Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: SAINT HUBERT - Lovac i pas

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
SAINT HUBERT - Lovac i pas
huntinggirl1
 u Baču , ko zna, ...možda prođe kao medijski rekvizit... mislim pljoska,
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Lala

huntinggirl1 kaže:
u Baču , ko zna, ...možda prođe kao medijski rekvizit... mislim pljoska,

Ovo je na moj račun, kladim se!!! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Da se malo uozbiljimo: počinje nova tura kvalifikacija po LU, za kup sv. Hubertus. Svako LU bi trebalo da organizuje kvalifikacije za svoje članove, pa onda idu regionalni kupovi, pa onda državno prvenstvo, i izbor reprezentativaca i reprezentativki.
Sledeće godine, ako se ne varam, Srbija je domaćin svetskog prvenstva.
Bilo bi dobro, da Sanja postavi kalendar takmičenja, kako bi lovci bili upoznati, da ne propuste učešće u takmičenju.
Koliko ja znam, ove godine je Bečej domaćin državnog prvenstva.

Lala
 Da se malo uozbiljimo: počinje nova tura kvalifikacija po LU, za kup sv. Hubertus. Svako LU bi trebalo da organizuje kvalifikacije za svoje članove, pa onda idu regionalni kupovi, pa onda državno prvenstvo, i izbor reprezentativaca i reprezentativki.
Sledeće godine, ako se ne varam, Srbija je domaćin svetskog prvenstva.
Bilo bi dobro, da Sanja postavi kalendar takmičenja, kako bi lovci bili upoznati, da ne propuste učešće u takmičenju.
Koliko ja znam, ove godine je Bečej domaćin državnog prvenstva.

huntinggirl1
 Danas je napravljen kalendar takmičenja,

12.11.2011. Regionalna takmičenja:

Srem: Indjija
Banat: Plandište
Bačka: Bač

19.11.2011. Prvenstvo Vojvodine - Pećinci

10.12.2011. Državno prvenstvo - Bečej

na vojvođanskom prvenstvu će se takmičiti i ženska ekipa, a na državnom plus i izbor za ekipu španijela.

momci i devojke, spremajte se,

sledeće godine smo mi domaćini svetskog prvenstva.

Lala
 Znači, momci, pritisnite vaše iz uprava LU, da se organizuje prvo kvalifikaciono takmičenje, koje mora biti završeno pre 12. novembra, kako bi pobednici takmičenja po LU mogli da se prijave i učestvuju na regionalnim takmičenjima.

Mislim da bi trebalo što više lovaca da se uključi u ovo takmičenje po LU, i dalje kvalifikacije, kako bi naša reprezentacija zaista imala najbolje predstavnike, obzirom da smo domaćini Svetskog prvenstva dogodine, da se ne obrukamo! Ove godine je ekipa Srbije u Francuskoj ostvarila uspeh, treće mesto, dogodine treba da se borimo za naslov svetskog prvaka!
Sa moje strane, učiniću sve koliko je u mojoj moći, da regionalno takmičenje u Baču, gde sam član, protekne na zavidnom nivou!

SRBIJALOV lovački portal daće punu podršku održavanju ove manifestacije.

milos zoric
  Veoma lepo sto ste objavili kalendar takmicenja, tako treba da svi znaju pa ko voli nek izvoli. Ja toga dana ne mogu da se takmicim pa svim takmicarima zelim dobar pogled i da ih sreca prati a najbolji neka pobedi.Kolce

patak78
 Na današnjoj izbornoj utakmici izabrani su predstavnici Lovačkog udruženja "Livade" iz Kovačice za LKK.
Po vetrovitom i suvom vremenu, koji je dosta oteževao rad kerovima i lovcima, prijavilo se 10 lovaca i njihovih pomagača.
U uži izbor ušlo je 4 takmičara sa psima (mađarska vižla, kratkodlaka nemica i dva oštrodlaka nemca).
Na kraju najbolji plasman imali su lovac K. Miroslav sa vižlom i lovac N. Petar sa kratkodlakom nemicom. To su ujedno i pretstavnici LU na banatskoj izbornoj utakmici 12.11. u Plandištu.

Želimo im puno uspeha!

huntinggirl1
 svaka čast momci, želim vam puno uspeha na daljim takmičenjima

Bacelj Djordje
 pozdrav i sve cestitke za zensku ekipu sa malim zakasnjenjemKiss
BACELJ DJ

Lala
 Danas u mom LU objavljeno da će se sledeće subote, 05.11., održati kvalifikacije za LKK za region Bačke.
Po reakcijama lovaca, izgleda da će odziv za to takmičenje biti rekordan!
Moram da kažem da je rukovodstvo naše sekcije i našeg LU, (posle uspeha reprezentacije i mog insistiranja i zalaganja), izgleda rešilo da malo zapne na popularizaciji ovog takmičenja, a prve reakcije lovaca su više nego pozitivne.

huntinggirl1
 ranije je u Baču svake godine održavan kup, uvek je bio veoma lepo posećen i dobro je to Boća organizovao, lepi i bogati tereni, odlična organizacija... za pohvaluB)

mile mladenovo
 Pozdrav svima i sve cestitke na postignutim rezultatima Bravo 2
Lalo hteo bi da mi neko od vas dvoje objasni za takmicenje Lkk u Bacu,dali pravo ucesca imaju samo lovci iz tog udruzenja ili i ostali lovci iz susednih sela koji nisu clanovi tog udruzenja

apinest

mile mladenovo kaže:
Lalo hteo bi da mi neko od vas dvoje objasni za takmicenje Lkk u Bacu,dali pravo ucesca imaju samo lovci iz tog udruzenja ili i ostali lovci iz susednih sela koji nisu clanovi tog udruzenja
Izvinjavam se što upadam sa odgovorom (obaveštenjem). LKK za teritoriju LUO Bačka Palanka se održava takođe u subotu, 05.11.2011. u Čelarevu. U obaveštenju stoji da "pravo učešća imaju svi lovci članovi ovog Udruženja". Skup je u kafani "Formoza" u 08 h. Pozdrav!

mile mladenovo
 Pozdrav kolegaOdobravam hvala na informaciji Bravo 2

apinest kaže:

mile mladenovo kaže:
Izvinjavam se što upadam sa odgovorom (obaveštenjem). LKK za teritoriju LUO Bačka Palanka se održava takođe u subotu, 05.11.2011. u Čelarevu. U obaveštenju stoji da "pravo učešća imaju svi lovci članovi ovog Udruženja". Skup je u kafani "Formoza" u 08 h. Pozdrav!

Lala
 Koliko sam ja čuo, na puno mesta je baš ta subota 05.11., dan kada se održavaju kvalifikacije za LKK.
Izgleda da je pun pogodak bila odluka da se ponovo pokrene (posle nekoliko godina zamiranja) održavanje Sv.Huberta, a upisi ovde, a i informacije sa terena, pokazuju da interesovanja još kako ima, možda čak i iznenadjujuće visokog nivoa.
Kako je Sanja napisala, u Baču je ranije bilo redovno održavano takmičenje, koje je onda jedno vreme zamrlo. Naše kolege Rančer, i DRUG CRNI, i mnogi drugi, su redovno bili učesnici ili u organizaciji tih takmičenja. Sama informacija o ponovnom aktuelizovanju LKK, je momentalno izazvala vrlo veliko interesovanje, kako kod starijih lovaca koji su ranije već učestvovali, tako i kod mladjih, koji nisu imali prilike da vide kako to izgleda. I to je možda najbolje u svemu - animirati mladje lovce, da se uključe!
Dakle, da ponovim, za one koji ne znaju, a i da podsetim starije koji su učestvovali:
- do otprilike 10. novembra, treba održati kvalifikacije po LU
- imena dvoje proplasiranih sekretari po LU treba da dostave organizatorima po regionima (Srem, Banat, Bačka), radi evidentiranja takmičara - spisak organizatora po regionima je Sanja već napisala - datum takodje ne bi trebao da bude kasnije od 10. novembra
- takmičenje po regionima je 12. novembra, subota
- na lokalnim takmičenjima sudi jedan kinološki sudija, a na regionalnim i višim sude dvojica sudija
- svaki takmičar ima 20 minuta da pokaže sa svojim psom, šta ume (ponašanje i rad na terenu, izgled i opremljenost lovca, saradnja lovac-pas, nalaženje divljači, odstrel, nalaženje odstrela, aport i predaja...). Da razvejem nedoumice: nije presudan odstrel! Koliko ja znam, od mogućih 100 bodova, 70 bodova može da donese lovac (50 bodova izgled i ponašanje, 20 bodova veština i preciznost gadjanja), a 30 bodova može da donese pas. Odstrel nosi 10 ili 5 bodova (zavisi kojim patronom, prvim ili drugim, je oborena divljač). Dakle, sve ostalo, mimo odstrela, se mnogo više vrednuje!
- oružje kojim se puca je obavezno lovačka puška dvocevka (položara ili bok), i po pravilu se nosi preklopljena, sve dok ne bude prilike za akciju
- na divljač se puca ISKLJUČIVO iz marke!!! Nipošto na poletanje bez markiranja - negativni bodovi!
- psi koji žvaću ili kidaju divljač, negativni bodovi
- lovac koji se ogreši o bilo koji bezbednosni aspekt, može da bude ili kažnjen skidanjem bodova, ili čak i diskvalifikacijom
- lovac koji ne bude obučen i opremljen prema lovačkom kodeksu, negativni bodovi
- poželjno je da lovac vodi računa o psu, čak i da ga posle izvesnog vremena napoji vodom iz ruke, kada se pas zadiše.
- pas koji ne ide ispred lovca, ili nije pod kontrolom (komandom) lovca, mogući minus poeni ili diskvalifikacija
- strogo je zabranjeno kažnjavati, tući ili maltretirati psa, ako ne radi kako lovac zamisli; diskvalifikacija.
Pokušaću da nadjem i postavim izvod iz Pravilnika o takmičenju Sv.Hubert, pa da pročitate sami.

Mislim da je takmičenje Sv.Hubert prilika da pokažemo koliko poznajemo lovački kodeks (mnogo stvari je tamo već regulisano), i da pokažemo kako smo obučili psa.

Dakle, rukovodstva po LU nemaju baš puno vremena da odrade svoj deo posla vezan za kvalifikacije. Preporuka je da se kvalifikacije ne održe kada je lovni dan (nedelja).
Za sva pitanja vezana za održavanje LKK, stojimo na raspolaganju Huntinggirl1 (Sanja), i ja, koliko je u našoj moći.
Huntinggirl1 je inače član Kinološke komisije LSV, selektor reprezentacije Srbije, medjunardni kinološki sudija, i najvažnija funkcija - administrator Srbijalov portala! VOLONTER! Grin.

Emil-1
 Kolega Lala,postovanje,sve ste nam lepo napisali i jako pozitivno,u svakom slucaju se slazemo da ovakva vrsta takmicenja treba da bude najmasovnija u zemlji, jer upravo tu ucesce mogu uzeti lovci sa svojim psima,sto ce svakako koristiti uzdizanju lovacke kulture i obucenosti pasa u buducnosti, nego mi samo nije jasno bodovanje i kako je ono izvedeno po kom pravilniku.

Lala
 Emil-1, radi se o Pravilniku koji se primenjivao i primenjuje za Svetski kup 'Sv. Huberta', koliko ja znam. Mislim da bi trebao da se raspitaš u KSS, u vezi toga. Ja sam napisao ono što sam saznao, nezvanično.

Emil-1
 Ok,raspitao sam se a i upoznat sam sa istim odlicno, iako se i ja slazem da se vazeci pravilnik treba modifikovati,promeniti prilagoditi tacnije doneti novi,nikakvog smisla nema primenjivati nesto sto jos nije ni doneseno kod nas,raditi po necemu a o cemu nisu upoznate sudije a kamoli takmicari,jer zahtevamo od takmicara nesto novo a nismo ih upoznali sa tom materijom i tako blize i tako dalje,mozda bolje da ne ulazimo ovde u tu problematiku, u svakom slucaju ja sam Vas post shvatio doboronamenro i pozitivno i kao poziv za omasovljenje tako da bolje da se o tome raspravlja tamo gde treba a to je sigurno KSS I LSS i njihovi organi, a mi ovde, bar je moje misljenje ne treba da pocinjemo to.Nadam se da se slazete.

Lala
 Naravno da se slažem, nije portal mesto gde treba da se odredjuju pravilnici ili šta drugo.
Koliko sam ja uspeo kao laik da shvatim, namera ovog takmičenja, kao i odredbe i pravila koja važe, jeste da se radi na podizanju svesti lovaca, da treba lov shvatiti kao viteški način iskonskog odnosa lovac-plen, a ne onako kako možemo često da vidimo, kao obično 'mesarenje'. U tom smislu, svaki lovac koji se vlada prema lovačkom kodeksu, nema šta puno da razmišlja, tamo je već uglavnom dosta toga napisano.
Takodje, cilj je da se shvati nepohodnost dobro obučenog i utreniranog psa, u lovu, i medjusobno poverenje i saradnja na relaciji lovac-pas.
Hajde već jednom, da svi shvatimo, da je krajnje vreme da postanemo GOSPODA LOVCI, u punom smislu reči! Nije neko gospodin lovac, ako ima skupu pušku, najbolju garderobu i opremu, vrhunskog psa, pa udje u lovište i odstreli pun visak po svaku cenu, nego se gospodinom lovcem postaje usvajanjem načina razmišljanja - sve polazi i dolazi iz glave onog koji pušku nosi. Nadam se da razumete šta hoću da kažem.

Meni lično jeste želja, da se omasovi ovo takmičenje, jer se tu, u praksi, na LKK može videti kako treba jedan pravi lovac da se ponaša u lovu, i to se, čini mi se, pravilima forsira. A i sudije bi trebalo da daju svoj doprinos takvom stavu. U tom smislu, manje mi je važno, da li pravila propisuje ova ili ona organizacija, KSS, LSS, FCI, ko god, važnije mi je ŠTA pravila propisuju. Ova pravila koja sam ranije naveo, očigledno na drugo mesto stavljaju odstrel, a na prvo mesto upravo način razmišljanja i ponašanje lovaca. I zato ih podržavam, a mislim da Srbijalov ima svoju težinu, u stavovima, i da se čita puno, pa eto - neka ovo bude moj i vaš doprinos tome.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
Loviti u drugom lovistu ili Lovac gost! LOVAČKA UDRUŽENJA 71 21.10.2017. 10:46
LOVAC - strast,nasledje ili pomodarstvo LOVAČKE PRIČE 65 30.04.2014. 08:02
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,489,001 posete www.srbijalov.com