Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane
slavaplana
 Ovo je jedan broj presuda koje obicni lovci NIKADA ne bi imali prilike da vide kao ni clanovi U.O. jer se one u pricipu ne pokazuju svojim clanovima i udruzenje nerado govori o kaznama kojim su kaznjeni za svoje propuste u radu.....

Interesantno je da su svi podaci dobijeni na osnovu zakona o dostupnosti informacija i da lovci ovog udruzenja treba da se zapitaju kuda ovo sve vodi???
Prijave je podnosio lovocuvar Aleksandar Nikolic ispektoru za lov Miomiru Djuicu koji je ite te prijave proverio i prosledio tuzilastvu???

Od mene nije na zalost inicijativa potekla???
L.U. je kaznjeno iskljucivo po Mosinim i Djuicevim prijavama dok su moje ODBACENE jer nije za iste bilo osnova???????????????Glavu o zid

Poslednje sto je zadesilo ovo udruzenje jeste BLOKADA RACUNA i izvsenje izgubljenog sudskog spora iz 2003god koji je naslecen kao pravni sledbenik starog udruzenja Pomoravlje Plana,Vozd Lov Rakinac i Sumarice Krnjevo moraju da plate sudske troskove i kamate bivsem lovocuvaru LOLI koji je u medjuvremenu preminuo u iznosu kako cujem od 1.800.000din???????????

Sa racuna Pomoravlje Plana i Vozd Lov Rakinac vec je skinuto oko 740.000din i oni misle da je tome kraj.....???????????

Jos nije utvrdjeno ko je primio PRESUDU oko 10.04.2013god??

neko je primio presudu i to precutao kako bi ista postala pravosnazna i sva tri udruzenja zavio u crno da nemaju odakle da isplate ovu stetu????

Neko je namerno zadrzao presudu kako se ZALBA I ODLAGANJE IZVSENJA SPRECILO?????Ko je to????

Mozda sam ja primio istu ?????????????Grin

Mozda nisam??????Cry

A mozda je neko iz komsiskog udruzenja nesvesno naneo stetu u sva tri udruzenja ???Po sistemu nema veze primio sam pa sta.............???

To treba utvrditiu narednom periodu ako bude sluha i povesti postupak za nadohnadu nastale stete ko je istu napravio ne postupajuci i ne prikazivajuci istu presudu na koju nije ulosena ZALBA i ista je postala pravosnazna????

Lovci sva tri udruzenja neka se zapitaju kako ce ovaj iznos biti placen???????????????Da li ce loviti ove godine??????Da li ce se izvsiti unos divljaci,kupovina vozila itd..ceke,hrana i sve ostalo????

Gde su plate radnika i cuvanje lovista????

HVALA LSS KOJI JE RAZBIO JEDNO OD NAJACIH UDRUZENJA KAKO BI SVOJIM PRIJATELJIMA NAPRAVIO JOS DVA MANJA GDE SU BILI PRESEDNICI BEZ REZULTATA!!!

Ljudi vode racuna o lovistu?????Sad

slavaplana
 Posle grupnog lova u V.Plani od 04.03.2012god javni tuzilac iz Smedereva tj njegova zamenica Rosanda Svilanovic odbacuje prijavu Miomira Djuica iz Velike Plane Republickog lovnog ispektora kome je Mosa lovocuvar podneo istu...
Po dobijanju odgovora da je ista odbacena Mosa daje ovlascenje nevladinoj organizaciji da oni preuzmu i da imaju njegovu pismenu saglasnost da mu pomognu jer udruzenje u tom periodu gleda na koji nacin da ga najuri sa posla........
posle intervecije EPRA iz Subotice zamenica javnog tuzioca Rosanda Svilanovic po nalogu javnog tuzioca ponovo razmatra predmet i evo presuda koje dokazuju postojanje krivicnog dela ali u dogovoru sa tuziocem parama se sve moze zavsiti....platis i ne odgovaras krivicno...........sta rade ljudi koji namju novac ??????

Ovako isapada da se sve novcem moze zavsiti uz minimalne troskove kad nekog znas ili kad preko negog sredis da i ovo sto treba da platis platis minimalno..........sramota!!!!

slavaplana
 Pravilo

slavaplana
 Pravilo

slavaplana
 Objavio sam namerno samo tri presude od 9 koliko ih je bilo i ako je u istom lovu ucestvovalo 45 lovca????Takodje posedujem i originalne izjave svih saslusanih i sta su pojedinci lagali na saslusanju bolje je da ne objavljujem........bruka i sramota kako su vadili sebe a za ostale lovce koje su ti isti doveli u zabludu da tog dana moze da se lovi kako isti ne bi platili penale od 1.000din za akciju koja je bila obavezna!!

Postavlja se pitanje izdatih dozvola za taj dan tj. FASLIFIKOVANJE istih jer lica koja se vode kao grupovodje za taj dan a jedan sigurno nisu ni POTPISALI A NI BILI U ISTOM LOVU???

ko je onda vodio lovce???

kako se potpis Novice VELJINOG OCA nasao na jednoj od dozvola ako isti nije ni bio u lovu a kamoli predvodio grupu lovaca u krivicnom delu???

Ko je potpisao i podmetnuo BLAKO DOZVOLE UPRAVNIKU LOVISTA ZIKI???

O tome ce se baviti nadlezni u narednom periodu??????
evo kako izgledaju blanko dozvole za lov?????
slavaplana priložio:
dozvola_za_grupni_lov_1_od_04032012god.jpg

slavaplana
 ika
slavaplana priložio:
druga_dozvola_za_grupni_lov_2_od_04032012god.jpg

arli
 Ovo nema ni u španskim serijamaSad

slavaplana
 L.U.Pomoravlje Plana je odbilo da primi moja 3 dopisa oko povracaja para i opomene pred utuzenje tako da su i prijem presude odbili........presuda je okacena u sudu i posle 7 dana postala je izvsna bez prava zalbe kako mislim da je scenario jer niko istu kako kazu nije primio ili nije namerno hteo da primi...........ima pametnih ljudi u L.U. koji misle da mogu sta hoce ali ne mogu dokle hoce.............

DakiNS
 Slavo jesi li ti to napravio pismeni prenos "Crnih hronika" u poslednjih 5 godina. Ne čudim se što si toliko ljut na te nazovi "Lovne (ne)radnike". Pa zbog njih zavod za izradu novčanica radi u 4 smeneSad
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Da, Slava je u pravu: ako je tačno da samo po jednoj presudi treba solidarno da plate 1,7 miliona zbog nezakonitog otkaza pok. lovovčuvaru, onda su LU iz Plane u ozbiljnom problemu.

Ako im je račun blokiran, i ako su im sve pare koje su bile na računu očišćene, i ako će im svaki budući priliv na račun biti zaplenjen sve do namirenja duga, onda se postavlja pitanje kako će uopšte ta LU funkcionisati, odakle će namaknuti potrebni novac za plate lovočuvara i upravnika lovišta, kako platiti poreze i doprinose za zaposlene (ako se ne plati, opet kazna, a zaposleni u medjuvremenu nemaju zdravstveno osiguranje!), odakle plaćati troškove goriva, struje, telefona, kako platiti hranu za divljač, kako izvršiti unos divljači (fazana, npr.), kako platiti, ako si u blokadi, drugi deo naknade državi za korišćenje divljači (10%), kako namiriti sve ostale obaveze iz tekućeg poslovanja? Mnogo problema se pojavljuje, a priliva para nema na vidiku - članarine su uglavnom već prikupljene, a lovni turizam ne može doneti sada neku veliku paru!
Čini mi se da u propisima postoji stavka koja govori o tome da ukoliko korisnik lovišta nije u stanju da ispunjava svoje obaveze (recimo zbog blokade računa), da onda može biti govora i o raskidu ugovora o korišćenju lovišta, i oduzimanja lovišta. Ili grešim? Hmmm
Ne želim da se bilo kome to desi, nisu lovci pravili takve propuste, pravila su rukovodstva, a lovci su svojom nezainteresovanošću, ili neznanjem, ili zato što ih niko nije informisao, dovedeni u opasnost da jednostavno ne mogu da love! Lovci su indirektno krivi, jer su tolerisali propuste svog rukovodstva!
A ako me dobro služi pamćenje, ima tu u Plani još nekih sudskih sporova koji mogu rezultirati novčanim kaznama?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Jaooo

slavaplana
 270 sta se desilo sa prijavom koju si najavljivao protiv bivseg rukovodstva??

Jer si podneo istu kako si rekao????

jesi podneo Dis.komisiji????

ne javljas se ????????????

slavaplana
 Marku lovocuvaru srecan pocetak na novom radnom mestu upravnika lovista u Plani!!

Zatezi konce i drzi sve u redu!!!!

slavaplana
 AUTOPUT OSTAJE GRANICA LOVNIH PODRUCJA i svi kojima isti prolazi kroz loviste mogu da ocekuju da u buducoj dodeli lovista imaju i sa leve i sa desne strane autoputa dva lovista za koja ce morati da konkurisu i pritom imaju dva lovocuvara za oba lovista do 20.000h sa leve i isto toliko sa desne strane i jednog upravnika lovista do 60.000h???To znaci da u Velikoj Plani u tri udruzenja koja gazduju sada lovistima zahvaljujuci LSS koje je 2005god. POCEPALO ovo jako udruzenja kako bi njihovi prijatelji postali predsednici imali sledecu sliku................
tri udruzenja.................dva lovna podrucja......................6 lovocuvara u stalnom radnom odnosu i tri upravnika ili dva ako jedan bude agazovan u dva udruzenja sto ukupno iznosi na 150 lovaca koliki je prosek sada trenutno da clanarina nece biti ispod 20.000din sledece godine.................Udruzenja nece moci kao do sada da preko 1.000.000din upupavaju u poslovanje udruzenja iz lovnog turizma............i ovako su fondovi divljaci na minimumu...........godisnji planovi se uvecavaju namerno kako bi se sto vise lovilo i prodavalo......dokle mislite tako?????
Sretno Vam bilo u buducoj dodeli lovista pa ko bude imao pare taj ce da lovi................ostali neka predju u pecarose..........

Ovo je proverena informacija u Upravi za sume gde se uveliko crtaju lovista i krajem marta bice doneta i strategija ulaganja u lovna podrucja a posle iste ide i dodela lovista.......sretno svima.............

slavaplana
 skoro godinu dana nisam pisao na mojoj omiljenoj temi jer sam nosio crninu zbog koleginice koju sam ranije przalio a crninu skinuo .Nisam sacekao godisnjicu ali dosta je i do sad za koga je bilo.............

Velika Plana mi je u srcu kao i ovo lovacko udruzenje i rad istog da neko ne kaze da sve druge pljujem i hvalim a Vas nista................vreme je da Vas cika SLava stavi pod lupu i da malo izmenjamo iskustva kao dobra dva drugara............rec ja tebi pa ti meni..........
U Velikoj Plani kao i svuda drugo dosla zima...........sneg pada povremeno a niko iz udruzenja nije kupio gram hrane preko racuna jer su ocekivali novac iz fonda Ministarstva pa kad su culi da su zbog nedostaka papira odbijeni razocarali su se debelo.........u lovistu prazne hranilice..........divljaci sve manje............ako se fazan ne unese lovci nemaju sta da love u Plani ,teren niko ne cisti od predatora,broj lovaca opada sve vise........jedino je novo da Plana hoce da se uclani u LSCS............kad su propali u LSS ,Ministarstvu daj bar centralni Savez..........a kako su pljuvali po meni i Tomici ......joooojjjjjjjjkad se samo setim ali nikad nije kasno a za LSCS ni sada................sad je pravo vreme..............Grin

Jednom recju sve gore...............ali staro rukovodtvo ne odstupa ni milimetar .........jedni isti na okupu kao Vuci oko plena..........organi udruzenja ne rade nista,N.O.,D.K.,sekretara udruenje nema vise od godinu dana...........VD SEKRETAR Ljubisa Aleksic je otisao u zaborav............a i bolje je ovako jer je mnogo stete naneo svojim savetima i dopisima nadleznim organima pa sada Plana jedina nema delegata u Skupstini LSS,smo Plana nije u opstini od ostala dva udruzenja koja to jesu dobila ni dinara za hranu i unos divllaci........ali se rukovodstvo neda.............zbili su se redovi ...........od 140 lovaca u sekciji Plana koja je najbrojnija jedva da je njih 15 doslo na prvu obaveznu akciju na predatore koliko svake nedelje izadje u Starom Selu dok u Livadici imaju slican problem zbog malog broja lovaca..........brdo se ne dira niti se tamo organizuju akcije grupnog lova kako valjda lovci ne bi videli koliko ima malo srnece divljaci u istom terenu..............pobegla je u Rakinac kazu...........bar ono sto nije zavsilo u gulasu ili pljeskavicama a ima dela i u kobasici..............

vazno je da je potrosnja goriva i opravka lade nive u ovoj godini iznosila preko 550.000din a predvidjeno je bilo oko 300.000din.........kao tenk da je vozen........i popravljan na vozilu koje kosta oko 3.000eura jedva.............

mislim da je dosta za prvi upis posle duzeg vremena pa da malo aktiviramo i ovu temu ......a sta ima novih papira.............joooooooooooooooooooooojjjjjjjjjjj.........

slavaplana
 270 nas clan je predsednik N.O. pa ce valjda smoci snage da ako to zeli javno kaze koji su trenutni problemi na koje je naisao i sta ce preduzeti shodno ovlacenjima koje ima da se isti ne zataskaju????

Sad ima priliku da kako je pricao uvidom u sve cinjenice pokrene nesto sa mrtve tacke...............Livadica je donela odluku da pri novoj dodeli lovista napusta ovo lovacko udruzenje i pripojice se Sumaricama u Krnjevu............Staro Selo ima odluku Zbora lovaca sto je i na Sukpstini udruzenja izneto od strane mene da staro selo nece biti sa Planom i da ce mo za Vozd -lovom praviti vece udruzenje sa kojim se granicimo.............odluka je od pre 4 god i mislim da nije promenjena koliko ja znam.........Zbor je nikada nije promenio.............

Sniper Hunter
 270 je banovan slavo ,teško da će moći da iznese nešto....

Leo 3
 Nije vezano za lov,kazu da u Donjoj Livadici postoje dva ribolovacka udruzenja
Jedno se zove Nikola Tesla a drugo Bosko Buha.

slavaplana
 U.O. je doneo odluku da clanarina ostaje 12.000din za ovu lovnu godinu a nije usvojio poslovanje za predhodnu ?????takodje bez finasiskog plana su doneli odluku da clanarina bude 12.000din pa ce se nahnadno rasporediti na sta ce ista ici sto nema veze sa realnoscu niti se to tako radi...........broj lovaca sigurno opada ove godine kao svuda pa se postavlja pitanje sta radi U.O.????Ni finasiski plan nisu znali da naprave........videcemo sta ce reci N.O. i sta ce preduzeti za probijanje troskova i bez rebalansa budzeta za proslu godinu pa ni zrno hrane nije kupljeno ove godine a niko nista ne radi..........pojedinci koji su izneli svoju hranu u loviste su zanemaljiv procenat sta je sve trebalo da se uradi i kupi finasiskim planom......lovci u Plani su najnezadovoljniji Veljinim radom i njegovim savetnikom koga ovaj pominje na svakoj sednici pa se ljudi pitaju ko je predsednik u Plani Velja ili savetnik Zule.............koga su birali jednog ili drugog.....objavicu uskoro posle isteka roka Udruzenju i N.O. papire koji ce se koristiti u sudskom postupku zbog narusavanja prava na clastvo i nerada N.O. ..........

slavaplana
 Lovacko Udruzenje"Pomoravlje Plana" kako sada stvari stoje podnosi zahtev za prijem u clastvo u LSCS???Na pregovore su isli najaci kadrovi....Djordje Donic predsednik udruzenja,Militin Obradovic clan U.O. ,Radomir Brankovic - Zule clan U.O.?ELITA I DUGOVI DONICA OD POVERENJA da ovaj slucajno ne zabrlja nesto........??Posto su ispali iz svih kobinacija i vise nemaju podrsku LSS,Uprave za sume sad je i LSCS dobar.........ovaj dopis je otisao nadleznim organima u Ministarstvo a datum ce te svi imati prilike da vidite kad je isti dopis poslat....u istom stoji da udruzenje nikada nije kaznjavano a jeste vise puta.....sta se to sada promenilo u svesti ovih ljudi ili sam ja za sve njih bio vizionar prosudite sami............Plana malo mesto ,sve se zna,smeju se ljudi kako srljaju i nemaju pojma kuda vode udruzenje..........kad sam ovim istim ljudima pricao da je LSCS bolja solucija za nas iz Centralne Srbije sujeta i moje clastvo u U.O. LSCS im nije dalo mira......Popovic i LSS su bili svetinja a znamo svi kako je i LSS i Popovic licno prosao.......sad ti isti vise nisu ni delegati LSS iz Plane .........pa je i LSCS dobar..tekst govori vise od reci..............ovo su clanovi U.O. dobili bez potpisa presednika sta je isti potpisao i poslao a ovaj pismeni rad je sastavio VD sekretar i alfa i omega Ljubisa Aleksic covek zvani "VECITI SEKRETAR U OSTAVCI" koji hvala bogu vise ne obavlja tu funkciju a udruzenje vise od godinu dana nema sekretara............nije se rodio dovoljno strucan i pametan da zauzme Aleksicevo mesto.................tako kazu neki.......uzivajte..........

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,787,532 posete www.srbijalov.com