Apis Dunavski, VJP 69, HZP 166-bez traga zeca, Forma /dlaka 11/10, HD, ED, OCD-Frei, 3x CAC, 2xPR, Treći u kvalifikacijama za otvoreno državno prvenstvo Sv. Evstatije 69 poena. Marka na fazanskog petla.
slavaplana kaže:
Kad sam pricao da se u Vasem klubu nezna sta ko radi Vi ste me ostro napadali da samo branim Sestica i da ste svi u pravu.......sta sad ovo znaci.............ja sa Sesticem ne razgovaram vise od godinu dana ali vidim da se situacija samo pogorsava.......ko je razlog svemu tome.......ko se svadjao pre par meseci a sad se ljube uveliko?????Ko to vodi pogresnu politiku u Vasem klubu i gleda samo licne interese????
Goran Zubanović uputio otvoreno pismo članovima SDDK
Jedan od osnivača i sada već bivši podpredsednik Srpskog Deutche Drahthaar Kluba,kinolog medjunarodnog kalibra,čovek koji se medju prvima zalagao za svestranost rase obratio se otvorenim pismom članovima kluba:
Postovani Clanovi Srpskog D D Kluba.
Obracam vam se sad kao bivsi Podpredsednik i jedan od osnivaca naseg Srpskog DD Kluba. Iako sam predhodno hteo da sacekam zvanicni izvestaj sa odrzane Skupstine u Kovinu. No obzirom da je bar za mene stvar jasna kao dan, taj Izvestaj je potpuno irelevantan. Naime, ako sam dobro razumeo, Upravni Odbor SDDK je na svom sastanku 17.01. 2014. u Beogradu, predlozio clanove novog Rukovodstva Kluba i iste jednoglasno potvrdilo. Predlozi su posle stavljeni regionalnim grupama na glasanje. A regionalne grupe, koliko sam upucen, su te Kandidate potvrdile, svaka Regionalna Grupa po na osob. Tako da su svi Delegati Regionalnih Grupa imali mandat da odluku svojih clanova zastupaju na Godisnjoj Skupstini, koja je ujedno bila i izborna. Na zalost to se nije dogodilo, zbog " iznenadne" direktive Kinoloskog Saveza Srbije, 3 dana pred skupstinu. Kinoloski Savez svoju primedbu, odnosno Direktivu nije uputio, za to nadleznim organima SDDK, Predsedniku, jednom od Podpresednika ili Sekretaru Srpskog DD Kluba, vec se obratio jednim Mobilnim-telefonskim pozivom, jednom "obicnom clanu" Upravnog Odbora. Bolje receno, Delegatu svoje Regionalne Grupe. Zbog cega je ubrzo doslo do turbulentnih dogadjaja u svim redovima SDDK. Zbog cega je vecina Delegata svojih Regionalnih Grupa, iz nesigurnosti i straha, samovoljno promenilo odluke svojih clanova i na glasanju, glasali protiv odluke clanova svojih Regionalnih Grupa. Znaci Delegati su radili protiv odluke svojih clanova koji su svojim glasanjem, Delegatima dali jasan zadatak. Zadatak koji vecina Delegata Regionalnih Grupa nisu ispunili. Cak sta, samovoljno su menjali predlozene i birane clanove novog Upravnog Odbora, ignorisajuci pri tom sva pravila Demokratskih Izbora.
U slucaju da je za neku izmenu postojao ozbiljan razlog, Kinoloski Savez je prvo morao, zvanicnim putem, da se sa neophodnim uvazavanjem obrati svom istovrednom Partneru, Rukovodstvu SDDK. A Rukovodstvo SDDK-a je u tom slucaju moralo odloziti Izbornu Skupstinu, koja je odrzana u Kovinu. Znaci Izborna Skupstina je morala biti odlozena na odredjeno vreme, da bi se na nivou Regionalnih Grupa Srpskog DD Kluba, razmatrao slucaj i ponovnim glasanjem odlucilo o novim predlozima Kandidata za novi Upravni Odbor.
A ne da se samovoljno izmene vec birani clanovi Upravnog Odbora i to na osnovu samo jednog telefonskog poziva sa strane. Ovim samovoljnim i ne dozvoljenim Aktom, prvenstveno deo Delegata Regionalnih Grupa SDD-Kluba, ali i deo Upravnog Odbora, uvukli su sve nas u jedno Blato koje su sami proizveli. Deskreditirajuci pritom prvo clanove svojih Regionalnih Grupa, a onda i ceo SDD-Klub. ... na kraju i sami sebe, cinjenicom da su kao Delegati Regionalnih Grupa, odluke svog clanstva, u datom trenutku gazili nogama.
Toga, do sad u SDD-Klubu nije bilo. Niti to moze biti.
Mislim da to samo jos u Severnoj Koreji tako prolazi i posle 90-tih, kao sto dozivesmo i sad kod nas ponovo.
Tako ne-demokratsko ponasanje je ne prihvatljivo i bruka za jedno ozbiljno Drustvo, kao sto je SDDK, sad vec duze od 13 godina bio.
Obzirom da je sad ugled Srpskog DD Kluba u javnost narusen, ja ne prihvatam i ne priznajem ovaj izbor vazecim.
I da ne bude nekih ne-sporazuma, ovde se uopste ne radi o meni ili nekoj izgubljenoj funkciji. Ovde se radi o velikom prestupu prema Demokratskim Principijima i pravilima. I sta je apsolutno ne prihvatljivo za zajednicu SDDK-a, Omalovazavanje svog clanstva, kome je u principu protiv-pravilno oduzet glas i pravo da vecinskim-biranjem, njihova odluka bude uvazena i sprovedena. Glas svakog od nas po naosob.
Majkovicu, pa nismo valda ovde u Dzunglu ili u Cirkuzkoj Manezi, gde Majmuni odmah skacu cim im Dreser baci bananu u vis.
Tako da ce posle temeljite provere svih tacaka, u naredno vreme morati neko drugi, da se pozabavi sa ovim zbivanjem i resi ovo pitanje.
Ispravite me dokazima ako gresim.
Uvek nam dobar pogled
...vas Zuban.
Zaboravio je da spomene i ovaj forum gde je banovan na sličan način kao u Srpskom Deutsch Drahthaar klubu !
evo i ja da se pohvalim novom nadom, u pitanju je pas ŽAK FANTASTIC OF MIKI - ZENIT FANTASTIC OF MIKI (European Winner 10, Int Ch, Ch Srb, Ch Slo, Ch Ro, 8 x Best Junior, 10 x CAC, 5 x CACIB, 13 x BOB, BOG, III BIS, II Joung Dog on Speciality Show, CACT, VJP, HZP)& UNDA FANTASTIC OF MIKI
SA 60dana
Za pocetak lanac je jos malo pa deblji od nje. Meni ovo ne lici na cistog nemaca (bez uvrede) lici mi na mesanca nemaca i poentera, sitne sape, zadnji deo drzi kao poenter. Ali mozda gresim!! Ukoliko gresim ovo ne lici na psa, previse mrsava, verovatno ima parazite (kupi dehinel +), plitke grudi znace da je vise vezana nego sto je radjeno sa njom. Dajte ovom psu nesto da jede!! Samo molim te nemoj da se ljutis, drzim ostrodlake nemce i kada vidim ovakvog psa svasta nesto proradi u meni i onda moram da budem surovo iskren.
Ma kolega ne ljutim se u opste,nije moj pas,razmisljao sam da ga uzmem :-D pa sam hteo misljenje da cujem,nije u opste izvodjena,nije toliko mrsava kao sto se cini :-D cist je nemac,ali slike su jako lose :-) hvala u svakom slucaju
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Hunter_lovac Offline
· 12.12.2023. 23:19
Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?