Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov i zaštitarske NVO


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov i zaštitarske NVO
DakiNS
 Mislio sam kopirati njihov upis , ali sam odustao i jedina reč koja može da ih opiše je : L A Ž O V I !!!!!!!!!!

https://www.googl...oYg_q2R-6w
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
DakiNS
 Razmatrajući dosadašnje aktivnosti tapetara konstantno mi se javlja misao o mogućim nesrećnim slučajevima. Razmišljao sam da li ovaj upis da postavim na temu Nesreće u lovu pa se predomislih jer ne verujem da je prate. Mislim da treba ubrzo da se uputi zahtev MUP-u da zabrani vršljane po lovištu tapetara. Razlog je veoma očigledan. Krećući se i sakrivajući u lovištu , u cilju špijunaže lovaca , bez znanja korisnika lovišta , tapetari se dovode u situaciju da budu povređeni , nedaj bože nešto gore. Ljudski život nema cenu , pa sam zatečen beskrupuloznošću Ružnića koji nagovara volontere da ugrožavaju vlastiti život. Da li je preventiva lek ili ćemo dočekati da neko od njih strada da bi Ružnić imao priliku da se ponovo pojavi u medijima ne bi li nahranio vlastitu sujetu i napunio džepove stranim donacijama , izigravajući žrtvu preko tuđeg zdravlja ili života. Mislim da savezi trebaju poslati službeni dopis MUP-u sa zahtevom za zabranu njihovih aktivnosti u lovištu ,u cilju zaštite života i zdravlja. Ukoliko i to ne pomogne smatram da su lovci skinuli sa sebe odgovornost , a da je Ružnić svesno uputio volontera u opasnost po život i zdravlje. Možda tu i postoje elementi krivičnog dela ? Imamo na forumu dovoljno pravnika , pa bih voleo da čujem njihovo mišljenje.

Na kraju krajeva da li u lovu treba stalno da razmišljam da li je neka budala zalegla u parlog i hoću li ga izbušiti ne znajući da je tamo . I posle se godinama vući po sudovima, što nije za uporediti sa ljudskim životom.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Lala
 Nastavljaju zaštitari sa vršljanjem po lovištima. Noćas su navodno bili u mestu Temerin (tako piše na njihovom profilu - po mojim informacijama to izgleda nije tačno, nego je u pitanju jedno drugo manje mesto u blizini, i drugo LU).
Ali, kao što sam nagoveštavao ranije da njihov cilj nije samo zaštita ptica, sada mučenici, zaštitarski talibani, počinju otvoreno da se bave politikom! Na svojoj FB stranici koja bi po nazivu trebala da se bavi zaštitom i posmatranjem ptica otvoreno i nedvosmisleno ulaze u čisto politička i unutarpartijska pitanja, kao što je imenovanje Dragana Šormaza za vodju naše delegacije pri NATO. Ne komentarišu zaštitari Dragana Šormaza ovom prilikom kao predsednika LSS, nego samo i isključivo kao političara! Čisto politički nastup zaštitara, bez ikakve veze sa prirodom, zaštitom ili lovom!

Eksponiranje zaštitara na ovaj način potvrdjuje moje tvrdnje da iza navodne zaštitarske brige za ptice stoje mnogo drugačiji i lukrativniji motivi.

Srbijalov je lovački portal, i ne bavimo se političkim pitanjima, pa ni pitanjem da li je Šormaz u nekoj parlamentarnoj delegaciji ili nije. To nije naš problem. Šormazom se bavimo kao predsednikom LSS i komentarišemo isključivo njegove stavove, izjave i ponašanje kada ima veze sa LSS i lovstvom. Debelo ga kritikujemo (Šormaza) kada to zasluži, a zaslužuje itekako - moje mišljenje je da je čovek jednostavno zalutao u lovstvo i da nije dorastao da vodi lovačku organizaciju, jer niti ima lovačkog znanja, niti lovačkog iskkustva, niti mu je lovački rejting visok - jedina referenca koju mu neki daju za taj položaj predsednika saveza jeste da je političar-poslanik u Skupštini Srbije!?

Neki drugi, kao sada zaštitari, iz vrlo čudnih pobuda smatraju da im treba i političko komentarisanje, oko toga ko će biti predsednik jedne parlamentarne delegacije Skupštine Srbije!

Slično su zaštitari u svojoj valjda euforiji se zaleteli kada su zahtevali da Šormaz podnese ostavku na mesto predsednika LSS. Ma koliko ja imao loše mišljenje o predsednikovanju Šormaza, žestoko se protivim da bilo ko drugi osim lovaca i lovačkih predstavnika zahteva ili odlučuje o tome da li neko treba da ostane ili ode sa mesta predsednika LSS.

Zaštitari i Ružić (bin) Milan (koga neki nesrećni novinari lovačke neznalice prekrstiše u Marko) stvrano guraju nos gde mu nije mesto, i petljaju se u svašta što sa zaštitarstvom nema nikakve veze.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Sremac75
 Vabilica NIJE sredstvo kojim se divljač masovno uništava....

To što Ružić smatra da jeste, govori o tome da nema pojma o čemu priča.

Da bi nešto bilo sredstvo KOJIM SE nešto uništava, mora postojati direktna veza između DELOVANJA TOG SREDSTVA I nastale posledice - UNIŠTAVANJA...i mora doći do MASOVNOG UNIŠTAVANJA.

To što se tokom jednog lova odstreli 10, 15, 20 prepelica nikako se ne može smatrati MASOVNIM UNIŠTAVANJEM, posebno kada se imaju u vidu brojke koje govore o lovu mrežama i lepkovima...

Tu je zakonodavac mislio na upotrebu zamki, mreža, lepkova, otrova....

VABILICA JE SAMO SREDSTVO KOJOM SE DIVLJAČ DOZIVA i njena upotreba je zabranjena Zakonom o divljači i lovstvu ALI po meni NJENA UPOTREBA NE PREDSTAVLJA KRIVIČNO DELO - NEZAKONIT LOV.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Lala
 

Sremac75 kaže:
VABILICA JE SAMO SREDSTVO KOJOM SE DIVLJAČ DOZIVA i njena upotreba je zabranjena Zakonom o divljači i lovstvu ALI po meni NJENA UPOTREBA NE PREDSTAVLJA KRIVIČNO DELO - NEZAKONIT LOV.


Tumačenjem oko kvalifikacije nezakonitosti upotrebe vabilice smo se bavili pre neki dan Sremac i ja (više on nego ja, ja nisam pravnik).
Kvalifikacija krivičnog dela i biće krivičnog dela 'Nezakonit lov' je dato u članu 276. KZ RS; u tom članu se u stavu 4. govori o upotrebi sredstava masovnog uništenja. Vabilica nije sredstvo kojim se masovno uništava, to je prvo, a drugo, kada nekog krivolovca nadju u ataru sa vabilicom i sa nekoliko prepelica, ne bi trebalo da je kažnjivo po čl.276 st.4. Krivičnog zakonika jer nije masovno uništavanje divljači! Nigde nije napisano koja je to cifra odstreljene divljači koja se karakteriše kao masovni odstrel ili uništavanje, da li je to jedna jedinka, 5 jedinki, ili 50 ili 150?! NE PIŠE!!! I onda se zaštitari brecaju na pravosudje kad im odbacuje prijave za krivično delo ili kada na sudu ne bude osudjujuće presude, onda im krive sudije! Diletanti - to sam već napisao pre neki dan! Najgore je kad nekog i uhvate sa vabilicom i puškom, ali nema odstrela - nema dokaza za krivično delo! I onda opet sledi krivična prijava, a kako kažu pravnici 'nema tela, nema ni dela' takva krivična prijava pada u vodu.
Znam ja da će sada biti raznih oponiranja ovom tumačenju i da će se mnogi pozivati na ZODL čl.4 t.14 kojim se definiše šta je lov. Ako podnesete krivičnu prijavu za krivično delo 'Nezakonit lov', onda se sudi po KZ Republike Srbije. Nemojte posle da se čudite kada vam krivične prijave padaju na sudu i u očiglednim svinjarijama - sud vodi sudjenje prema podnetoj prijavi, a vi nepismeni zaštitari i dalje blejite u svom neznanju.
I vodite računa, još jednom vas opominjem pošto znam da pomno pratite pisanje na Srbijalov, vodite računa kakve reči, kvalifikacije, uvrede i pretnje u vezi lovaca koristite kako zvaničnici DZPPS i tako i vaši aktivisti i simpatizeri na vašoj zvaničnoj FB stranici i u komentarima, a vi to dozvoljavate, tolerišete i ne uklanjate, dakle odobravate?! Postoji već pristojna količina vaših (zaštitarskih) kršenja propisa i zakona, dobar deo tih nezakonitosti ste uradili, napisali i izgovorili pod imenom i prezimenom. Nemojte vredjati lovce, nemojte pretiti, nemojte izazivati nevolje sebi, nemojte kvalifikovati bilo koga kao krivolovca dok nemate sudsku presudu o tome! I da vam kažem još u lice zaštitarsko: srpski rečeno, svojim glupavim i diletantskim načinom rada ste zasrali borbu protiv krivolova-ta borba je proces a ne kampanjska akcija; vi vodite kampanju, i to na pogrešan način!!! Eto.
Nije stvar u jednoj ili 61 vabilici koju vi nadjete, onaj ko hoće da ih postavlja kupiće druge. Stvar je u glavama i u svesti - svest treba da se menja, a vi samo iritirate sve lovce jer se bre k.určite mnogo, a efekat vam je nikakav; samo ćete svojim načinom rada isprovocirati ljude da počnu da se inate sa vama. Bolje stavite prst na čelo i razmislite do čega ste doveli svojim glupavim postupcima. Ja mogu samo da zahvalim Bogu što niko nije do sada bio povredjen, ranjen ili nešto još gore kad se šunjate po lovištima, ili čučite u kukuruzu dok vrebate gde su lovci i kako love - snop sačme ispaljen na divljač može časkom da zaluta i gde ne treba, i eto nevolje i za lovca i za onog koji se krije u lovištu.

Predlogom izmena Krivičnog zakonika, kako kažu do kraja godine, biće uvedeno i krivično delo nezakonitog praćenja, pisali su mediji o tome. Šta ćete onda raditi, zaštitari jedni? Pratiti lovce? Bolje prekinite sa tom praksom što pre.
Mnogo je bre pametan onaj ko vas šalje da radite u ataru to što radite, a i što vas ne bi slao, nije njegovo d.upe u pitanju.
Da je pameti i lovačkog jedinstva, svako LU korisnik lovišta bi vam poslao poštom ili mailom istovetno obaveštenje o tome da ste obavezni da se prijavite organima uprave korisnika lovišta ako ulazite u lovište. Sve drugo će se smatrati pokušajem krivolova, i tako ćete biti tretirani, kao potencijalni krivolovci ili pomagači, što i jeste u neku ruku, jer ste svojim postupcima obesmislili sudske epiloge u mnogim slučajevima.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Interesuje me kako će Ružnić da posle (ne daj bože ) neke nesreće kod špijuniranja lovaca u lovu , da izađe pred porodicu nastradalog ? Hoće li mu strane donacije i šepurenje pred kamerama dovoljno tapacirati obraz da izrazi žaljenje? Hoće li neki postradali sa povezom na očima više uopšte videti ptice . E slepci jedni , slepi ste kod očiju i bez nesreće , kad ne vidite da ono što vi radite volonterski (bez naknade) glavni debelo naplaćuje !!!!! Zbog nečije zarade rizikujete invaliditet ili život , a zašto , za diletantski podnesene prijave , bez sudskog epiloga koji će da zadovolji mentore !
Kod nas se to kaže : Tuđem qrcu praviti veselje.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
AcaNik
 Да имају образ не би ни радили против народа за стране паре!
 
Lala
 Zaštitari su sad malo okrenuli priču, pa kažu kako njima nije cilj zabrana lova - lažu i to na kvadrat! Jeste, cilj im je zabrana lova jedne po jedne vrste, pa sve do potpune zabrane.
Evo link za jedan tekst od prošle godine pa čitajte šta pišu zaštitari, i sa kakvim argumentima. Naravno ocrnjuju lovce i to na angro. Ispod teksta je potpisana Koalicija nevladinih organizacija Srbije za zaštitu ptica, ja mislim da su to isti oni koji su bili učesnici Palićke konferencije, gde su bili i naši, lovački predstavnici, ispred LSV, Ristić i Zeremski.

Evo link: http://www.yueco....-neizbe-na

Na društvenim mrežama se usijalo od pisanja o najnovijim dogadjajima oko zaštitara i lovaca. U odbranu lovaca od nerazumnog ponašanja zaštitara stalo je nekolicina ljudi, trudimo se što bolje možemo da pokažemo da su zaštitari prešli sve granice u svojoj trci da opravdaju sredstva uložena u kampanju protiv lovaca i lova u Srbiji, i da u toj trci po svemu sudeći zaštitari debelo krše neke zakone.
Na žalost, sve pravne aspekte i sve lovačke aspekte i argumente iznose ljudi - volonteri, ljudi kojima je lov drag i kojima je i priroda draga. Sav taj posao oko argumenata i iznošenje lovačkih stavova su MORALI da lovački savezi u Srbiji, ali nisu, imaju prečeg posla oko splavarenja na Drini, oko Guče i trubača i oko organizovanja proslava.
Tako nam i treba.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Brate al se ovi nalupetaše za sve novce. Tako tendenciozni i sa mržnjom pisano da mi je pala na pamet sličnost sa nekim ekstremističkim ideologijama.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
kimi
 http://www.novost...elj-puceva

Evo malo i o finansijerima zelenih tačnije o 'gazda' Sorošu. Još jednom podsećam on finansira a samim tim i uređuje programsku šemu na N1.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
 
Lala
 Nešto se dešava oko zaštitara i njihovih aktivnosti, neke stvari sam čuo ali ne mogu da pišem za sada. Biće prilike.
Ono što je očigledno jeste da su odjednom zaćutali, da se ne junače više, i da su sa svojih FB stranica uklonili skoro sve komentare u kojima su vredjali lovce, pretili, maltene pozivali na neku vrstu odmazde. Toga više nema. Ali šta ćemo ako su sačuvani printscreenovi sa takvim komentarima? Zašto ne napišu sada zaštitari razlog zbog čega su odjednom zaćutali i zašto su sve ono što je danima stajalo na njihovim stranicama odjednom obrisali? Evo pozivam ih javno da iznesu razlog! Ako smeju, naravno... Grin

Samo neka nastave zaštitari da postavljaju snimke ljudi koje oni optužuju za krivolov. Nepismenim zaštitarima ponavljam da niko nije kriv dok se na sudu ne dokaže krivica. Ergo, niko nije krivolovac i ne može biti kvalifikovan tako dok se pravosnažnom presudom to delo krivolova ne utvrdi, ako se tako radi to može biti kleveta i uvreda; pre donošenja presude može samo postojati kvalifikacija 'osumnjičeni za krivolov'. Pošto zaštitari uporno žele da sami sude i presudjuju i da kvalifikuju ljude unapred bez presude, da budu mnogo bitni i osioni, e tako će i proći. Nebrojeno puta su to činili, nazivali ljude krivolovcima i nešto nazivali krivolovom unapred, čak i ako nema svih obeležja krivičnog dela 'Nezakonit lov'. Takodje, u video snimcima i fotografijama koje su verovatno na nezakonit i kažnjv način napravili i koje dele na svojim FB profilima i javno prikazuju, izriču iste i slične kvalifikacije bez sudske presude. A to može poprilično da košta! Ružiću, neznalico. Ti i tvoji aktivisti niste svesni šta radite. Mislite da ste izmislili mlaku vodu, rupu na saksiji, ili drveni šporet, i da pre vas niko nije ušao u borbu protiv krivolova i lovokradje? Upropastili ste dobrano svojim holivudskim senzacionalističkim nastupom napore lovaca da se krivolov svede na što manju meru. Usput ste izgleda upravo vi zaštitari kršili zakone, recimo Zaon o divljači i lovstvu na koji se pozivate!!! A uz to ste i lagali, iznosili sumnjive i fabrikovane podatke zasnovane na VAŠIM procenama, pretili, vredjali, neosnovano kvalifikovali ljude... Meni se čini da vam ni Marko Obradović ne može pomoći! Smile
Diletanti i glumci-naturščici, dopala vam se kamera!? Dopalo vam se da sami sebe gledate na TV ekranu - jel to ono 'mama, evo vidi mene na televiziji'?
Uprskali ste stvar 'za sve pare', nadam se da će vaši finansijeri videti to, naročito ukoliko počnu stizati računi za sudske troškove i naknade za uvredu, klevetu, odštetu za narušen ugled nečiji, i sl.
DZPPS je udruženje gradjana, a za rad udruženja odgovara predsednik i članovi UO, solidarno, ukoliko nisu izuzeli svoje mišljenje prilikom donošenja odluka. Tako kaže Zakon o udruženjima. Ukoliko neko udruženje gradjana nije u stanju da izmiri svoje obaveze, pa i one po pitanju kazni i naknada, kakav je postupak? Proverite!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Posle pisanja na forumima i najveći glupan bi shvatio šta sme a šta ne. Lepo smo ih uputili kako da se ponašaju i na šta da paze. Da su se primirili , sumnjam , samo mi je čudno da civili patroliraju sa policijom .
Citat:
– Pre samo nekoliko dana imali smo još jedan slučaj, te smo zajedno sa službenicima policijske stanice u Temerinu krenuli u obilazak atara zbog sumnje da je u toku protivzakonito lovljenje prepelica.Kada smo stigli imali smo šta i da vidimo. Na parceli koja je nekada bila pod žitom naišli smo na uključenu elektronsku vabilicu za prepelice – priča Ružić.
Od kada takva praksa funkcioniše?

Ako niko ne lovi na parceli gde su se nalazile vabilice s kojim pravom su ih uzeli?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
nesahanter
 Izgleda da je došlo vreme da se konačno obračunamo sa domaćim OLOŠEM , koji je na svu sreču u manjini.

GLUPI DANAS SVE ZNAJU , OSIM DA SU ONI GLUPI


Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

SAMO LOV
 
mb-bb
 Mozda je link za,drugu temu ali se tice i ove
http://www.politi...ga-tuzilac
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...
 
Lovac sd
 Ја сам њихову страницу на фацебоок. пријавио као неприкладну тј.вређају друге кориснике..Незнам да ли ће то имати некаквог ефекта,али када би сви ловци који користе фацебоок.пријавили страницу,вероватно би и фејс реаговао..МожДА.
Kolce
 
AcaNik
 Могу да пријаве само они који нису блокирани Sad До сада није реаговао на њих.
 
Lala
 Hahahahahahaha.... Ljudi, eno zaštitari misle da će promenom šifre delatnosti i novim upisom delatnosi u APR prestati da budu predmet sprdnje u vezi tapetarenja!

Evo malog prikaza njihove evolucije! Kratak kurs na temu 'Kako od tapetara do zaštitara, u dva koraka!' HaHaHa

Screenshotovi iz evidencija APR: desno je stara šifra delatnosti za koju su bili registrovani (prozvodnja tapeta), a levo je nova izmenjena šifra i opis delatnosti, sada su konačno organizacija na bazi učlanjenja! Grin
Eto čak smo i to morali mi sa Srbijalov da im pokažemo da ni čestitu registraciju nisu bili u stanju da odrade kako valja, pa su morali na popravni. Diletanti! Smeko

Džaba im, ostaju tapetari, i to izvorni! Samo tapete su izašle iz mode.
A jel rade i gletovanje zidova, njihove i ruke i materijal? Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
kimi
 Pa ovde ima i broj telefona. Svašta mi pada na pamet da ih priupitam, npr da li je zakonom kažnjivo spavanje na perjanim jastucima?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
 
DakiNS
 Jutros u 7:50 tapetar na RTS 1 jutarnji program uživo izneo gomilu laži i fabrikovanih podataka . Čak se drznuo da generalizuje policiju kao krivolovce koji vikendima krivolove prepelice. U svakom slučaju priča je ista, gomila izmišljotina sa dosta apostrofiranih preuveličanih podataka, a i nebuloza , kao na primer da se nelegalno odstreljene prepelice izvoze na Kipar ili Maltu . Najveći gaf je u stvari indirektno pominjanje carinske službe kao saučesnika .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
mrwa22250
 U ozbiljnim drzavama bi tapetar morao pruziti dokaze za svoje tvrdnje ili malo da oseti cari sexa u nekoj od kaznionica gde bi verujem bio pravi hit.Ovako,u ovoj sprdnji od drzave,svaka shuga moze da se istresa kad hoce i po kome hoce,bez opasnosti da odgovara za izgovorenu rec.Samo podatak da javni servis daje prostora ovakvim prevarantima dokazuje koliko se isplati finansirati to g.ovno od medija.
Celnici saveza su i dalje na (ne)zasluzenom odmoru i nemaju vremena da brane lovacku organizaciju.Mada,kad pomislim kako su nas do sada branili,nahranite svinje i ne dirajte nista-usra.cete sto posto.
Dobar vam pogled,clanovi najbrojnije i najjadnije NVO u SrbijiKolce
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 27
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,444
Najnoviji član: Hunternight1

Poslednje vesti
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot
14. Међународни сајам лова, риболова и ловног т...
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,524,549 posete www.srbijalov.com