Bezbedno izvođenje lova i neželjeni činioci!
|
AcaNik |
Objavljen 30.11.2010. 23:54
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
znaci za kera bi uzeo iako ga nemam. tako mi je nesto frka da ne pogodim kera u lovu.
u klasi 2 MD ima mnogo lepse pancire. barem je imao ne znam kako je sada.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
paninm |
Objavljen 04.12.2010. 00:40
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
moje je misljenje da svaki lovac treba da se pridrzava osnovnih pravila u lovu,jer zbog toga i dolaze nesrece, a ako se ne pridrzavas pravila,djaba ti i fluorescentni prsluk. Ja uvek u lovu praznim pusku okrenutu u pravcu gde nisu lovci,i kada idem u pogon, stalno gledam gde se nalaze ostali lovci, i kada se nesto digne, uvek prvo bacim pogled sta je ispred,pa tek onda pucam, naravno zato su mi sanse za ulov smanjene,ali bezbednost je na prvom mestu,pa makar ja ne ulovio nista.
Sto se mene tice, e ja sam bio skoro na liniji vatre, i sacma je fiukala oko glave i pored, samo zato sto pojedini lovci su fokusirani vise na divljac ,i posto poto zele da je odstrele ne obracajuci paznju na okolinu. |
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 11.01.2011. 15:47
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
Evo i slike onoga sto sam pisao!
|
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 11.01.2011. 15:49
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
I sa druge strane
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 23.07.2012. 23:12
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
na pragu smo sezone na prepelice,grlice,divlje golubove..to su lovovi u kojima se mnogo puca a u kojima učestvuje po pravilu više učesnika i u kojima prioritet treba da bude bezbednost svih učesnika lova kao i drugih lica koja se slučajno nalaze u blizini lovnog terena
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 24.07.2012. 01:17
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Tako je kolega. Ovde, pogotovu na prepelice, obucite se sto svetlije i narandzastije. A na grlice i golubove, pazite na pravac u kome pucate i dobro se dogovorite sa kolegama ko ce gde stajati, i nikako ali nikako ne menjajte mesto doceka bez znanja ostalih ucesnika.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 24.07.2012. 07:25
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
prilikom lova na prepelice najviše su izloženi opassnosti psi.kada poleti prepelica adrenalin skače,možda još više ukoliko je još lovaca na istoj udaljenosti od divljači kao i vi,ali treba dobro paziti na pravac pucanja.takodje je vrlo korisno da se dogovori pre početka lova da se nepuca dok se ne nadje odstreljena divljač,ovo je kako zbog bezbednosti tako i zbog rezultata ulova korisno.
|
|
|
|
neno1971 |
Objavljen 24.07.2012. 09:43
|

Član

Upisa: 105
Pristupio: 24.02.2010. 13:43
|
[quote]paninm kaže:
moje je misljenje da svaki lovac treba da se pridrzava osnovnih pravila u lovu,jer zbog toga i dolaze nesrece, a ako se ne pridrzavas pravila,djaba ti i fluorescentni prsluk. Ja uvek u lovu praznim pusku okrenutu u pravcu gde nisu lovci,i kada idem u pogon, stalno gledam gde se nalaze ostali lovci, i kada se nesto digne, uvek prvo bacim pogled sta je ispred,pa tek onda pucam, naravno zato su mi sanse za ulov smanjene,ali bezbednost je na prvom mestu,pa makar ja ne ulovio nista.
Sto se mene tice, e ja sam bio skoro na liniji vatre, i sacma je fiukala oko glave i pored, samo zato sto pojedini lovci su fokusirani vise na divljac ,i posto poto zele da je odstrele ne obracajuci paznju na okolinu.[/quote
Slazem se kolega sa tobom u podpunosti,opste je poznato da se sve nesrece desavaju zbog toga sto lovci zaborave na osnovna pravila u lovu.Nije bitno samo uloviti i treba uvek imati cistu sliku sta je ispred tebe na liniji vatre a ne pucati nasumice i kako pojedini lovci rade kroz granje.Kad cujem pojedine da kazu kako su pucali kroz granje samo prema pravcu iz kojeg je dolazio zvuk,kosa mi se dize na glavi.Nije toliko bitno koliko, i kako je ko obelezen, koliko je bitno opste ponasanje u lovu i poznavanje bezbednog rukovanja vatrenim oruzjem [flash width=200 height=50][/flash]
nebojsa savkovic
|
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 24.07.2012. 11:30
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
To je kao u onom fazonu-Dođe tip kod doktora i pita ga Doktore dali je moguće da mi je žena opet trudna a toliko sam pazio.A doktor će ti možeš da paziš koliko god hoćeš ako drugi nepaze.........svašta može da se desi.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|