Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Borba protiv KRIVOLOVA!


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Borba protiv KRIVOLOVA!
lisac
 

sasa035 kaže:
U okolini Jagodine postoji jedno selo gde se dice kako su svi lovokradice.Tako da tamo sve po sistem ko nam sta moze!Teren brtsko planinski kome sta kad treba,pusku na rame pa u sumu.Cak pre nekih 10-tak godina sumaru skoro odsekli uvo...coveka spasavali u bolnici.I decka taksistu koga poznajem hvali se kako im nekoze niko nista!
I ovi sto su pali su mislili da im niko nista ne moze...pa ce sad da plate srnu preko 9000 eu,odose puske,auto,krivicne prijave,a tek sto ce advokati da ih oderu.
Vladan
 
stojkuki
 

ficha007 kaže:
Stojkuki, bez namere za bilo kakvim polemisanjem, moram da ti kažem da si promašio temu. Kao Laza Kostić kada je počeo da prevodi "Hamleta" i celo deo preveo sa: "Trt, mrt, život ili smrt"

Tema je krivolov, a ti mi pričaš o korupciji u opštinama. Pa prijatelju moj kao da korupcije nema u celoj državi počev od vrha do dna, od državnih organa to organa terijtorijalne autonomije, gradova i lok. samouprave. Ništa to nije novo.

Tačno je da opštine ne gazduju lovištima nego LU. Kako gazduju - bolje da ne gazduju.

Pominješ IPA fondove. Ja te pitam ko će da piše te projekte za IPA fondove. Tašna-mašna klinci koji ne razlikuju fazana od prepelice i koji su preko razno raznih partija pozapošljavani po opštinama, bez dana radnog iskustva... nemoj da budemo smešni.

Kome će ta EU preko tih IPA fondova da da pare kad mi stanje u sopstvenoj državi ne možemo da rešimo. Svima su puna usta EU i IPA fondova a ja ti kažem da od tih stvari nema ništa dok država ne dokaže EU da je SPOSOBNA DA PRVO SREDI SRANJA U SVOME DVORIŠTU.

Kad budemo sposobni da setom zakona i pre svega njihove DOSLOVNE PRIMENE dokažemo toj EU da smo sazreli i da smo ozbiljni kao država tada možemo da računamo na sredstva iz IPA fondova. Možda su neki gradovi tipa Inđije i sposobni za tako nešto ali 98% opština može danas u Srbiji samo da sanja o tome.

Da opremamo postojeće lovočuvarske službe, ( čitaj: skoro svi lopovi ko led ) i da "debeoj guski" mažemo perije ( lovočuvarima ) je totalna ludost. Već sam rekao da su retki oni lovočuvari koji su pravilno i ispravno radili svoj posao. Dakle svi oni napolje, formiranje Rendžera, propisivanje uslova za prijem pa gospodo izvolite na konkurs pa konkurišite.

Kakva udruženja da vode poslove, da kontrolišu krivolov...Rendžeri po uzoru na Pograničnu policiju su jedino rešenje. U opšte se nisi potrudio da shvatiš moj upis nego si paušalno odreagovao na pomen opština.

Opštine će naći interes jer imaju i svoje imovine koju je potrebno pripaziti. Veruj mi ni sam ne znaš koliko sam u pravu. Sa druge strane će imati i obavezu delimičnog finansiranja rada i ako ti tu misliš da može da bude korupcije - OK, neka država u celosti preko Min. polj. finansira Rendžere. I rešen problem.

I da se na kraju našalim sa tobom. Ti si ovde pominjao neke kajiše, savijanje cevi o drvo...pa kako bre to, a ovamo si za EU i IPA fondove...nešto tu meni ne štima...malo si mi kontradiktoran jer jedno sa drugim ne ide nikako...Ne razumem


Super smo se razumeli pa nema potrebe da diskutujemo. upravo sam ja to rekao. Opstine namju sta da traze u lovstvu unovom smislu jer one ne gazduju lovistem. Drugo interes opstina je razvpj lovnog turizma i tu se vide IPA fondovi. E sad opstine nemaju kadrove da pisu projekte i to sam rekao pa se i tu slazemo, a to retko ko i zna. Sansa je u zajednickom delovanju privatnog sektora, koi zna i moze i opstina koje se pojavljuju kao nosioci (lokalne zajednise konkurisu).
Nema potrebe da se racuna koja korist moze da bude Od lovnog turizma.
A sto se tice toga da su svi lovocuvari lopovi, ... Tu pocinju nase razlike. nikako se nbih slozio sa tom konstatacijom. Znam ih dosta izuEtno postenih, smernih i kompetentnih.
Rendzerska sluzba .... Da, ali oni nisu lovocuvari. Oni treba da kontrolis i lovocuvare i lovce ....

I tako dalje ....shvatas sta ocu a kazem

Osnova je da ponovim! Za sve probleme u Srbistanu resenje je u konacnoj reformi sudstva i podizanju efikasnosti istog. Jer dok nema sistema koji efikasno kaznjava nema ni reda i a bogami ni straha od kazni ....
 
canis aureus
 Rendžeri ?!?!
Šta vam je to?? Zašta??
Zbunjen
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim
 
ohotnik
 

canis aureus kaže:
Rendžeri ?!?!
Šta vam je to?? Zašta??
Zbunjen
I ja se druze pitam sta je to i zasto.Da nebude i neki padobranski desant ili upad rendzera kao na bin Ladena Mnogo smo mi lovci opasan soj ljudi.
 
lisac
 Npr. u Kanadi postoje ti rendzeri koji su ekstra opremljeni placa ih ministarstvo za prirodne resurse i sve funkcionise besprekorno.Ovo sto se kod nas praktikuje da lovocuvare placa LU je skroz ne efikasno.
Vladan
 
canis aureus
 Koliko smo mi ono udaljeni od Kanade, te divne zemlje??
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim
 
stojkuki
 Hajde da ne brkamo baba und zaba ...
Lovocuvar je lovocuvar. I zna se sta on radi ... Ali ko kontrolise njih ... Ko se bavi kontrolom postupanja prema zivotnoj sredini ... Nazovi to rendzerima, mungosima, ... Kako god ali to je potrebno. Ne bi oni samo kontrlolisaki lovocuvare. To bo trebalo da bude vrsta inspekcijske sluzbe ... Tako nesto. Samo razmisljam.
 
ficha007
 Canise, nazovi ih rendžeri, ljubitelji prirode, ljubičaste beretke, visibabe, nije poenta u nazivu koliko u delovanju i ovlašćenjima.

Stojkuki nismo mi još za lovočuvare po LU. Svi zajedno učestvujemo u radu ovoga foruma i čitamo, pratimo i pišemo na temama koje se dotiču sra.a u našem lovstvu tako da je verovatno svakom vrapcu na grani jasno da ovaj sistem lovstva sa ovakvim lovočuvarskim službama i LU ne može na duže vreme da da nikakve rezultate.

Pogledaj teme LU Bojnik, V. Plana, LU Srem... i mnoga druge u delu foruma "Lovačka udruženja" pa će ti sve biti jasno. Koji lovočuvari, kakvi predsednici, kakvi bakrači....

Pa ti isti lovočuvari zajedno sa rukovostvima LU su dobrim delom i doprineli propasti svojih LU. Gledanje kroz prste, nestručnost, neznanje, "ma baš me briga fazon...itd" su i doveli dokle su doveli.

Svi smo pljuvali Zakon o bezbednosti saobraćaja, njegove drakonske kazne...ali svi vezujemo pojas i palimo svetla kad uđemo u kola...a panduri koji ga primenjuju...nema zahebavanja...pišu li pišu...

Slažem se sa Stojkukijem da je sudstvo bitan segment priče ali je ono ipak onaj krajnji segment koji ako se sve kockice ne poklope ne može mnogo da uradi, mada kada vidim kako neke sudije sude i kada su kockice poklopljene dođe mi da plačem.

Elem, mnogo je stvari pre sudstva potrebno urediti i uraditi, kroz ZODL, adekvatne službe...pa i Rendžere ili ih zovite kako hoćete.

Nemaju šta rendžeri da kontrolišu lovočuvare jer šta će vam onda lovni inspektori. Time onda ništite Zakon o opštem upravnom postupku i inspekcijski nadzor kao deo ZODL...

Garantujem da bi i inspektori imali manje posla na terenu uvođenjem uniformisanih lica ( Canise jel može ovakoGrin ) jer bi bil samo fokusirani na LU, njihova planska dokumenta, izvršenje pravilnika...dok bi "uniformisana lica" bila ta koja bi bila ovlašćena na hvatanje krivolovaca, ribokradica...poljokradica...itd. i za podnošenje prijava nadležnim organima.

Ovo o čemu ti Stojkuki pričaš, IPA fondovi...to mogu da konkurišu JP "Vojvodinašume" "Srbijašume" gde vlada uređeni sistem koliko toliko i gde je lovište ograđeno, prepuno divljači, gde strani lovci turisti dolaze da uživaju kada love...oni mogu da konkurišu a ova LU po Srbistanu teško da mogu.

I da ne bude zabune, ne oponiram nikome radi svađe već radi diskusije koju zaista cenim kao i svakog sagovornika ovde. Sukob mišljenja može da samo doprinese kvalitetu, tako da...
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
canis aureus
 

ficha007 kaže:
Canise, nazovi ih rendžeri, ljubitelji prirode, ljubičaste beretke, visibabe, nije poenta u nazivu koliko u delovanju i ovlašćenjima.
...
Nemaju šta rendžeri da kontrolišu lovočuvare jer šta će vam onda lovni inspektori. Time onda ništite Zakon o opštem upravnom postupku i inspekcijski nadzor kao deo ZODL...

...


Što znači da "rendžere" već imamo?!? Ili ćemo da ih izmišljamo pored lovnih inspektora koji imaju već određena ovlašćenja ...
Gde bi pronašli pare za "rendžere"? u povećanoj godišnjoj članarini lovaca ili ??

"U Kanadi su super opremljeni" ...... pa kod nas i mnoge državne službe bezbednosti nisu dovoljno opremljene!!, bolnice, hiruške sale, ...

A možda da to ipak budu "Transformersi"?!? oduvek su mi bili bolji od "Moćnih rendžera" Veselo 2
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim
 
DakiNS
 Kolega Canis nemoj nam sekirati fichu. Znaš na šta misli. Osim ako nisi razumeo da ficha smatra da umesto lovočuvara posao oko čuvanja lovišta voda i poljoprivrednih kultura obavlja "uniformisana služba" Plaćena od strane države a deo sufinansiranja ali kroz račun nadležnog ministarstva da vrše i opštine, tako da niko ne bi imao uticaj na rad te službe. Mislim da bi bilo lakše isfinansirati udruženim sredstvima opremanje takve službe nego da svaka opština to radi sama , a i tada bi se možda moglo i uticati na rad te službe(LU Bojnik)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
stojkuki
 Ma slazo se sve i nema potrebe za raspravom.

Osnovno je SUDSTVO! Ne moze drzava i sistem da funkcioise bez sudstva i to efikasnog. Jer vlast je podeljena na zakonodavnu, izvrsnu i sudsku ... Ako bilo koja karika skripi, ... Jbg ne valja. E pa onda se krene od onog dela koji kaznjava ... I sprovod sistem ...
Efikasno kaznjavanje.
Znaci ovako.uhvacen u krivolovu.priveden dezurnom sudiji, i na licu mesta rebnut pritvor, tuzilac mora da podnese tuzbu, a onda u najkracem roku kazna! I objavljivanje imena, plenidba oruzija, dozivotna zabrana posedovanja oruzija, dozivotna zabrana lova i t d ...
Ali po kratkom postupku. I tako za prmer jedno bar 10 puta.
Isto tako i sa lovocuvarima, nekoliko za primer, pa da vidis ....
Srbija sume i vojvodina sume ... ok. Slazem se ali im treba i lokalna samouprava.tako se sredstva dobijaju najlakse. Nije bitno ko je. Vidi, pare postoje, dodeljene, tu su . Ali nema projekata ... Nema .... Pa nema ...
Znam, razumem i siguran sam da postoje zloupotrebe, ali to je posledica nefunkcionisanja sistema i niceg drugog. Ali ima i dobrih primera. Naravno.

I da skratim. Sve se slazemo, pitanje je samonaziva i terminologije.
 
lisac
 

canis aureus kaže:

ficha007 kaže:
Canise, nazovi ih rendžeri, ljubitelji prirode, ljubičaste beretke, visibabe, nije poenta u nazivu koliko u delovanju i ovlašćenjima.
...
Nemaju šta rendžeri da kontrolišu lovočuvare jer šta će vam onda lovni inspektori. Time onda ništite Zakon o opštem upravnom postupku i inspekcijski nadzor kao deo ZODL...

...


Što znači da "rendžere" već imamo?!? Ili ćemo da ih izmišljamo pored lovnih inspektora koji imaju već određena ovlašćenja ...
Gde bi pronašli pare za "rendžere"? u povećanoj godišnjoj članarini lovaca ili ??

"U Kanadi su super opremljeni" ...... pa kod nas i mnoge državne službe bezbednosti nisu dovoljno opremljene!!, bolnice, hiruške sale, ...

A možda da to ipak budu "Transformersi"?!? oduvek su mi bili bolji od "Moćnih rendžera" Veselo 2
A moglo bi i cuvanje divljaci i da udje u nadleznost komunalne policije i bus kontroloraVebanjeza svaku lovokradju i krivolov batine.
Vladan
 
stojkuki
 Tooooooo !!!

ROFL
 
ficha007
 Volim argumentovanu diskusiju, pa ću na primeru Srema i Šida pkušati da dočaram kako to izgleda

Pa da počnem:

Canise, Stojkuki ako uzmemo u jednačinu lovni inspektor = moćni rendžer,

i ako se zna da je za celu teritoriju Srema sada to DVA INSPEKTORA, jedan je Bolić drugi je Jadranka,

i ako se zna da su oni i šumarski i lovni inspektori, što znači da kontrolišu i šumarstvo i lovstvi,

i ako se zna da samo šidska opština ima 25.000Ha šume, dakle najviše u Vojvodini,

i ako se zna da je tu postojao inspektor koji je otišao prošle godine u penziju, pa na njegovo mesto nije došao niko drugi nego ga menja Bolić,

i ako se zna da na teritoriji Šida postoje šumarije u Erdeviku, Višnjićevu i Moroviću, da postoji vojna ustanova, da postoji NP FG "Vorovo"

i ako se zna da taj Bolić živi u Rumi

i ako se zna da na teritoriji šidske opštine imamo LU Srem sa dva lovišta ( Sava i Bosut ) a sada će ih biti više: Sava, Bosut, Studva, Kulina, Jamena...

i ako se zna da je Bolić dužan da pored LU Srem koje ima ta dva lovišta kontroliše lovstvo i u NP "Vorovo", JP "Vojvodinašume" ŠU Morović, Erdevik, Višnjićevo, VU "Morović"

i ako se zna da je dužan da kontroliše i šumarstvo jer je i šumarski inspektro

onda on mora da bude izuzezno MOĆAN RENDŽER sa "big balls" pa da to sve odradi, a mislim da mu neće pomoći ni teleportacija sa Zvezdanih staza niti ono čuveno "Bip me up Skoty" da bi to sve stigao

tako da...od neke borbe protiv krivolova od ovoga čoveka se ne može preterano očekivati.

Ko nam je onda ostao u toj jednačini: lovočuvari u LU Srem, pogranična policija, obična policija.

Što se policije tiče ( obične ) oni od drugih dela ne znaju šta će. Pogranična policija je zatrpana prebezima ( Azerbejdžancima, Afganistancima... ) tako da je za njih borba protiv krivolova smešna stavka i obaveza.

Ostaju nam dakle dva lovočuvara na toliku površinu, pri čemu su to dve lenčine i neradnici a ne lovočuvari, od kojih je jedan osuđivan za krivično delo nezakonitog lova ( videti temu LU Srem )...

Iz svega toga se izvlači zaključak da od inspektora vajde nema, policija je prezauzeta a lovočuvari su i sami u "igri" i ko će onda da se bori protiv krivolova pitam ja vas.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
canis aureus
 lisac Grin ... e bree, pa kad je stojQki to propagir'o sa opasačI Palica ....Grin

Daki, pa to je TO!
Lovočuvar je uniformisan, ima službenu legitimaciju, službeno oružje ... ovlašćenja e sad ko ga plaća, kako i koliko ...
"a i tada bi se možda moglo i uticati na rad te službe" .....Confused

aj' čik da se neki švercuje po gradskom prevozu u BGu Palica.....Grin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim
 
DakiNS
 

canis aureus kaže:
lisac Grin ... e bree, pa kad je stojQki to propagir'o sa opasačI Palica ....Grin

Daki, pa to je TO!
Lovočuvar je uniformisan, ima službenu legitimaciju, službeno oružje ... ovlašćenja e sad ko ga plaća, kako i koliko ...

"a i tada bi se možda moglo i uticati na rad te službe" .....Confused

aj' čik da se neki švercuje po gradskom prevozu u BGu Palica.....Grin


A ti to još od prvog vagonaHaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
ficha007
 Ma jok Daki, on to od lokomotive ROFL.

Što se plaćanja lovočuvara tiče, tu je na snazi ona krilatica iz "Zastave" u kojoj na novom Jugu prozor nije mogao da se spusti, pa kada je skinut tapacirung zatečen je kartom sa natpisom: "Kakva plata, takva vrata"ROFL

Kod lovočuvara u Srbiji može i ovako: "Kakva plata, tol'ko v(f)ata"ROFL
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
stojkuki
 I bre momci slatko sam se nasmejao ....

Smeko

Ja spominjao opasace?? Iznenadjen

Neeee, ja sam za miroljubivu koegzistenciju i postovanje prava licnosti!
Smean


Svi znamo situaciju. Bitno je kako promeniti stanje. Tu treba traziti prostor za diskisiju i razmenu ... Misljenja ...
Naravnoda stanje nije ok. Ali ono ora da poscne da se menja ali iz korena. A ako o korenju govorimo (opet ja kao papagaj) pr o sudovi, pa onda dalje.
E a nemoj da mi kazes da nema para.od toga mi krece kiselo .... Para ima koliko treba pa i vise samo ih neki lapaju besomucno, e kad bi se to sprecilo, ... opet sudovi, ... Bilo bi i para.
Ne mislim ja da ti tzv rendzeri treba da se bave samo lovom ... Treba da se bave zivotnom sredinom, ocuvanjem nase okoline. Setise divljih deponija, seti je paljenja stnista, seti se bacanja ambalaze pesticida .... Divlje sece suma, ....toliko toga ima da bi nam trebalo barem par sati da nabrojimo. Kontrola lova i lovista je samo jedan deo price.
Brojno stanje? Pa zna se koliko km2 po glavi treba da bude, nismo bre najpametniji treba preslikati od drugih.
A kljucna stvar je oprema i ovlastenja. Oni moraju da imaju ovlastenja poput policije, motaju da budu opremljeni bar da se trude da budu korak ispred onih koji krse zakon.
A interes drzavje jasan. Saberi oduzmi, o lovnog turizma moz' da prihoduje bar 100 milki jura, ... Pa ti vidi ... Ima'l mesta za ljude koji bi obezbedjivali funkcionisanje sistema.

A dotle, ... Neko rece , ..... Opasač!?!?!?!

U sustini se slazemo oko svega samo je pitanje zakonskog okvira i kako se sta treba nazvati, odakle finansirati, pod ciju kapu staviti ...
 
stojkuki
 Evo jedna slika od letos. polovina avgusta ...
pronasli smo jos jedno desetak komada koje smo lepo izlomili ....

i sta raditi .. ili pustiti i cekati da taj koji je postavio naidje ... i onda ...???
 
srpko1
 

stojkuki kaže:
Evo jedna slika od letos. polovina avgusta ...
pronasli smo jos jedno desetak komada koje smo lepo izlomili ....

i sta raditi .. ili pustiti i cekati da taj koji je postavio naidje ... i onda ...???


Sta je ovo na slici?
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Loviti fazanke-'za' i 'protiv' LOV NA SITNU DIVLJAČ 69 18.03.2013. 22:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,449
Najnoviji član: MilanO

Poslednje vesti
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarMilanO
Offline
· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

63,869,904 posete www.srbijalov.com