Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS?
Evodija
 Naprednjaci predali listu za Republičke izbore. Odobreno
Dali je preCednik na listi. HaHaHa
Pozdrav svima Kiss
PS : Žao mi je prozvanih jer ne mogu da se brane. Cry

slavaplana
 Evodija nisam ti obrisao ovaj upis ali tema je LSS !!

pusti politiku...........

pusti liste.....ako krenu svi da pisu o tome tema izgubi svaki smisao..............sta me briga da li je ili nije na listi????????????/

bogoljub

slavaplana kaže:

NAGRADNO PITANJE ZA LOVCE................GDE JE NESTALO 4.000.000din namenjeno za informisanje lovaca????

kude su pare bre???????????????ika

Pojeli mišovi šta zna miš šta su pare kada su bile pored slanine pa povukle mirise.Kuvar
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

mrwa22250
 Uzimajuci u obzir koliko lovci u Srbiji zele da se informisu,neka su ih lapili.Tri prsta
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

slavaplana
 Kladim se da je Popovic sve odradio po zakonu i da nadlezni nece imati sta da vide kad dodju...............pare su otisle na plate zaposlenih i na ko zna koje druge troskove

postavlja se pitanje kako su namenska srestva isparila tek tako...............

chaki
 Ako može bez politike Cenzurisano

Srbijalov Admin Tim!

O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

slavaplana
 Caki zamolicu te da izbrises reklamu za svoj sajt koja stoji ispod tvojih upisa...........sajt SRBIJALOV ne sluzi da bi besplatno reklamirao ni jedan drugi lovacki sajt pa ni tvoj ...............isto vazi za sve sajtove sa nasih prostora............mesto za reklamu na nasem sajtu postoji i PLACA SE SHODNO ODLUCI VLASNIKA OVOG PORTALA............

slavaplana
 Caki sam uradi ono sto sam te zamolio.............reklamiraj svoj sajt ako to zelis nacinom koji je predvidjen obavestenjem koje svi mogu da vide.............
kriza je a od necega mora da se ovaj sajt odrzava............

uradi kako sam te zamolio i nece biti problema............takodje slike politicara i sve sto ide uz to oko kampanje necemo dozvoliti na ovom sajtu...kod sebe radi sta zelis ali ovde mora da se zna red..........ovo je lovacki sajt

Cadara
 Nema kod vas trte-mrte, samo trte.

slavaplana
 vidis da nije bilo tesko...................tema je LSS..........

Gedza66
 Zamolio bih Slavu i Chakija da ovakvu vrstu prepiske vrše na PP, gde će dogovoriti način reklamiranja i visinu naknade za reklamiranje.

Tema je "NESTAJE LI LSS", pa bih zamolio Lalu da pogleda u onu svoju "Staklenu kuglu u podrumu" i obavesti da li je LSS nestao ili koliko mu je vremena preostalo da nestanka, ukoliko g. Šormaz iz Ade-Osipaonice kraj Smedereva, ne preduzme preko potrebne mere na sprečavanju širenja virusa, koji uništava LSS, odnosno lovstvo Srbije???

Takodje, molio bih Lalu da nas uz pomoć tog njegovog podrumskog pomagala obavesti, da li će stručnjaci LSS (Tatković, Bajić, HadžiCenić, Patelijić i valjda još uvek naš Temiđin) ove godine da navuku gumene čizme i početi sa obilaskom svakog lovišta svojih članova-udruženja, kako bi u periodu zimske prihrane i prolecnog brojanja divljači koje nam predstoje, ukazali na preko potrebne mere i dinamiku aktivnosti preduzimanja mera , koje su naučili iz brošura zdrpa i onih vanrednih profesora, koji imaju ona velika moda u svojim kočinama (a možda i u slip gaćicama), brošura o ..... koje su lovci Srbije tako skupo platili a nisu bili u prilici da ih pročitaju i još manje, bez srećnih posrednika, i primene.

Lalo ako već vadiš tu tvoju spravu iz podruma, daj molim te pogledaj da li ima primera u našoj savremenoj praksi da se pojedinci iz oblasti lovstva kandiduju iz jednog okružnog regiona a da se u oblasti politike, u delu kandidovanja za Izbornu listu narodnih poslanika, kandiduju iz drugog regiona bez obzira na mesto prebivališta???

Ovo nema veze sa našim Sremcem, Lalom, Banaćaninom, Bačvaninom, Mačvancem, Šumadincem, Gedžom, jer je očigledno da nas ovo više ne interesuje, što se iz broja upisa na forumu i ovoj temi, osnovano da zaključiti???

A zašto bi nas i interesovalo kada sve ono na šta smo blagovremeno ukazivali sa osnovanim i konstruktivnim predlozima za sprečavanje, nije prihvaćeno od strane kritične mase lovaca- nužno potrebne za kvalitativnim promenama u oblasti lovstva. Zato, lovačke pantalone dole, gaće takođe, stražnjica na izvolte, sa očekivanjem da egzekutor neće imati nenormalne dimenzije organa za egzekuciju......i da posle egzekucije necemo imati medicinske probleme u predelu anusa i gubitka apetita???

Zato, internet u ruke i pretraga za najjkvalitetnijim vazelinom!!!???Grin

Ako je neko od lovaca Srbije sada u dilemi "da li se štetočinama treba pridružiti, ukoliko ih ne može pobediti", ima moju pdršku za tako nešto ( ma treba nas j.bati dokle god pristajemo na te aktivnosti sa minimalnim mikrokapilarnim gubitkom krvi i podnošljivim bolom koji će par kafetina ili brufena anulirati).

ŽIVO LSS!!!!

ŽIVELI Cenzurisano.I NAŠE LOVAČKE SUDBINE!!!!
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

slavaplana
 Lala je resio problem reklame i idemo dalje.........

Sremac75
 Pozdrav za Temuđina!!!
Bilo bi lepo da od tebe čujemo nešto o aktuelnoj situaciji u LSS-u!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

temudjin
 Poštovani clanovi foruma želim da Vam slikovito predstavim stanje lovstva Srbije kroz reči našeg nobelovca Ive Andrića.
>Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanja jednog naroda da zdrav razum i prav sud o njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla u svetu oko sebe nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.
Suviše je ovaj narod patio od nereda, nasilja i nepravde, i suviše navikao da ih podnosi sa podmuklim roptanjem ili da se buni protiv njih, već prema vremenima i okolnostima. Između zlokovarnih, osvetničkih misli i povremenih pobuna prolazi im gorak i pust vek. Za sve drugo oni su neosetljivi i nepristupni. Ponekad se ćovek pita da nije duh većine balkanskih naroda zauvek otrovan i da, možda, nikad više neće ni moći ništa drugo do jedno da trpi nasilje ili da ga čini.
U nas je čest tip čoveka koji misli da je svađa akcija, a grubost isto što i energija, da naneti neprijatelju uvrede znači isto što i zadati mu udarac, da je svaka uzdržljivost u govoru slabost, a svaki pokušaj predviđanja – danguba, ukratko: da se tzv. životna borba sastoji od neprestanog laveža i režanja.
Veliki nedostaci i poroci jednog društva izazivaju u nama najpre prezir i negodovanje, pa ogorčanje, pa opasno osećanje sopstvenog savršenstva. To osećanje je dobro i korisno dok vodimo borbu protiv rđavog društva i njegovih poroka, ali onog dana kad u toj borbi pobedimo, ono postaje opasnost po nas same i po stvar za koju smo se borili.
Kad pratite borbu između dve političke grupe i želite da znate koja je više u pravu i ima bolje izglede na pobedu, vi obratite pažnju na to koja od te dve strane u većoj meri upotrebljava laž kao sredstvo borbe, i znajte da že ta strana podleći.
Oni koji upravljaju i iskreno žele da društvo usavrše i izmene nabolje, trebalo bi da imaju u vidu da će u tom poslu, osim vidljivih i poznatih protivnika, imati i drugih smetnji i otpora o kojima moraju da vode računa, jer su vrlo opasni, upravo stoga što su spori, nevidljivi i podmukli.
Neophodnim, velikim i korisnim promenama koje, rušenjem ili ukidanjem starih ustanova, društvenih tela i svih oblika svakodnevnog života, teže za potpunom izmenom društva, suprotstavljaju se ljudi zbog svojih utvrđenih navika, ličnih interesa ili sujete. I to je vidljivo. Međutim, u tim ustanovama, telima i oblicima samim postoji jaka unutrašnja težnja da traju takvi kakvi su. Pa i kad snage koje teže promenama i novinama uspeju da ih potisnu i, prividno, potpuno izmene, one nisu stvarno mrtve, nego strpljivo čekaju i vešto iskorišćuju svaku priliku da se vrate u prvobitno stanje.
Tako oni koji se bore za novo i bolje imaju, i pored poznatih, još i nevidljive protivnike, i to u samoj prirodi stvari, a konzervativni ljudi svoje saveznike<.

Sremac75
 Nije Andrić džabe nobelovac!
I ovaj "skrining" stanja nije daleko od istinitog.
Ali, ovo je već viđeno, i o ovome smo polemisali....i ja bih voleo da nam predstaviš stanje lovstva Srbije kroz reči A.Ćeranića!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Sremac verovatno ćeš na to morati da čekaš, možda je stvar navike, pa kolega Temudjin mora ići po svoje mišljenje kod preCednika, dal novog ili starog ne znam. Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Eto nama iznenadjenja u vidu Temudjina.
Imam osećaj da je njegov nenadani ponovni dolazak danas posledica želje da malo razmrda ovu temu, i slične 'vruće' teme.

Mrka kapa, Temudjine, nema od toga ništa. Digli ljudi ruke od pisanja o savezu kojeg još samo aparat srce/pluća drži u životu, i eventualne kalkulacije interesnih grupa koje bi da pokupe šta se još može pokupiti.

Sve je to lepo što si citirao Andrića, mudre misli mudrog čoveka, ali to je još uvek samo DIJAGNOZA.
A gde je TERAPIJA?

Ima mišljenja, čujem i vidim, da je jedna od mogućih terapija i Palica, od čega se ja lično ogradjujem kao ubedjeni pacifista, ali u poslednje vreme, slušajući i čitajući neke izjave, intervjue, planove i prognoze, počinjem da budem pristalica jedne velike metle, koja će oduvati ekipu koja je dovela do ovakvog stanja u lovstvu, a tu ne mislim samo na LSS.
Ovo što je ostalo od nekadašnjeg saveza, sada dobija, kako čujem i ako je istina, i jednu novu dimenziju a to je korišćenje lovačkih sastanaka za promociju nekih političkih ideja, ili barem za reklamiranje političkih opcija. E to mi je dno dna - politika u dobrovoljnom udruženju gradjana?
Ako pažljivije čitam Andrićeve misli, onda upravo ovo što sam napisao direktnije nego Temudjin (valjda sam lud ili glup?) govori šta se dešava.
Sreća pa lovačka pamet većine običnih lovaca dobacuje uglavnom do prvog sledećeg izlaska u lov, do dobijanja dozvole ili do nekih par stotina metara kolika je daljina gadjanja karabinom.

Ne zanima ljude više ovo, digli ruke, ova tema im postala dosadna, što samo znači da su i lovci, iako nisu plavuše, shvatili i ukapirali. Uspeli su lovački paše i subaše da mnogim lovcima ogade pomisao na saveze i raznorazne organe i tela kojima je posao da vode i razvijaju lovstvo. Al su ga vodili i razvili, svaka čast. Ostao samo Pantelija!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

paninm
 citajuci onaj intervju iz dnevnika, nisam uopsta zapazio jedno krajnje jednostavno pitanje koje bi po meni resilo sve ovo pisanje.

1. Sta Lovacka udruzenja dobijaju clanstvom u Lovackim Savezima,, a sta gube izlaskom iz Lovackih Saveza?

Mada se to moze preformulisati i drugacije
-Sta Lovacka udruzenja gube clanstvom u Lovackim Savezima, a sta dobijaju izlaskom iz Lovackih Saveza.

Taj intervju je takav da ispada da se bez LOvackih Saveza nemoze funkcionisati nikako, i da ce sva udruzenja brzo propasti ako ne budu clanovi Saveza.

Jednostavno 298 stranica o LOvackom Savezu, i cini mi se da opet idemo u krug, ponovo iste teme , i ponovo ista pitanja, a odgovori ce biti ponovo isti.

Lala
 Pa vidiš da se slabo i piše sada ovde, čini mi se da je jasno kuda ovo ide oko saveza, i kako će da završi. Šta više da tupimo, i KOME?

Ko je shvatio, shvatio je, a ko nije do sada shvatio neće ni shvatiti.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Miroslaw

Lala kaže:
Ovo što je ostalo od nekadašnjeg saveza, sada dobija, kako čujem i ako je istina, i jednu novu dimenziju a to je korišćenje lovačkih sastanaka za promociju nekih političkih ideja, ili barem za reklamiranje političkih opcija. E to mi je dno dna - politika u dobrovoljnom udruženju gradjana?
Pocetak kraja.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.) LOVAČKA UDRUŽENJA 5815 03.03.2014. 20:01
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,251,943 posete www.srbijalov.com