Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Noćna optika

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Noćna optika
canis aureus
 http://www.youtub...M9z4DOgnuI
SadSad
http://www.youtub...re=related
Veselo

Sniper Hunter
 Ma ti opet malo malo pa you tube nemoj da ti se vrati imperator!!!!Grin
Jel to termalni nisan?

petar
 Kakva je to nesportska i ne lovacka naprava? Ako ces sa tim da lovis, onda necu vise da posecujem ovu temu uopste, vezanu za nocnu optiku! Aj mi samo objasni kako ce divljac da se sakrije od tebe kad imas tu napravu? Kako ce da izbegne odstrel i kakve sanse ima, kad ni noc tj mrak ne moze da je sakrije od tebe?! Besan Besan
Just like old times!

Sniper Hunter
 Petre nema covek nameru da lovi samo je pokazao sta sve ima u drugim zemljama ovo je zabranjeno jos uvek kod nas ne brini seGrin pa mozemo vajda da prodiskutujemo ne budi na kraj srca slike ne mogu nikog da ubijuByeGrin

petar
 Vec sam se iznervirao! Besan To koriste u Teksasu, u SAD, pricao mi drug jedan, on je bio tamo, ali tamo ima svinja kao kod nas vrabaca, sto pitomih podivljalih, sto mesanaca, sto divljih. Tamo je dozvoljeno ubijanje tih svinja svim sredstvima, zakon to dopusta, jer su namnozene toliko da prave veliku stetu. Ali da nije lovacki, nije, to sam u pravu...B)
Just like old times!

Sniper Hunter
 ma kod nas ih odstreljuju i bez toga ja licno ne vidim razliku izmedju fara i ovoga cak je ovo i bezbednije jer mozes da razlikujes i coveka a to nije lose ako ti je kolega nervozan na obaracu i puca na sve sto susne

petar
 Da, bezbednije, ali divljac nema dovoljno sanse, nije sportski, ne moze da se sakrije kad termalni moze da je vidi svugde, nema logike to koristiti u lovu...Sad
Just like old times!

270
 Višemetno poluautomatsko oružije, Noćni nišani i viziri, termalne kamere a u skorijoj budućnosti verovatno i prigušivači jer su u većini zemalja zapada dozvoljeni!
Pitam se šta je sledeće?
Verovatno protiv avionski mitraljezi pa lov sa terase iz grada! Ko će još da se bakće šetnjom kroz polje i šumu!!!Jaooo

Nex357
 JA sam uvek za bezbednost Presrean i ja poznajem par nervozni , ne daj boze da im susnes ako su zadremali na cekanje Nervozan

petar
 Lov polako ali sigurno gubi smisao uvodjenjem tih naprava. Ne volim ni poluautomate sacmare ni karabine, ne volim nocne nisane i ne volim uredjaje za nocno osmatranje, jer po mom misljenju divljac nema sansu da pobegne ili da se sakrije od odstrela. Ne vidim uzivanje u lovu u kojem divljac nema sansu protiv tebe...
Just like old times!

Sniper Hunter

petar kaže:
Lov polako ali sigurno gubi smisao uvodjenjem tih naprava. Ne volim ni poluautomate sacmare ni karabine, ne volim nocne nisane i ne volim uredjaje za nocno osmatranje, jer po mom misljenju divljac nema sansu da pobegne ili da se sakrije od odstrela. Ne vidim uzivanje u lovu u kojem divljac nema sansu protiv tebe...

Grinizvini petre znas na koga si me potsetio sa ovim postom ? Ne vezano za lov na Mrguda malog plavog Strumfa koji nista ne voliSmeko

Lala
 A i kompjuteri kvare idilu komunikacije poštanskom dopisnicom... Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 U pravu si Lalo nema vise onog zadovoljstva da cekas pismo sa nestrpljenjem kao u JNA po 15 -20 dana dok ti jave da je neko umro oni ga vec sahraniliSmeko

canis aureus

270 kaže:
Višemetno poluautomatsko oružije, Noćni nišani i viziri, termalne kamere a u skorijoj budućnosti verovatno i prigušivači jer su u većini zemalja zapada dozvoljeni!
Pitam se šta je sledeće?
Verovatno protiv avionski mitraljezi pa lov sa terase iz grada! Ko će još da se bakće šetnjom kroz polje i šumu!!!Jaooo

itanjeB)ika

pescarac

270 kaže:
Pitam se šta je sledeće?

Šta misliš šta može biti sledeće?
Evo da odgovorim:
Lov preko interneta
i on se odvija otprilike ovako:
1. Vlasnik lovišta napravi hranilišta i čeku u blizini
2. Na čeku montira pušku u specijalnom postolju koje ima pomeranje po pravcu i visini
3. Pored čeke montira i kameru (termalnu ili IC)
4. Na puški montiran optički uredjaj visoke tehnologije (Termalni ili IC)
5. Sve to povezano sa internetom
6. Onda prodaje odstrel preko interneta i lovac po cičoj zimi iz tople sobe lovi 30000 kilometara dalje.
7. Po izvršenom odstrelu i obradi trofeja, trofej se pošalje srećnom lovcu (normalno da je uplata za odstrel pre tog svega legla)
Prednosti: nema vodiča, nema smrzavanja, nema problema sa carinom i prenosom oružja, nema traženja godišnjih odmora da bi se otišlo u lov
Mane: problem pirati koji mogu da provale sistem i pucaju a da ne uplate odstrel (čitaj krivolovci), i problem lopovi koji mogu da pokradu tehnologiju

nenadx
 Dobre su vam ove teze....Sta mislite da probamo preko foruma da postavimo neke standarde,ili granice..dokle su neka pomagala lovacka.Recimo cesto se provlaci teza dati sansu divljaci,mozda bi to bio neki parametar,time bi smo izbegli zamku licnih afiniteta.A ulov bi bio odraz sposobnosti lovca a ne efikasnosti pomagala.Ili je ovo pretenciozno???
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 Pescarac ovo sto si postovao ja sam vec negde video ali se ne secam gde u kojoj zemlji su uradili .Posle nesrecnog slucaja covek je ostao paralizovan a bio je strastveni lovac pre nesrece i onda njegove kolege urade upravo to postave pusku na ceku kamere instaliraju sve i on postoje mogao da pomera samo oci i neke misice na licu iz njegove invalidske fotelje preko toga i uz pomoc kompjutera lovio na daljinu iz svoje bolesnicke sobe i cak je uspevao da odstreli pokusacu da nadjem ako ima na netu ali ja sam to gledao kao dokumentarac na televizijiSmile

pescarac
 Nisam ja dalekovid, o ovome sam dao komentar na drugom forumu, i znam da je to sve uradjeno za tog nekog invalida. Ali tržište je gladno noviteta, neko će uvideti potrebu i za takvim načinom lova i sigurno će biti u budućnosti i takvih ponuda na internetu i potražnje za takvim nečim.
Jedino ne znam kakvo je zadovoljstvo stisnuti enter na tastaturi kompijutera.

270
 Sniper, znači već izmišljenoShock
Pa u ovom dobu privatizacije lovišta ako može dobro da se naplati neće dugo da se zabavi da se i kod nas pojavi!Smeko

pescarac
 Inače nisam protiv toga da stručni pratioc u lovu svinje ima takav uredjaj i kaže lovcu da taj i taj primerak može ili ne može da se odstreli. Mislim da bi sa bezbednosnog aspekta sigurno bili bolji ti uredjaji od klasičnih optika. Sigurno ni ubistava ne bi bilo. Slažem se da i divljač ima manje šanse, ali isto tako mislim da je i veća verovatnoća ranjavanja i patnje divljači na ovaj način lova kako sad lovimo.
Treba u svemu tome naći meru

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Adekvatna optika OPTIKE I MONTAŽE 405 31.01.2025. 23:18
Kahles optika OPTIKE I MONTAŽE 69 25.08.2020. 23:34
optika OPTIKE I MONTAŽE 175 24.03.2019. 15:32
Vortex optika OPTIKE I MONTAŽE 38 18.01.2019. 09:04
Optika Sutter OPTIKE I MONTAŽE 70 26.10.2017. 14:10
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,260,194 posete www.srbijalov.com