Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Bezbedno izvođenje lova i neželjeni činioci!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Bezbedno izvođenje lova i neželjeni činioci!
Lala
 Posle dogadjaja kod Arse u lovištu, razmišljam da nabavim nešto od kevlara... a i kacigu da stavim, šta znam...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

bela
 mile dragić to pravi a cena je prava sitnica a tek mi lovci , Starima a 20%dodatnih možda možemo dobiti 
vižlan i terier

Sniper Hunter
 Ima ovde kod mene polovni vojni panciri iod kevlara a bogami i oni sa celicnim plocama Lalo ako si zainteresovan?Grin

AcaNik
 kevler ima rok trajanja od 3 godine, a posle mu institut moze produziti na jos dve;)
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

petar
 Ma za neku sacmu 4, 6, 8, dobar je i ako je istekao rok...Grin
Just like old times!

AcaNik
 sacmu zaustavlja sigurno. mada bi posle nedeljnog lova pre uzeo neki pancir za noge
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

petar
 Grin
Just like old times!

Nex357
 Pozdrav aco ...

Silom prilika zbog posla sam nosio prsluk od kelvara , i sa svojih par kila je majka jana za vojni pancir koji teze i po 18 kilograma i vise ... kevlar kao polimer ne traje samo tri godine vec mnogo duze kao i svaki polimer, nego je od proizvodjaca Du ponta predvidjena kontrola posle tri godina zbog moguce zastarelosti tj nedovoljne zastite u odnosu na razvoj nove municije i tacno je takodje da se produzava na dve godine tj posle pet godina se svakako preporucuje menjanje zastitnog prsluka ali to vazi za vojno policijske formacije u cilju odrzavanja bezbednosti ljudstva na maximalnom nivou ... Inace za civilne formacije recimo za lov i uz sporadicnu upotrebu sa dobrim odrzavanjem ( posto se u lovu koristi uvek ista vrsta municije )moze bez problema da se nosi kao zastita dok god savovi i konstrukcija to dozvoljavaju , normalno svako ostecenje koje zahvata unutrasnje slojeve kelvara podrazumeva promenu prsluka :-)

pozdrav svima

AcaNik
 i ja sam nosio kad sam morao posto imam averziju prema panciru. ne secam se iskreno da je neki nas bio tezi od 12kg (oni stari JNA).
vecinom smo nosili pancire klase 3a a oni su teski u proseku oko 7kg. ako se ne skladisti pravilno rok trajanja kevlara je i mnogo manji.
nas institu bezbednosti je propisao za sve pancire 3+2 godine i toga se drzimSmile

Nex357
 Pa koliko ja znam kevlar se degenerise samo pod direktnim uticajem ultraljubicastog zracenja , a u normalnim okolnostima kevlar tj slojevi kevlara su uvek u jezgru pancira sa spoljasnje i unutrasnje strane su uvek drugi materijali koji ne dozvoljavaju direktan uticaj sunceve svetlosti na njega ...

inace i ja sam imao averziju po pitanju pancira narocito zbog toga sto sam se osecao sputan u delovanju (nafatiran) ali prilikom jedne intervencije tj udaljavanja pijanog i agresivnog gosta iz objekta i pokusaja da ga uhvatimo u duplu polugu , iz sve snage mi je zabio u ledja grlic od flase u ledja u predelu bubrega,zastitni prsluk je toliko dobro odradio posao da nisam ni primetio da se radi o ostrom predmetu , vec sam mislio da me udario sakom u pokusaju da se otme,sve dok ga kolega koji je video da on drzi nesto ostro u ruci , nije zveknuo mag liteom po glavi i napravio mu 13 kopci,e od tada pa do pre godinu i nesto kad sam prestao da radim obezbedjenje, ne da nisam imao averziju nego mi je postao extra simpatican ...

A sto se tice tezine JNA pancira , stvarno ne znam ali ovaj vojni koji sam ja probao , sa gelom i celicnim plocama i preponskom zastitom je bio 18 kg licno merili ja i kolega koji ga poseduje ...

Evo recimo jedan zastitni prsluk od kevlara , koji je odradjen kao refleksioni ,pa mi se cini ako vec za lov ovaj je u fazonu dve muve jednim udarcem , cena mu je oko 190 evrova i tezak je oko 3 kila ...

Big pozdrav
Nex357 priložio:
107-312-large.jpg

AcaNik
 koji je stepen zastite ovom refleksionom?
spektarsild stoji oko kevlera. kevler stari kao i sve. svako savijanje ga ostecuje. imam negde i pripucnik ali me mrzi da ga trazim.
ne mogu da kazem da me nije spasao par puta ali sam uvek gledao da ga ne nosim ako nas ne teraju.
imam jedan ali sam mu povadio ploce. ne pruza on vise nikakvu zastitu nego ima puno pregrada pa mi bio dobar za trening. sad sam mator pa samo skuplja prasinuSmile

charuga

AcaNik kaže:
sacmu zaustavlja sigurno. mada bi posle nedeljnog lova pre uzeo neki pancir za noge

daj da pisemo MD da pravi pancirne kostobrane...Grin
..............

Nex357
 Pozdrav ...
za vatreno oruzje je u klasi 2 , a za ubod u klasi 1 .. cini mi se bas pogodan za lovce , a evo i kevlar za kera Grin
Nex357 priložio:
dogprotector.jpg

Lala
 E kad bi ja ovo navukao mom Masteru, mislim da bi posle 15 minuta našao samo froncle od kevlara! 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

bela
 E ovako nešto sad vidim prvi putPas može biti veoma koristan za službene kerove a i u lovu.
vižlan i terier

Nex357
 Pozdrav bela ...

Nova je varijanta s kevlarom , a zastita vitalnih tacaka psa prilikom pogona na DS je bas star sistem , u Americi je i dan danas normalna pojava :-)

evo nekoliko slika , prvo duborez iz 18/19 veka

Nex357
 Evo kako to amerikanci rade ...
Nex357 priložio:
59390_435403073537_268871353537_4999492_1136775_n.jpg

Nex357
 :-)
Nex357 priložio:
28554_389202593537_268871353537_3882194_3464398_n.jpg

bela
 uuuuuu čovečeeee , koji je format duboreza extra jeBravo 2
vižlan i terier

bela
 ameri ko ameri ne svidja mi se njihov način lova na svinje. ali barem misle na kerove zato im skidam kapu.
vižlan i terier

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Beogradski sajam lova, ribolova i nautike LOVAČKI SAJMOVI 89 17.05.2024. 14:07
Zabrana lova LOVAČKA UDRUŽENJA 880 11.10.2021. 10:25
Lovne karte, izgled i važenje PROPISI O LOVU 530 04.04.2021. 12:56
Unošenje živih zečeva u lovište DIVLJAČ 124 02.01.2021. 18:25
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,506,446 posete www.srbijalov.com