Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kuna Belica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kuna Belica
Lovac Stari
 Ovaj mali krvolocni i spretni predator se jako mnogo rasirio i namnozio. Sto vise seoskih domacinstava ostaje prazno to vise ima Kuna.
Ima li ih kod vas, kako ih lovite i dali prave stetu na sitnoj divljaci?
Jedan primer iz devedesetih godina!
Naselili smo fazancice( 8 nedelja) jedne noci kuna ih je masakrirala, samo za jednu noc uhvatila 12 komada.
Dosada sam odstrelio par komada, ali sve kao slucajnu divljac u drugim lovovima.
img25.imageshack.us/img25/8233/1761166.jpg
Dobar pogled.

orljevacka
 Evo malo da osvezimo temu.

img237.imageshack.us/img237/8475/p1280002.jpg
NLT.

Boban
 Pa lep odstrel,ima dobro krzno koliko mogu da primetim.
Dok sam cuvao terijere ni sam neznam koliko sam ih odstrelijo.

Lovac sa NLT-om
 Prave velike stete,meni su poklale golubove,love uglavnom sa mladima,uce ih kako da love, najcesce sa nalaze po starim kucama ili po granjima gde prezime zimu!!

Boban
 Eee Neco,ti verovatno najbolje znas kako je kada kuna pokolje golubove,i meni je tako jednom ofikarila jato.Angry

Lovac Stari

Boban kaže:
Eee Neco,ti verovatno najbolje znas kako je kada kuna pokolje golubove,i meni je tako jednom ofikarila jato.Angry

Od 17 golubova u jatu, u tom kavezu prezivelo samo 4 komada. I to zahvaljujuci sto su spavali na visini.
Bas juce sam na krovu jedne napustene zgrade video sam trag u snegu takoreci kanal iza nje.
Sada je dobro ispratiti njihovo kretanje po snegu!
Dobar pogled.

Boban
 Ma to je opasna stetocina,dok sam cuvao terijere to mi je bila uza specijalnost kune.
Sad sam narucio stene terijera treba burazer da ide da ga preuzme,pa cemo iz pocetka.

Lovac Stari
 img109.imageshack.us/img109/7761/breitenssejagd2.jpg
Ova je pala pri lovu sitne divljaci. Neke koje je pokupio PPU od 11,7 gr nisu bile idealne za slikanje.
Dobar pogled.

Lovac sa NLT-om
 Kuna mi je svako vece po 5-6 goluba zaklala! Ja sam mislio macka, i nisam ih pustao napolje (golubove), i dosao je dan kada nista nisam zatekao u kavezu!! A na zamke nije htela da se uhvati, veoma je lukava!!! Angry

Lovac Stari
 Kuna se mora ozbiljno shvatiti.
Ja sam platio skolu samo zbog drveta koje je bilo u blizini krova!
img46.imageshack.us/img46/2403/kuna.jpg
A sada po snegu ako primetite tragove na krovu(kanale), budite sigurni da je ona u pitanju.
Dobar pogled.

Lovac sa NLT-om
 Gde su one sada dok je zima!!! kada u selo dosle i hvataju golubove?? da li ostaju u selu ili se vracaju u polje??

Lovac Stari

Neca Lovac kaže:
Gde su one sada dok je zima!!! kada u selo dosle i hvataju golubove?? da li ostaju u selu ili se vracaju u polje??

One su stalno u selu(starosedeoci)!
Najcesce po zapustenim tavanima, lamperijama ili podkrovljima kuca! Tamo gde ima mira.Ako primetis trag u snegu da je proslo nesto sto ostavlja tragove u paru(skace) 2 napred i 2 nazad to je Kuna.
Dobar pogled.

nenadx
 Ja cu samo na trenutak da upadnem.Evo dokaznog materijala o njenim lopovlucima
i45.tinypic.com/okdbu8.jpg
Dobar pogodak

Lovac Stari
 img709.imageshack.us/img709/5476/448x018022009eichhrnche.jpg
Ovako izgledaju tragovi Kune u snegu.
Dobar pogled.

Lovac sa NLT-om
 Hvala na datim informacijama!!!

rade iz 27
 Kod nas se kuna lovi na ceku a i na zamke. Takodje se baca mamac kao lisici. Dosta je plasljiva pogotovo kad je mjesec nece na cistinu da izadje hvata zalatke od drveca.Slabo zna za pusku kad opali u slucaju da se promasi eto je odma na isto mjesto to vazi za cekanje po noci. Hvata se u sulundar tako sto se sa jedne strane zatvori zaveze oko drveta i ubaci neki mamac kad uskoci u to ugasila je nema sanse da izadje visina preko 1 metra sulundara. Uglavnom je u supljem drvecu ima je i u napustenim objektima.Tamani zeceve,ptice sta stigne.Kod nas je ima dosta a i slabo je ko lovi.

Lala
 Rade, u Srbiji je lov zamkama strogo zabranjen! Čudi me da je kod vas u CG to dozvoljeno.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Boban
 Pa kod nas je svaki lov na zamke zabranjen.

rade iz 27
 To ti je sve dogovor sa lovackim drustvom sve zavisi od mjesta do mjesta npr. u jedno selo kad je trebalo da se pusti koji zec islo se svaki dan u lov dok se nije kuna i lisica dovela do nekog normalnog broja i zamke su koristili.Ja sam to naveo primer kako sve moze da se lovi i kako je moj deda lovio kunu prije 50 godina neznam dal je tad uopste postojalo lovacko drustvo i zakoni o lovu bar kod nas.Jedva se i sad odrzava. Mada ja nisam lovio nikad tako ali vjerujem dedi da je to tako i od drugih starijih lovaca sam to slusao.Moj druze nije to kod nas kao kod vas,kod vas je krivolov sveden na minimun a kod nas je to dovedeno do maksimuma zato imamo od divljaci ovo sto imamo kunu i lisicu. malo je onih kao ja,na prste mozes da ih prebrojis sto idu na ceku i mrznu se do zore za lisicu i kunu.

rade iz 27
 I jos da dodam sto se tice zamki kod nas ih jos ima zapetih pa je na neka mjesta rizicno ici u lov.Desava se da stoka nagazi na kljusu(gvozdena zamka sa zubima) proslog mjeseca ja bio jedan takav slucaj.Nema zakona da se to malo regulise, ima ga al se ne postuje.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kuna zlatica STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 3 02.03.2012. 06:57
Kuna belica STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 13.10.2011. 20:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,255,245 posete www.srbijalov.com