Poštovane kolege lovci,
Kao lovac(a ne lovkinja,lovdžika, huntress ili kako god) i sekretar "tog drugog damskog kluba" nalazim se pozvanom da razrešim misterije i okončam diskusije po pitanju damskih klubova u Srbiji počevši od zvaničnog predstavljanje Srpskog Damskog Lovačkog Kluba "Artemida" na ovom sajtu.
Ideja za formiranje kluba stvorila se u zajedničkim lovovima i druženjima nas nekoliko dama lovaca- Danice Kovač, Marije Spasić, Tamare Pešti Anđelković i moje malenkosti. Uz svesrdnu pomoć pojedinih kolega lovaca, lovačkih udruženja(LU Kovin) i JP "Srbija šume" uspele smo da održimo Osnivačku Skupštinu kluba 20.aprila ove godine u Padinskoj Skeli gde smo formirale organe kluba i izabrale predstavnike i članove tih tela. Potom je usledila procedura i oko registracije kluba u APR. Moram da napomenem da se klub za sad finansira od donacija i sponzorstava i da su ta sredstva krajnje skromna, tako da smo većinu troškova pokrivali iz svojih džepova.
Osnovni cilj formiranja kluba jeste da okupi sve žene u lovstvu Srbije koje to žele, a potom i da kroz razne aktivnosti i projekte doprinesemo razvoju lovstva i lovne etike, da pokrenemo obrazovne programe koji propagiraju lov kao vitešku disciplinu, da jačamo saradnju sa domaćim i stranim lovnim, kinološkim, ekološkim i drugim organizacijama... Za sve ove organizacije i projekte su potrebna značajna sredstva i u tom smislu nemamo još mogućnosti za neke "jače" organizacije ali ideje ne manjkaju.
Za ovih 7 meseci dosta se već čulo za "Srpske Artemide", naišle smo na veliku podršku medija, organizovano je par zajedničkih lovova za članice, ima nas na svim značajnijim lovačkim manifestacijama, naše dame su osvojile prvo i drugo mesto u Finalu Lige LSS u gađanju glinenih golubova, a biće nas i na Otvorenom državnom prvenstvu Sveti Hubert u Kovinu 21.12.2013.
Ono što želim da napomenem jeste da je SDLK"Artemida" otvoren za saradnju sa svim sličnim organizacijama u zemlji i inostranstvu. U tom smislu, već imamo ostvaren kontakt za damskim klubovima u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj pa čak i u Holandiji. No, u Srbiji još nismo uspele da uspostavimo saradnju sa klubom koleginice Sanje Momčilović-Bognič, štaviše, nailazimo na negativnu reakciju. Zašto je to tako, zaista ne razumem.
Lično, imam stav da mi žene lovci u Srbiji ionako nismo u sjajnom položaju, te da treba da se držimo zajedno, a ne da jedne u drugima vidimo konkurenciju. Tu zavidim, vama kolege, jer ste mnogo kolegijalniji za razliku od žena ;)
I na kraju, pošto gospođu Sanju ne poznajem lično, biće mi drago da se konačno upoznamo i razmenimo mišljenja, a eto prilike na Prvenstvu Sv.Hubert u Kovinu.
Želim puno uspeha svim lovačkim organizacijama u Srbiji, a naročito damskim i biće mi drago da nas bude još više i da se zajedno borimo za boljitak srpskog lovstva.
Uz lovački pozdrav
Dobar Pogled
Mina urđević
Sekretar SDLK "Artemida"
Kolegice Mina čestitam vam na dosadašnjim uspesima. Lepo je da se i kod nas osnovao jedan (sada i drugi) ovakav klub, kojih po evropi i svetu ima mnogo. A što se tiče konkurencije možda tu ima i malo zavisti. Samo Prvi je prvi, a svi ostali su drugi. Želim vam sve najbolje u budućem radu i proširenju članstva.
Draga koleginice Mina, pozdravljam tvoj upis u celosti!
Posebno pozdravljam tvoju svest o tome da si žena lovac, i da ne koristiš neke nakaradne, možda i feminističke, formulacije tipa "lovkinja,lovdžika, huntress ili kako god..."
Nadam se da će tvoje prisustvo na ovom forumu pomoći u ostvarivanju ciljeva koje ste sebi postavile!
Možda je i ovaj forum dobro mesto da upoznaš koleginicu Sanju Momčilović-Bognič, koja je na ovde poznata pod nikom "huntinggirl1", te da uspostavite željenu saradnju.
Puno sreće u daljem radu!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Pozdravljam upis koleginice Mine i predstavljanje SDLK "Artemida"
i želim vam uspeh u daljem radu .
Koliko vidim sa priložene slike , vaš klub ima priličan broj članova za jedan Damski klub .
Kolege, hvala na podršci.
Ja sam uvek za razmenu mišljenja, više glava više zna ;)
Na slici nas je bilo 21, sad nas ima preko 30. Klub okuplja i devojke koje nisu lovci ali vole lov, prirodu, pse, bave se kinologijom i/ili nameravaju da postanu lovci.
Upisi na ovoj temi su hronološki prebačeni sa teme 'Prvi damski lovački klub' Bečej.
Ne bih da pisanjem na jednoj temi o dva damska kluba kod neupućenih stvorimo zabunu, pa sam dragim koleginicama otvorio temu za njihov klub.
Diskusiju o radu i rezultatima SDLK 'Artemida' možete ubuduće nastaviti ovde.
Ujedno zahvaljujem koleginici Mini što je ipak posle sedam meseci našla vremena da informiše kolege sa Srbijalov o osnivanju i dosadašnjim rezultatima rada 'Artemide', a znam da je na nekim drugim lovačkim forumima odavno već pisano o tome, pa je sad konačno i Srbijalov došao na red? Do sada nije pisano ovde o Artemidi, jer ja ne bih da prepisujem od bilo koga (iako mnogi prepisuju od Srbijalov)!? Čudim se, takodje, ovako okasnelim informacijama o Artemidi i zbog činjenice da je vaša predsednica Tamara odavno članica na Srbijalov, doduše vrlo malo aktivna; čak štaviše, video sam pre godinu-dve na jednom drugom forumu njene upise gde se ne izražava baš pohvalno o koncepciji, radu i izgledu Srbijalov portala. No, nema veze, nisam ja baš veliko zlopamtilo, ali ne zaboravljam bez obzira što neki ovde tvrde da sam mator!
Nadam se da će informacije i upisi o budućim dogadjajima vezanim za 'Artemidu' biti malo ažurnije postavljani, a ako naprave neki krupan korak ili dogadjaj, nikakav problem da o tome napišemo nešto i na naslovnoj strani Srbijalov, kao što smo to činili i za bečejski Damski klub.
OTVORENO DRŽAVNO PRVENSTVO "SVETI HUBERT" KOVIN 2013
U finalu lovno kinoloskog kupa "Sveti Hubert" koji je odrzan u Kovinu 21.12.2013. godine u zenskoj konkurenciji ucestvovalo je 6 takmicarki od toga 5 clanica SDLK "ARTEMIDA".
Prvak drzave i viceprvak medju zenskim takmicarima za 2013. god su Katarina Djordjevic (pas: Kuba) i Tamara Pesti Andjelkovic, (pas: Kimi von Haus Pantelic), iz LU Kovin, dok je trece mesto pripalo Jasmina Silaski (pas: Venus) iz LU Becej. Mina Djurdjevic (pas: Deni vom Panzer Herz) je zauzela cetvrto, a Zeljka Vasiljevic Djakovic (pas: Pacco) peto mesto.
Postovane kolege, SDLK "Artemida" organizuje humanitarnu akciju "Pomoci deci iz Svratista za decu ulice u Krfskoj",ako zelite da se prikljucite i zajedno sa nama pomognete da nekome ulepsamo pocetak nove godine,kontaktirajte nas.Vama vise nepotrebna odeca,obuca, igracke,k ozmetika za licnu higijenu (novo i neotvoreno), nekome moze mnogo da znaci.
Rok za prikupljanje je 10.01.2014.
Svi koji zele da se informisu i da pomognu neka pisu u inbox na Facebook Marija Spasic, ili ovde na forumu u pm meni ili koleginici Mini.
huntinggirl kaže:
Postovane kolege, SDLK "Artemida" organizuje humanitarnu akciju "Pomoci deci iz Svratista za decu ulice u Krfskoj",ako zelite da se prikljucite i zajedno sa nama pomognete da nekome ulepsamo pocetak nove godine,kontaktirajte nas.Vama vise nepotrebna odeca,obuca, igracke,k ozmetika za licnu higijenu (novo i neotvoreno), nekome moze mnogo da znaci.
Lepo je ovo, plemenita akcija za decu beskućnike.
Pade mi na pamet da vam predložim da u ovakvim humanitarnim akcijama koristite naziv 'Žene u zelenom', lako je pamtljivo, po uzoru na neke druge žene obučene u neke druge boje, a vi razmislite.
Što se tiče humanitarnih akcija i pokretanja istih, šteta što se niste pre nekoliko meseci pridružili inicijativi Srbijalov portala da i lovci i lovačke organizacije prikupe sredstva za operaciju srca male Anite Balaž iz Erdevika. Doduše, niste jedini koji su ignorisali ovu inicijativu. Na sreću, mala Anita je uspešno operisana.
Što se tiče takmičenja u Kovinu, vidim da nedostaju neke žene lovci koje su ranije bile u reprezentaciji Srbije (Danica, Biljana...)?
Volim što se na forumu pojavljuje sve više žena lovaca. Dobro nam došle ! Sve čestitke za takmičenje svim učesnicama. Da li bi neka od vas želela da opiše takmičenje , ali sa opisanim svojim doživljajem i razmišljanjima tokom takmičenja.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
huntinggirl kaže:
Lepo je ovo, plemenita akcija za decu beskućnike.
Pade mi na pamet da vam predložim da u ovakvim humanitarnim akcijama koristite naziv 'Žene u zelenom', lako je pamtljivo, po uzoru na neke druge žene obučene u neke druge boje, a vi razmislite.
Što se tiče humanitarnih akcija i pokretanja istih, šteta što se niste pre nekoliko meseci pridružili inicijativi Srbijalov portala da i lovci i lovačke organizacije prikupe sredstva za operaciju srca male Anite Balaž iz Erdevika. Doduše, niste jedini koji su ignorisali ovu inicijativu. Na sreću, mala Anita je uspešno operisana.
Što se tiče takmičenja u Kovinu, vidim da nedostaju neke žene lovci koje su ranije bile u reprezentaciji Srbije (Danica, Biljana...)?
Hvala Lalo na iskrenim čestitkama na ostvarenim plasmanima!
Potsećanja radi pre nekoliko meseci SDLK Artemida završavala je poslove oko registracije i započinjavala svoje aktivnosti, iskreno nam je žao što smo propustili spomenutu akciju pomoći maloj Aniti Balaž, jer u tom period nismo pratili aktivnosti foruma. Opredeljenje Artemide je da i takvim humanitarnim akcijama pokažemo drugo lice lovaca u Srbiji koje je često nevidljivo.
Što se tiče predloga imena koje bi koristile prilikom humanitarnih i drugih akcija, smatram da je ime ARTEMIDA za ovih osam meseci koliko postojimo postalo dobro poznato i prepoznatljivo lovačkim krugovima Srbije.
Hvala što brines za naše klubske koleginice, predsednicu Skupštine Danicu Kovač i članicu Upravnog odbora Biljana Azaševac, mogu da kažem da su dobro, da su bile svim srcem uz nas u Kovinu, i to nam je puno značilo, jer svi rezultati Artemide su naši zajednički uspesi.
huntinggirl kaže:
Hvala Lalo na iskrenim čestitkama na ostvarenim plasmanima!
Potsećanja radi pre nekoliko meseci SDLK Artemida završavala je poslove oko registracije i započinjavala svoje aktivnosti, iskreno nam je žao što smo propustili spomenutu akciju pomoći maloj Aniti Balaž, jer u tom period nismo pratili aktivnosti foruma. Opredeljenje Artemide je da i takvim humanitarnim akcijama pokažemo drugo lice lovaca u Srbiji koje je često nevidljivo.
Što se tiče predloga imena koje bi koristile prilikom humanitarnih i drugih akcija, smatram da je ime ARTEMIDA za ovih osam meseci koliko postojimo postalo dobro poznato i prepoznatljivo lovačkim krugovima Srbije.
Hvala što brines za naše klubske koleginice, predsednicu Skupštine Danicu Kovač i članicu Upravnog odbora Biljana Azaševac, mogu da kažem da su dobro, da su bile svim srcem uz nas u Kovinu, i to nam je puno značilo, jer svi rezultati Artemide su naši zajednički uspesi.
Poznato mi je kad ste se registrovali, nije pre nekoliko nego pre skoro 8 meseci, a takodje mi je poznata i tvoja ocena Srbijalov portala (kojeg ne pratite, jel?) koju si u nekim prilikama iznosila 'biranim rečima', da se razumemo odmah, ovo sam već napisao jednom, a sad moram da ponavljam.
Sarkazam koji vidim u tvom upisu ti zaista nije potreban ovde, sačuvaj ga za neke druge ljude, druge portale ili druge prilike, gde će to tolerisati.
Kad sam pominjao Biljanu i Danicu, nisam se interesovao za njihovo zdravstveno stanje i uz koga su svim srcem, nego na izostanak njih, ranijih reprezentativki Srbije sa ovogodišnjeg finala državnog prvenstva, što mi je malo čudno.
I mala korekcija, da oni koji čitaju ne budu u zabludi: na državnom prvenstvu se nije takmičila SDLK 'Artemida' niti bilo koji drugi Damski klub, LU, ili ko god već, nego se takmiči svaka žena lovac pojedinačno pod svojim imenom i prezimenom, bez obzira da li je članica nekog kluba ili nije.
Takodje, kad je već dat izveštaj sa državnog prvenstva za žene lovce (zahvaljujem za slike i tekst), baš mi je nekako simpatično i simptomatično kako izostavljaš da pomeneš ime šeste takmičarke na prvenstvu, pa to moram ja da uradim: dakle, šesta takmičarka na državnom prvenstvu je bila Ivana Pajkić iz Novog Sada.
Mislim da nije korektno da kad već napišeš da je bilo 6 takmičarki na državnom prvenstvu, da posle navedeš samo imena njih 5. Razlog tvog nepominjanja imena Ivane Pajkić ne znam, ali nije fer, ko god da je u pitanju; trebala si navesti ili svih 6 žena lovaca poimenice (a ne samo 5), ili nijednu. Pa nema žena lovaca baš toliko da bi mogli sebi da dozvolimo luksuz da bilo koga izostavljamo, zar ne?
Dobar pogled i mirna ruka - i na puški i na tastaturi!
Kad smo već kod takmičenja, šta beše sa članicama Prvog damskog lovačkog kluba (ili kako već)? Kako to da od njih niko nije učestvovao? Ili im fali članstva, sobzirom da su u upravi uglavnom muškarci.