Uradi sam
|
Sniper Hunter |
Objavljen 27.09.2013. 20:33
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
kelt kaže:
6komada rodjo ali sve su razlicite tako da nebih mogao neke da se odreknem.
Imao sam čast da dobijem na poklon jednu kožnu torbicu od bata Kelta ,torbice su vrh ,jedva čekam sezonu zimskog lova na fazana pa da sa mojom matorkom 63-ojkom i torbicom krenem u lov,Hvala bata Kelt!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.09.2013. 20:53
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Sniper Hunter kaže:
kelt kaže:
Imao sam čast da dobijem na poklon jednu kožnu torbicu od bata Kelta ,torbice su vrh ,jedva čekam sezonu zimskog lova na fazana pa da sa mojom matorkom 63-ojkom i torbicom krenem u lov,Hvala bata Kelt!
A dje slika torbice??
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 27.09.2013. 21:30
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Lala kaže:
Sniper Hunter kaže:
kelt kaže:
A dje slika torbice??
Ne imadoh vreme od silnog lova da je slikuJem
|
|
|
|
srle1976 |
Objavljen 18.10.2013. 15:58
|
Mlađi član
Upisa: 35
Pristupio: 25.08.2013. 14:47
|
evo da i ja stavim nesto ovde. sta mozes sa malo kanapa,zice i jendnom zakacaljko. ovo sam napravio pre devet godina. |
|
|
|
mb-bb |
Objavljen 09.03.2014. 21:54
|
Stari član
Upisa: 306
Pristupio: 21.08.2012. 15:22
|
Kolega Klaja i ja smo odlucili da napravimo stalak za upucavanje. Jedno vece je radjen projekat a koji je svakodnevno dopunjavan idejama sta i kako uraditi. Sutina projekta je bila, uraditi sto kvalitetnije u smislu cvrsto i stabilno. I naravno jeftino. Od materijala i alata smo imali sve samo smo sarafe i sprej za farbanje kupili. I naravno dobre volje na pretek....
Sad jos samo treba da se isproba a koliko vidim da ce kolega Deki Nes da ga krsti i to vec sljedeceg vikenda
Evo i par slika:
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...
|
|
|
|
mb-bb |
Objavljen 09.03.2014. 21:55
|
Stari član
|
.
|
|
|
|
mb-bb |
Objavljen 09.03.2014. 21:57
|
Stari član
|
.
|
|
|
|
mb-bb |
Objavljen 09.03.2014. 21:59
|
Stari član
|
.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 09.03.2014. 22:05
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Dobro je ispao. Sad kad su i nogari postavljeni odma drugačije izgleda.
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 09.03.2014. 22:49
|
Veteran
Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.03.2014. 23:22
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Meni se ne dopada , mislim da ima dva nedostatka
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
mb-bb |
Objavljen 10.03.2014. 07:17
|
Stari član
|
Kolega slobodno iznesi svoju sugestiju u vezi nedostataka, svaka ideja i prjedlog je dobrodosao...
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.03.2014. 08:26
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ne vidi se baš najbolje na slici , pa mi se čini da nema štelovanje po horizontali, sledeće što mi se ne dopada je što je drugi nosač, preblizu rukohvata kundaka pa mislim da će kod opaljenja da vrši pritisak na rukohvat kundaka, a on će nabijati zadnji nogar u podlogu te će doći do pomeranja stalka po vertikali.Ne vidi se ali mislim da bi na nogarima na osloncu na podlogu trebale biti sa donje strane navarene pločice sa šiljcima da se bolje stabilizuje ceo stalak. Ideja je inače OK
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 10.03.2014. 08:35
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Daki, kakvih ima, ovo je SVEMIRSKI BROD! Kaki je kod jednog čuvenog NS puškara, npr., ovo kao da je NASA radila... Barem mu je taki bio do pre par jahre, a da l ga je u medjuvremetu izmenio, ne znam...
Mb-bb, lično više volem stone stalke. Znači, imati STO sa kojeg se puca, što sa upucanom, što sa neupucanom puškom! Tvoj gornji deo bi za tu upotrebu bio solidan... Kad se upucava, postavi se na sto, odradi se, i skloni... Evo stalka od mog pobre, meni se ta konjcepcija svidža:
edit: Ovo na sliq je položaj bzvz, za fotkanje. Pištoljski rukohvat ide ISPRED zadnjeg oslonca, kao i kod tebe.
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
mb-bb |
Objavljen 10.03.2014. 08:39
|
Stari član
|
DakiNS kaže:
Ne vidi se baš najbolje na slici , pa mi se čini da nema štelovanje po horizontali, sledeće što mi se ne dopada je što je drugi nosač, preblizu rukohvata kundaka pa mislim da će kod opaljenja da vrši pritisak na rukohvat kundaka, a on će nabijati zadnji nogar u podlogu te će doći do pomeranja stalka po vertikali.Ne vidi se ali mislim da bi na nogarima na osloncu na podlogu trebale biti sa donje strane navarene pločice sa šiljcima da se bolje stabilizuje ceo stalak. Ideja je inače OK
Kolega, evo da pokusam objasniti nedostatke koje si naveo. Stelovanje po horizontali postoji, vidi se leptir matica sa ljeve strane i to je rjeseno.Za drugi nosac je bilo vise ideja ali smo skontali da je bolje ovako jer onda kundak moze da ljepo ljegne u rame i ta sila od trzaja puske ce se prenjeti na rame i samim tim ce ublaziti trzaj koji se prenosi na zadnji nogar. Ovo ovom predlogu za plocice i siljke je vec razmisljano ali je ostalo ovako da vidimo kako ce se pokazati pa se naknadno moze doraditi ako bude trebalo.
|
|
|
|
mb-bb |
Objavljen 10.03.2014. 08:45
|
Stari član
|
Mb-bb, lično više volem stone stalke. Znači, imati STO sa kojeg se puca, što sa upucanom, što sa neupucanom puškom! Tvoj gornji deo bi za tu upotrebu bio solidan... Kad se upucava, postavi se na sto, odradi se, i skloni... Evo stalka od mog pobre, meni se ta konjcepcija svidža:
edit: Ovo na sliq je položaj bzvz, za fotkanje. Pištoljski rukohvat ide ISPRED zadnjeg oslonca, kao i kod tebe.
[/quote]
Kolega Sheytan, nogari su napravljeni tako da se mogu skidati, svaki sa dva leptira i to iz dva razloga. jedan je zbog transporta a drugi je bas iz tog sto si ti naveo da se moze pucati sa stola.E sad jos je ostalo da zavare matice u koje se se uvrtati nogice da bi se mogao stelovati na stolu ali nisam imao vremena vise juce pa je ostalo za neki drugi dan....
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 10.03.2014. 08:51
|
Lovčina
|
Gledao sam, nemam nigde sliq mog stola, ali to je neka klasika - sa "udubljenjem" za telo strelca... Ne mora tako, naravno, ali je boljo...
Za prednji oslonac na stolu koristim još jednu dizalicu, na koju sam vezicama pričvrstio komad sundžera debelog... I samo !
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
mb-bb |
Objavljen 10.03.2014. 08:57
|
Stari član
|
Vidio sam po netu te stolove sa udubljenjima za tjelo strelca ali onda bi morao praviti sa obje strane udubljenje jer sa ja ljevoruk
Ajde ovo stelovanje na stalku sam nasao kompromis sa desnjacima jer sreca imam dugacke ruke pa mogu ispod puske da dohvatim ali udubljenje mi nikako ne bi leglo...
Ako imas vremena uslikaj svoj stalak pa okaci da vidimo
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 10.03.2014. 09:13
|
Lovčina
|
Eeee, imamo ISTI problem!
Prvo je pobro napravio stalak syebi, dešnjački, pa je shvatio da ga skoro ne koristi, jer puca sa nekakvog tronošca, iz stojećeg stava... Ondak se ponoodio da mi ga prepravi za levaka(lično se uopšte ne vredjam za ovaj izraz! Ko za sebe kaže da je DESNOROOK???), pa sam ga preradjenog "otqpio"...
E, posle se pojavilo još pobri voljnih za puckaranje, naravno, desno orijentisanih! Pa su pobre pazarili daščetinu prigodnu, + 4 šerapa + četiri butterfly matice, tako da se moj levatorski stočić žestoko proqrvao, pod stare dane!
Znači, za daskom prišrafljenom, sto izgleda oblika slova "T", što znači da smo teli da bidne i za dešnjake i za levake!
U puckanju sa stola(bez stalka) nema problema oko levog/desnog štelovanja, jer se NEFIXIRATA dizalica može okrenuti, naravno...
BITNA NAPOMENA! Obratiti aktzenat na moguća oštećenja qndaka i kod prednjeg i kod zadnjeg nosača! Sundžerčiči znaju da se dosta brzo oštete, i eto i oštećenja qndaka!
Fotnem popodne astal, s Božjom pomoći!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
mb-bb |
Objavljen 10.03.2014. 09:43
|
Stari član
|
Na drzace kundaka i podkundaka sam stavio izolaciju sto ide na cjevi za grijanje i stegao vezicama da se ne pomjera a da se ne bi pokidala preko toga sam navukao gumu od bicikla a samim tim guma ima bolji grip da se ne pomjera puska.
Kad krene u upotrebu pokazace se da li je sve dobro uradjeno pa ako treba nesto mjenjati....
|
|
|