Pa Slavo bre, ja koliko god pokusavao da izbegnem situaciju u vezi vabilica ti se na istu vratis... Opet ti kazem da to sto ti i Jova imate ne mora da prenosite na lovce. Toga dana ako su bile vabilice lovili su lovci i nije bio Jova, pa je glupo da zbog vasis nerasciscenih stvari ispastaju lovci. Situacija je jako teska, ne samo u lovstvu vec i u drzavi pa daj da taj jedan dan uzivamo, pucamo pa makar i na vabilice- to je moje razmisljanje! I sam znas kakve su kazne po udruzenje za privredni prestup i ako dodje do toga da li si razmisljao kakvo ce misljenje imati o tebi ovih 140 lovaca ali ni to nije bitno jer do toga nece doci! Nego ja imam jedan predlog za tebe: Kada pocne lovna sezona na prepelicu organizovacu jedan lov za tebe, Mosu, Sestica, Donica, Veljka, Jovu, Acu i dacu jedno jagnje da pojedemo i lepo resimo sve na taj lepi nacin? Mislim da je to lepse od prijava, policije i suda! Budite LJUDI I LOVCI...
lovci njih 140 nemaju razlog da se na mene ljute jer ja nisam inicijator problrma u vasem udruzenju vec Mosa i Jova a ja sam samo pomenut od strane Jove u plani u jednom negativnom kontekstu i ja nikako ne mogu biti odgovoran za ono sto se desava!!nisam podneo ni jednu jedinu prijavu jer za to nemam razloga!!
Moj odgovor Jovi na ogovaranja i stavljanja na Donicevu stranu jeste OBJAVLJIVANJE I OTVARANJE TEME na kojoj pisemo!!!To sam ja uradio kako bi lovci koje Jova prestavlja videli sta ko radi u vasem udruzenju!!
Jedina moja greska na osnovu koje lovci mogu da me osudjuju jeste sto sam postavio dokumente koje sam dobio da ljudi vide sta to radi predsednik Golubovic i u cije ime bez odluke U.O. pise onakav izvod iz zapisnika koje dostavlja nadleznima????Tu je jedino moj eventualni problem a sve ostalo ce Jova da objasni clastvu????
Podseticu te da je sekcija Markovac izvukla sav novac sa podracuna i da vama udruzenje ne duguje ni dinara a cak ste u jednom momentu od strane Cirih imali dug prema udruzenju od 100.000din koje ste vise potrosili nego sto ste imali para na podracunu???To nije slucaj sa sekcijoj Rakinac kojoj se i dan danas dugije mnogo para????clanarinom taj dug nije obuhvacen a Jova se nije zainteresovao kako da sekciji nadohnadi novac koji je kao minus nasledio od svog predhodnika Ciriha kako kaze???
Sta kaze statut kome ide novac od naplacene stete u ovo slucaju od krivolova i 500.000din naplacenih para koje je udruzenje pokrilo deo minusa u kasi iz predhodnog perioda???Sta kaze statut ko trosi novac sekcija i da li udruzenje moze da potrosi novac sekcija od lovnog turizma na kontu male clanarine kako bi lovci PODRZALI SADASNJE RUKOVOSTVO i da li je to predvidjeno finasiskim planom ili rebalansom istog,da li postoji odluka U.O za tako nesto???
Ja sam bio na skupstini Vaseg udruzenja na kojoj si bio i ti kad sam se ukljucio u debatu i zamolio sve prisutne da JOVU NE TERAJU U ZATVOR ODLUKAMA KOJE NEMAJU VEZE SA ZIVOTOM ako se secas i tada je po meni bila neverovatna situacija da je Skupstina usvajala poslovanje koje predhodno nije usvojio U.O. udruzenja sto je meni bilo nezamislivo ali tako je bilo na sta je reagovao i covek sa naocarina iz Radovanja ako se ne varam bivsi pred.opstine???Madam se da se secas sta je radjeno???
Sve je to posledica propadanja udruzenja u Plani jer ih vode ljudi koji nemaju ni znanja a ni zelje da se rad poboljsa jer ne zele da podizu clanarine kako bi clastvo bilo zadovoljno a to se kompezira izlovom i prodajom divljaci koja se ne ulaze u loviste vec se trosi za plate i rashode udruzenja sto nije dozvoljeno zakonom???Finasiski plan je lose napravljen i to traje jedno vreme ali za par godina kad se loviste isprazni sta dalje????
Pitajte sekciju Rakinac da li ce dozvoliti lovni turizam doj joj udruzenje nedadohnadi troskove i potrosene pare koje ima samo na papiru???
Boban to nece sigurno dozvoliti a odakle ce mu Jova vratiti potroseni novac??Mozda od lovnog turizma markovca ili Radovanja ove godine????
Ok, Slavo neka bude da si za sve u pravu... Ali me sada zanima zasto se ti toliko brines za L.U. ,, Vozd-lov '' Rakinac, zasto se brines kako ce Jova da vrati pare Rakincu, zasto se brines da li ce biti komercijale u Rakincu, zasto se brines za sve to? Mislim da tebi to nije potrebno jer pre svega mlad si i pametan momak, a vec si se sa dosta ljudi zamerio oko lova, stvar koja nam je hobi, a tebi prerasta u sukob sa ljudima... Pusti sve to, stavi pusku o rame, pusti kera i lovi!!! To ti je moj savet, jesam mladji ali poslusaj me.
Ja znam da ti sigurno nisim ucestvovao u donosenju nezakonitih odluka kao clan U.O. jer se to vidi iz originalnog zapisnika sa istog???
Trasparetnost rada udruzenja ne odgovara mnogima ali je neminovna....
Ne sekiram se ja za lovni turizam ali ga ove godine po Bobanovoj prici nece biti u toj sekciji??/Zasto pitajte njega????
Marko Lovocuvar kaže:
... Pusti sve to, stavi pusku o rame, pusti kera i lovi!!! To ti je moj savet, jesam mladji ali poslusaj me.
Eee stvarno, šta radite više tom čoveku? Pa taj Slava vam, kada bi bolje razmislili, debelo pomaže; jeste da u početku to malo i zaboli ponekog....Klasična priča: nemoj da neko slučajno talasa nešto, i da slučajno hoće da promeni nešto na bolje - ustaljene šeme i kombinacije ne dirati.
A šta će biti ako Slava ne posluša?
Dušebrižnici dežurni! Poslušaj savet, ne čačkaj, inače... šta inače?!?
Neću ja da se mešam puno u ovo vaše, to je lokalnog karaktera, ali odlično odslikava situaciju u većini LU! Ćuti, ne čačkaj, što vidiš nisi video, što čuješ nisi čuo, šta te briga, plati članarinu, idi i lovi, SAMO NE TALASAJ, jer ako kreneš da talasaš, onda će isplivati štošta, pa ćeš biti omražen kod ostalih lovaca, jer hoćeš baš po zakonu, a možda neko i ne bi baš po zakonu? Uplati pare, i ne pitaj puno... A onda se neko bezobrazno poziva na Upravu za šume i Instrukciju, pa 'vrši monitoring divljači i broji migratorne vrste divljači uz pomoć elektronske vabilice', šatro po odluci UO LU?!? Pa šta mislite, da su ljudi u Upravi za šume budale, pa da će ovo progutati? Pa jeste li svesni čime se igrate? Prednost u dodeli lovišta će imati onaj korisnik koji je do sada gazdovao, ako nije kažnjavan! A neko se našao pametan da u problem oko vabilice ubaci Upravu za šume, od koje sutra treba da dobije lovište? Van pameti... *ebo ih akumulator, bolje da su ćutali!
Opet je na delu izvrtanje teza: nije kriv onaj koji brlja, nego onaj koji ukazuje na brljane?!? A brljotina ima koliko hoćeš, svega i svačega ima, popasli ste prijave, platićete kazne, ali ćete se hteli - ne hteli naučiti šta se sme a šta se ne sme, pa kad niste hteli da nešto od Slave naučite, onda ćete naučiti na teži način, kroz kazne. Ako udruženje nema da plati kazne, onda se naplaćuje od predsednika, i od članova UO!!! Zar to niste znali? Pročitajte Zakon o udruženjima!! Ko je dužan da spreči sprovodjenje nezakonitih odluka? E pa taj i ti koji nisu radili kako valja, mogu da budu u problemu. I onda Slava kriv? Jel Slava izuzeo svoje mišljenje, dok je bio u UO? Jeste, koliko ja znam, i time je sebe oslobodio odgovornosti!
I posle svega, 'dobronameran' savet da zaćuti, i da ide da lovi, uz prijateljsku ponudu za prinošenje žrtve u vidu jagnjeta - 'jagnje pomirenja' valjda?!?
Pa dokle više kecate tog čoveka?!? Sve si u pravu, Slavo, ali nisi u pravu?!? Ćuti, ne piši i ne pričaj, nemoj da pokazuješ dokumenta, zamerićeš se lovcima... Kojim lovcima? Onim što krše propise, ili onima koji gledaju da budu koliko toliko u skladu sa propisima? Prestanite više sa prebacivaanjem krivice na Slavu, prvo se pogledajte u ogledalu!!!
Nemoj mi samo ti, Aco, tapšati i trubiti nešto, kada si na moje oči posle hajke na šakala u Starom Selu otišao GDE? I usput još poveo jednog gosta, mladog lovca (po stažu), koji nije znao šta se dešava! Vodio si ga da mu pokažeš Moravu valjda? A na Moravi plovkiiiii... Šta se lovilo taj dan? Pa jedva smo vas pronašli posle, da bi mogli da krenemo za dana natrag kući... Šta je onda Slava trebao da ti uradi, kao predsednik sekcije? Šta ste onda vas dvojica pričali, bio sam tamo i čuo sam! Takodje, na prvoj hajki, neko od, priča se, domaćih lovaca je izgleda pucao na srnu, ili nije?!? Ja sam par puta bio na hajki, bilo je gostiju vazda, pa neki hajduci izgleda nisu bili u stanju da 'prikoče' makar pred gostima? Onda je bio i Ćeranić na hajki... I posle Slava kriv?!? Jeste, kriv je...što je ćutao predugo, pa se nakupilo brljotina.
Kako ljudi brzo zaboravljaju...
Za podsećanje: Čl. 276 Krivičnog zakonika R. Srbije - Nedozvoljen lov
....
(4) Ko lovi divljač čiji je lov zabranjen ili ko lovi bez posebne dozvole određenu vrstu divljači za čiji je lov potrebna takva dozvola ili ko lovi na način ili sredstvima kojima se divljač masovno uništava,kazniće se zatvorom do tri godine.
Pa se vi zezajte sa stvarima koje nisu za zezanje! Slava vam kriv? A niste možda sami sebi krivi? Moša vam kriv, što je radio svoj posao, jer da nije radio, ostao bi bez licence i bez posla? Inspektor se navrzo valjda, pa samo piše prijave... a šta bi trebao da uradi? Da vam čestita? Pa i on samo radi svoj posao, i čuva svoj posao - šta bi ste vi uradili da ste na mestu Slave, Moše ili inspektora, da je vaša gu**ca u pitanju? Zažmurili bi? Ma kako da ne...
Pun mi je kufer gluposti!
I posle svega se prekršioci i u jednom i u drugom LU nešto kurobecaju, umesto da se pokriju ušima i da ćute, i da mole Boga da što jeftinije prodju. Aaa jok, to ekipa uzela sada da ispira mozak Slavi, kad je tikva pukla, da pokuša da mu valjda zagorča život? Nema od sreće ništa.
A lepo je Slava još pre godinu-dve pisao ovde, da je upozoravao, da je objašnjavao, da je tupio osnovne stvari koje bi rukovodstva morala da znaju, ali nije vredelo, nego ga zamalo nagrdiste kao najvećeg neprijatelja?!?
Mesecima već čitam o dešavanjima u V.Plani, i krstim se i levom i desnom, kočim se da ne upadnem u diskusiju... I na kraju, Slava da bude kriv? Zameriće se lovcima? Otkud ti to kolega Marko znaš, da će da se zameri, jesi radio ispitivanje lovačkog mnenja, ili si vidovit? Pa svaki čestiti lovac će da pozdravi rasčišćavanje situacije, čoveče, a ne da se zamera sa onim koji pokreće sredjivanje stanja!? Ili, ne daj Bože, malo vučeš na tu stranu, da okriviš Slavu za sve što je drugi radio, jer je Slava to izrekao?!? Izvini za direktno obraćanje, ne zameri, pokušaj da shvatiš ovaj moj upis kao krajnje dobronameran, i prema tebi i prema lovcima u V. Plani.
I ostavite više Slavu, nije vam on uzrok problema.
Marko Lovocuvar kaže:
... Pusti sve to, stavi pusku o rame, pusti kera i lovi!!! To ti je moj savet, jesam mladji ali poslusaj me.
Eee stvarno, šta radite više tom čoveku? Pa taj Slava vam, kada bi bolje razmislili, debelo pomaže; jeste da u početku to malo i zaboli ponekog....Klasična priča: nemoj da neko slučajno talasa nešto, i da slučajno hoće da promeni nešto na bolje - ustaljene šeme i kombinacije ne dirati.
Neću ja da se mešam puno u ovo vaše, to je lokalnog karaktera, ali odlično odslikava situaciju u većini LU! Ćuti, ne čačkaj, što vidiš nisi video, što čuješ nisi čuo, šta te briga, plati članarinu, idi i lovi, SAMO NE TALASAJ, jer ako kreneš da talasaš, onda će isplivati štošta, pa ćeš biti omražen kod ostalih lovaca, jer hoćeš baš po zakonu, a možda neko i ne bi baš po zakonu? Uplati pare, i ne pitaj puno... A onda se neko bezobrazno poziva na Upravu za šume i Instrukciju, pa 'vrši monitoring divljači i broji migratorne vrste divljači uz pomoć elektronske vabilice', šatro po odluci UO LU?!? Pa šta mislite, da su ljudi u Upravi za šume budale, pa da će ovo progutati? Pa jeste li svesni čime se igrate? Prednost u dodeli lovišta će imati onaj korisnik koji je do sada gazdovao, ako nije kažnjavan! A neko se našao pametan da u problem oko vabilice ubaci Upravu za šume, od koje sutra treba da dobije lovište? Van pameti... *ebo ih akumulator, bolje da su ćutali!
Opet je na delu izvrtanje teza: nije kriv onaj koji brlja, nego onaj koji ukazuje na brljane?!? A brljotina ima koliko hoćeš, svega i svačega ima, popasli ste prijave, platićete kazne, ali ćete se hteli - ne hteli naučiti šta se sme a šta se ne sme, pa kad niste hteli da nešto od Slave naučite, onda ćete naučiti na teži način, kroz kazne. Ako udruženje nema da plati kazne, onda se naplaćuje od predsednika, i od članova UO!!! Zar to niste znali? Pročitajte Zakon o udruženjima!! Ko je dužan da spreči sprovodjenje nezakonitih odluka? E pa taj i ti koji nisu radili kako valja, mogu da budu u problemu. I onda Slava kriv? Jel Slava izuzeo svoje mišljenje, dok je bio u UO? Jeste, koliko ja znam, i time je sebe oslobodio odgovornosti!
I posle svega, 'dobronameran' savet da zaćuti, i da ide da lovi, uz prijateljsku ponudu za prinošenje žrtve u vidu jagnjeta - 'jagnje pomirenja' valjda?!?
Pa dokle više kecate tog čoveka?!? Sve si u pravu, Slavo, ali nisi u pravu?!? Ćuti, ne piši i ne pričaj, nemoj da pokazuješ dokumenta, zamerićeš se lovcima... Kojim lovcima? Onim što krše propise, ili onima koji gledaju da budu koliko toliko u skladu sa propisima? Prestanite više sa prebacivaanjem krivice na Slavu, prvo se pogledajte u ogledalu!!!
Nemoj mi samo ti, Aco, tapšati i trubiti nešto, kada si na moje oči posle hajke na šakala u Starom Selu otišao GDE? I usput još poveo jednog gosta, mladog lovca (po stažu), koji nije znao šta se dešava! Vodio si ga da mu pokažeš Moravu valjda? A na Moravi plovkiiiii... Šta se lovilo taj dan? Pa jedva smo vas pronašli posle, da bi mogli da krenemo za dana natrag kući... Šta je onda Slava trebao da ti uradi, kao predsednik sekcije? Šta ste onda vas dvojica pričali, bio sam tamo i čuo sam! Takodje, na prvoj hajki, neko od, priča se, domaćih lovaca je izgleda pucao na srnu, ili nije?!? Ja sam par puta bio na hajki, bilo je gostiju vazda, pa neki hajduci izgleda nisu bili u stanju da 'prikoče' makar pred gostima? Onda je bio i Ćeranić na hajki... I posle Slava kriv?!? Jeste, kriv je...što je ćutao predugo, pa se nakupilo brljotina.
....
(4) Ko lovi divljač čiji je lov zabranjen ili ko lovi bez posebne dozvole određenu vrstu divljači za čiji je lov potrebna takva dozvola ili ko lovi na način ili sredstvima kojima se divljač masovno uništava,kazniće se zatvorom do tri godine.
Pa se vi zezajte sa stvarima koje nisu za zezanje! Slava vam kriv? A niste možda sami sebi krivi? Moša vam kriv, što je radio svoj posao, jer da nije radio, ostao bi bez licence i bez posla? Inspektor se navrzo valjda, pa samo piše prijave... a šta bi trebao da uradi? Da vam čestita? Pa i on samo radi svoj posao, i čuva svoj posao - šta bi ste vi uradili da ste na mestu Slave, Moše ili inspektora, da je vaša gu**ca u pitanju? Zažmurili bi? Ma kako da ne...
I posle svega se prekršioci i u jednom i u drugom LU nešto kurobecaju, umesto da se pokriju ušima i da ćute, i da mole Boga da što jeftinije prodju. Aaa jok, to ekipa uzela sada da ispira mozak Slavi, kad je tikva pukla, da pokuša da mu valjda zagorča život? Nema od sreće ništa.
A lepo je Slava još pre godinu-dve pisao ovde, da je upozoravao, da je objašnjavao, da je tupio osnovne stvari koje bi rukovodstva morala da znaju, ali nije vredelo, nego ga zamalo nagrdiste kao najvećeg neprijatelja?!?
Mesecima već čitam o dešavanjima u V.Plani, i krstim se i levom i desnom, kočim se da ne upadnem u diskusiju... I na kraju, Slava da bude kriv? Zameriće se lovcima? Otkud ti to kolega Marko znaš, da će da se zameri, jesi radio ispitivanje lovačkog mnenja, ili si vidovit? Pa svaki čestiti lovac će da pozdravi rasčišćavanje situacije, čoveče, a ne da se zamera sa onim koji pokreće sredjivanje stanja!? Ili, ne daj Bože, malo vučeš na tu stranu, da okriviš Slavu za sve što je drugi radio, jer je Slava to izrekao?!? Izvini za direktno obraćanje, ne zameri, pokušaj da shvatiš ovaj moj upis kao krajnje dobronameran, i prema tebi i prema lovcima u V. Plani.
Lalice, ja mislim da ti nisi dovoljno upucen... Pricamo o L.U. ,, Vozd-lov '' Rakinac gde Slava nikada nije bio clan i zato mu ja kazem da se ne mesa jer nema veze sa nasom situacijom. Mosu niko ne krivi, on covek radi njegov posao i to je kraj. Ja sam pomenuo jagnjetinu iz zezanja i dobre namere da ova napeta situacija se vec jednom zavrsi, a ti Lalice odmah to kao da sam ja rekao ne znam sta... U ostalom radim kao lovocuvar u L.U. ,, Lapovo ;; iz Lapova gde godisnje skupstine traju 10 minuta, gde su lovci zadovoljni i gde smo svih 150 kao jedan pa ako hoces da vidis kakav sam domacin dodji da vidis kako se gazduje. Cisto da imas sta da napises lepo i o meni ali da ne bude posto sam vidovim da imam i neku magiju za zlatne, srebne i bronzane srndace!!! A to da li sam ja vidovit i slicno, posto vidim da posecujes moj kraj, javi se kada si ovde pa cemo videti da li radim mnjenja i koliko sam vidovit... Pozdrav!!!!
Marko Lovocuvar kaže:
....
nazalost,ja pogon nisam vodio nego mali Iva,i pogon je isao celim delom pored velike morave,pucali smo patke pa sta,sreca pa nijedna nije pala,dodje kao da smo pucali u vazduh i naravno dosli smo pre svih na zborno mesto ako se uzme da je ta ekipa sto je vrsila pogon tamo dosla pola sata posle nas,tesko cu ja da se izgubim u terenu pored Morave dragi moj Lalo!
Marko Lovocuvar kaže:
Lalice, ja mislim da ti nisi dovoljno upucen...
Lalice?!?
Ostavi se intimiziranja.
Upućen sam ja dobro, ne sekiraj se, možda i više nego što misliš. Znam dobro i gde je Slava član, a iz upisa ovde i iz nekih drugih izvora znam ponešto i o tome šta ko radi.
Kad negde idem u goste u lov, a to je jako retko, onda idem kao prijatelj kod prijatelja, a ne da kontrolišem kako ko gazduje - svaki radi onako kako misli da je najbolje.
Isto tako, kada se prave gluposti, onda onaj koji ih pravi treba i da snosi odgovornost. Šta ste napali Slavu? Jel on pravio neke glupave papire? Jel on donosio loše i štetne, pa i protivzakonite odluke? O čemu pričaš ti čoveče? Zameranje sa 140 lovaca? Ma i da se zameri sa 1400 lovaca, u pravu je 100%. Umesto da ga podržite vi ga napadate, uz kao dobronameran savet 'ćuti, uzmi pušku i kera, ćuti i lovi, ne talasaj'? Pa jel to razmišljanje jednog lovočuvara i predsednika sekcije? Jel to lovački kodeks kaže, da tako treba?!? Ne pominjem propise, u propisima isto tako piše da je prikrivanje nekog dela takodje nezakonito delo, a da je izmišljanje izvoda iz zapisnika sa sednice UO falsifikat!
Pozdravlja te LALICA; izbegavaj tepanje, alergičan sam na to šatro prisno, a u stvari omalovažavajuće oslovljavanje, da sam neki zaguljen, mogao bih te da nazovem lovočuvarčiću, ali neću, jer to nije pristojno i lepo prema bilo kome, pa i prema tebi.
Ponavljam: nije vam Slava uzrok problema u V.Plani, to samo neko ko je ćorav ili ko je nedobronameran, ne vidi ili neće da vidi.
Aca Velika Plana kaže:
nazalost,ja pogon nisam vodio nego mali Iva,i pogon je isao celim delom pored velike morave,pucali smo patke pa sta,sreca pa nijedna nije pala,dodje kao da smo pucali u vazduh i naravno dosli smo pre svih na zborno mesto ako se uzme da je ta ekipa sto je vrsila pogon tamo dosla pola sata posle nas,tesko cu ja da se izgubim u terenu pored Morave dragi moj Lalo!
Ti Aco misliš da pucanje na divljač koja se ne lovi, nije protivzakonit lov? Dozvola važi za šakala i lisicu, a puca se na patke i srnu?!? Mašala!
Znači, ako promašiš divljač koja nije na dozvoli, nikom ništa, sve je po zakonu? Malo si se debelo zeznuo! Svaki grupovodja bi trebao takvog lovca da isključi iz lova, i da podnese prijavu disciplinskoj; auu, daaaa, zaboravio sam, pa ti si grupovodja u tvom LU!?!?! Ja ti citiram član KZ, a ti OPET lepo sam sebe elegantno optužiš, i još qrčevito dodaš: PA ŠTA? Posle ti djavo bude kriv! Ili optužiš Slavu, za svaki slučaj, da ti namešta nešto?!?
To što ti pominješ i što pišeš o pucanju na patke, to je bilo na prvoj hajki, a šta je bilo drugi put sledeće godine? Kada ste se ti i još jedan lovac posle pogona izdvojili iz grupe i otišli na Moravu, pa vas nije bilo sve do 16h, sumrak već, a mobilni isključeni? I onda ste promašivali?
Nećeš se ti, verujem, izgubiti u terenu, ali ćeš se izgubiti u shvatanju zakonitog lova i po shvatanju kodeksa, to vidim.
Ovim završavam repliciranje i na tvoje i na Markove upise. Nastavite samo, baš vam dobro ide!
I ne zaboravite, da ovaj forum čitaju mnogi, hiljadu puta sam napisao da vodite računa, ali džaba govoriti.
Za pojašnjenje tebi Aco, evo šta kaže sudska praksa: Osnovni oblik krivičnog dela iz člana 276. st. 1. KZ, ne može ostati u pokušaju, budući da kod ovog oblika krivičnog dela nije nužno da je došlo do odstrela divljači, već se samim lovom ostvaruju svi elementi svršenog krivičnog dela.
Bitan element krivičnog dela nezakonit lov iz člana 276. stav 1. KZ je lov divljači za vreme lovostaja, a ne količina ulovljene divljači ili da li je divljač ostreljena ili uhvaćena.
Samo nastavi sa šuketanjem o svojim postupcima, Aco, samo napred, nema veze član 276 KZ! A tvoj lovočuvar Marko, koji je izgleda dovoljno upućen (za razliku od mene), neka ti daje podršku. Niste ni svesni u šta se upuštate ili ste se već upustili!
Da niste tako drčni i UPUĆENI, ja bih vam obrisao upise (ovako nedovoljno upućen), da se ne brukate i ne dovedete sebe u nezgodnu situaciju. Ovako, neka bude šta bude, sami ste pisali.
Zar Aco nisi tvrdio da si ti vodio pogon??Ti neznas vise sta pricas???
Pogledaj na temi VelikaPlana sta si pisao???Prvo proveri pa onda tvrdi??Lala misli na pogon kad je bila ona velika sakalijada i kada je neko iz Novog Sela ranio srnu koja je uletela u ceku u Gornjem Kraju????To si zaboravio ???Dozvola za lov plovaka nije nikad izdata tako da i te tvrdnje samo govore da si radio nesto i tada sto nije bilo dozvoljeno???Sakal i Plovka se i ne pisu na istu dozvolu ali nema veze....ovde nisu problem lovci i loviste vec predsednik Jovica Golubovic koji se Marko poziva na odluku U.O. za koju ti ni jednom recju kao clan U.O. nisi sebe ogradio od NEZAKONITOG RADA PRESEDNIKA ili da si demantovao ili potvrdio da ste zaista doneli takvu odluku???nemam ja problem sa 140 lovaca vec sa jednim covelom koji ima nesto protiv JAVOSTI O RADU I IZNOSENJU CINJENICA NA OVOM FORUMU koje jos uvek niko nije demantovao od Vas???
da li ce neke odluke posle svega doneti i U.O. ??D.K.??da li ce neko mozda odgovarati za obmanjivanje nadleznih oragana???Ako je to cena i nacin ostanka na funkciji i nacin da niko ne odgovara za ono sto se desilo????gde je tu MORAL????
najgora stvar sto se jos gore radi u mnogim udruzenjima iz kojih informacije jako slabo dolaze do clastva a u medije da ne pricam???
javnost rada mnogima ne odgovara ali na zalost tako je to!!!!Trasparetnost rada je boljka koju ne mogu da prihvate neispravni i oni sto kriju sta rade ???
AKo je neko ispravan nema sta da krije???
Slava nije clan i deo U.O.ali da jesam postavio bi pitanje sta znaci onaj izvod iz zapisnika i kako to neko moze nesto da napise zasta se ja kao clan U.O.NIKAD NISAM IZJASNIO i NIKADA NE BI GLASAO ZA TAKAV PREDLOG PREDSEDNIKA !!!Takva odluka je NEZAKONITA i pred.udruzenja i da je U.O. glasao za istu morao je da je stavi van snage!!!Ovako je uvukao udruzenje u privredni prestup a sebe u krivicno delo falsifikovanja odluke U.O.????
Zivi bili pa videli???
Slavo, Slavo... Odvoji već jednom lično od transparentnog! Ako imaš problem sa Jovom reši ga sam sa njim nemoj da zloupotrebljavaš ovaj forum! I to kakav problem! Neko reko nešto da Jova nešto reko uz to podržava čoveka koga hoćeš da smeniš na čelu udruženja!
Pronađena jedna vabilica, podneta prijava i šta sad? ima ko će o tome da brine, kao i o odnosu između sekcija u tom udruženju!
Ja juče lepo prošetao sa Bobanom do strelišta, ispucali se popričali malo i čovek me pita da li sam bio protiv Marka da vrši dužnost upravnika u našem udruženju, čuo čovek a ne veruje jer me dobro poznaje???
Niti sam znao da je on u planu niti sam na UO čiji nisam ni član raspravljao o tome osim visine članaraine. Raspitam se malo i saznam ko je preneo tu glupost i šta sad, treba da ga opletem ovde? Ne pada mi napamet, sam će on da se ..... kad dođe vreme!!!
Znaš li ti Slavo koliko udruženja u okolini pali vabilice već krajem aprila i ne gasi ih do kraja avgusta??? Raspitaj se malo pa po običaju opleti i njih!!!
Ljudi kažu da time ne krše zakon jer u dane lova ih isključuju a od lovnog turizma ubiru takve prihode da ni svi srndaći u sva tri bivša udruženja u V. Plani ne mogu da ih dostignu!!!
I oni su sad domaćini a mi smo (lovci V. Plane) barabe, kriminalci,...!!! A takav se utisak stiče jer ljudi i članovi foruma iz tih udruženja ovde o tome mudro i složno ćute i smeškaju se čitajući ovakve rasprave!!!
Mi smo ovde prvenstveno lovci a ne sudije, inspekcija, istražni organi i do rešenja ovih nepravilnosti od strane nadležnih o tome ne treba da se raspravljamo niti da nagađamo ishod!
Ja zbog ovakvog pristupa više ne učestvujem na temi LU "Pomoravlje" V. Plana a više neću ni na ovoj a i Marka i Acu javno pozivam da BOJKOTUJU ovu temu i time spreče njenu dalju aktualizaciju na ovom forumu i svoj doprinos radu udruženja daju kao i do sad svojim radom i zalaganjima a ne neproduktivnim raspravama!
Pozz...!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!
270 kaže:
Slavo, Slavo... Odvoji već jednom lično od transparentnog! Ako imaš problem sa Jovom reši ga sam sa njim nemoj da zloupotrebljavaš ovaj forum! I to kakav problem! Neko reko nešto da Jova nešto reko uz to podržava čoveka koga hoćeš da smeniš na čelu udruženja!
Pronađena jedna vabilica, podneta prijava i šta sad? ima ko će o tome da brine, kao i o odnosu između sekcija u tom udruženju!
Ja juče lepo prošetao sa Bobanom do strelišta, ispucali se popričali malo i čovek me pita da li sam bio protiv Marka da vrši dužnost upravnika u našem udruženju, čuo čovek a ne veruje jer me dobro poznaje???
Niti sam znao da je on u planu niti sam na UO čiji nisam ni član raspravljao o tome osim visine članaraine. Raspitam se malo i saznam ko je preneo tu glupost i šta sad, treba da ga opletem ovde? Ne pada mi napamet, sam će on da se ..... kad dođe vreme!!!
Znaš li ti Slavo koliko udruženja u okolini pali vabilice već krajem aprila i ne gasi ih do kraja avgusta??? Raspitaj se malo pa po običaju opleti i njih!!!
Ljudi kažu da time ne krše zakon jer u dane lova ih isključuju a od lovnog turizma ubiru takve prihode da ni svi srndaći u sva tri bivša udruženja u V. Plani ne mogu da ih dostignu!!!
I oni su sad domaćini a mi smo (lovci V. Plane) barabe, kriminalci,...!!! A takav se utisak stiče jer ljudi i članovi foruma iz tih udruženja ovde o tome mudro i složno ćute i smeškaju se čitajući ovakve rasprave!!!
Mi smo ovde prvenstveno lovci a ne sudije, inspekcija, istražni organi i do rešenja ovih nepravilnosti od strane nadležnih o tome ne treba da se raspravljamo niti da nagađamo ishod!
Ja zbog ovakvog pristupa više ne učestvujem na temi LU "Pomoravlje" V. Plana a više neću ni na ovoj a i Marka i Acu javno pozivam da BOJKOTUJU ovu temu i time spreče njenu dalju aktualizaciju na ovom forumu i svoj doprinos radu udruženja daju kao i do sad svojim radom i zalaganjima a ne neproduktivnim raspravama!
Pozz...!
Bravo 270, samo te molim procitaj sve moje postove i pogledaj koliko bezim od teme ,, VABILICA '' i koliko pokusavam da svim tim ljudima objasnim sta nam je lov i da ne treba da sticemo preko hobija neprijatelje vec prijatelje... Krecem u BOJKOT!!!!
...rekoše ljudi koji su dužni da postupaju po zakonu...jedan direktno, a jedan indirektno...e neka ste mu rekli...a i bojkot je najbolji...samo bojkotujte, mislim da je to najbolje za sve.
Aca dođe i isprovaljuje se svojim izjavama umesto da uzme vodu u usta i bojkotuje teme, forum i upise ( i da prvo pažljivo pročita šta je napisao ovde i na ostalim temama ), a dobri samarićani umesto da ga savetuju kako su neke stvari pogrešne i kako ne treba raditi ( a možda je i protivzakonito ) dva službena lica savetuju na bojkot.
Pa bojkotujte drage kolege, a kad malo bolje razmislim što u opšte i pišete na ovom forumu i ovim temama - da li vas neko tera na to.
Slava je ovde izneo ne neka naklapanja nego konkretne dokaze i papire koji nešto kazuju ( zar ne kolega 270 ti bi to najbolje trebao da znaš s obzirom da si "u materiji" ), kolega Aca ničim izazvan toliko se isprovaljivao i ukazao na svoje sopstvene nezakonitosti ( ali baš ga briga!!!! ) i umesto da i on i dalje piše sve i svašta. E pa to je da čovek sedne i
A službena lica umesto da mu sama skrenu pažnju oni ga pozivaju na bojkot.
I još vam Slava kriv. Pa dobro
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
A kako vidim i Lala će da bude kriv što skreće pažnju šta se sme a šta ne.
Još će da ispadne zavera admina Slave i Lale protiv lovaca iz Plane i okoline.
A priča o nezameranju sa 140 lovaca je toliko da nemam komentar. Pa po tebi je najbolja ona "Kud svi Turci tu i ćelavi Mujo...".
Druže moraš da shvatiš da postoje i ljudi koji neće u šablon zarad par srna i par kila mesa, kojima smeta kada se pravila igre koja je država propisala ne poštuju od strane svih nego se kršenjem zakona, propisa i pravilnika, varijabilnim tumačenejm istih od strane nestručnih ljudi udruženjima prouzrokuje materijalna šteta koja se naplaćuje preko leđa upravo tih 140 lovaca.
A zamena teza je nešto što je oproban recept ne samo kod vas nego svuda u celoj lovačkoj Srbiji. Nisam kriv ja što kršim zakon, nije kriv UO što krši propise, falsifikuje papire - kriv nam je drugovi i drugarice Slava koji na to sve ukazuje.
Da je on bojkotovao forum i upise i držao vodu u ustima do svega ovoga ne bi došlo.
Ovo mi liči na situaciju u LU Srem Šid gde je sud osudio pravosnažnom osuđujućom presudom ( i 1. i 2. stepena dragi kolega 270 ) predsednika LU Srem, čuvenog haškog podrepaša i svedoka zbog sasvim konkretnog krivičnog dela ( nezakonit lov ili zloupotreba sl. položaja ) ali je UO u kojem su bitisali njegovi ljudi DONEO ODLUKU DA BORA BOGUNOVIĆ NIJE KRIV!!!???!!!!!!
Dakle UO je rekao ko hebe sudske presude mi smo zakon. I čovek je ponovo izabran za predsednika LU "Srem".
E tako mi to liči i kod vas. Slava je kriv što neće da savije kičmu, stavi vodu u usta i ćuti. I dođe sa kerom da lovi.
E Srbijo zemljo među šljivama.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
270 cudi me da vise posle U.O. u Velikoj Plani nisi nista napisao a ima mnogo toga da se kaze???
Marko je bio i ostao kandidat za upravnika lovista ali MILUTINU ,DONICU I JOS DVOICI ne odgovara da dodje u udruzenje jer je dobar sa Veljom,Slavom pa su se pojedinci ponadali da se revizija poslovanja nece nikad raditi,da ce sadasnja garnitura ostati da vlada jos 100god????Kako ce Donic da bude kandidat kad je preksajno kaznjavan i za privredni prestup udruzenja???Statut i Zakon o lovstvu jasno propisuje ko moze i pod kojim uslovima da bude kandidat za mesto predsednika???
Tu su se zajebali jer cista ide prvo u Starom Selu,pa Plani pa i ako bude potrebe i u ostalim sekcijama kako bi pravi ljudi i oni koji nisu muljali preuzeli da vode lovstvo po zakonu i po ststutu??
AKo je to problem ja se svima izvinjavam!!!
Licno i TRASPARETNO nikako ne moze da se dovede u vezu ali mozda ja gresim???neka neko nesto demantuje ????Ili se podrzava ovo nezakonito sto se radi???
vabilice su najmanji problem???problem su odluke i obmanjivanje nadleznih sto je izgleda postala PRAKSA u Velikoj Plani i kod nadleznih organa supa,tuzilastva????
Ja na te nezakonite radnje pojedinaca ne mogu da zatvaram oci ali polako ima vremena igra se igra jos uvek i tek je prvo poluvreme gotovo???
da sus vi cutali i da je sve ok ovaj forum ne bi ni postojao ??Ovde imaju svi prava da iznesu svoje vidjenje citavog problema a kad nemas sta da kazes onda je bolje da cutis i da citas sta drugi imaju da kazu!!
Ovoliko gluposti koje su iznete sa jasno pokrepljenim dokazima da nije sve bas tako svetlo i da se pojedincima dozvoljavaju gluposti koje se inace sakcionisu zakonom meni nikada nece biti jasne da cutim i lovim i ako mogu da ne pitam nista???Da sam tako hteo ja se ne bi ni agazovao da ovaj forum zazivi???
Ova tema je do sada imala preko 3.000poseta????
Sta Vam to govori??
Pomoravlje Plana preko 17.000poseta????
Ljudi citaju i sticu sliku ko laze a ko govori istinu na osnovu dokumenata i dokaza koje izgleda nisu svima u interesu!!!
Po novom zakonu kleveta se dokazuje u sudskom procesu a meni nikako jos da stigne neka tuzba???
Ja sam se spremio a zamislite niko da pokrene nista i da to dokaze da sam iznosio neistinu ali sa druge strane sve vise lovaca iz opstine Plana polako uvidja ko ih je lagao i obmanjivao zarad licnih interesa???
Istina zna i da zaboli ali je pisanje na ovom forumu mnogo jasnije i preciznije priblizilo obicnom lovcu sta se i kako radi???/
Da nisam licno Aci prosledio sve papire oko njegovog slucaja pre vise od mesec dana ne bi ni znao ko je podneo prijavu,sta je ko rekao i kako ide postupak.....nije imao pojma......a cinjenice oko Jovinih dopisa su samo udruzenje uvukle u problem???I posle Slava kriv....SMESNO!!!!
Marku hvala za poziv za lov na prepelice ali cuo sam da Jova i Donic iste love dvojkom pa mi se ne isplati da u pola posla nedaj boze slucano pomisle da sam prepelica????
Kad se sve zavsi ako bude zdravlja i ako nadlezni pocnu da cesljaju sve slucajeve koji su zataskani oko Plane mnogi nece ni docekati lov na prepelice kao clanovi udruzenja jer ce biti u debelim problemima a i zasluzili su da odgovaraju!!!
Pa jedna greska kod vas,kod nas se patke lovise koliko se ja secam do 15 tog februara,Ziv ti meni bio Lalice kako kaze moj Lovocuvar MArko mada nije moj al ajde kad si vec reko !
Pa druga greska kod vas,srna je pucana tokom hajke koju je organizovao Slava zajedno sa novim selom a to je bilo 2010 -2011 sezone,naravno ja sam za to cuo posle pola godine i jos uvek stojim iza svoje reci da grupa koja je isla samnom nije metka opalila a bilo je dve grupe!
Pa treca greska kod vas,ja 2011-2012 nisam bio vas clan vec gost,mada kad ste zaboravnii nema veze,pogon vodio mali Iva,a ja sam bio GOST koji je imao dobre namere da vrati goste pre pogona precicom,nadam se da zamerke nisu imali,i naravno Aca nije sam pucao a ni potegao prvi!
Pa cetvrta greska kod vas,pogotovo kod tebe Slavo volis da ispitujes mnogo,ajde kao sto kaze kolega 270 nadji gde su pustane vabilice jos po udruzenjima oko nas pa cemo onda pricati,ali PRVO znaci PRVO kreni od SEBE i tvoje GRUPE a znas i sam da imam poneke prijatelje u tvojoj grupi koji se rado secaju kapitalnih ulova prepelica koje brojase nekada i trocifren broj a to u nasim predelima cistim lovom bas sumnjam da moze biti !!!
Kolega 270 lepo receno,vreme je da se mi povucemo i gledamo svoja posla,vele neki kako smo mi neradnici i nikakvi,lepo kaze Marko al jbg,izgleda da Lala ne voli jagnjetinu,ce nas prijavi zelenima nazalost axaxa
Lalo,kad neznas sta je tvoj dobar drugar radio u sekciji da bi privukao inostrane turiste i to jos u saradnji sa Mosom i jos lepse zabranom lova za svoje clanove u sekciji nedelju dana na terenu gde on najvise lovi samo da bi primamio divljac i da bi zaradila sekcija cirka bato moj 1000 evrica kako se ja secam od tuiristickog lova na prepelice pod krsenjem zakona! Slavo nazalost kada sledeci put krenes da tumacis zakon,krenes opet kazem prvo od sebe!
Ipak i ja znam nesto,nisi jedini ti koji voli da "serenda o zakonu". a koliko jos znam,ihaj pa da lepo napisem jedan referat ili jos lepse roman pod nazivom Sekcija Staro Selo,i ljudima koji su na "lepom glasu " u njoj ali prijatelj sam sa vecinom,pa necu da serendam,jer ne zelim da stvaram neprijatelje.
od sada pa na dalje Bojkotem ovu temu,jer ne vodi nicemu sem prepirki i svadjaju imam pametnija posla od serendanja po forumu sa zaboravnim ljudima. 'HASTA LA VISTA BEJBI!!
Aco, ja sam samo jednu grešku napravio, a to je što sam ti skinuo ban, na tvoje veliko i uporno moljakanje preko FB. Ti si godište mog sina, pa ti ono pakosno podyebanje sa 'Lalicom' pripisujem nezrelosti. I tebi i lovočuvaru Marku. Tebi sam Aco ranije tolerisao mnog štošta što drugima nisam, pa mi je čak bilo prebacivano to, pa si mi kukao na FB, izvinjavao se, obećavao da više nećeš lupetati, i svašta još, dok ti nisam skinuo ban, koji ti je neko drugi od admina zakucao. Sad mi vraćaš to, na koji način?
Opet, Aco, pričaš gluposti: da li si lovio patke na hajki na šakala ili nisi? Da li si imao dozvolu za lov na patke - to je pitanje, a ne pitanje kada je sezona lova! Pucao si, i to ne jedne godine, nego izgleda dve godine uzastopno! Koga si od gostiju iz Vojvodine vodio na Moravu, pa smo vas sreli u povratku na rubu sela, vi peške, a mi u kolima? Šta si onda pričao, gde ste bili i šta ste radili? Sad još saznajem da si to radio jednom kao domaćin, a jednom kao GOST? Ili grešim? U krajnjoj liniji, uopšte nije bitno da li si domaćin ili gost, u lovu si ti LOVAC koji mora da se pridržava propisa. Ti si te propise kršio, sam si napisao! I zbog ovakvog pisanja, veruj mi, uopšte ne mislim da će biti velika greška i šteta ako budeš sankcionisan. Ne znaš osnovne stvari, ili još gore, ako znaš a kršiš pravila!
Bukom i frkom, pisanjem kojekakvih upisa tipa 'šta je svrha lova' i sličnim, samo izbegavate odgovore na ona dokumenta i pitanja što je Slava postavljao. Džaba to, napravljeno je mnogo brljotina, svaka dreka sad je uzaludna.
Nedelju dana je čuvao Slava teren za lovni turizam? I to mu je greška?!? Pa čoveče, kod mene u LU ima ceo jedan revir koji se uopšte ne lovi, čuva se. Kada dodju turisti lovci u letnji lov, idu na teren na kom domaći lovci nemaju pristup, i svi to shvatamo kao normalno, jer je interes LU iznad pojedinačnog. Šta je tu loše? Umesto da pozdravite taj gest Slave, dok je on vodio sekciju, ti to njemu Aco stavljaš kao grešku?!? Pa nije prihod od turizma Slava u džep stavio, nego je zaradila njegova sekcija, da mogu da priušte sebi niže članarine, npr., ili da kupe hranu za divljač, ili već nešto što je predvidjeno GPGL! A te pare ste koliko vidim izgleda potrošili na kazne? Čini mi se da ćete, kako je krenulo, morati mnogo nedelja da obustavljate lov za članove, da bi prodavali divljač i da bi se izvukli iz nevolja i bankrota. Pročitaj kaznene odredbe ZODL, i kaznene odredbe Zakona o udruženjima.
Što se tiče toga ko je šta radio, Aco, tebi ne verujem ni reč jednu, dok nema dokaza, na rekla-kazala ne dajem ni pet para. Ne verujem ti jer stalno pišeš različite stvari, sam sebi u stomak uskačeš - jednu verziju pričaš ranije, a drugu sada. Pa ti si čak pre neki dan napisao da si lovio pod vabilicom u Starom Selu?!? Jel da te podsećam još šta si sve pisao?
Slavi verujem na reč, jer do sada nije ni jednom pogazio datu reč, ili pričao i pisao bez dokaza. Da je neke sreće, učio bi neke stvari od Slave, a ne bi ovde pokušavao sebe da vadiš tako što ćeš bez osnova optuživati drugog. Time tvoje lične brljotine (ili bilo čije) nisu ništa manje.
A najviše verujem svojim očima, kad vidim dokumente, koji su ovde postavljani.