Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Moja prva puška!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Moja prva puška!
nidzamotocross
 Šeki, koliko si video lično turskih pušaka, koje su otišle ili nisu otišle na reklamaciju, a da to nije u vezi sa lovosportom? Sad ne branim nijednog proizviđača, niti kritikujem drugog. Ali u poslednje vreme ovde kod mene se dosta nakupovalo turskih pušaka, što poluautomata što bokerica ili položara, a i par jednometki. Znači jug Srbije. Već sam rekao u nekoj od prethodnih debata da pratim par pušaka kojima love moje kolege i evo u ovih nekoliko sezona, nikakvi problemi, ama baš nijedan problemčić. U pitanju su Armed, Kral, Hatsan, Huglu/CZ USA. Uporedo sa njima sam pratio i par ruskih NOVIH pušaka, dve IŽ 27 i jedna MP155, koje su radile bez problema, osim MP155 sa kojom je brat imao mali peh pa mu u lovu nije ubacila novi metak posle repetiranja, ali ne znam šta se desilo pa ne mogu mnogo da kritikujem pušku. Ali obrada za klasu lošija od turaka.

Mislim da nema potrebe tako govoriti o turskom oružju, jer lovosport ko zna šta je radio sa puškama, kakve su to bile puške, odakle i da li sada pokušavaju da se vade zbog tolikih ljudi koje su zayebali. Ko će ga znati...

Najbolje je pitati vlasnike turskih pušaka jer oni najbolje znaju koliko te puške vrede. A imamo ih dosta na forumu, AcaNik, Natureman, sada i Cvele i Podunavac... Nema potrebe zaobilaziti ih u širokom luku jer vrede. ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

AcaNik
 Код мене су само две турске пушке и то Јилдиз у малим калибрима. Бок варијанта. За сада немам примедби. Реално је рано говорити о њима јер су тек годину дана код мене. Никакав проблем за сада нема, надам се да ће тако и да остане Smile Више сам него задовољан за сада. Нису ни тако нежне како су деловале на први поглед.
Можда бих узео још једну у кал 20.
Јилдиз иначе значи звезда. Има баклава која се исто тако зове Smile

ringe357
 Za prvu sacmaru ne bih izdvojio vise od 700 evra. Smatram da je potrebno vrijeme da se covijek navikne na taj tip oruzija, sto se tice karabina tu greske nema ali sa sacmom bas nisam imao niakvog iskustva. Znaci treba mi radna puska. Sto se tice odrzavanja vec sam rekao i tu nema price, samo osebe koje mrze oruzije mogu da ga zapuste.
Dobar ker+dobro oruzije= dobar ulov
lovac Tandrčak Badžo

Huntr
 za kolegu sekira odgovor=

pre mesec dana gledao predstavnika unije potrosaca i neku zenu iz ne znam koje vladine direkcije ili sta vec,uglavnom predstavljala je vlast i tumacila zakon.

e ovako jarane,posle dve godine garancija znaci da imaju servisera koji zna kako da popravi ALI NE MORAJU DA OBEZBEDE DEO.
dakle pukne,izvlakac,napinjac ili bilo koji drugi Cenzurisano ti ga platis a on ga dzaba ugradi.

a sad vidi prc,deo moze da uveze ili napravi samo puskar ili ovlasceni uvoznik,pa ti vidi ko ce da plati ugradnju Smeko

druze sve je to banda,koja je pisala zakon ili platila njegovo pisanje.samo da bi kupovao i ostavljao im pare.

dakle realno vreme garancije 24 meseca.za sve ukljucujuci i oruzje.
kad se lov svede samo na odstrel tada ga treba zabraniti

nidzamotocross
 Ringe, grešiš. Navićićeš se sa skupom onoliko koliko i sa jeftinom, nema to nikakve veze. Dovoljne su svega 2-3 kutije patrona pa da kreneš u lov, gde ćeš steći praksu.

Bolje sačekaj, ne žuri, skupi novac pa kupi nešto što ti zaista odgovara. Oružje se ne kupuje na svake 2-3 godine, već ga kupuješ da ga koristiš i više decenija, pa i tvoji naslednici. Možda čak naleti i neka očuvana polovna italijanka, koja vredi kao tri nove. Smile

ringe357
 Onog momenta kad sam postao lovac, svjestan sam da lov nije nimalo jeftin ne u pogledu nabavke oruyija, vec i u cuvanju divljaci i slicno. Nije novac toliki problem, konsultujem vas iskusne lovce jer me yanimaju vasi savjeti pri kupovini prve sacmare, ne bih kupovao polovno oruyije volim novo i do sad sve sto sam kupovao je bilo novo, jer nikad ne ynas ko je i kako to odrzavao a ja volim oruzije i ne bih volio da kupim macka u vreci.

Dobar pogled...
lovac Tandrčak Badžo

AcaNik
 Одеш у продавницу. Узмеш пушку која ти се допадне на око. Пробаш како ти мислиш да треба. Одговара, платиш и одеш и више се не окренеш и не размишљаш да ли си се зајебао или не. После се навикавајте једно на друго.
Поред доброг пса, свака је пушка добра ;)

nidzamotocross
 Ma daleko sam ja od iskusnog, ali imaš isti problem koji sam rešio tako što sam pauzirao sa kupovinom, štedeo dve godine i kupio ono što se meni svidelo, a ne ono što su mi svi govorili i evo posle više od 600 patrona, sve je kako treba i bez ikakvih problema. Najbitnije je da se tebi nešto sviđa i da ti to leži, ostalo je manje više... Dobro bi bilo da isprobaš pušku kakva ti se sviđa, ako ima neko od kolega... Položi obuku, odite na strelište i ispucaj malo, tako ćeš najbolje da vudiš valja li izbor ili ne. ;)

ringe357
 Mudro zboris Aco.
lovac Tandrčak Badžo

nidzamotocross
 Aca me preduhitri. Bravo 2
Više bih brinuo za psa nego za pušku. ;)

PEZ

ringe357 kaže:
Za prvu sacmaru ne bih izdvojio vise od 700 evra. Smatram da je potrebno vrijeme da se covijek navikne na taj tip oruzija, sto se tice karabina tu greske nema ali sa sacmom bas nisam imao niakvog iskustva. Znaci treba mi radna puska. Sto se tice odrzavanja vec sam rekao i tu nema price, samo osebe koje mrze oruzije mogu da ga zapuste.
Dobar ker+dobro oruzije= dobar ulov

Na dobro se čovek brzo navikne, na loše teže ili nikad. Ako ti novac nije problem nemoj se ustručavati da za prvu pušku kupiš i neku zvučnijeg imena.Stari
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

ringe357
 A novac je cesto problem, ali kad je lov u pitanju, izdvojice se dovoljno da se kupi dobra puska. Berettu bih ostavio za kasnije valja imati fine primjerke u kolekciji.
lovac Tandrčak Badžo

DakiNS
 Svi bi mi voleli imati vrhunsko i skupo oružije, iako ne mora da znači da će nam odgovarati isto. Nekada i najjeftinija puška lepše legne od vrhunski skupe. Po meni je mnogo bitnije kako mi puška odgovara i da je ispravna , nego koliko košta.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

PEZ
 Izdvoji batice kupi Beretu i miran si onda razmišljaj o nekom karabinu i sl. sa sačmaricom si završio priču i uživaj u lovu kolko te volja.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

ringe357
 Hvala batice, karabin imam, i za sada ne bih da ga mjenjam, jer posao odradjuje bez ikakvih problema, od kad znam za njega, kvar nijedan nije imao, ja sa njim lovim 2 godine i extra je. Inace radi se o ZCZ 8*57, koji sam naslijedio, od pokojnog djeda, koji ga je dobio dok je sluzbovao za zasluge, duga prica... Inace taj karabin je krivac sto sam lovac ;)
lovac Tandrčak Badžo

PEZ
 Niko ne kaže da ga menjaš nego da kupiš boljiiveli
P.S.

ssekir75
 ниџо, видо сам три. полуаутомат сарбилмез, коме је страдао неки део од алуминијума, па га направили од челика и сад пегла без муке. армед бокерицу, која ми иначе делује врло нежно, којој је пукао федер (руку на срце то и не рачунам као озбиљан квар) и неки НН полуаутомат који је такође имао муку са алуминијумским деловима. ови људи чије сам пушке ја гледао нису имали могућност набавке оригиналног дела и проблем су решавали како су знали и умели. то само мени доказује да се држим даље од туркиња док се не докажу. са русима бар знам на чему сам.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Brka bez brkova
 Ako bih uzimao IZ27 uzeo bih osnovni model sa fiksnim cokovima i 2 obarace,ona je 400e u Bg.Ali bih probrao jer sam vidjao puske kojima je sina nastavljana iz dva dela i to uradjenjo dundjerski,a onda bih kod dobrog majstora napravio kundak po meri za 100e.Ili bih dao 100ak e vise uzeo turkinju sa promenljivi coci i 1obaracu i nista ne bi dirao, stvar licnog izbora

PEZ
 Brko kako to misliš šina iz dva dela, ajd' nam malo pojasniHmmm
P.S.

Brka bez brkova
 Gledao sam jednu Iz43,promenljivi coci,1 obaraca kupljena u Snajperu pre 4,5god. Sina nastavljena i zdva dela valja im zafalilo materijala pa zavareno jedno 10ak cm od drugog parceta do lezista medka a to uradjeno katastrofa. A i spoj cevi sa delom cevi gde je leziste metka je tako lose uradjeno da kad se predje rukom se oseti i vidi odokativno da je tu jako lose spajano.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Trovanje pasa i prva pomoć KINOLOGIJA 68 06.05.2017. 23:31
Moja prva odstreljena divljač DIVLJAČ 91 26.10.2013. 21:19
"Prva se štenad u vodu bacaju!" KINOLOGIJA 39 29.01.2012. 16:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,506,407 posete www.srbijalov.com