Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dešavanja iz svakodnevnice


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dešavanja iz svakodnevnice
ficha007
 Taman sam hteo da juče dopunim post kad nesta net-a, pa sada to činim.

"Apsolutno si u pravu Podunavac. Istorijska greška posle I sv. rata je Aleksandrova ideja o jugoslovenstvu, spajanju nespojivog u jednoj državi što mu se kasnije obilo o glavu u Marselju.

Bitno da je Apisa u montiranom solunskom procesu maknuo jer ga se plašio, a nije zarezivao ni najsposobnijeg vojskovođu onda - Živojina Mišića. Šteta. Sve je moglo drugačije da se reši samo da je na vreme poslušao Mišića.

A što se tiče solunskog fronta - brilijantno. Mislim, a neka me neko ispravi ako grešim, da je srpska vojska napredovala dnevno 17km, da nije mogla da je stigne francuska konjica i da je traženo od Mišića da zaustavi tako naglo napredovanje kako ne bi bili ugroženi saveznički vojnici.

E onda je posle svega toga sve bilo raspršeno kao mehur od sapunice, a pogotovo II sv. rat o kojem još treba da se piše i istražuje. Pogotovo je tu interesantan naš mili "bravar", "mali Joža" i njegova uloga ( Bejbe sad raspali po meni )."
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
neca90
 Slazem se sa Podunavcem i fichom007.Da smo elektronskim mikroskopom trazili vecu i goru gresku te 1918. godine-sigurno je ne bismo nasliSadIzgleda da smo talentovani da od svega sto mozemo da izaberemo mi uzmemo ono najgore za sebe,a ne znam samo stoConfused

Nego,kad dotakosmo tu temu,evo jedan tekst,koji to nase famozno jugoslovenstvo docarava:
http://www.srpsko...le-05.html

Jel zna neko koji je ovo model Racicevog Stajera na slici?Ja bih rekao da je m 1912,u kalibru 9x19,ali nisam siguran...
 
Podunavac
 Neco veoma interesantan tekst.Bravo 2 Račić sam kaže da nije imao nameru da ubije Stjepana Radića koji je već bio star i bolestan čovek i da bi mu ubistvo takvog čoveka bilo ispod časti. A Račić jeste bio veoma častan čovek i prekaljeni ratnik. Međutim u onom metežu i pucnjavi desilo se to što se desilo. Pištolj koji je koristio je Steyr M12 poznatiji kao Steyr Hahn, a kalibar je 9 mm Steyr. Metak veoma sličan metku 9 mm Para, ali slabiji pa ovaj drugi nije smeo da se koristi u njemu. Nemci su tokom II Svetskog rata izvršili konverziju na jednom broju pištolja Steyr M12 na kalibar 9 mm Para i koristili ih u ratu. Interesantan je bio po tome što je bravio rotacijom cevi. A punio se odgore kroz navlaku i nije imao odvojivi okvir. Mogao je da se puni metak po metak ili klipovima sa municijom kao M48 ili PAP M59/66. Isto kao i Mauser C96 prvi modeli. Imao sam prilike nekoliko puta uživo da vidim ovaj pištolj i mogu da kažem da je za ono vreme bio tehnički veoma dobro urađen.
Tri prsta 2Kolce
 
Podunavac
 Neco evo i nekoliko slika pištolja Steyr M12.
Tri prsta 2Kolce
 
Podunavac
 Nešto mi šteka Tiny Pic pa moram ovako jednu po jednu.
Podunavac priložio:
1287654936.jpg

Tri prsta 2Kolce
 
Podunavac
 Sistem punjenja.
Podunavac priložio:
000_1313.jpg

Tri prsta 2Kolce
 
Podunavac
 Tehnički crtež (presek) delova. Ovde se lepo vidi rotaciono bravljenje cevi.
Tri prsta 2Kolce
 
neca90
 Podunavac,znas da sam ove informacije trazio ko zna od kad ali nikako nisam mogao da ih nadjemSmileBravo za ove slike i informacijeBravo 2

Ali,kazi mi nesto,taj kalibar 9 mmSteyr,jel on imao isto 19 mm dugu cauru,ali samo slabije barutno punjenje i verovatno lakse zrno,jel sam te lepo razumeo?Citao sam na nekom vojnom forumu,ne mogu da se setim kom za ovaj pistolj,da se pominje neka duzina caure 23mm,tj.9x23,jel to to?

U pravu si za Racica,ne verujem da bi jedan zreo i iskusan covek i ratnik naseo na provokacije jednog Stjepana Radica i Ivana Pernara,ali zamisli da ti neko nudi novac za krv koju si prolio,i to cinicno i ironicno...Ti si bio u ratu pa sigurno znas,a ja mogu samo da zamislim koliko boli takva uvreda!Bolje da se nije potezalo oruzje,al sad sta je tu je,nazalost!
 
neca90
 Zaboravih da te pitam u prethodnom upisu,jel i verzija koju je koristio Racic,tj.pre Drugog Svetskog rata,i nemacka verzija ucinjena u toku Drugog Svetskog rata se pune odozgo kroz navlaku i nemaju odvojivi okvir,tj,jel kod obe verzije isto?Smile
 
Podunavac
 Kalibar 9 mm Steyr jeste 9x23. Imao je slabije barutno punjenje od 9 mm Para i zrna težine 7 grama. Konverzija je podrazumevala samo izmenu kalibra, a sistem punjenja je ostao isti (odgore). Pre 15-20 godina umalo da kupim jedan lepo očuvani primerak Steyr M12. Odustao sam jedino iz razloga što je bio predviđen za originalnu municiju 9 mm Steyr. Da je bio konverzovani primerak za nemački Wehrmacht sigurno bi ga pazario.
U pravu si za Račića. Posle svega što je čovek proživeo u ratovima od 1912. do 1918. nije mogao da podnese takve uvrede za narod i državu. Znao je da neće dobro proći posle toga, ali je osećaj za čast bila jača od sankcija koje su ga čekale.
Tri prsta 2Kolce
 
DakiNS
 

neca90 kaže:
Slazem se sa Podunavcem i fichom007.Da smo elektronskim mikroskopom trazili vecu i goru gresku te 1918. godine-sigurno je ne bismo nasliSadIzgleda da smo talentovani da od svega sto mozemo da izaberemo mi uzmemo ono najgore za sebe,a ne znam samo stoConfused

Nego,kad dotakosmo tu temu,evo jedan tekst,koji to nase famozno jugoslovenstvo docarava:
http://www.srpsko...le-05.html

Jel zna neko koji je ovo model Racicevog Stajera na slici?Ja bih rekao da je m 1912,u kalibru 9x19,ali nisam siguran...


Na žalost na ovim našim prostorima je to tako. Zbog čega?. Da li sudar civilizacijskih kultura ili vera? Ili je možda nacionalizam previše izražen? Vrlo često smo birali vođe kojima je uvek više bio cilj vlastiti interes nego narod. Dokaz toga su nama omraženi Ameri ili Australijanci. Setite se samo kako je nastala amerika ili Australija. Prvi doseljenici bili su zlikovci i qrve proterani iz engleske i drugih evropskih zemalja , kao i australijanci. Ipak kod njih je izraženije rasna netrpeljivost nego poreklo. Kad se nekada u SFRJ pitalo nekoga šta je po nacionalnosti , svi smo se deklarisali kao srbi Hrvati Slovenci....... a na kraju rekosmo iz Jugoslavije. U Americi svi su amerikanci a tek na pitanje o poreklu kažu da su......... Po mom mišljenju prevelika buka nacionalnih talambasa dovela je do kakofonije i rasturanja. Mene lično do sada niko nije ubedio da mi je bolje nego što mi je pre bilo. Možda sam imao "sreću" da živim u gradu gde nas nabrojaše 26 različitih ljudi , a kad pogledaš svi smo bili isti ,jedina razlika su nam bila porekla. Na kraju krajeva niko od nas nije birao roditelja , a i da jesmo siguran sam da bismo izabrali iste. Na žalost ciljeve pojedinaca ili manjih grupa pripisasmo ciljevima čitavih naroda, a i ti narodi zbog trenutne euforije pobrkaše lični integritet i politiku.Da smo svi poštovali druge kao što poštujemo sebe ko zna kako bi na kraju sve završilo.ika

Meni je uvek bilo bitnije kakav je ko čovek nego koje mu je poreklo!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Dikavac
 

Indjijanac kaže:
kroz razgovor sa pomenutim stručnjacima konstatovali smo jednu stvar,a to je da iz ovakvih situacija se nameće problem centra za prihvat i lečenje životinja koga u Crnoj gori za potrebe morskih životinja nema.Ovakve situacije nameći potrebu za takvim centrima gde bi se recimo ovakvi slučajevi mogli zadržati do zakonskog rroka za pružanje pomoći,ovim bi se dobila i zaštita ugroženih vrsta,jer u ovom slučaju ishod je bio dobar,a mogla je kornjača i dalje da pluta i bude prepuštena stihiji,ili da se pristupi ispitivanju uzroka takvog ponašanja i njegovom korigovanju.Ideju da se napravi ovakav centar su podržali i dvoje stručnjaka učesnika ovog dogadjaja i dodali da bi bilo idealno da takav centar bude u sklopu njihovog instituta zbog još par stručnjaka koji su na njemu zaposleni,a koji mogu dosta pomoći u ispitivanju uzroka bolesti i njenom sprečavanju.Isti problem se nlazi u svim oblastima,ne samo kod morskih životinja,nego i kod sve ostale divljači.Vrlo često se dešava da divljač usled nekog problema nepreživi,jednostavno samo zbog toga što nije imala priliku na zaštitu i lečenje.zbog toga smatram da su nam centri za prihvat i lečenje životinja itekako potrebni.

Bravo Idijanac Bravo 2,
Centar za prihvat i lecenje zivotinja u Crnoj Gori ? Ovog leta sam video odlican clanak jedne koleginice po struci koja isla sa prijateljicom (u kolicima) u jednoj Drzavnoj ustanovi -Podgorica ... Ukratko je prokomentarisala ``Samar obrazovanju i struci`` Jer ta zgrada nije imala rampu a ni lift (!?) A prijateljica nije mogla hodati ... E sad da jos sagrade prihvatni centar za zivotinje, a nisu hteli , umeli ili sta god -naciniti rampu za ljude-invalide koji nisu krivi sto i m se tqakvo sto desilo ..(max nagib 5% L=6 m ... Svojevremeno je moj otac gradio luku Bar, kao sef gradilista, u KMG Trudbeniku, gde je sve strucno odradjeno .Danas se sve raspalo od tih firmi .Nude nam Kineze za izgradnju mostova, a imali smo najmladju ing.gradj. koja je sa 27 g projektovala most Gazelu u Bg..Danas je takvo sto -pojam .Nema posla, novca i sta sve ne... Ovo leto cu zapamtiti Crnogorsko primorje (Budvu)- za ceo zivot...
 
neca90
 

DakiNS kaže:

neca90 kaže:
Slazem se sa Podunavcem i fichom007.Da smo elektronskim mikroskopom trazili vecu i goru gresku te 1918. godine-sigurno je ne bismo nasliSadIzgleda da smo talentovani da od svega sto mozemo da izaberemo mi uzmemo ono najgore za sebe,a ne znam samo stoConfused

Nego,kad dotakosmo tu temu,evo jedan tekst,koji to nase famozno jugoslovenstvo docarava:
http://www.srpsko...le-05.html

Jel zna neko koji je ovo model Racicevog Stajera na slici?Ja bih rekao da je m 1912,u kalibru 9x19,ali nisam siguran...


Na žalost na ovim našim prostorima je to tako. Zbog čega?. Da li sudar civilizacijskih kultura ili vera? Ili je možda nacionalizam previše izražen? Vrlo često smo birali vođe kojima je uvek više bio cilj vlastiti interes nego narod. Dokaz toga su nama omraženi Ameri ili Australijanci. Setite se samo kako je nastala amerika ili Australija. Prvi doseljenici bili su zlikovci i qrve proterani iz engleske i drugih evropskih zemalja , kao i australijanci. Ipak kod njih je izraženije rasna netrpeljivost nego poreklo. Kad se nekada u SFRJ pitalo nekoga šta je po nacionalnosti , svi smo se deklarisali kao srbi Hrvati Slovenci....... a na kraju rekosmo iz Jugoslavije. U Americi svi su amerikanci a tek na pitanje o poreklu kažu da su......... Po mom mišljenju prevelika buka nacionalnih talambasa dovela je do kakofonije i rasturanja. Mene lično do sada niko nije ubedio da mi je bolje nego što mi je pre bilo. Možda sam imao "sreću" da živim u gradu gde nas nabrojaše 26 različitih ljudi , a kad pogledaš svi smo bili isti ,jedina razlika su nam bila porekla. Na kraju krajeva niko od nas nije birao roditelja , a i da jesmo siguran sam da bismo izabrali iste. Na žalost ciljeve pojedinaca ili manjih grupa pripisasmo ciljevima čitavih naroda, a i ti narodi zbog trenutne euforije pobrkaše lični integritet i politiku.Da smo svi poštovali druge kao što poštujemo sebe ko zna kako bi na kraju sve završilo.ika

Meni je uvek bilo bitnije kakav je ko čovek nego koje mu je poreklo!


Zasto je to tako-odgovor dati nije nimalo lako!Od svega sto si nabrojao,apsolutno se slazem sa onim delom o vodjama zeljnim vlasti,i to ne samo kod nas Srba,vec i kod "bratskih"nam naroda!Kad je o nacionalizmu rec,to je vec diskutabilno pitanje!Nacionalizam ne znaci mrzeti nesto tudje,niti se smatrati superiornijim na osnovu porekla,boje koze,nacionalnosti,veroispovesti...to je sovinizam i iredentizam(citaj fanatizam)vec izrazeno osecanje pripadnosti svom narodu,sto mislim da nije nimalo lose,niti bi to trebalo da bude rusilacki faktor u bilo kom smislu,kod bilo kog narodaSmileAli,kao i sve lepe stvari,i ova moze da se zloupotrebi i predstavi na sasvim pogresan i los nacin!I nuklearnu energiju ne bi trebalo koristiti za ubijanje dece,kako to"milosrdni" Amerikanci radise '45 u Japanu,vec za proizvodnju struje,pa ono opet,eto,zloupotrebi se..."Meni je uvek bilo bitnije kakav je ko covek nego koje mu je poreklo"-Daki-delim misljenje u potpunostiBravo 2

Nego,Podunavac,nadjoh nesto o cemu pricasmo ti i ja;)


http://www.youtub...Y0ShtuQtDM
 
Podunavac
 Neco potpuno se slažem sa tvojim upisom.Bravo 2
Nacionalizam je pozitivna stvar dok god ne preraste u šovinizam. Ja lično iznad svega volim svoje, ali imam nekoliko dobrih drugara koji pripadaju drugim narodima i isto vole svoje. Čak smo u određenim momentima bili na istim ratištima ali na suprotnim stranama. Ali to nam ne smeta da se družimo (i lovimo zajedno). Nisamo mi započeli rat, a svako je bio tamo gde je smatrao da mu je mesto. Ko što kaže narod: svaka ptica svome jatu leti. Draži mi je tuđi pošteni borac nego moj dezerter i izdajnik.
Lep snimak, ali tek kad se uzme u ruku oseti se kakav je to pištolj. Na mene je ostavio jak utisak.
Tri prsta 2Kolce
 
duk@
 Prilikom lova na lisicu 09.02.2014 i obilaska terena u LD "Jelen" Secanj iz Secnja naisli smo na jedan veoma porazavajuci prizor. Viskoka ceka koja je stara svega nekoliko godina je unistena i neupotrebljiva.

Kakvi smo to ljudi nije mi jasno.
Glavu o zid
Neka nam je bog u pomoci.
duk@ priložio:
14512729_1408504386067027_184991875_n.jpg
 
duk@
 Al to nije sva steta...
duk@ priložio:
1451451920323_1408504419400357_553668792_n.jpg

Sve mi diraj ali lov NE!
 
Vuja
 E moj kolega duk@ meni se desilo da su mi sva cetiri stuba inace to su bile tf bandere isekli skoro do kraja drzali su se n a neka dva santimetra, ja dosao da pokosim oko nje i da vidim sta treba da se popravi kad imam sta i da vidim. Imam neki lud obicaj prvo da se popnem na ceku pa onda da radim al ovaj put me bog sacuvao, prvo sam je obisao i pogledao onda sta cu pozovem lovocuvara i upravnika da dodju da naprave zapisnik da ne bi bilo nema ceke pa mene po dzepu. Oni nisu mogli da veruju ja je malo pogurah a ona se srusi na zemlju ko zna sta bi od mene ostalo da sam pokusao da se popnem vertujem da me tri hirurga ne bi sastavili.
 
duk@
 

Vuja kaže:
E moj kolega duk@ meni se desilo da su mi sva cetiri stuba inace to su bile tf bandere isekli skoro do kraja drzali su se n a neka dva santimetra, ja dosao da pokosim oko nje i da vidim sta treba da se popravi kad imam sta i da vidim. Imam neki lud obicaj prvo da se popnem na ceku pa onda da radim al ovaj put me bog sacuvao, prvo sam je obisao i pogledao onda sta cu pozovem lovocuvara i upravnika da dodju da naprave zapisnik da ne bi bilo nema ceke pa mene po dzepu. Oni nisu mogli da veruju ja je malo pogurah a ona se srusi na zemlju ko zna sta bi od mene ostalo da sam pokusao da se popnem vertujem da me tri hirurga ne bi sastavili.


Sta reci nego da su to sve maloumni ljudi.Confused
Sve mi diraj ali lov NE!
 
Tomash
 Pozdrav drustvo,

Raduckam nesto za kompom, klinac moj samnom, bleji u onaj MINI tv kanal, za bas ultra malu decu, i pored dosadne Brene i njenih reklama za za onaj Net TV, reklama za igracke, igraonice i sta vec...,

IDE REKLAMA DA OD 8. MARTA POCINJE DA SE EMITUJE LOV I RIBOLOV KANAL (LR) SA CELODNEVNIM PROGRAMOM! Domaci kanal...

Ne znam da li ce biti na ovom mom SBB-u, ali jedva cekam taj 8. mart Smile
 
DakiNS
 Kolega koju kablovsku imaš i koji paket?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Pravilnik o uslovima za stavljanje u promet i načinu obeležavanja ulovljene divljači i trofeja di PROPISI O LOVU 5 13.03.2012. 07:37
NAČIN OGLAŠAVANJA KUPUJEM 1 14.01.2011. 22:02
NAČIN OGLAŠAVANJA PRODAJEM 1 14.01.2011. 21:15
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,264,764 posete www.srbijalov.com