LU Trstenik
|
Limun |
Objavljen 03.06.2013. 14:18
|
Lovčina
Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Evo da iskoristim priliku da pozdravim mog upravnika lovista koji je konacno progledao i pronasao Srbijalov pa sad pomno prati ovdasnja pisanja. Inace malo pre me zvao da me pita sta mi je lose uradio da ovako pisem o njemu?! Pa uvazeni UPRAVNICE LOVISTA nisi uradio nista u zadnjih 7- 8 godina ili uradio si to da svi misle da si Bog pa niko ne sme da ti kaze bilo sta!
Pretpostavljam da verovatno sada posle citanja nekih upisa odavde, mislis da mozda ja ILi MIrko imamo neke veze sa tim inspektorima za privredni kriminal ali moram da te razocaram, nemamo nazalost. Moraces dobro da razmislis koliko jos od 1800 lovaca ima nezadovoljnih i najedjenih lovaca kojima je doslo do guse bahato ponasanje pojedinih ljudi iz uprave udruzenja.
I jos nesto dobro procitaj sve upise odavde pa ako u nekom od njh nadjes nesto sto nije tacno ti me tuzi.
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 03.06.2013. 16:23
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
da li je tacno da je zahvaljujuci radu potrebne dokumentacije ugovorom o delu L.U.Trstenik i Krstica udruzenje u vrnjackoj banji kaznjeno sa 320.000din jer je Krstic dao svoj privatan ziro - racun udruzenju u banji i placanje nije islo preko L.U.trstenik kao sto je stajalo u ugovoru ??
Da li je tacno da lovocuvari zaposleni u L.U.Trstenik sede stalno kod Krstica u kancelariji i da se lovci pitaju gde trose onoliki BEZIN za ladu nivu kad bukvalno ne obilaze loviste ili to rade u maloj meri???
Krstic godinama radi sta i kako hoce dok su obicno predsednici koji mu prepustaju da bukvalno on i Alimpijevic vode udruzenje??
Svako svakome moze da podnese prijavu i ako je ista neosnovana bice odbacena na sudu ili tuzilastvu tako da nema razloga za brigu.......
vec se digla velika prasina u MUPU u TRSTENIKU oko dolaska ispektora za privredni kriminal koji su odneli dokumentaciju???
Ako bude zele i ako bude volje usta ja sumnjam jer niko nije spreman da ide do kraja sve ce se zavsiti na ovome???????????????
L.U.Trsrenik godinama u nazad vazi za udruzenje u ko,e ima napretka..........!!!!
krstic je zasluzan za deo postignutih rezultata ali je i imao ogromnu VAJDU od polaganja lovackih ispita,izrade planskih dokumenata dok mu je to zakon dozvoljavao i dok je to bilo on je lepo sebi sredio zivot ???????
Unos divljaci i moje pominjanje na U.O. da sam ja licno zvao KRSTICA da URGIRAM od koga ce oni da kupuju fazane kao sto sam to vise puta rekao NIJE TACNA jer coveka nikad nisam u zivotu pozvao ili pricao van LSCS i Skupstine na kojoj je bio pre dve godine kada sam ga i upoznao!!
Ove godine po ne znam cijoj odluci Krstic i Alimpijevic su bili delegati na Skupstini LSS i LSCS???
Krstic kao upravnik lovista NIKAKO NIJE MOGAO DA BUDE DELEGAT BILO KOJE SKUPSTINE jer mu to ZABRANJUJE STATUT L.U.Trstenik i Zakon o udruzenjima??????????
bez odluke Skupstine L.U.Trstenik na potpis predsednika udruzenja njih dvojica su se pojavila na obe skupstine kjima je uzgred i mandat uredno VERIFIKOVAN????
Ovo sto se radi u L.U. Trstenik gde su pojedini lovci imali povrede prilikom radova u lovistu i kojima je receno da nemaju pravo na osiguranje jer povreda nije bila u samom lovu vec dok su sekli drva za potrebe udruzenja ili drustava je smesna!!!!!!!!!
Lovci godinama u nazad nemaju svi osiguranje,clanarina se placa malo jednom malo drugom LS kako kako sami kazu ne bi imali problema sa ispekcijama i prijavama a lovci trpe?????
1800lovaca gde je osigurano i ko je dobio MARKICE LSS i LSCS???
Gde se ko vodi kao clan i kako su ljudi osigurani????
To je pitanje koje lovci iz Trstenika moraju da preko clanova U.O. moraju da postave???
Posto sam licno pomenut u negativnom kontekstu na U.O. L.U.Trstenik malo cu se interesovati kako ide istraga i sta rade nadlezni u ovom slucaju????
Politika se umesala kao i svuda pa ce mo videti ko ce za koga da stane i ko ce koga da stiti i do koje mere???? |
|
|
|
ZleBakeRodjaci |
Objavljen 03.06.2013. 21:30
|
Mlađi član
Upisa: 23
Pristupio: 03.06.2013. 20:34
|
Drago mi je da neko konacno otvara ovakvu temu o kojoj bogami ima sta da se pise.....Gde je novac? Ko koga finansira? Zasto nismo dobili zeca? Zasto je zabranjeno odnosenje odstreljene divljaci kod pojedinih sekcija? nadam se da cemo barem ovde resiti neka pitanja "ko sta i kako radi"
Drago nam je da si se priključio radu foruma kolega ali ima i pravilo
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Srbijalov Admin Tim
Za Pametnog Coveka I Komarac Muzika
|
|
|
|
boletus |
Objavljen 03.06.2013. 22:39
|
Mlađi član
Upisa: 16
Pristupio: 03.06.2013. 20:16
|
kao dugogodisnji clan l.u trstenik moram da se umesan na ovu temu.zasto ti limune kao clan u.o i clan disciplinske komisije nikad nepomenu u ovim pricama koje pises ovde, a to veoma dobro znas koliko ima napisanih prijava koje su pisali sto lovocuvari sto krstic(sto disciplinskih za tebe sto prekrsajnih i nekoliko krivicnih)u brojkama mislim da je 60 za disciplinsku 11 prekrsajnih kao i 5 krivicnih uprosloj godini.ko ti izvadio najvecu lovokradicu iz lovista nego lovocuvar i to ja mislim da je onda bio sam ispravi me ako gresim(tudjmana bese li lovokradica). el tacno da onog jednog triput vatali i pisali prijave a vi ga nekazniste koliko mi se cini nijednom. el uvatise ljudi onoga lopova zimus i to na licu mesta i sa ubijenom svinjom a ono umesto njega da kazne zovu iz vlade da mu se sredi a da se lovocuvari kazne sto ga uvatili.kao drugo vidim poslao si izvestaj mike keze sa sednice u polnji a nisi objasnio po stavkama sta je sta.kao na primer gorivo koje je napisano je celokupno utroseno gorivo u prosloj godini ,a to je i kad smo isli da vatamo zeceve i kad je ideno na potpisivanje ugovora za kupovinu fazana i zeca pa idenje za lovne karte i markice za odstreljenu divljac, sejanje polja za ishranu divljci, utrosak za lovocuvare....nego ono sto je najbitnije a to je da kad smo pre 20 godina brojali divljac izmedju poljne i milutovca( pola ovih sto pisu sad ovde nije se ni rodilo) digli smo 1 zeca pa se posvadjase milutovci i poljanci ciji je.danas tamo male bacaju kerovima a kuci nose po 4-5 komada samo preko 4 kila.dovedeno je da je populacija divljih svinja takva da je u jednom lovnom danu odstreljeno 14 komada i to ne samo kod djavola kao sto neko ovde rece nego na teritoriji celog lovista, o tome u ovom delu zemlje moze vecina lovista da sanja. nije to zasluga samo krstica ali je evidentno da je najvise njegova vec svih nas,znas kako je tesko kad se ide da se hvataju zecevi,el se prevrnu prikolica pa zamalo da polomi noge lovocuvaru a krstic se nabio u crnu zemlju.to ne pominjes nego pominjes i saljes izvestaje sa nasih upravnih odbora(dal bi poslali oni tebi sa njihovog?). pa da nastavim dalje vema dobro znamo da ovi iz ovih saveza oce samo pare da imaju debele plate,mi smo sada pod upravu za sume i kod njih je i kolac i sveca.sto se tice nabavke divljaci dobijamo najkvalitetnije vec nekoliko godina,dal netreba da uzimamo kao one iz kraljeva pre 5-6 god sto uginuse svi do jednog za 3 dana.jedino limune sta pohvali je sto vatasmo zeceve prosle god, al opet nerece da smo ih jedini vatali u zemlji .pominjes da je krstic 2 izabran za najboljeg upravnika ,sigurno platio posto ima mnogo para velika mu plata kao i lovocuvarima njemu oko 37 38 iljada a lovocuvarima oko 27 -28. za tvoju informaciju upravnici ponegde de ja idem u lov imaju po 50 a lovocuvari 0k0 od 33 pa na gor.nego tebe i ove sto im saljes ovakve tekstove interesuje nesto drugo i ocete nesto sto nije vezano sa lovom i lovstvom.
polic tarzan
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 03.06.2013. 23:19
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Čini mi se da ova tema obećava!
Kako se odjednom aktivirala tema, od kad su izgleda nadležni organi pokazali interesovanje za rad ovog LU? Koliko vidim, počinje pravdanje, isticanje zasluga, kontranapadi (kao da to opravdava nekog)...
Iza svega, po običaju, stoje pare.
Svašta će izgleda još isplivati, kanda počeo sistem 'svako svoje dupe spasava'!
Dobro je da su se i novi članovi uključili, treba da se čuju sva mišljenja!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 03.06.2013. 23:27
|
Lovčina
|
Kao clan Disciplinske komisije dragi kolega ja nemam pojma o kojim prijavama ti pricas i pises jer ta nazovi disciplinska komisija nije sazvana Boga pitaj od kad, jer ona se normalno saziva kad to Krstic kaze, nemoj da se pravis pametan jer vidim napisao si da si dugodisnji clan LU Trstenik i ako je tako vrlo dobro znas ko je TATA u Udruzenju!
Sto se tice tog finansuskog izvestaja koji pominjes, postavio sam ga onakvog kakog su nam i dostavili na toj sednici i ne mogu da objasnim za gde je sta od stavki troseno jer ni nama to nije objasnjeno na toj sednici!
Pominjes brojanje divljaci od pre 20 godina, pa kako je krenulo i kako se radi ponovo cemo da se vretimo na to vreme. Sve dok se prebrojavnje vrsi u rezervatu i dok prikazujemo laznu sliku stanja divljaci nece nam biti bolje!
Lepo je to sto pominjes pojedine delove lovista gde se nesto radilo, a sta je sa ostalim drustvima u okviru LU, zbog cega i ona nisu dobijala isi status kao recimo Djavolo drustvo?
A sto se saveza tice, zar ja na poslednjoj sednici ne rekoh bas to sto si ti napisao i nesto ne videh da se bilo ko brecnuo na tu moju izjavu nego cinimi se rekose da ce ponovo da se izdvoje sretsva za oba saveza pomalo, pa dokle bre vise i kome da mazemo debele guzice od nasih lovackih para!
I sta ima lose sto objavljujem izvestaje sa nasih Upravnih odbora pa zar ne bi trebalo da rad svakog Udruzenuja bude javan, da lovci znaju o cemu se radi!
Umalo da zaboravim famoznu prikolicu u Srpskoj Crnji, neznam dal se secas al i ja sam u istoj toj prikolici bio pa sta sad sve je to sastavni deo lova jer treba da se hvalim sa tim.
Bolje pomeni kako je izvrsena podela tih istih zeceva i na koji nacin!
Pozdrav pa se pisemo dragi kolega !!!
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
boletus |
Objavljen 04.06.2013. 00:15
|
Mlađi član
|
ja kolega limune mislim da predsednik disciplinske komisije saziva sednice.a neznam sto na u.odboru ne kazes djavolu da ima bolji status nego ostala drustva.sto se tice divljaci ima je na teritoriji celog lovista, tacno da negde vise a negde manje, ali u principu smo bolji nego svi u okruzenju.ja u prikolici nisam bio ti jesi i to je tacno ,ali sto je nepomenu i da ljudi tada tedose da izginu, nego da je ja nepomenu ti bi je precutao.sto se tice podele ako neko ove godine nije dobio zeca ili je dobio manje nego sto treba to moze da se popravi kad zimus bude bilo vatanje ako je pameti i sloge.nego ja ti opet kazem ti oces nesto druo sto nema veze sa lovom i lovstvom.
polic tarzan
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 04.06.2013. 00:47
|
Lovčina
|
Ja nisam ovde pisao ništa što nije vezano za lov i lovstvo pa neznam na šta konkretno ciljaš, pa ako znaš nešto više od mene u vezi toga voleo bih da mi to i pojasniš! Sa Djavolem ne vredi ulaziti u polemiku i šta ja imam njemu da pričam i da ga pitam u vezi boljeg statusa, znaš ti vrlo dobro ko mu takav status obezbedjuje! Prikolicu nisam pominjao iz pristojnosti prema domaćinima kod kojih smo bili, Krle će ceo život da spominje tu prikolicu i ne vidim kakve veze ima prikolica sa celom pričom. Pitao bih te samo ko će da odgovara za kaznu koju ćemo morati da platimo ako ovi iz inspekcije nadju nešto, potsetiću te samo da će novac za to morati da izdvajaju svi lovci. I ako je baš sve super kao što pišeš zašto je uopšte došlo do toga da grupa lovaca podnese prijavu, verovatno zato što su sretni i zadovoljni?!
Khalil Gibran
|
|
|
|
ZleBakeRodjaci |
Objavljen 04.06.2013. 01:21
|
Mlađi član
Upisa: 23
Pristupio: 03.06.2013. 20:34
|
e....nego ono sto je najbitnije a to je da kad smo pre 20 godina brojali divljac izmedju poljne i milutovca( pola ovih sto pisu sad ovde nije se ni rodilo) digli smo 1 zeca pa se posvadjase milutovci i poljanci ciji je.danas tamo male bacaju kerovima a kuci nose po 4-5 komada samo preko 4 kila.
mozes ti da budes clan i 200 godina ako nista ne znas........Mi gazdujemo onako kako treba cak i ako nismo dobili zeca ove a ni prosle godine mi smo odlicno prolazili u lovu sto se za druge nebi reklo,..... BITNO JE OCUVANJE ONOGA STO IMAS kad vec ne dobijas ono sto ti zakonski sleduje....ono sto je bilo pre 20 godina sada nije bitno(a ne znam ni koliko je to tacno) da bi raspravljali o tome..... Drugim sekcijama smo mi trn u oku zato sto imamo skoro sve lovove......Do sad su kod nas gosti pkromnih 500 dinara da love prepelicu i da pucaju do mile volje a mi kad smo otisli na sotke nama su naplatili 1600 din ulazak u loviste.........A to sto mi kuci nosimo one samo preko 4 kila jbg omogucilo s,o sebi takvu slobodu i kolicinu da mozemo tako da se ponasamo..IMA SE MOZE SE
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani. Druga opomena !
Srbijalov Admin Tim !
Za Pametnog Coveka I Komarac Muzika
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 04.06.2013. 07:21
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
nemora Limun da ide na UO da govori išta o ovom ovde napisanom,jer kao i svugde gde se pisalo o LU,redovno su dušebrižnici štampali upise i nosili ih na razmatranje na UO.
U indjiji su čak i kupili kompjuter i priključak interneta u tu svrhu,ali džaba izašli i u Kurir Predatoru
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 04.06.2013. 10:42
|
Lovčina
|
kao to da si ti Limune clan U.O. i D.K.??/To ne moze po zakonu?? nema sanse da budesu prvostepenom i drugostepenom organu istovremeno????
Moras da podneses ostavku na jednu funkciju???
nadlezni ce reci koliko se i sta radilo u udruzenju posle provere papira ??
To zasto prijave stoje po fiokama i niko ih nije do sada uzimao za ozbiljno samo je minus udruzenju koje nije htelo da istini pogleda u oci i nadleznim organima koji su cuvali KRIMINALCE I NERADNIKE citavo ovo vreme???
Zasto se krivicne prijave nisu sprovodile do kraja ako je za iste bilo osnova to je pitanje za te iste nadlezne....??? |
|
|
|
Limun |
Objavljen 04.06.2013. 13:48
|
Lovčina
|
ZleBakeRodjaci kaže:
mozes ti da budes clan i 200 godina ako nista ne znas........Mi gazdujemo onako kako treba cak i ako nismo dobili zeca ove a ni prosle godine mi smo odlicno prolazili u lovu sto se za druge nebi reklo,..... BITNO JE OCUVANJE ONOGA STO IMAS kad vec ne dobijas ono sto ti zakonski sleduje....ono sto je bilo pre 20 godina sada nije bitno(a ne znam ni koliko je to tacno) da bi raspravljali o tome..... Drugim sekcijama smo mi trn u oku zato sto imamo skoro sve lovove......Do sad su kod nas gosti pkromnih 500 dinara da love prepelicu i da pucaju do mile volje a mi kad smo otisli na sotke nama su naplatili 1600 din ulazak u loviste.........A to sto mi kuci nosimo one samo preko 4 kila jbg omogucilo s,o sebi takvu slobodu i kolicinu da mozemo tako da se ponasamo..IMA SE MOZE SE
[/b] Pozdravljam Rodjace, imao sam priliku da gostujem kod vas i svidelo mi se to sto sam video
Neznam ko vam je naplacivao 1600 din. ulazak u loviste, ko god da je ako je u okviru naseg LU na to nije imao pravo. Meda to uvek moze da iznese na sednicama UO, kod mene uvek mozete da gostujete na patke nece vam biti naplaceno nista, samo treba da mi se javite i bicete uvek lepo docekani.
Khalil Gibran
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 04.06.2013. 14:29
|
Lovčina
|
Postovana gospodo iz L.U.trstenik rad svakog udruzenja pa i Vaseg je JAVAN na osnovu Zakona o udruzenjima i Vaseg STATUTA!!
To sto pojedinici misle da mogu da rade sta i kako hoce neznaci da to moze da traje u nedogled....
Drago mi je da su organi upravljanja iz UDRUZENJA poceli da citaju sta se sve ovde iznosi i kako ko misljenje ima o L.U.trstenik???
Da vam javim da je KARDELJ i da su TITO I RANKOVIC davno pomreli ako niste znali..........????
Pozdravio bih sve zaposlene u L.U. i posebno CISTACICU koja L.U.Trstenik kosta 200.000din godisnje????
da li je placate ugovorom o delu ili je u stalnom radnom odnosu..........
To sto pojedinci prete tuzbama i prijavama ja licno jedva cekam............
Sve sto je izneto vrlo lako moze da se proveri i DOKAZE......a sta ce mo posle???????????
To sto plasite lovce u Vasem udruzenju i mislite da ste nedodirljivi govori koliko se bahato ponasate i koliko mislite da Vasem zataskavanju citave price ima ipak kraja!!
Hvala bogu pa lovci iz Poljne imaju divljac,rade i trude se kao i jedan broj ostalih drustava u okviru Vaseg udruzenja !!Kad se izadje na teren vidi se kako ko radi!!!
To sto su POJEDINCI godinama sa zajednickog racuna ulagali samo u svoja drusta pa se sad hvale da imaju sve i svasta govori o njima????
kako su pojedici dosi do zeceva koje ste hvatali????
Koliko je ko dobio????
Predsednik Miroslav treba da se zapita koga je pustio da vodi udruzenje a on je odgovorno lice u pravnom licu i ako neko bude odgovarao za nesto onda je to on????
Krstica nema nigde kao odgovornog lica Alimpijevica,Limuna,Medu,Lovocuvara i cistacice .....
Miroslav je trebalo kad je postao predsednik da uradi PRESEK trenutnog stanja u udruzenju i da se vidi gde je sa stvarnim poslovanjem????
Ovako svako odgovara za svoj deo posla???
Jedino STRUCNO LICE je KRSTIC koji odgovara za deo oko rada udruzenja ,godisnjeg plana,dozvola itd,lovocuvar za svoj deo posla.....idt
Miroslav odgovara za sve propuste gore pomenutih ljudi i cak svih predsednika drustava koji nisu odgovorna lica u pravnom licu!!!!
Posto me KRSTIC nije ni zvao da se IZVINI ZA INETE NEISTINE NA U.O. oko mojih poziva i pritisaka od koga da se za Vase potrebe kupi divljac tj FAZANI a odgovorno tvrdim da me je ZAMENIO tj POMESAO sa nekim drugim od mene mozete kao udruzenje da ocekujete trazenje zvanicnih papira vezanih za rad Veseg udruzenja na koje imam pravo na osnovu Zakona o javnosti rada UDRUZENJA pa ce mo svi zajedno posle JAVNOG OBJAVLJIVANJA svih PAPIRA koje budem dobio zvanicnim putem imati prilike ista da komentarisemo??
U slucaju NEDOSTAVLJENJA TRAZENIH INFORMACIJA i PAPIRA a na osnovu Zakona o UDRUZENJIMA posle isteka zakonskog roka licno ja podnosim prijavu JAVNOM TUZIOCU i nadleznom Ministarstvu za nedostavljanje trazenih podtataka koji se kriju od ociju javnosti???
Ako bude sve kako treba nema problema idemo dalje !!!!
Posto je Alimpijevic POPLJUVAO LSCS ciji je sada clan podseticu ga sta je rekao u emisiji LORIST TELEVIZIJE o LSCS i o LSS???
Posle svega se pojavio KAO DELEGAT LSCS I NA ONO STO JE PLJUVAO I PRICAO DA NIKAD U ZIVOTU NECE BITI CLAN bez odluke SKUPSTINE POJAVLJUJE SE ZAJEDNO SA KRSTICEM koji sve i da hoce ne moze po zakonu o udruzenjima da bude delegat SKuPSTINE jer mu to Zakon izricito zabranjuje kao UPRAVNIKU LOVISTA???
Umesto da gledate svoja posla mene cackate ........
a ja sam gori od poplave,suse,i grada???
Sve gore navedeno moze da Vas promasi ili da vas zaobidje ali ja posle svega NEMA SANSE!!!!!!!!!!
Citajte u kancelariji zajedno sa LOVOCUVARIMA i budite pozdravljeni!!!! |
|
|
|
boletus |
Objavljen 04.06.2013. 16:09
|
Mlađi član
|
ajde malo ja da odgovorim mom velikom drugu limunu posto on kaze da nemamo zeca.na inicijativu ivana i krstica prosle godine je sprovedeno istrazivanje prirasta zeca u nasem lovistu.ivan i ovaj drugi momak sto sad poco da radi su uzeli reprezetativni uzorak,kada to kazem to i tvrdim ako ne verujes zovi medu u poljnu ili zuju u riljac ili gicu u odzace itd itd.i to su uzorci uzeti onako kako treba a ne da se biraju.poslati su u zemun na polj fakultet i zamisli cuda 70,69% mladih do 1 godine,ako se malo razumes znaces sta je to(odlican prirast je od 65 do 79%),a zamisli cuda jos veceg samo 34 l.u su poslala uzorke.#verovatno imaju mnogo zeca pa im zao da ga salju na ispitivanje#.ako ovo ne verujes zovi ove sto sam ti naveo ili ivana ti si dobar drug sa njim kao i medo i gica i nesa iz stublica..kao ija a ineznam bas mnogo koji su lose sa njim osim lovokradica..a ako neverujes ni to ima na polj.fakultetu zemun a izaslo je i u jednom loristu i u jos nekim lovackim novinama nisam siguran u kojim.a sto se tice naplate za prepelice i sotke 100% si u pravu stim sto su v.drenovci stavljali pare na racun a poljanci nisu pa ce u polnji neko sad da popije krivicnu zato stro je stavljao pare u dzep.pa se pominje i neki novac koji je nenamenski potrosen ,ne za unapredjenje lovstva vec za neka igralista ili vec sta .
polic tarzan
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 04.06.2013. 17:17
|
Lovčina
|
Neznam za koju godinu iznosis podatke u vezi prirasta zeca a na osnovu ispitivanja ocnih sociva i da li to sto pises imas kao dokaz na papiru ili samo kao nesto sto si cuo od Krleta. Ja licno nikada nisam video pisani izvestaj sa tim podacima o prirastu zeca, cak sam i ovde na jednoj od tema nasao tabelu o populaciji zeca (novembar-decembar 2012.) gde se moglo videti da je za LU Trstenik preporucena redukcija otstrela!
Sto se tice nenamenskog trosenja para pojedinih drustava o tome bi imalo bas da se pise, ali ako je toga bilo to ce utvrditi nadlezna inspekcija koja je, nacuo sam, vec usla u udruzenje, pa bih to ostavio njima da utvrde! Tako da ako nije bilo propusta u radu onda nema bilo ko zasta da se plasi!
Kad sam pominjao da nema zeca mislio sam iskljucivo na moje drustvo jer to je istina, prebrojavanje divljaci nije obavljeno ni ove godine u mom LD i kako neko moze da napravi plan otstrela zeca na osnovu prebrojavanja u rezervatu u Tobolcu. Ne bezim ja ni od cinjenice da je prosle godine trebalo u mom Drusvu da bude zabranjen lov jer prebrojavnje nije izvrseno zbog ne odazivanja dovoljnog broja lovaca, cak sam to i predlaga Upravniku lovista kao opciju jer na neki nacin lovci moraju da se nateraju da rade!
Khalil Gibran
|
|
|
|
meda poljna |
Objavljen 04.06.2013. 17:33
|
Pripravnik
Upisa: 9
Pristupio: 04.06.2013. 17:03
|
boletus kaže:
ajde malo ja da odgovorim mom velikom drugu limunu posto on kaze da nemamo zeca.na inicijativu ivana i krstica prosle godine je sprovedeno istrazivanje prirasta zeca u nasem lovistu.ivan i ovaj drugi momak sto sad poco da radi su uzeli reprezetativni uzorak,kada to kazem to i tvrdim ako ne verujes zovi medu u poljnu ili zuju u riljac ili gicu u odzace itd itd.i to su uzorci uzeti onako kako treba a ne da se biraju.poslati su u zemun na polj fakultet i zamisli cuda 70,69% mladih do 1 godine,ako se malo razumes znaces sta je to(odlican prirast je od 65 do 79%),a zamisli cuda jos veceg samo 34 l.u su poslala uzorke.#verovatno imaju mnogo zeca pa im zao da ga salju na ispitivanje#.ako ovo ne verujes zovi ove sto sam ti naveo ili ivana ti si dobar drug sa njim kao i medo i gica i nesa iz stublica..kao ija a ineznam bas mnogo koji su lose sa njim osim lovokradica..a ako neverujes ni to ima na polj.fakultetu zemun a izaslo je i u jednom loristu i u jos nekim lovackim novinama nisam siguran u kojim.a sto se tice naplate za prepelice i sotke 100% si u pravu stim sto su v.drenovci stavljali pare na racun a poljanci nisu pa ce u polnji neko sad da popije krivicnu zato stro je stavljao pare u dzep.pa se pominje i neki novac koji je nenamenski potrosen ,ne za unapredjenje lovstva vec za neka igralista ili vec sta .
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Srbijalov Admin Tim!
Dragan Paradjanin
|
|
|
|
boletus |
Objavljen 04.06.2013. 17:55
|
Mlađi član
|
prirast na koji mislim mogu i da dokazm, upravo sam sad nasao tabelu koja glasi ovako pregled istrazivanja realnog prirasta zeca na teritoriji srbije bez vojvodine po lovackim udrzenjima i preporuke za koriscenje populacije 2012-2013.samo je 34 l.u poslalo sociva od njih smo i mi .istrazivanje je potpisao neki prof.dr nened djordjevic.i sve je tacno kao sto sam malopre naveo i nije navedena redukcija ,nego korekcija odstrela.
polic tarzan
|
|
|
|
meda poljna |
Objavljen 04.06.2013. 17:58
|
Pripravnik
Upisa: 9
Pristupio: 04.06.2013. 17:03
|
Postovane kolege lovci,posto sam ja tek sada pristupio ovom forumu.Posto sam u vise navrat pominjan ja i LD Poljna,smatra da treba da vam odgovorim.
LD Poljna je jedno od uspesnijih lovista u LU Trstenik.Divljaci imamo u velikom broju pocev od prepelice,jerebice,zeca,fazana,srnece divljaci i divljih svinja.U sta se mozete uveriti kada hocete,bicete vrlo rado primljeni u nase LD.Sto se tice finasiskog poslovanja vec godinama poslujemo uspesno i svoje obaveze izmirujemo na vreme, i imamo visak novca,koji trosimo gde mi hocem,ne mesamo se u poslovanja ni jednog drustva,kao sto drugi se mesaju u nase.
A sto se tice brojanja divljaci pre 20 god i gde smo mi i Milutovac imali jednog zeca,stvarno je sramota.Mi ove godine imamo veliki broj zecje populacije, i ako nismo unesivali u loviste zeca.To smo postigli zahvaljujuci radu svih lovaca.Nase interese branimo sami
gde je potrebno,od nikog ne trazimo zastitu,i zato vas molim da u daljim diskusijama ne prozivate nase LD.A sve sto vas bude iteresovalo vezano za nase drustvo,mozete meni licno da se obratite....
Srbijalov Admin Tim!
Dragan Paradjanin
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 04.06.2013. 18:09
|
Lovčina
|
boletus kaže:
prirast na koji mislim mogu i da dokazm, upravo sam sad nasao tabelu koja glasi ovako pregled istrazivanja realnog prirasta zeca na teritoriji srbije bez vojvodine po lovackim udrzenjima i preporuke za koriscenje populacije 2012-2013.samo je 34 l.u poslalo sociva od njih smo i mi .istrazivanje je potpisao neki prof.dr nened djordjevic.i sve je tacno kao sto sam malopre naveo i nije navedena redukcija ,nego korekcija odstrela. Da moja greska kolega korekcija je ispravno, al nesecam se da smo izvrsili korekciju, planiran otsrel je isti u zadnje dve godine i cinimi se da je oko 3000 kom. a koliko je prikazano u dozvolama posle obavljenog lova imas li te podatke?
Khalil Gibran
|
|
|
|
boletus |
Objavljen 04.06.2013. 18:11
|
Mlađi član
|
u zadnje 3 godine koliko je meni poznato samo je prosle hvatan zec zato sto ga 2010 i 2011 nije ni imalo za hvatanje nigde a prosle smo hvatali samo mi ako se nevaram u celoj srbiji isrpavi me ako gresim.a ti kolega limune trebalo bi da znas koliko izvestaja nije vraceno kao clan u.o.ono sto je vraceno mislim da je i obradjeno i arhivirano.
polic tarzan
|
|
|