Kada bi neko u ovoj državi od državnih organa , ko je zainteresovan i hoće da radi svoj posao za koji je izabran i plaćen za to pročitao samo deo ovih upisa prvo bi mu otpala kosa , zatim obrve i trepavice a i ostalo odlakano na telu od muke. Zatim bi pokrenuo poluge vlasti, pa po kratkom postupku pohapsio aktere ove pljačke lovačkog novca i krivce za ovu belosvetsku bruku, pa im u istražnom postupku čupao dlaku po dlaku za svaki učinjen prekršaj ili krivično delo , mislim da bi ostali svi "istaknuti" lovni (ne)radnici bez ijedne dlake ili perca na telu. A onda pravac uz oduzimanje kompletne imovine koju su "stekli" za vreme bavljenja ovom rabotom kod LoSoSa i LoSoVa , a ostatak da rade u Padinjaku ili nekom sličnom gde bi mogli da odrade ostatak duga ako je to ikako moguće. Posebno bi ih žestoko osudio jer ta nedela nisu učinjena na mah nego planski i sistematski.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Lala kaže:
.......................................... Sve je nakaradno, sve je postavljeno naglavačke. A svi se deklarativno zalažu za boljitak lovstva i interese lovaca. Svi čekaju nekog 'lovačkog Mesiju' koji će da reši sve probleme! A isti ljudi se već duže vreme samo rotiraju na funkcijama, dok lovačka raja psuje u praznim lovištima, i plaća sve skuplji danak svojoj strasti i ljubavi prema lovu.
................................................ Tako nam i treba, i bolje nismo ni zaslužili.
elko kaže:
....................................................... Svakom po zasluzi.Možda su lovci i zaslužili ovakav Statut.Možda im se dopada jaram koji im je LSS stavio već duži niz godina.Ako su im dobri delegati koji su ih predstavljali u Smederevu ( kako reče Daki, podrepaši ) onda će njima biti po volji , ako uopšte imaju svoju volju, i ovakav predlog Statuta.Možda je pokojni Rašković i bio u pravu.
Svakom normalnom lovcu treba da bude jasno kuda sve ovo vodi ali na samim lovcima je i rešenje.Nož i pogača je u lovačkim rukama a ne u rukama onih koje su birali.Ako neko voli da od sluge pravi gospodara neka mu je srećno.
Nakon ovakvih komentara na temi Nestaje li LSS i zaista osnovanih komentara na ovoj temi, izgubio sam volju da predloženi Nacrt (?) Predloga (?) Izmena i dopuna Statuta LSS i pročitam, naročito što ja već godinu dana nisam član te asocijacije a teško da ću i biti u nekom narednom periodu.
Ja sam više za što hitnije izmene i dopune postojećeg ZODiL-a i to člana 8. i 11.
Predložio bih da se izvrši brisanje člana 8. u potpunosti a član 11. bih dopunio u stavu 1 sa još tri tačke:
tačka 11, koja bi glasila: obrazuje komisiju za polaganje ispita za ocenjivanje trofeja divljači i izdaje uverenje o položenom ispitu za ocenjivanje trofeja divljači;
tačka 12, koja bi glasila: stara se o trofejima divljači čija je vrednost izražena u CIC poenima veća od trofejne vrednosti nacionalnog prvaka;
tačka 13, koja bi glasila: obrazuje Nacionalnu komisiju za izložbe i trofeje koja potvrđuje trofeje divljači ocenjene najvišim ocenama, sastavlja listu trofejnih vrednosti nacionalnih prvaka i rešava o prigovoru na akt za ocenu trofeja divljači koju je dala komisija korisnika lovišta.
U stavu 2. člana 11, bih izvršio dopunu i isti bi glasio: Poslovi iz stava 1. tač. 3), 4), 5), i 11), ovog člana vrše se kao povereni.
DakiNS kaže:
Kada bi neko u ovoj državi od državnih organa , ko je zainteresovan i hoće da radi svoj posao za koji je izabran i plaćen za to pročitao samo deo ovih upisa prvo bi mu otpala kosa , zatim obrve i trepavice a i ostalo odlakano na telu od muke. Zatim bi pokrenuo poluge vlasti, pa po kratkom postupku pohapsio aktere ove pljačke lovačkog novca i krivce za ovu belosvetsku bruku, pa im u istražnom postupku čupao dlaku po dlaku za svaki učinjen prekršaj ili krivično delo , mislim da bi ostali svi "istaknuti" lovni (ne)radnici bez ijedne dlake ili perca na telu. A onda pravac uz oduzimanje kompletne imovine koju su "stekli" za vreme bavljenja ovom rabotom kod LoSoSa i LoSoVa , a ostatak da rade u Padinjaku ili nekom sličnom gde bi mogli da odrade ostatak duga ako je to ikako moguće. Posebno bi ih žestoko osudio jer ta nedela nisu učinjena na mah nego planski i sistematski.
Tako je Daki, to su uzroci svih nasih problema ne samo u lovstvu Srbije, a zdrpici, svrake, kuvari, lisice i ostale štetočine su samo posledice navedenih uzroka.
Ako se leče samo posledice, nikada ne može doći do ozdravljenja!