Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Informator LSV broj 1 - septembar 2011.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Informator LSV broj 1 - septembar 2011.
DRUGCRNI
 Da,sta reci,bravo punisher.Da si jos koju rec napisao pala bi mi suza na tastaturu.Imas toga svugde,veruj ali to je posebna tema verujem da je to pitanje gazdovanja i upravljanja lovistem,time cemo se baviti nagodinu ako zimu prezimimo,kad je ovoliko cekalo nek saceka jos malo bar dok nedobijemo lovista na gazdovanje.Uvek mi je simpaticno kada Sremac sam sebe citira,a Lala stavlja znakove uzvika.mnogo ste Vas dvojica pitanja postavili,mozda i previse tema otvorili i verujte da ja moram na ovo da odgovaram neznam kako bih.Elem,znate uvek je postojala ekonomija i ona druga siva ekonomija,kao sto postoji i siva eminencija,svi znamo ko je to ,pa poluge vlasti,tj uporiste u istim.Razumemo se mi Lalo jako dobro,na sva ta pitanja ti znas odgovore zar ne?Kada firma propadne,ode u stecaj ili likvidaciju,otvara se druga pa se opet radi,koliko to kosta,500e?Pa,postoje i one of sor firme i tako to,zar ne?A nemoraju biti na egzoticnim ostrvima,sto je najtuznije to je drzava omogucila svojim losim zakonima,pa pogledajte samo zakon o lovstvu i divljaci,nekazem ima tu i dobrih stvari dobrih resenja koji prate situaciju ali ima tu i promasaja.Verujem da ce i to vremenom doci na svoje,e sad ko doceka,jer u lovstvu sada traje borba za prestiz,dominaciju i moc,jer sad kako se pozicije utvrde bice 10 godina.Mi smo tu da ukazemo na probleme,da otvorimo oci sirim lovackim masama i nedozvolimo nekolicini ljudi da nas vise vuku za nos,pogotovo ne za nase pare.Pa,sta mislite zasto se pojedinci godinama bore na razne nacine da budu predsednici,sekretari itd?Sta mazohisti su u pitanju,vole da ih boli,jel to?Ne gospodo moja,nemogu da ukapiraju da ima mladjih,lepsih,pametnijih,sposobnijih,skolovanijih.A mozda i kapiraju,pa se jos grcevitije bore za svoje jadne privilegije.Jer niko,ama bas niko nevoli pametnijeg od sebe,osim mozda mene.Ha haKiss

Sremac75
 Nemam šta da dodam na nekoliko prethodnih upisa.
Jednako su poučni i za lovce i za rukovodioce Saveza....naravno, ako neko ne želi da sluša i posluša!

Bravo momci!B)
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

DRUGCRNI kaže:
Uvek mi je simpaticno kada Sremac sam sebe citira,a Lala stavlja znakove uzvika...
...Jer niko,ama bas niko nevoli pametnijeg od sebe,osim mozda mene.Ha haKiss

E zeznuo si se DRUGCRNI - ja uglavnom stavljam znakove pitanja! Grin

Što se druge tvoje citirane rečenice tiče, nemam šta da dodam. Bye
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DRUGCRNI
 Prihvatam ispravku,mislio sam na znak pitanja,naravno.Pogresih,a da i ovom prilikom pokazujem toleranciju i priznajem da ste Vas dvojica pametniji od mene,al ja sam lepsi,ha,ha

Sremac75
 Ko te je to slagao?Cvee
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DRUGCRNI
 Baba,kaze ona meni cedo moje ti si meni najlepsi,a ja volim svoju baku i verujem joj.Pa ako ste Vi pametni sto da ja nebudem lep,ajd onda da ja budem pametan?E,po ovom principu se manje vise i dele funkcije po udruzenjima i savezima.

Lala
 Druže moj, neka si ti meni lep, pametan, zdrav i deb'o, što kažu lale Smile
Takvog te volim, kad se zezamo malo i na ozbiljnim temama, ako neko ne razume tvoj smisao za humor, sam je kriv!B)
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

chaki
 Crni znas li da su babe i dede puno puta lagale unucad samo radi mira u kuci Frown

DRUGCRNI
 Znam,chaki,znam ja svasta a istina je samo da sam zdrav i debeo,eto razgolitih se skroz,nego razvodnio sam temu totalno mojim glupim salama koje su samo meni smesne,jeste da je mozda van teme ali ima li kakvih informacija sto se desava po pitanju komore,

chaki
 Ima onaj tamo PRVI i NAJOBAVESTENIJI on ima sve friske informacije samo me podseca na Jacu Kosor sazna sve sa zakasnjenjem od 2 meseca minimum

Sremac75

DRUGCRNI kaže:
Znam,chaki,znam ja svasta a istina je samo da sam zdrav i debeo,eto razgolitih se skroz,nego razvodnio sam temu totalno mojim glupim salama koje su samo meni smesne,jeste da je mozda van teme ali ima li kakvih informacija sto se desava po pitanju komore,

E baš jesi i sad ja moram ponovo da citiram sam sebe, pa me ti posle opet zahebavaš!

Sremac75 kaže:

Sremac75 kaže:

1. Koliko ima stalno zaposlenih u LSV?
2. Koliko ima zaposlenih u DOO Vojvođanski lovac Novi Sad (privredno društvo osnovano od strane LSV)?
3. Kolike su mesečne zarade (bruto i neto) zaposlenih u LSV i DOO Vojvođanski lovac Novi Sad?
4. Koliko su zaposleni u LSV i DOO Vojvođanski lovac Novi Sad naplatili na ime zarade i drugih primanja u poslednjih 6 meseci?
5. Na koji način je LSV-u, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu poverio posao snimanja granica lovišta u Vojvodini?
6. Koliko je LSV-u plaćeno za obavljanje tog posla od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu?
7. Na čega su navedena sredstva utrošena ili se troše?

Iz razgovora sa sekretarom LSV i iz Informatora sam saznao odgovore na neka od ovih pitanja!

U periodu od 01.01.2011.-30.06.2011. godine u LSV je imao troje (3) zaposlenih.
Tih troje zaposlenih je na ime neto zarade ostvarilo ukupan iznos od 2.525.317,oo dinara, što znači da je prosečna neto (na ruke) plata u LSV bila 140.295,38 dinara!
Kada se na taj iznos dodaju svi doprinosi dobija se iznos od 4.203.416,oo dinara, što znači da je svaki zaposleni koštao LSV prosečno 233.523,11 dinara mesečno!
Kada se na taj iznos dodaju troškovi dnevnica od 247.900,oo dinara, znači da su zaposleni koštali LSV za prvih 6 meseci ukupno 4.451.316,oo dinara!

E sada su plate prepolovljene!

PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

umpahpah kaže:
Poštovane kolege šta mislite o sledećem mogućem scenariju: pare koje će VL naplatiti za poverene mu poslove a od strane LSV biće izpumpane preko drugih (njihovih) zavisnih firmi,a sa tim novcima će konkurisati za najatraktivnija lovišta,naravno preko njima bliskih firmi ili pojedinaca?

A ko može direktoru "VL" da naredi koliku će platu imati?
Ko može da mu zabrani da zaposli koga hoće i da mu da platu koju hoće?
Ko može da mu zabrani da sa trećim licima zaključuje Ugovore o delu?

Sve ovo je u nadležnosti UO ili direktora, a kada nema UO onda samo direktora!
PraviloPraviloPravilo
Palica

DakiNS

umpahpah kaže:
Poštovane kolege šta mislite o sledećem mogućem scenariju: pare koje će VL naplatiti za poverene mu poslove a od strane LSV biće izpumpane preko drugih (njihovih) zavisnih firmi,a sa tim novcima će konkurisati za najatraktivnija lovišta,naravno preko njima bliskih firmi ili pojedinaca?
Kolega mislim da imas sposobnosti babe Vange,samo s tim da je to jedan od planiranih scenarija samo sa jednom nepoznanicom a to je novi predsednik . Licno mislim da ce im ti scenariji propasti jer novi predsednik nije ni naivan ni glup ali zato mislim da je posten. Takav scenario bio bi vrlo moguc da na izborima nije pobedio G. Pazin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75
 Ali šteta je što on ne može da utiče na rad "VL" doo!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp
 ..taj Lisica iz VL će opet da se izvuče iz cele priče...videt će te!!!???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

stane

DakiNS kaže:

umpahpah kaže:
Kolega mislim da imas sposobnosti babe Vange,samo s tim da je to jedan od planiranih scenarija samo sa jednom nepoznanicom a to je novi predsednik . Licno mislim da ce im ti scenariji propasti jer novi predsednik nije ni naivan ni glup ali zato mislim da je posten. Takav scenario bio bi vrlo moguc da na izborima nije pobedio G. Pazin

Mnogo grešiš Daki, da na izborima nije dobio Pažin onda ne bi bilo ni podpredsednika Beukovića ni sekretara Milkova ni Zeremskog i koga još sve ne.
A pošto nisu pobedu odneli novi ljudi, kontinuitet dosadašnje politike LSV se nastavlja. A svi smo svedoci kako se vodi ta politika i šta nam svima donosi, bez obzira na Pažinove pokušaje da nešto malo kozmetički promeni.

stane
 A Pažin je predsednik samo zbog toga što je nakon žestokog lobiranja Beuković ipak procenio da bi mogao da ne prodje na izborima pa je u prvi plan gurnuo Pažina. Tako je i on još uvek tu i pita se, umesto da je tamo gde mu je i mesto.

charuga

stane kaže:
A Pažin je predsednik samo zbog toga što je nakon žestokog lobiranja Beuković ipak procenio da bi mogao da ne prodje na izborima pa je u prvi plan gurnuo Pažina. Tako je i on još uvek tu i pita se, umesto da je tamo gde mu je i mesto.

Bravo 2Bravo 2
..............

punisher

stane kaže:

Stane, Beuković svakako ne bi mogao da prođe, jer mu je isticao drugi mandat. E sad da li je njegovo guranje Pažina neki njegov trik, kao ona fora Putin-Medvedev, pokazaće vreme. Što se tiče Pažinovih koraka, vreme će pokazati kakav je. Dozvoljavam i tvoju insinuaciju da je to smišljeno odrađeno i da se osim kozmetičkih promena neće ništa bitnije dogoditi. Videćemo. Ja sam kao i Lala oprezni optimista, jer će upravo sledeći koraci G-dina Pažina odrediti i njegovu dalju sudbinu. Mada imaj na umu da stoji i ono što sam rekao na nekoj drugoj temi. On njih može da ima u šaci, sa jednom nezavisnom revizorskom komisijom koja bi pregledala poslovne knjige LSV, pa ako bi bilo nekih nepravilnosti, istopila bi se, veruj mi, prednost Pažinove "opozicije" jer bi on tada imao moćnog keca u rukavu. Sličnu igru odigrao je i Lisica ( Putin ) protiv Jeljcina. Iskoristio je dokaze koje je prikupio i naterao ovoga da "abdicira", tako da se ne bih baš kladio na "ostatak LSV-a". Biće tu još interesantno, jer LSV sada treba da izađe iz anonimnosti, s obzirom da sve više gubi na popularnosti kod lovaca, dobrom zaslugom svih ovih jeretika ovde što "serendaju" na forumu.
Članstvo u svakom LU se osipa, i o tome u Informatoru treba pisati. Članarine sve veće, divljači sve manje. Na to treba ukazati, mada je G-din Ristić to lepo i objektivno rekao u svome tekstu.
Mislim da je edukacija lovaca sada najbitnija. Treba im tumačiti nove propise, ali ih i naterati da ih prihvate, i ako su loši do bola. Tu vidim šansu LSV i Pažina. E sad, ako je tako kao što ti pričaš scenario bi bio možda sledeći: propast LSV, koji bi nastavio da egzistira kao ljuštura, a koncentrisanje svega u VL doo, s tim da bi pre toga došlo do "tajkunizacije" lovišta, a do čega će neminovno doći postupanjem samih lovaca u svojim matičnim sekcijama i LU, nedomaćinskim ponašanjem koje će na kraju rezultirati da im država oduzme lovište i dodeli ga nekom ko će voditi računa o divljači. E onda će gospoda lovci samo da gledaju divljač, a odstrel će vršiti onaj ko ima para.
Udaljismo se od teme, ali mislim da Informator, ako LSV ima nameru da informiše lovce, mora da se bavi ovakvim problemima i preventivno deluje. Ako je to iskrena namera LSV. A ako nije, pa onda....

Sremac75

OSCAR kaže:
....
....
....
Četvrto, ako je sve ovo tačno što smo saznali (a izvor nam je u Ministrastvu trgovine, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede)po kom osnovu je iz budžeta Vojvodine (pare poreskih obveznika) Lovačkom savezu Vojvodine preneto 2,5 miliona dinara. Bez konkursa, javnog tendera ili kako se to već zove. Ako je za posao ustanovljavanja, premera i katastra lovišta onda je prenet na potpuno pogrešnu adresu. I naravno u pogrešno vreme.

Na središnjim stranama Informatora je objavljen i Finansijski izveštaj za period od 01.01.2011. do 30.06.2011. godine.
Ja nigde u tom izveštaju ne vidim nikakav prihod uplaćen od PSPŠV, niti iznos od 2.500.000 dinara?
Da li je g.Jeremija pogrešio ili je novac uplaćen nekom drugom ko se poistovećuje sa LSV ......Hmmm
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Gazdovanje zecom u Vojvodini (1997/2011) STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 14 06.11.2014. 15:58
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
Informator LSV broj 2 - januar 2012. LOVAČKA UDRUŽENJA 11 25.01.2012. 21:24
Cenovnik LSS 2011/12. PROPISI O LOVU 292 01.03.2011. 18:27
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,787,414 posete www.srbijalov.com