charuga kaže:
....
napisao bih jos ovo pa vas necu smarati opet neko vreme....
vrscani[zajedno sa slavinim savezom] su zadali domaci zadatak kako regulisati onog koga nemozes smeniti ni promeniti...kumovo LU se raspalo,on je predsednik vrsacke kule iz koje su svi izasli osim par sela..pavlis,uljma...znaci on je predsednik udruzenja u vrscu a nema kvadratni metar lovista u tom istom vrscu....po novoj preraspodeli svi su dobili dosta novog lovista samo je njegovo ostalo kratko za par stotina hektara...i jos je navukao gnev,mislim kunovca,koji se izdrao na njega da potpise taj neki dokument,valjda o preraspodeli[ili dodeli] lovista....umirio se kumasin kao dete kad se upiski i sta ce,potpisao je....
gostovali su gospoda iz LSV-a u vrscu pre par meseci na nekoj manifestaciji i gle cuda nije pozvan kumasin,a beukovicu su dupe pomerili cimajuci ga za "prijatelja"..kojeg se odrekao...
.......
Vid, vid, kuma!
Nisam znao da je u nemilosti "neprikosnovenih"!
A jel se to Bauk se poneo kao "Kum Vujica"?
Nisu ti info baš tako loše kao što si rekao!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kuvar vec duze vremena jede samo ono sto sam skuva i ne sekira se previse sta pricaju za njegovu kuhinju. On jednostavno se i ne sekira preterano zbog toga vec kuva i dalje a kad spremi i ne nudi vise nikoga. Ako si gladan pridji sam a ako nisi crkni sta da on radi kad neces.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
DakiNS kaže:
Vidiš kolega kada nešto odgovaram ja to radim direktno ili kada pitam isto tako direktno pitam. Nije sramota reći ne znam, nego je sramota veća to ne priznati ili se bar potruditi da se sazna.Kada pomenuh Lovačke domove oni su izgrađeni donacijama ,dobrovoljnim radom lovaca isto tako i LTO, mislim da trenutno ne postoji model po kojem se može pravično nadoknaditi privatizacija toga a i kome da se nadokadi?Na pitanje o jarebicama si mi pomenuo dva neuspela pokušaja ali ne i uspešan odgoj, možeš me svrstati i u metuzaleme ali ipak čvrsto stojim nogama na zemlji i svaki problem pokušavam sagledati iz svih ugova.Upravo zbog takvog stava kakav je tvoj nalazimo se u ovoj djungli od loših propisa , zakona i normalno privatizacija. Jednog dana kada turbiyapiji budu videli dalje od svog nosa i džepa možda će nam biti bolje a do tada treba preživeti. Mnogi imaju jako lepe govore kojima se ne kaže ništa ali se mnogo obeća , i na kraju ne ispunjava, u mom životu sam se toga naslušao mnogo još od rane mladosti a nažalost slušaćiu izgleda još dugo u budućnosti. Priča je o privatizaciji počela pre nego što su doneseni dobri zakoni sa snažnim i strogim kaznenim merama, loši ljudi su to brzo iskoristili upravo zato sam i postavljao pitanja. Pa ne može bre sve da se lomi preko kolena na brzinu treba mnogo toga da se uradi pre nego se počne. Kod nas je najbolja ona poslovica : Vidila žaba gde se konji potkivaju pa digla nogu
Vidis kolega Daki pre nesto sto se pocene kvalitetno raditi kontatuju se pobogu neki strucnjaci.Ako i nisam neki strucnjak iz oblasti ekonomije a taman posla lovstva...A ja nemam problem da pitam,naucim,prepisem i "ukradem" znanej koje mi je potrebno da bih uradio nesto kako treba.Iskustva starijih generacija je za ovo doba pa kao covek koji je u komi i vegetira...pa umro nije a nije ni ziv.Ja nezivim o ipredanju prica i povezivanju istih da bi pljuvao nekoga.Taman posla.Ali se neplasim da udjem u prici i raskrstim koliko god neke stvari bile bolne.Ali ono sto ostane ostace za generacije koje ce prenositi dalj.Vidis gradja tih nesretnih domova po tom komunistickom rezimu dobrovoljni rad volonterstvo onda udruzenje gradjanja.Pa ako je cinjenica da takve stvari neznamo kome bi platili odkup ili zakup neka ostanu istim tima i neka se slikaju sa tim.Ako niko nije u stanju da nadje resenje pa onda o cemu pricamo.Mada necu da budem dosadan ali ribolovci su sa tim kudikamo bolje izasli na kraj.Ne cika daki neporedimo lov i ribolov vec problem udruzenja gradjana i nadoknade i ko je sta uradio.Znam da su u puno slucajeva samo preuzeli korisnistvo i poceli da rade u sopstvenim prostorijama.I poceli od nule.I da im sad ista ta udruzenja propadaju jer kako su radili tako su i prosli.Naravovucenije samo ljudi koji glavom kroz zid,ljudi koji od drveta nevide sumu nevide resenja.Mislim da ste vi jedan od njih.Ja tim necu i nemogu da se zadovoljim.
DakiNS kaže:
Vidiš kolega kada nešto odgovaram ja to radim direktno ili kada pitam isto tako direktno pitam. Nije sramota reći ne znam, nego je sramota veća to ne priznati ili se bar potruditi da se sazna.Kada pomenuh Lovačke domove oni su izgrađeni donacijama ,dobrovoljnim radom lovaca isto tako i LTO, mislim da trenutno ne postoji model po kojem se može pravično nadoknaditi privatizacija toga a i kome da se nadokadi?Na pitanje o jarebicama si mi pomenuo dva neuspela pokušaja ali ne i uspešan odgoj, možeš me svrstati i u metuzaleme ali ipak čvrsto stojim nogama na zemlji i svaki problem pokušavam sagledati iz svih ugova.Upravo zbog takvog stava kakav je tvoj nalazimo se u ovoj djungli od loših propisa , zakona i normalno privatizacija. Jednog dana kada turbiyapiji budu videli dalje od svog nosa i džepa možda će nam biti bolje a do tada treba preživeti. Mnogi imaju jako lepe govore kojima se ne kaže ništa ali se mnogo obeća , i na kraju ne ispunjava, u mom životu sam se toga naslušao mnogo još od rane mladosti a nažalost slušaćiu izgleda još dugo u budućnosti. Priča je o privatizaciji počela pre nego što su doneseni dobri zakoni sa snažnim i strogim kaznenim merama, loši ljudi su to brzo iskoristili upravo zato sam i postavljao pitanja. Pa ne može bre sve da se lomi preko kolena na brzinu treba mnogo toga da se uradi pre nego se počne. Kod nas je najbolja ona poslovica : Vidila žaba gde se konji potkivaju pa digla nogu
Vidis kolega Daki pre nesto sto se pocene kvalitetno raditi kontatuju se pobogu neki strucnjaci.Ako i nisam neki strucnjak iz oblasti ekonomije a taman posla lovstva...A ja nemam problem da pitam,naucim,prepisem i "ukradem" znanej koje mi je potrebno da bih uradio nesto kako treba.Iskustva starijih generacija je za ovo doba pa kao covek koji je u komi i vegetira...pa umro nije a nije ni ziv.Ja nezivim o ipredanju prica i povezivanju istih da bi pljuvao nekoga.Taman posla.Ali se neplasim da udjem u prici i raskrstim koliko god neke stvari bile bolne.Ali ono sto ostane ostace za generacije koje ce prenositi dalj.Vidis gradja tih nesretnih domova po tom komunistickom rezimu dobrovoljni rad volonterstvo onda udruzenje gradjanja.Pa ako je cinjenica da takve stvari neznamo kome bi platili odkup ili zakup neka ostanu istim tima i neka se slikaju sa tim.Ako niko nije u stanju da nadje resenje pa onda o cemu pricamo.Mada necu da budem dosadan ali ribolovci su sa tim kudikamo bolje izasli na kraj.Ne cika daki neporedimo lov i ribolov vec problem udruzenja gradjana i nadoknade i ko je sta uradio.Znam da su u puno slucajeva samo preuzeli korisnistvo i poceli da rade u sopstvenim prostorijama.I poceli od nule.I da im sad ista ta udruzenja propadaju jer kako su radili tako su i prosli.Naravovucenije samo ljudi koji glavom kroz zid,ljudi koji od drveta nevide sumu nevide resenja.Mislim da ste vi jedan od njih.Ja tim necu i nemogu da se zadovoljim.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Tema koja bi trebala zainteresovati znatno veći broj članova, ali kao po običaju mudro se ćuti.
Upisi pojedinaca (izgleda sa malim ili nikakvim stažom u lovstvu- Saša35), dosta zbunjuju i onako sve zbunjenije lovce. Pokušavam da razumem njegove motive ali mi nikako ne uspeva. Nikada nisam mogao da shvatim demagogiju. To je Gedžama oduvek bio problem.
Tema je privatizacija lovstva a uglavnom se piše o privatizaciji lovišta. Da li su to identični pojmovi ili ima razlike?
Privatizacija lovišta i zakup lovišta. Da li su to identični pojmovi ili ima razlike? Privatizaciju shvatam kao kupovinu, sa pravom uknjiženja prava svojine, dok zakup smatram zakupom. Pa zar lovačka udruženja nisu u nekom obliku zakupodavnog odnosa sa vlasnikom divljači. Pa zar naknada za lovnu kartu i naknada za odstrel divljači ne predstavlja neki vid zakupnine.
Kaže Paninm: sto se tice lovackih domova,ona se ne mogu privatizovati, jer su vlasnistvo udruzenja gradjana,pa ih niko nemoze privatizovati.
Da li je razmišljanje Paninma ispravno, odnosno da li su lovački domovi u vlasništvu udruženja građana i kojih, ako se uzmu u obzir odredbe vašećeg Zakona o udruženjima građana.
Možda se u odgovoru na ovo pitanje može naći odgovor i na napred postavljeno pitanje DakijaNS, kome treba platiti zakup za lovačke domove i LTO. Ja sam mišljenja da to treba platiti vlasniku te imovine. Ako sam pogrešio, nemojte zameriti.
Punischeru i Dakiju svaka čast na trudu da edukuju pojedine kolege. Ukazali ste i na posledice i na uzroke posledica ali ne biva. Bar ste pokušali, mada bih bio zadovoljniji kada bi čuo i naziv leka, kojim bi se u što kraćem roku sprečila pogubna dejstva pomenutih uzroka i posledica bolesti lovstva u ovoj našoj sve jadnijoj Srbiji.
Gedza66 kaže:
Tema koja bi trebala zainteresovati znatno veći broj članova, ali kao po običaju mudro se ćuti.
Upisi pojedinaca (izgleda sa malim ili nikakvim stažom u lovstvu- Saša35), dosta zbunjuju i onako sve zbunjenije lovce. Pokušavam da razumem njegove motive ali mi nikako ne uspeva. Nikada nisam mogao da shvatim demagogiju. To je Gedžama oduvek bio problem.
Tema je privatizacija lovstva a uglavnom se piše o privatizaciji lovišta. Da li su to identični pojmovi ili ima razlike?
Privatizacija lovišta i zakup lovišta. Da li su to identični pojmovi ili ima razlike? Privatizaciju shvatam kao kupovinu, sa pravom uknjiženja prava svojine, dok zakup smatram zakupom. Pa zar lovačka udruženja nisu u nekom obliku zakupodavnog odnosa sa vlasnikom divljači. Pa zar naknada za lovnu kartu i naknada za odstrel divljači ne predstavlja neki vid zakupnine.
Kaže Paninm: sto se tice lovackih domova,ona se ne mogu privatizovati, jer su vlasnistvo udruzenja gradjana,pa ih niko nemoze privatizovati.
Da li je razmišljanje Paninma ispravno, odnosno da li su lovački domovi u vlasništvu udruženja građana i kojih, ako se uzmu u obzir odredbe vašećeg Zakona o udruženjima građana.
Možda se u odgovoru na ovo pitanje može naći odgovor i na napred postavljeno pitanje DakijaNS, kome treba platiti zakup za lovačke domove i LTO. Ja sam mišljenja da to treba platiti vlasniku te imovine. Ako sam pogrešio, nemojte zameriti.
Punischeru i Dakiju svaka čast na trudu da edukuju pojedine kolege. Ukazali ste i na posledice i na uzroke posledica ali ne biva. Bar ste pokušali, mada bih bio zadovoljniji kada bi čuo i naziv leka, kojim bi se u što kraćem roku sprečila pogubna dejstva pomenutih uzroka i posledica bolesti lovstva u ovoj našoj sve jadnijoj Srbiji.
Gedzo imas pravo ja sam od skora uzeo pusku i krenuo u lov.A veran sam pratilac lova pa otac mi je bio nekih samo 30tak godina lovac a mene je vise zanimao ribolov.Drugo imas pravo privatizacija prostonarodskim recnikom je kupovina necega jer prelazi kupoprodajnim ugovorom u ruke drugog vlasnika.Koji preuzima i obaveze i odgovornost koji mu dolazi uz ugovor.A zakupnina je odredjena vremenskim periodo od jednog dana pa do 99 godina.E sad sto se edukacije tice i znanja o pomenutim dvojicama kolega svaka cast.Ali nasa misljena se razilaze i tu nema ljutis.Bitno je da nema uvred.I da se ponasamo dostojanstven koliko god neko moze da obuzda svoje emocije.A sto se imovine tice i u oba slucaja znas sve se mozeti ispostovati kako kupoprodajnim ugovoro tako ugovorom o zakupu.I to sednu dve strane sa advokatima ustanove pravila igre konsultuju zakon i sve se da resiti.Ono sto bode ovde mnoge oci su pare.Ili kako bi moje starije kolege rekli,kome pripadaju pare.Pare mogu da idu ili u fondove ili da se raspodele svi onim neimarima koji su gradili i izradili celokupnu imovin.Prosto nevidim da tu ima tolike polimike kada sredstava ima a neprisvoji ih neki dobrodusni veliki vodja.I ono sto je najvaznije Gedzo ovde se ne govori uopste o lovistima kojima ide dobro i koja mogu da zadovolje kako sopstvene potrebe tako i potrebe svojih clanova.U pitanju su lovista koja se kraparaju godinam i koja pod pritiskom vremena polako blede i koja nelice ninast vec je vise tu tek da bi bil tu.A imaju mozda veliki neiskorisceni potencijal.A dao Bog kod nas ima vise krsa i loma nego velelepnih zdanja koje navodi Daki.Upravo su ona tema kolege i upravo su oni ciljnagrupa.i da ne bi pominjali kako je u privatizaciji prodato sve najskuplje...Ja govorim o onima koja nemaju skoro nist i koa nenaju visemilionsku imovinu a pitanje je koliko takvih i ima.
Gedza66 kaže:
verovatno svi znaju,kada je sa novim zakonom o udruzenjima,pocelo usaglasavanje starih statuta sa novim, svi odreda su postali Udruzenja gradjana, u svim oblastima ,jer APR ne vidi razliku izmedju Lova i ribolova.
Kao sto je lala primetion,kada se Udruzenje raspada onda imovina pripada Opstini na kojoj se udruzenje nalazi. Dokle god udruzenje postoji,dotle i njegova imovina je u njegovom vlasnistvu, i nevidim kako se moze privatizovati.
Tako da je naslov malo zbunjujuci,mogao bi da glasi -Davanje u zakup lovista privatnim licima,ili tako nesto slicno.
Ja sam to tako protumacio, i mislim da sam u pravu.
Vidi Saša, ta loša lovišta koja nemaju ništa jako su problematična za privatizaciju po meni. Znači imam, lupam, 200 000 eura i rešim da privatizujem propalo lovište.
Osnov za to gde i kako ja želim da uložim svoj novac je kvalitetan biznis plan, jer privatizacija bilo kog lovišta u Srbiji je prvo i osnovno biznis a ne ljubav prema lovu.
Dakle ubeđen sam da niti jedan privatnik koji želi da zaradi kroz zakup lovišta neće privatizovati lovište koje je do daske propalo. To bi ti bilo kao kada bi želeo da kupiš fabriku koja je totalno ogoljena, bez vrata i prozora, kroz koju duva promaja. Pitanje je koliko ja para moram da utresem u lovište i posle kog vremena bi mi ono trebalo donositi profit. Jer o profitu se ovde radi. To smo nadam se ovih dana apsolvirali.
Koncept lova koji je negovan u SFRJ i održao se danas, sa manjim ili većim uspehom, je prvo i pre svega druženje.
E sad što se neki ( alavi predsednici, sekretari... ) bolji matematičari od drugih i što su brže shvatili da je 2+2 uvek 4, pa su brže bolje našli sebe u toj matematici je kriminal, za koji će, nadam se neko nekad odgovarati.
LU su propala zaslugom takvih ali i samih lovaca koji su se "povinovali" sistemu "kud svi Turci tu i ćelavi Mujo" dakle odog da malo plevim i ja kad mogu "drugovi"
Ubeđen sam da privatizacijia o kakvoj mi govorimo je neisplativa za lovišta, LU koja su totalno devastirana i propala. NIKO neće da uloži niti dinara u takva lovišta. Ona će zbog lošeg rukovođenja biti gurnuta pod skute JP ili NP širom Srbije. Budi siguran u to.
Privatizacija, ona pokvarenija odigrava se od strane "drugova" po savezima u sprezi sa politikom.
Sama činjenica da su LSS i LSV osvnovali svoje ćerke firme "Jelen" i "Lovac" pokazatelj su razmeštanja pijuna na šahovskoj tabli koja predstavlja lovstvo Srbije.
To je privatizacija koja se već događa, i u kojoj aktivno učestvuju savezi i njihove ćeerke firme. Prolistaj malo na temama LSS, LSV, Vojvođanski lovac i sličnim jer je dosta pisano o tome. Tu ti je sve lepo objašnjeno i šta je "vertikala" i ko su učesnici, a ako budeš malo pažljiviji u čitanju shvatićeš prave namere Kuvara, Lijaća... i ostalih igrača ove šarade.
U takvoj privatizaciji nema mesta za tebe, mene, dakija, čarugu...Mi i da imamo pare, nismo se uvezali sa ovima u savezima da bi nas podržali.
Zašto pričam stalno da je jako bitno koga lovci biraju na mesto predsednika, ko su im ljudi u stručnoj službi. Lala se upljuvao objašnjavajući da je bitno ko nas kao delegat predstavlja u LSS, LSV...
Posmatraj druže moj te privatizacije, cepanje LU na sve manje i manje delove, lovišta koja imaju tek toliko da zadovolje zakonski minimum..
Predsednici LU koji još smatraju da su LSS i LSV autoriteti ne konsultujući se sa lovcima potpisuju ugovore sa LSV, dajući blanko mogućnost da ih ovaj preko svoje firme "Lovac" dere kao budalu... To čine zarad svoga pozicioniranja u NS, BGD...da mogu da se hvale lovcima u LU kako su bili na skupštini LSS, LSV... kako su oni njima rekli u oči šta misle...
Tu se prijatelju odigrava prava privatizacija. Isprati samo koliko je do sada lovišta ustanovljeno novih... i koliko im se povećao broj u odnosu na dosadašnji. Pa se seti kako je Zeremski izjavljivao u novinama da će LSV podržati cepanje LU na manja. Šta ti to govori. Što više ovaca to više novaca.
To je privatizacija koja je u toku i koja je prljava da prljavija ne može biti.
"Mudro" sam sve pričitao i sve do sad ćutao. I jedni i drugi su u pravu. Oni "za" su (po meni) u pravu jer je već krajnje vrijeme da se pojavi neko ko će uvesti red u našim lovištima. Onima "ne" sam ipak više naklonjen. Ne zbog toga što opravdano smatraju da su ulagali u LTO i što bi željeli da se vrate vremena kad je svako mogao i imao šta da lovi. Prirodu smo osakatili (svako u određenoj mjeri) i nikad neće biti kao što je bilo. No, to je tema za sveukupno čovječanstvo i tu ću se zaustaviti.
Poučen iskustvima brojnih neuspjelih privatizacija kod nas, pitam se da li bi to bilo pozitivno ili negativno za lovce i lovišta u Srbiji?! Bojim se negativno. Ne zato što se grozim na izraz "privatizacija" ili što sam ljubomoran što neko ko ima mozak razvijeniji od mene zna način kako da istovremeno uloži u naša lovišta i iz toga izvuče dobit, već zato što se većina dosadašnjih privatizacija namještala po političkoj, rodbinskoj ili nekoj drugoj liniji gdje se obavezujuća strana nije "hvatala za gušu" kad je svojim "radom" dovela do konačnog kraha firme.
Najpribližniji sam stavu kolege "punishera" kad je napomenuo da bi podržao privatizaciju nekog lovišta za koju bi potencijalni korisnik (privatnik) odgovarao svojom imovinom, ali i to bi' doveo u pitanje jer svi znamo kakvi su nam sudovi (kašnjenja, zastarjevanja slučaja, razno-razne veze, PARE, žalbe, odugovlačenja ...).
Lično sam više da se uvede talibanski režim. Za svaki prekršaj da se odgovara glavom. Drugačije sa našim narodom ne možeš, jer u našem mentalitetu vidim jedan od najvećih problema.
I da ne bude zabune "privatizacija" o kojoj pričame nije prenos svojine niti na zemljištu niti na objektima, već se radi o zakupu ( lovišta na 10 godina ) a objekata i građevinskog zemljišta najčešće na 99 godina.
Ako LU prestane da postoji, imovina koju ima upisanu u zemljišnim knjigama postaje svojina opštine ( najčešće lovački domovi... ) dok je lovište ( otvorenog tipa ) državno i država ga daje u zakup na 10 godina.
Isto tako ako neko LU koje sada priđe na konkursu i dobije lovište, ili lovišta ( maksimalno 3 ) a loše rukovodi lovištima ( što će biti u 90% lovišta biti u prve 3 godine, ako ne i ranije ) država raskida ugovro, lovište se daje JP ili NP a dotadašnji korisnik osim što će sa svojim lovcima da duva u prste, moraće i da pomaže JP ili NP u organizaciji funkcionisanja lovišta.
Ne mora glavom kolega predator ,dovoljno je da plati kaznu ,odleži malo u Cz i da mu se oduzme pravo da se bavi lovom i poslovima oko toga u narednih 20godina ,a ne kao danas opljačkaju sve živo a nikome ne odgovaraju ,koja bre privatizacija privatizovali ovi odavno sve!!!!
I ja se slazem da je ova konstatacija privatizacija uopste preuranjen pojam da bi mi o tome mogli da diskutujemo.Prosto kod nas je zkon u oblasti lova jos uvek jedna velika rupetina i tu ima toliko prostora za manevrisanja svakog tipa...U poredjenju s tim zakon o ribolovu su do sad vise puta dopunili i prilagodili i na tenderu koja je drzava raspisala raspodelili.I moje je licno uverenje da je u odnosu na lov npredovao neuporedivo vise.naravno neuporedjujem teme ali mi nesto nije jasno.Da kod nas niko nije nasao za shodno vise od toga osim da se povinuje nekim nametnutnim pravilima koja vise ni pas maslo ne bi progutao.To sto je neko stvorio vise podsaveza i misli da je zaobisao probleme mislim da se samo zavaravamo.Isto tako kao sto se varamo da ljudi neprepoznaju potencijale nekih lovista koji su zahvaljujuci nemogucnost a sto zahvaljujuci nestrucnosti i neznanju ostavljena u zapecak i niko nema ideju kako da ih osposbi dovede u red i prezentira na najbolji moguci nacin.Mi trebamo da nadjemu tu formulu ma kako se ona zvala i ma kako neko zeleo da ona izgleda da neke ne bi provocirala i sikaniral i pustimo to u opticaj.Zaista sam fasciniram tim strahom ili neznanjem ili cime vec da ljudi budu odlucni DA MENJAMO NESTO STO NEVALJA,DA POBOLJSAMO ONO STO VALJA.MISLIM DA JE PO MENI TOTALNO NEBITNO DA LI JE MACKA CRNA ILI BELA DOKLE GOD LOVI MISEVE.Prosto moja zelja je da se oformi grupa forumas i svih ljudi koji imaju zelju da KRENEMO ZAJEDNICKI U OBILAZAK LOVACKIH URUZENJA.OD JUGA DO SEVERA OD ISTOKA DO ZAPADA.I POPISEMO KOLIKO IMA ONIH KOJA RADE ZADOVOLJAVAJUCE ONA KOJA JEDVA PLIVAJU I ONA KOJIMA JE OSTAO SAMO PONOS I STARA SLAVA.ONAJ KO JE NA OVO SPREMAN SPREMAN JE NA TO DA VIDI STA JE ISTINA I NASTA LICI NASE LOVSTVO.I DA LI JE POTREBNO NESTO MENJATI.
CHARUGA i ostali puno pozdrava od i dalje najvećeg lu u opštini vršac "Vršačka kula" 213 članova , i sa najviše ld -a ukupno 9 ( za nepismene slovima DEVET) i sa lovačkim domom u vlasništvu sa sve "kestenjem" kako je i sud potvrdio bez prava žalbe ! Inače ni Kunovac niti bilo ko drugi se nije "drao" na mene , a što se tiče Beuka i ostalih ne sekirajte se inače gde su ih to primili i ugostili "ti" koji kažete gospodu iz LSv kada nemaju ni kvadrat doma a mi eto samo 10 DESET od 9 LOVAČKIH DRUŠTAVA I PLUS JEDAN ZAJEDNIČKI NAS 9 SA 2 HEKTARA zemljišta U VLASNIŠTVU !!!! ajd sad vi malo opet kuckajte kao insajder sercov pardon sremcov, pa se čujemo i vidimo kada se obeleže lovišta !!!!
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Serac ili svrati ili da svratim gde ti kažeš pa da se ispričamo . To je jedno ! kao drugo :
Tužbe nema i neće je ni biti , e sad što bi ti i tvoj insajder i vama slični hteli to neće da može ! Inače insajder ti je sada već bivši član što te "PUNI" informacijama ali na žalost pogrešnim , ali ti izgleda voliš takvo "punjenje" pa ću i j ja da te "punim" ali sa pravim i tačnim informacijama !
treće :
Naknada štete čim nema tužbe nema ni te famozne naknade !
Četvrto :
Uzmeš lepo knjigu profesora moga gospodina Zorana Ristića pročitaš ,raspitaš se šta ti u knjizi nije jasno , i onda će ti se samo kasti !
Za tvoju informaciju procenat nosivosti je sada preko 70% , a pitaj ostale kolika im je nosivost !
Inače da bi ti sve ovo shvatio moraš da ispuniš neke od uslova kao što su čitanje i tako to , ali ne sekiraj se "Serac" s obzirom da sam i dipl.nastavnik razredne nastave kao i moj otac , brat , sestre i mnogi drugi iz mog okruženja i tu ti stojim na raspolaganju kao prijatelju !
Toliko od mene sada moram da potpišem platu za 7 radnika bez kašnjenja niti za jedan mesec!!!!
a ko serac taj je i krelac !
Vid',vid'... To gos'n pedagog nastavnik razredne nastave, umesto odgovora sipa neke uvrede? Pa čemu bi ti decu da učiš, sa ovakvim načinom obraćanja?
Neko je možda insajder, a neko autsajder, razmisli u kojoj si ti trenutno grupi.
Ali na ona pitanja ne dade odgovor - eto, pitali te za broj fazana, a ti o nosivosti koka! Pa ti si napisao da si imao u volijeri 12 000 fazana, i na forumu si se hvalio kako si veliki lovni radnik, moguće i da jesi. Pa si posle napisao da ih ima 1000, matično jato. Sećam se da si pominjao neko uginuće, od hiljadu ili dve, ne znam tačno.
Da ste ih (fazane) otpucali 11 000, nemoguće. Da ste ih prodali, moguće, ali onda ste jedno od najbogatijih LU! Ili ih nema, uginuli, nestali?
A sad odjednom, 'buć', klinačka diskusija 'sremac - serac - krelac', 'punjenje'...? Pa ko će da ti veruje čoveče, kad tako pišeš? Stvarno ti je nivo ovakvog pisanja taman za osnovnu školu! Nepismen, kažeš nekom... blago meni!
Malo 'spusti nišan', ne prostači se, okani se primitivizma i ne nazivaj druge ljude pogrdnim imenima. Radi malo i na osnovnoj kulturi svog ophodjenja prema drugima. Ako ti pitanja smetaju, nemoj čitati forum, ne obraćaj pažnju, i ne uključuj se i ne piši, ako osim onog 'serac krelac' nemaš šta pametnije da kažeš.
Zbog čega gubiš živce, ako je sve u redu, i zašto prelaziš na lično vredjanje? Ili su pitanja potrefila u nešto o čemu ti ne bi pričao? Niko te nije vukao za jezik, da svojevremeno pišeš o tome ti prvi, pa se ljudi zainteresovali...
Nije ti prvi put da vredjaš druge, ali mislim da ti je ovo sad zadnji put da se ovde tako ponašaš.
'Dobar glas se daleko čuje, a loš još dalje', narodna poslovica, uči se iz srpskog jezika u 6. razredu, gos'n pedagog, znam, jer mi najmladji sin prošle godine učio.
I još jedna: 'slično sličnom teži' (latinska poslovica), pa ako ti ovde društvo ne odgovara, traži sebi slično.
Bez uvrede.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?