Lov i zaštitarske NVO
|
DakiNS |
Objavljen 09.10.2015. 14:20
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Bojim se da pobune ne može biti. Svi oni lezilebovići izabrani su na skupštinama od naših klimoglavaca (koji uvek žure da se gulaš ne ohladi) , koje smo mi klimoglavci delegirali (jer smo žurili da se gulaš ne ohladi). Ko nam je kriv!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 09.10.2015. 14:22
|
Veteran
Upisa: 555
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
DakiNS kaže:
Mislim da grešiš kolega. Znači li to da kad nas zeleni pljuju da treba i drugi obraz da okrenemo a posle i leđa? Ti isti zeleni su toliko mutni da je dovoljno jedna dobra revizija poslovanja da ih 70 % završi u tjorki. A savezi su baš po meri kakve smo svojim ćutanjem i zaslužili. Ovce su uvek bile za šišanje.
Nažalost većina bi se provukla bez ikakve kazne - što zbog dobrih veza, što zbog zastarelog i neefikasnog sudstva. Pa pogledaj samo šta sve prolazi nekažnjeno, od kupovine kojekavih satelita preko mutnih privatizacija i gaženja pešaka na pešačkom prelazu. Sve se mislim da će neko da se buni zato što strendžeri pumpaju pare pojedincima...
Jedina stvar koja pomaže lovcima je jaaakooo dobar PR, da se udari kontra zelenima i da im se zapuše usta dobrim argumentima.
Problem je što LU imaju operativne probleme koji bole mnogo više nego li akcije zelenih: mršav fond divljači, nezadovoljno i nezainteresovano članstvo, manjak sredstava, loša i nedefinisana regulativa itd, te im je balansiranje između ovih problema i preživljavanje bitnije nego li neka strateška slika šta će biti za par godina.
Savezi su takvi kakvi su, rečeno je dovoljno, da se ne ponavljamo.
Generalno su ljudi totalno nezainteresovani da je to strašno.
IvicaL kaže:
Mhmm znaci POBUNA je resenje
Nivo "političke" svesti prosečnog srpskog lovca je slična nivou političke svesti srpskog seljaka sa početka prošlog veka. Politika se vodi u Beogradu, a Beograd je daleko... Ne razume se on u to, on samo hoće da narani stoku i zaseje njivu.
Na jednog aktivnog forumaša dođe sigurno hiljadu nezainteresovanih lovaca. Kakva bre pobuna...
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 09.10.2015. 21:36
|
Veteran
Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
https://www.faceb...mp;fref=nf
hahahahah...pa ovo je nečuveno....jojjjjjjjj nepismeni a još sad i ovo....na slici prikazane životinje a ispod njih piše sledeće:
Ispod rakuna, piše jazavac, ispod beloglavog orla, piše BELOREPAN!!!!!!! A kornjače su tortoises a ne turtles....i to sve na sajmu,na tapetama iz svoje radionice...nečuveno i SMEŠNOOOO!!!!
Željko,svaka čast na opažanju....
Žena mi Makedonka....
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 09.10.2015. 21:45
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
davorcalic kaže:
https://www.faceb...mp;fref=nf
hahahahah...pa ovo je nečuveno....jojjjjjjjj nepismeni a još sad i ovo....na slici prikazane životinje a ispod njih piše sledeće:
Ispod rakuna, piše jazavac, ispod beloglavog orla, piše BELOREPAN!!!!!!! A kornjače su tortoises a ne turtles....i to sve na sajmu,na tapetama iz svoje radionice...nečuveno i SMEŠNOOOO!!!!
Željko,svaka čast na opažanju....
Pa taj beloglavi orao kojeg su nazvali belorepanom je možda neki dupeglavac, kao i onaj koji je tako krstio životinje na plakatu.
Plakat za PLAKATI!
A na sajmu je i štand LSV, što ne bi recimo zaštitari došli do štanda saveza da im saspu u lice sve što iznose po medijima za lovce.
Ako dodje do tog susreta, ne pitam šta košta ulaznica!
Kakav bi to duel bio: Ružić VS Beuk... Dimitrije VS Ristić... Profesionalci su, pa nek bude meč u 12 rundi!
Nešto kontam, da bi se brzo oni složili i da fajta ne bi ni bilo ako bi sudija bio neko iz švedske agencije SIDA?
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 09.10.2015. 21:53
|
Lovčina
Upisa: 2423
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Пре ће се изљубити као најрођенији него што ће се и мрко погледати ;) |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.10.2015. 21:59
|
Admin
|
Pa svaki "rat" je u stvari borba vezana za finansije u bilo kom obliku , a pregovorima se završava. Možda su pregovori bili i pre fingiranog rata sa solidnim obeštećenjem? S obzirom na reputacije , dela i finansije pregovarača mislim da su pregovori bili pre Palićkog sastanka.
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 09.10.2015. 22:16
|
Veteran
Upisa: 779
Pristupio: 07.02.2013. 10:13
|
dzudzubajac kaže:
DakiNS kaže:
Mislim da grešiš kolega. Znači li to da kad nas zeleni pljuju da treba i drugi obraz da okrenemo a posle i leđa? Ti isti zeleni su toliko mutni da je dovoljno jedna dobra revizija poslovanja da ih 70 % završi u tjorki. A savezi su baš po meri kakve smo svojim ćutanjem i zaslužili. Ovce su uvek bile za šišanje.
Nažalost većina bi se provukla bez ikakve kazne - što zbog dobrih veza, što zbog zastarelog i neefikasnog sudstva. Pa pogledaj samo šta sve prolazi nekažnjeno, od kupovine kojekavih satelita preko mutnih privatizacija i gaženja pešaka na pešačkom prelazu. Sve se mislim da će neko da se buni zato što strendžeri pumpaju pare pojedincima...
Jedina stvar koja pomaže lovcima je jaaakooo dobar PR, da se udari kontra zelenima i da im se zapuše usta dobrim argumentima.
Problem je što LU imaju operativne probleme koji bole mnogo više nego li akcije zelenih: mršav fond divljači, nezadovoljno i nezainteresovano članstvo, manjak sredstava, loša i nedefinisana regulativa itd, te im je balansiranje između ovih problema i preživljavanje bitnije nego li neka strateška slika šta će biti za par godina.
Savezi su takvi kakvi su, rečeno je dovoljno, da se ne ponavljamo.
Generalno su ljudi totalno nezainteresovani da je to strašno.
IvicaL kaže:
Mhmm znaci POBUNA je resenje
Nivo "političke" svesti prosečnog srpskog lovca je slična nivou političke svesti srpskog seljaka sa početka prošlog veka. Politika se vodi u Beogradu, a Beograd je daleko... Ne razume se on u to, on samo hoće da narani stoku i zaseje njivu.
Na jednog aktivnog forumaša dođe sigurno hiljadu nezainteresovanih lovaca. Kakva bre pobuna...
pa nisi me valda ozbiljno shvatio, pa znam ja kako stvari funkcionisu,...
lala, pa sta
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 11.10.2015. 09:34
|
Lovčina
Upisa: 1291
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
http://images3.ku...759467.jpg |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 11.10.2015. 09:39
|
Lovčina
|
http://l.facebook...-C&s=1 |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 11.10.2015. 10:15
|
Lovčina
|
Ово си хтео?
http://www.kurir....ak-1971039 |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 11.10.2015. 10:31
|
Lovčina
|
E to sam hteo hvala na pomoci! bas me interesuje ko ce sada biti kriv verovatno deca jer su smetali lutalicama u svakodnevnoj jurnjavi za kolima i biciklistima! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 11.10.2015. 12:29
|
Admin
|
Zašto ti slavni novinari ne potpisuju tekstove? Pogledajte samo terminologiju - psi , kučići , a kada su lovci u pitanju onda nas krste kao životinje , zveri, monstrumi i slično. Zna li neko ko je vlasnik Kurira ?
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 11.10.2015. 12:53
|
Lovčina
|
У преписивачкој школи их нису учили да треба да се потпишу ;)
у Задњих пар година ми се свидео само текст новинара из Предатора кад је писао критику новог закона о оружју и муницији. Ако се сећате тог чланка, мислим да смо га качили овде. Остали само да иду низ воду и да случајно нешто не заталасају
Новинари се некада продавали за кавурму а сада се продају за џ по навици. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 11.10.2015. 13:42
|
Admin
|
Udružili se tapetari sa promatračima riba.
https://www.youtube.com/watch?feature...eoZ5oZplEo
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 11.10.2015. 14:10
|
Lovčina
|
Patke jaoj majko mila sreca pa nisu rekli da su caplje ili kormorani! |
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 11.10.2015. 16:14
|
Veteran
Upisa: 779
Pristupio: 07.02.2013. 10:13
|
Hmm, tako se ponekad i ja zapitam - kolika bi bila MOJA cena za prodaju
pomozite mi - nikako da izkalkulisem
ili nek mi neko (tapetar ili slicni) ponude nesto konkretno da vidim da li se uklapam
lala, pa sta
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 12.10.2015. 21:00
|
Veteran
|
Ivice evo ti prilike... ovi bi te dobrano platili...
https://zelenenov...mment-1659
Posle šale pročitajte ovo....tekst i slika sa sve ,,Srbijalov,, na njoj... nemam više živaca pa nisam čitao sve,tj nisam čitao uopšte...
Najlakše je lupati gluposti a neko ko se nađe prozvan treba da polomi sve kosti na jeziku i rukama da dokaže da nije tako....
I nije mi jasno zašto je stavljen logo SRBIJALOV kad je ovo samo forum....nismo mi zastupnici lovaca srbije već je to LSS....
Žena mi Makedonka....
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 12.10.2015. 21:15
|
Veteran
|
A tek ovo..... majko mila... ,,Lažni zeleni,,...
https://zelenenov...ni-zeleni/
Korporacija za neko zagađenje(pesticidi,herbicidi)-svetska zelena organizacija (finansira jednim delom za tobože zaš.ptica)-nvo mala organizacija (štiti ptice- da se nebi ometala primena otrova baš u vreme lova na grlicu-prepelicu.manje prisustva ljudi u polju)....tako to ide.... mi se žalimo na Tapetaroše sitnu ribu, a ovde svetska org. za zaštitu Amazonije lobira za naftnu kompaniju....
Žena mi Makedonka....
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 12.10.2015. 22:50
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
davorcalic kaže:
A tek ovo..... majko mila... ,,Lažni zeleni,,...
https://zelenenov...ni-zeleni/
Korporacija za neko zagađenje(pesticidi,herbicidi)-svetska zelena organizacija (finansira jednim delom za tobože zaš.ptica)-nvo mala organizacija (štiti ptice- da se nebi ometala primena otrova baš u vreme lova na grlicu-prepelicu.manje prisustva ljudi u polju)....tako to ide.... mi se žalimo na Tapetaroše sitnu ribu, a ovde svetska org. za zaštitu Amazonije lobira za naftnu kompaniju....
Ko je malo pažljivije pratio upise koje sam postavljao i tekstove koje sam pisao za naslovnu stranu u vezi 'zelenih' mogao je da uoči da sam nagoveštavao moguću vezu izmedju velikih hemijskih korporacija i ovih koji odjednom izrone sa pozamašnim sredstvima iz inostranstva. Naravno, sve to finansiranje ide okolnim putem, ne direktno, nego izokola, 'da se Vlasi ne dosete'! U celu priču se jako lepo uklapa i ona izjava jednog od 'tapetara' o nekakviim oglednim parcelama stranih kompanija za pesticide (ili herbicide?) koje im LOVCI IZGAZE kad idu u lov! Ta nesmotrena izjava je malo kasnije izbrisana, ali čika Lala ima screenshot sa FB, zlu ne trebalo!
I opet naravno, veoma je teško dokazati umešanost i vezu izmedju nekih tzv. 'zelenih' i hemijske industrije. Ovi naši tapetari su samo delić jedne mnogo ozbiljnije priče.
Nije prof. Ševarlić tek onako bezveze izrekao ono što sam već citirao (premotajte upise pa ćete videti na koji citat mislim).
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 12.10.2015. 22:50
|
Lovčina
Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
шакали угрожени??? нек их похватају и воде све кући!
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|