Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Moja prva puška!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Moja prva puška!
nidzamotocross

Cvele kaže:
5 godina za garanciju puske? Hmmm

Neke imaju i 7. Confused
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

ssekir75
 опет руси против турака... хуглу нисам видо и не могу да причам, али оно од турака што сам видо (армед, крал, сар...неки) су врло лагаријасти и ја их не би узо ни џабе да ми их дају а да им је намена теренска употреба. за украс може, лепо су урађене на око. руско оружје је углавном грубо урађено али је сигурно урађено од квалитетног материјала и уз минимално одржавање (па чак и неодржавање) трајаће јако дуго. препрошле недеље сам нагрдио колегу из групе, бившег ученика, што му је мп 153 катастрофа прљав. реко ми је да га није чистио од прошле године. BesanBesanBesan али он и даље ради без икаквих проблема.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

ringe357
 Cvele turci daju 5 godina garanciju ...
lovac Tandrčak Badžo

Huntr
 koliko god da pise garancija,po zakonima u srbiji prodavac je duzan da obezbedi servis i delove 24 meseca i da opravku uradi u roku od 60 dana.Bye

recimo na nekim optikama proizvedenim u americi pise i 10 godina i beskonacno,ali u garanciji pise samo za optike kupljene na tlu SAD.

tako da prodavac u srbiji moze posle dve godine da kaze Smean
kad se lov svede samo na odstrel tada ga treba zabraniti

ringe357
 Pricao sam sa dva puskara i rekli su mi da ne uzimam Turkinju, e sada kod nas u Republici Srpskoj, ima mnogo manje puskara i prodavnica sa oruzijem nego u Srbiji ono sto se kod nas nudi jeste: Huglu, Hatsan, Broving poluautomati, Baikal, Winchester, Zastava karabini, rijetko gdje Beretta, Fair i moyda jos pokoje oruzije, a u mom gradu ima samo jedan puskar a grad ima oko 300000 stanovnika. A sto se tice Huglua vlasnik prodavnice mi je rekao da sa puskom 5 godina nemam nista ako dodje do kvarova. Eto kolege toliko, sad sam vise u dilemi nego sto sa bio.

Dobar pogled......
lovac Tandrčak Badžo

AcaNik
 Само један пушкар у целој Бања Луци?

PEZ

ringe357 kaže:
Pricao sam sa dva puskara i rekli su mi da ne uzimam Turkinju, e sada kod nas u Republici Srpskoj, ima mnogo manje puskara i prodavnica sa oruzijem nego u Srbiji ono sto se kod nas nudi jeste: Huglu, Hatsan, Broving poluautomati, Baikal, Winchester, Zastava karabini, rijetko gdje Beretta, Fair i moyda jos pokoje oruzije, a u mom gradu ima samo jedan puskar a grad ima oko 300000 stanovnika. A sto se tice Huglua vlasnik prodavnice mi je rekao da sa puskom 5 godina nemam nista ako dodje do kvarova. Eto kolege toliko, sad sam vise u dilemi nego sto sa bio.

Dobar pogled......

Pa eto kolega bar smo ti pomogli da dilema bude još veća Smean šalim se pomalo ne zameri.
Mislim da sa Huglu-om ne bi trebalo da imaš problema ipak se radi o proizvođaču koji radi "blank" puške i za mnogo zvučnija imena naravno uz malo više šminke ali materijal je isti.
Između novih ruskih pušaka i Huglu-a uvek bi se odlučio za ovu drugu, mada to je moje lično mišljenje iveli
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

ringe357
 Sto se tice Banjaluke ima par puskara stim sto samo u jednom Prodajnom centru oruzija ima bas bas dobar puskar, ali taj prodajni centar ne drzi Tursko oruzije, ja zivim u Prijedoru 50Km od Banjaluke, u Banjaluci studiram. Mi u Prijedoru imamo veliki problem sa puskarima, i sa ujedno lovackom opremom sve je 30% skuplje nego u Banjaluci. Od 2011, se bavim streljastvom disciplina pistolj tako da sam dobro upucen, ali sa sacmarama nikad nisam imamo dodirnih tacaka zato sam i konsultovao konzilijum tj vas. poszdrav

Dobar pogled....
lovac Tandrčak Badžo

ringe357
 Evo kolege uporavo sam dobio cijenu Huglua 103 FE i ona iznosi 700 evra.
lovac Tandrčak Badžo

AcaNik
 Ако се не варам и у Приједору има пушкар Smile чини ми се да је и у Козарцима био један.

ringe357
 U prijedoru ima, jedan i jako je dobar, nema zamjerke, za Kozarac nisam siguran rijetko tamo zalazim. Rekao sam samo da je jako mali broj puskara u odnosu na stanovnistvo.
lovac Tandrčak Badžo

AcaNik
 Кад погледаш колики број од тог становништва има потребе за пушкарем, схватиш да их има довољно ;) Не треба да их има пуно па да не могу да живе од тог посла, зар не?

ringe357
 To jeste, odnosi ponude i potraznje su ok, sa jednim malim problemom, odes u jednu radnju koja gura turske puske i kazu, rus ne valja uzmi turkinju, odes u drugu kaze nevalja turkinja uzmi rusa, odes kod puskara on kaze nemoj ni slucajno turkinju nema djelova ili on nije serviser, odes kod drugog koji nije ovlasten za turkinje ista prica. Problem je konkurencija i u 70% slucajeva subjektivno misljenje. Nema iskrenih savjeta. Bar kad su turske puske u pitanju a za ostalo problema nema...
lovac Tandrčak Badžo

AcaNik
 али то је сасвим нормално за сваку робу а не само за пушке Smile

ringe357
 moje licno misljenje je da je isplatnije dati za IZ 27 550 evra nego 700 za huglu.
lovac Tandrčak Badžo

Podunavac

ringe357 kaže:
Podunavac, Huglu kosta oko 600 evra, dok IZ-27 kosta od 500- 600 evra kod nas. Razmisaljo sam o tome samo nisam dovoljno siguran u oruzije turske proizvodnje jako malo ih ima na nasem trzistu, garancija im je 5 godina a sta poslije toga, djelovi i servis?

Kolega ništa se ne sekiraj. Ako ti se Huglu sviđa slobodno je kupi. I cena je povoljna. Završna obrada je na daleko višem nivou od Ruskih pušaka. Bolje su rešeni izmenjivi čokovi i duža fabrička garancija. I što se tiče estetike i balansa bolje su urađene. A za svaki model koji ima uvoznika postoji i servis i rezervni delovi. Ako i bude neki kvar on će da se pokaže u garantnom roku. A što već reče kolega Pez, Huglu radi svoje puške i za renomiranije proizvođače i zahtevnija tržišta od našega, i to mu je dobar pokazatelj kvalitete.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Ja sam pre 5 godina išao tom logikom da za što manje para kupim što bolju pušku. Odlučio sam se za IŽ-27 jer je to puška proverene konstrukcije i kvalitete. Međutim to više nije onaj nivo koji je bio do 90-ih godina u doba SSSR-a. Završna obrada je na dosta nižem nivou. Ja sam moju pušku čim sam je doneo iz trgovine kompletnu rastavio i skidao višak materijala od obrade na nekoliko mesta da bi sve funkcionisalo kako treba. Sistem bravljenja i prelamanja je zahtevao razrađivanje da radi kako treba. Posle toga je radila dobro do prošle godine. Na pucanju na glinene golubove u pola serije mi otkaže selektor paljbe, tako da sam takmičenje završio samo sa jednom cevi. Morao sam da promenim ceo selektor, jer su tolerancije prilikom izrade i sklapanja prevelike. Onda niko nije hteo da mi proda selektor, nego su svi hteli da donesem pušku u servis na popravak (a garancija već istekla). Majstor Toza mi je izašao u susret i dao mi selektor od starijeg modela izrađen u SSSR-u. Da nije bilo njega ne znam ni šta bi radio sa puškom. Toliko o savršenosti ruskih pušaka. Ne kažem da su loše, ali fali im mnogo finog upasivanja (ručnog rada) prilikom završnih radova.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Što se tiče čišćenja svaka puška mora da se održava bez obzira na njenu cenu i kvalitet. Ne mora svaka da se čisti posle svakog lova, ali mora povremeno. A to koliko se često čiste je pokazatelj koliko lovci drže do svoga oružja. Ja moju pušku čistim posle svakog lova čak i kada nije pucala. Prošla sezona je bila u mom LD-u i mojoj okolini jako loša. Pet nedelja za redom nisam pucao u lovu, ali sam je svako veče očistio nakon dolaska iz lova. Ne razumem lovce koji pušku čiste jednom u sezoni. Pogotovo koji mnogo pucaju. Ja na kraju svake sezone pušku rasklapam u detalje i generalno čistim kompletan mehanizam, a van sezone jednom mesečno očistim i pregledam puške koje stoje i ne koriste se. Isto tako i pištolje. I kod stajanja pada prašina i kondenzuje se vlaga, dođe neko pogleda oružje dira metal znojnim rukama. Sve to utiče na brunir. Moje puške stoje zaključane u sefu, a svaka ima pamučnu navlaku preko metalnih delova do pišoljskog rukohvata na kundaku.
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross
 Ništa za dodati. Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

ssekir75
 власници ловоспорта у нишу су ми рекли да су баталили да држе турско оружје управо због великог броја рекламација. поред тога, има један сервис (мислим да рече у врбасу, што је богу иза ногу ако се гледа из југа србије), а лик каже да су и они кубурили са деловима. не видим разлог што би ме људи лагали. ионако сам куповао само муницију. тако да у србији турску пушку заобиђи у широком луку. какво је стање у рс немам појма. други ентитет се хвали њима, мада је то по политичкој основи (ниске цене због некаквих бесцаринских уговора или тако нешто).

што се тиче гаранције, она је тачно онолика колико пише у гарантном листу. ако пише 5 година, онда је 5 година и трговац може само да каже "у реду, дођите тад и тад". у супротном можеш да га тужиш и гарант га добијаш. потписивањем гаранције он је преузео ОБАВЕЗУ да за то време роба има бесплатан сервис. ништа више, ништа мање.

око чишћења оружја нема шта да се прича, оружје се чисти после сваке употребе или додиривања по металу. 10-15 минута ионако ти не значи ништа у животу, а чува оружје од пропадања.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Trovanje pasa i prva pomoć KINOLOGIJA 68 06.05.2017. 23:31
Moja prva odstreljena divljač DIVLJAČ 91 26.10.2013. 21:19
"Prva se štenad u vodu bacaju!" KINOLOGIJA 39 29.01.2012. 16:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,506,784 posete www.srbijalov.com