vodu.

Sto se tice tvoje kazne, betoniranja staza oko lovackog doma ne razumem te kad kazes da nisi ucinio prekrsaj. Ako nisi ucinio prekrsaj, zasto si betonirao. Zasto nisi trazio da kod organa za prekrsaje ili suda, dokazes svoju nevinost. Kroz rezervat se ne krece sa "prekrlopljenim puskama" i lovackim krovima. Ukoliko si se kretao javnim putem koji prolazi kroz rezervat i ako si lovacko oruzje nosio na zakonom propisan nacin, onda nema prekrsaja i slobodno si mogao da ides na pravosudje a ne da betoniras.

O tvom slucaju sam slucajno naisao listajuci Knjigu Zapisnika sa sastanaka upravnog odbora udruzenja, pa sam ga i zato pomenuo i pominjanjem tog slucaja, hteo sam da uperim prst na strucnu sluzbu udruzenja a ne na tebe.

Evo sta su napisali u toj knjizi.

i51.tinypic.com/33pfvvn.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,795,376 posete www.srbijalov.com