Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Borba protiv KRIVOLOVA!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Borba protiv KRIVOLOVA!
stojkuki
 E to treba za primer ... Pa jb bi im sve po spisku.

Lala
 Imate vest o tom hapšenju krivolovaca, na naslovnoj strani Srbijalov. 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

arli
 img513.imageshack.us/img513/1182/17022012015.jpg

img52.imageshack.us/img52/9753/17022012016.jpg

Ljudi, kolege, drugari ovo je za verovali ili ne!!! Moj drug lovočuvar i ja smo išli u obilazak i naleteli na strahotu kao što vidite. Na prvoj slici je zamka za patke na reci,a na drugoj je zamka izvadjena. Obratite pažnju,na drugoj slici gde se vide bele pertle,to su troja vrata u jednom smeru. Unutra je kukuruz,patka udje i nema joj izlaska...ShockShock
U blizini zamke smo videli pera od pataka,pa čak i par nogica-izgleda da je zamka bila uspešnaCry
Zamku smo izvadili i uništili.
PS: Ne mogu da verujem kakvih bolesnika ima među nama. Zabranjen je lov,ali mesaroši večito gladni.Preki Sud

DakiNS
 Još da ste imali mogućnosti da ga sačekate
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75
 Brate znam da ovo izgleda strašno ali se meni čini da se ovde ne radi o krivolovu nego o borbi za život.

Nije taj koji je rešio da iskoristi sneg i nevreme, i ukrade jednu patku krivolovac - TAJ JE GLADAN, nažalost!

Opasni su oni koji kradu radi zarade!

Ali ako grešim, onda mu treba j.... majku majčinu!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Ne znam ali ako ih hvata žive mislim da ili gaji patke ili su namenjene preprodaji. Pošto kada su gladne ima mnogo jednostavnijih načina da ih uloviš bez pravljenja komplikovanih zamki

arli
 Bogami,palo bi tepanje. Nismo imali sreće,sneg je baš dubok-preko kolena. sem nas i krivolovaca nema nigde nikog!

DakiNS

arli kaže:
Bogami,palo bi tepanje. Nismo imali sreće,sneg je baš dubok-preko kolena. sem nas i krivolovaca nema nigde nikog!

Arli nemoj se nikada upuštati u fizički obračun jer tako najlakše zaradiš krivičnu prijavu i izgubiš oružije, bilo bi mi žao dobar si momak. Telefon - policija- pa iako ga ne osude nauče se često pameti

arli
 NIsam ozbiljno da se fizički obračunavam. Uostalom nije to moj posao,nisam lovočuvar. Žao mi je što ne znamo ko je, pa da plati zasluženu kaznu.

Gedza66
 U lovištu LU iz Vlasotinca dešavaju se određene štetne pojave, koje se izgleda ne mogu sankcionisati.

Pojedinci koji nisu članovi udruženja, svakodnevno vrše obuku svojih lovnih pasa u delu lovišta, koje je pored lovostaja, još uvek i u režimu Rezervata krupne divljači, čime konstantno proganjaju i uznemiravaju divljač a verovatno ima i šteta na zečevima i srnećoj divljači. Radi se o dugonogim goničima (ruski pegavi i srpski goniči).

Lovočuvarska služba ih konstantno zatiče u lovištu, slika fotoaparatom ali problemi nastaju kada treba pokrenuti odgovarajući sudski postupak.

Nadležni organi za prekšaje za ovakvo ponašanje tvrde da nije predviđeno kao prekršaj Zakonom o divljači i lovstvu, dok policija i javno tužilaštvo tvrde da ovakvo ponašanje nema obeležja krivičnog dela Nezakonitog lova.

Disciplinski se takođe ne mogu kazniti, obzirom da nisu članovi udruženja. Radi se uglavnom o pojedincima koji se bave kupoprodajom lovačkih pasa.

Ima li ideje kako ovo sprečiti i sankcionisati.Besan
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

stojkuki
 Uh ... Nikako. Ako ne love ... Ne mozes im zabraniti da "setaju" kerove. Teska rabota ...

Sremac75
 Gedžo...sačekaš da se udalje 200m od poslednjeg naseljenog objekta i FIK

Posle kažeš da si mislio da su lutalice!

I više neće "šetati"!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

sasa035

Gedza66 kaže:
U lovištu LU iz Vlasotinca dešavaju se određene štetne pojave, koje se izgleda ne mogu sankcionisati.

Pojedinci koji nisu članovi udruženja, svakodnevno vrše obuku svojih lovnih pasa u delu lovišta, koje je pored lovostaja, još uvek i u režimu Rezervata krupne divljači, čime konstantno proganjaju i uznemiravaju divljač a verovatno ima i šteta na zečevima i srnećoj divljači. Radi se o dugonogim goničima (ruski pegavi i srpski goniči).

Lovočuvarska služba ih konstantno zatiče u lovištu, slika fotoaparatom ali problemi nastaju kada treba pokrenuti odgovarajući sudski postupak.

Nadležni organi za prekšaje za ovakvo ponašanje tvrde da nije predviđeno kao prekršaj Zakonom o divljači i lovstvu, dok policija i javno tužilaštvo tvrde da ovakvo ponašanje nema obeležja krivičnog dela Nezakonitog lova.

Eto Gedzo sad i sam na sopstvenom primeru vidis kako bez reda nema ni poredka.Kako je sve supljikavo ati se pitas sta to treba menjati.Zamisli koliko jos stvari promice svakodnevno.Pitanje je dokle.Jer kod nas je sve dvosmisle i zakon a i ovlascenja.Tako da niko nema pojma sta i ko kako treba da radi!Joj majko mila!!!Pa to je samo da places.
sasa035

DakiNS
 Koliko znam psi se mogu šetati samo na povocu, i veće rase samo sa korpom, a bez povoca i korpe samo na zato predviđenim mestima, sa druge strane svako udruženje mora imati teren određen za obuku pasa, van toga terena su u lovištu a zakonom je određeno kada se i pod kojim uslovima može vršiti obuka. Koliko znam svako izvođenje hrtova u lovište je zakonom zabranjeno .Ispravite me ako grešim , samo treba pronaći u zakonu sve to i pravilno formulisati tužbu.

duskodugousko
 Osokoljen inspirativnim tekstovima na ovoj temi i doveden postupcima pojedinih " lovaca" do granice tolerancije, reših da i ja učinim nešto u borbi protiv krivolova.Ukazivao sam na terene na kojima se odstreljuje divljač van sezone i niko se nije obazirao na moje navode. Dojadilo mi je da pešačim ceo dan ne bih li nabasao na jednog fazana, a onaj koji ugleda zeca mogao se smatrati srećnikom. Valjda je cilj da nešto ostane iza nas, kako bi sutra i naši potomci mogli da love u tim istim lovištima. Džabe je i moj istomišljenik u UO LU prozivao pojedince navodeći i mesto i vreme kada su
prestali biti lovci i postali kroivolovci. Rezultat-ušlo na jedno uvo na drugo izašlo, lovočuvari nezainteresovani a nekolicina proglašena cinkarošima.Shock
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

ivanm
 Gedzo,
problem je vrlo konkretan i vrlo čest u celoj Srbiji. Problem je što u Zakonu o divljači i lovstvu u čl. 22 stoji da je zabranjeno uznemiravati divljač, ali u odeljku kaznenih odredbi nema propisane kazne ni za pravna a kamoli fizička lica za stav 1 i 2 ovog člana zakona.
Jedna od varijanti je najpre na osnovu ranijih fotki budu zvanično upozoreni od strane Upravnika lovišta da to predstavalja povredu zakona, kao i da se više neće tolerisati. Ako nastave, onda im lovočuvari oduzmu pse (uz pravilno popunjen Zapisniki o nezakonitoj radnji i oduzetim sredstvima), da se malo natežu sa njima, pa im ih ipak vratite posle nekog vremena. U suštini malo šta im možete, ali barem ovako da im malo zagorčate život kao i oni vama.
Takođe, možete ih teretiti ako su njihovi psi u lovištu a nemaju urednu dokumentaciju (dok. kao i za lov- vakcinacija, obeležavanje, ocene u radu...).
Dakle imate itekako načina da im barem zagorčate zabavu.

Često, da ne kažem STALNO se zaboravlja da lov nije samo "puška o ramenu", već pročitajte definiciju lova u Zakonu!!! Po njoj se sve i svašta tretira lovom, pa time i sve i svašta može da se protumači i kao krivolov. Ako neko šeta lovištem i samovoljno pokupi zečiće, fazančiće,... on je u krivolovu !! A lutanje lovištem može da se tumači pokušajem krivolova. - ako se za ovo podnese prijava ona će u svakom slučaju biti odbačena, ali postoji mogućnost da LU zabrani lov licima dok se protiv njih vodi prekršajni/krivični postupak iz oblasti lovstva. dakle opet da ih malo pritegnete...

Lala
 Kolega Ivanm, nisi u pravu, da nema kaznenih odredbi, ima još kako:

X KAZNENE ODREDBE
Privredni prestupi
Član 102.
Novčanom kaznom od 1.500.000 do 3.000.000 dinara kazniće se za privredni prestup korisnik lovišta - pravno lice ako:
1) ugrožava opstanak divljači u prirodi i njena staništa (član 22. tačka 1);
2) proganja, zlostavlja, namerno povređuje i uznemirava divljač (član 22. tačka 2);

ivanm
 Lalo,
to se odnosi na PRAVNO lice, a ne na fizičko (na osobu imenom i prezimenom). Tu i jeste jedan od ihahaj propusta Zakona o divljači.

Na fizička lica se odnose kazne u visini 5-30.000din, ali ne za ove dve tačke člana 22.zakona, nego za neke druge stvari.

Na žalost zakone pišu uvek samo pravnici koji nemaju blage veze sa tematikom ili ako ih pišu stručna lica pravnici ih opet tako prerade da izgube svaki smisao.

Lala
 Korisnik lovišta - LU odgovara za stanje u lovištu.
Stručna služba LU je dužna da obezbedi mir za divljač, u periodu izvodjenja mladih.
Slažem se da je možda trebalo predvideti kazne i za fizička lica.

Ako se zatekne fizičko lice sa psom u lovištu, onda se može kazniti po nekom drugom zakonu, recimo, Zakon o dobrobiti životinja. Lovočuvar mora da legitimiše to lice, i podnese prijavu.

ficha007

ivanm kaže:
Lalo,
to se odnosi na PRAVNO lice, a ne na fizičko (na osobu imenom i prezimenom). Tu i jeste jedan od ihahaj propusta Zakona o divljači.

Na fizička lica se odnose kazne u visini 5-30.000din, ali ne za ove dve tačke člana 22.zakona, nego za neke druge stvari.

Na žalost zakone pišu uvek samo pravnici koji nemaju blage veze sa tematikom ili ako ih pišu stručna lica pravnici ih opet tako prerade da izgube svaki smisao.

kolega to nije lepo tako zboriti. Evo Sremac i moja malenkost smo pravnici i samo da nam daju da mi napišemo zakon pa da vidiš...pravo ti je jedna egzaktna nauka puna "krivina" i vrlo malo "pravog" putaGrin
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Loviti fazanke-'za' i 'protiv' LOV NA SITNU DIVLJAČ 69 18.03.2013. 22:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,701,189 posete www.srbijalov.com