Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov i zaštitarske NVO


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov i zaštitarske NVO
AcaNik
 Како тим немцима не досади више Sad Све се чини да ће ускоро бити ако наставе она стара:
Над Београдом авиони круже, опет ћемо се звати другарице и друже ;)
 
Brka bez brkova
 Procitah zanimljiv komentar:"RAKIJA JE SPASILA VISE ZIVOTINJA U LOVU NEGO SVA UDRUZENJA ZA ZASTITU ZIVOTINJA ZAJEDNO" hmm?
 
Barbarosa
 

DakiNS kaže:

S obzirom na one lenštine i raspikuće u savezima preostaje nam jedino oružana lovačka pobuna, posle koje ostajemo svi bez oružija (što bi tapetari jedva dočekali) ili da kupujemo vazelin, ili možda početi kao Otpisani (tako se i osećamo) Tihi i Prle.


Pa mi i jesmo davno otpisani...otpisali nas "naši" savezi, otpisala nas lovačka komora, otpisala država...

https://www.youtube.com/watch?v=S6wFZ...6wFZn3vGB0

Smeko
 
kolega_LOVEc
 Na nasu nesrecu...nismoitanje
Nikako da nas otpisu sa onog "glavnog" spiska...za placanje njihovih racuna
Vim vi repellere licet
 
DakiNS
 Koliko je debeo obraz tapetara , i koliko je beskrupulozan , vidi se po tome da je spreman da žrtvuje nečiji život , samo da bi bio u centru pažnje. Organizovao je na dan otvaranja glavne lovne sezone masovno posmatranje ptica.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Lala
 Juče (subota) sam bio ponovo na sajmu LORIST, i nekako sam u pauzi izmedju susreta sa kolegama i drugarima dobio želju da pronadjem ove veselnike iz DZPPS pa da malo razmenimo koju reč. Iskoristio sam priliku kad Sremca nije bilo na sajmu, poslao sam ga da ide u lov, reko' bojim se da bi bilo rizično da se i on nadje sa ovim cvećkama, imajui u vidu njegovu ljubav prema DZPPS i sličnima...
Medjutim, na njihovom zaštitarskom štandu nije bilo nikog (možda su čuli da dolazim pa se prepali i zbrisali), osim jednog momka koji je dežurao i kojeg sam zamolio da me slika kao dokaz da sam ih potražio! Imao sam u glavi spisak 'biranih reči i rečenica' koje sam hteo da Ružiću i ekipi uputim, ali eto... Ne da mi se! A možda su od Društva za posmatranje ptica prešli u Društvo za posmatranje piva u restoranu na sajmu?

Ružiću, you can run but you can't hide! Grin

Klik na sliku za uvećanje:
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
AcaNik
 Особа Ц, ви сте?
Лала, вођа дсппс-а из Новог Сада Smile

Dim

Dopisao Lala: Insajder, Aco, insajder! Otkrio si me! Grin
 
Lala
 Osvojio sam potpuno sam i GOLORUK zaštitarski bunker. Išao sam zaštitarima potpuno nezaštićen!
Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Ajde što si išao goloruk , sreća je što nisi bio gologuz Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
AcaNik
 Овако се то ради у немачкој за зеленим фолирантима!
http://www.kurir....ak-2484569
 
ssekir75
 како "заштитари" из србијевиде проблем

http://www.zivoti...;tip=vesti

ооригинални текст

http://www.mkd.mk...i-privedat

да се разумемо, на орла се не пуца, ма који био, али и да није пуцано него да су га негде нашли, овако се не поступа са животињом. треба их казнити свакако, али и ове "заштитаре" што "пљују и клеветју". лепо пише у оригиналчном македонском тексту да је орел ФАТЕН, а ко не зна шта значи, шта да му ја радим. не пише да су га убили него ухватили. треба да их туже за клевету.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
Lala
 Na naslovnoj strani smo objavili onu frapantnu vest da je Uprava za šume iz FOnda za razvoj lovstva odobrila samozvanim zaštitarima sredstva po njihovom projektu. Znam da su lovci ogorčeni i besni kada su saznali da se iz Fonda koji lovci i korisnici lovišta pune svojim uplatama za lovnu kartu i za naknadu korišćenja divljači sredstva umesto u razvoj lovstva plasiraju zaštitarima koji se otvoreno zalažu za kompletnu zabranu lova u Srbiji!!!

Vest o odobravanju sredstava zaštitarima iz FOnda za razvoj lovstva su plasirali upravo sami zaštitari, hvališući se na svojoj Fejsbuk stranici, valjda da bi dodatno iritirali lovce koji su ionako dovoljno iziritirani tolerisanjem nezakonitih zaštitarskih aktivnosti po lovištima, odnosom prma lovcima i lovačkim organizacijama, stalnim prozivkama i vredjanjima počev od toga da smo krvoloci, ubice, lopovi i slično, preko radovanja i smejanja pogibiji pojedinih lovaca u lovu, pa do otvorenih pretnji lovcima ubijanjem, sakaćenjem, prebijanjem! Treba dodati i da su predstavnici zaštitarskih NVO vrlo često u svojim javnim nastupima otvoreno prozivali nadležne državne institucije (Ministarsvo, MUP, carinu...) da su saučesnici u lovokradji, nezakonitom lovu, švercu divljači.
U plasiranoj vesti o dobijanju sredstava iz FOnda za razvoj lovstva zaštitari nisu pominjali cifru koju su dobili i to je odmah postalo zanimljivo, pa je počelo postavljanje pitanja o iznosu koji im je (verovatno NEZAKONITO!!! - upamtite!) odobren: pametnice zaštitarske su, valjda opet u nameri da iritiraju lovce, prvo u odgovoru o dobijenim sredstvima postavili cifru od 4.800.000 dinara (!). Medjutim, nisu računali mučenici da je dara prevršila meru već samim činom verovatno NEZAKONITOG odobravanja sredstava iz Fonda za razvoj lovstva njima, pa je navodjenje ovog astronomskog iznosa pokrenuo pored forumaša sa Srbijalov i neke ljude koji itekako mogu da utiču na dešavanja u lovstvu da reaguju. Izgleda da su telefoni radilli usijano, kako izmedju uticajnih ljudi, tako i kod pojedinaca u Upravi za šume, pa do zaštitara koji su posle 6-7 sati od postavljanja ove cifre pokušali da nevešto prikriju svoje baljezganje, pa su sa prvobitno postavljene cifre samo skinuli jednu nulu, a zarez pomerili. Medjutim, nisu računali da Fejsbuk registruje i obeležava svaki izmenjen komentar, a nisu računali ni da će neko uraditi screenshot njihove stranice - čika Lala je, poučen iskustvom, odmah to uradio jer sam pretpostavio šta će biti! Naravno, osnovano sumnjam da ni jedna ni druga cifra nisu istinite, a koja je prava cifra to će morati što pre da objasni Uprava za šume, i to ne samo visinu cifre nego i način i kriterijume dodele sredstava zaštitarima, gde su, tvrdim, prekršili konkursna pravila, pa možda i neke zakone (množina), uključujući tu i Zakon o državnim službenicima i Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja i još ponešto možda i ozbiljnije... Ali o tome nekom drugom prilikom i možda na nekom drugom mestu! Možda još nije kasno da se neko dozove pameti i da nekako pokuša da ispravi brljotinu, pa makar i poništavanjem odluke o dodeli sredstava zaštitarskoj organizaciji DZPPS.
Koristim priliku da srdačno pozdravim jednog gospodina sa doktorskom titulom koji je donedavno bio visoko pozicioniran u pokrajinskoj administraciji, i još jednog gospodina bez doktorske titule koji ume da štošta obeća telefonom, a kad prekine vezu onda zaboravi na obećanje i ode u lov! Ja nisam zaboravio šta sam rekao, a ja držim do svoje reči.

Evo dokaza da su zaštitari (verovatno instruisani ili natrljanog nosa) arogantno pokušali da manipulišu: desno je slika zaštitarske stranice 'Tim za borbu protiv krivolova' koju je napravio DZPPS sa prvobitnom cifrom, a levo sa izmenjenim sadržajem komentara, tj. cifrom i sa Fejsbuk oznakom 'izmenjeno'!!! (klik na sliku za uvećanje)
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
davorcalic
 Evo još jedne potvrde kako krše zakon naše zemlje Srbije... dovode strance u naša lovišta da švrljaju bez dozvole korisnika lovišta...A da sad ja malo nešto pitam... kad bi vi (ja,ti,lovočuvari...) videli vozila jel bi reagovali? zašto se dopušta da toliko švrljaju našim lovištem bez pitanja i dozvole... kako se može desiti da ih niko od nas ili lovočuvara ne vidi.... i onda jel pitanje isto, ako bi se išlo u krivolov isto tako ladno bez problema sa sve vozilima špartati po lovištu neprimećeni??? em dovode strance.... evo uverite se....
davorcalic priložio:
dd.png

Žena mi Makedonka....ena Shock
 
davorcalic
 

davorcalic kaže:

Evo još jedne potvrde kako krše zakon naše zemlje Srbije... dovode strance u naša lovišta da švrljaju bez dozvole korisnika lovišta...A da sad ja malo nešto pitam... kad bi vi (ja,ti,lovočuvari...) videli vozila jel bi reagovali? zašto se dopušta da toliko švrljaju našim lovištem bez pitanja i dozvole... kako se može desiti da ih niko od nas ili lovočuvara ne vidi.... i onda jel pitanje isto, ako bi se išlo u krivolov isto tako ladno bez problema sa sve vozilima špartati po lovištu neprimećeni??? em dovode strance.... evo uverite se....


Ko zna engleski piše de će i sledeće godine isto tako dovoditi slovence i nemce...
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
Lala
 Ovako će kanda da prodje zaštitar u akciji mapiranja tetreba u Srbiji, koje je plaćeno lovačkim parama! Prema snimku, može biti doslovno, 'EBEN! Mada, ovaj sa snimka mi ne liči na Ružića! HmmmHaHaHa

Kakva hrabrost!!! Grin






HRABRI ZAŠTITAR U AKCIJI!!! PODMEĆU LEDJA I TO NAROČITO DONJI DEO - SVE ZBOG TETREBA!!! Smeko
Zaštitari neka objasne tetrebu: NIŠTA PRE BRAKA! HaHaHa

Da li će Uprava za šume da pomogne zaštitarima i da podmetne i svoja ledja?

Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 Na kontakt e-mail adresu Srbijalov portala stigla su dva dopisa od iste osobe, izvesne Milice Jovanović iz Novog Sada, koja je želela da se učlani i da piše na Srbijalov.
Pošto je administratorima Srbijalov poznato da je dotična jedan od aktivnijh članova DZPPS, nismo želeli da aktiviramo njen članski nalog. Obrazloženje nismo dužni nikom da dajemo, ali pošto je dama bila uporna u dopisivanju, onda je i dobila odgovor od mene, koji važi za sve njene kolege samozvane zaštitare. Prenosim prepisku u celosti (e-mail adresu dotične ne želim da otkrivam da bi izbegli provokacije):

'Kada na vašim zaštitarskim FB stranicama 'DZPPS' i 'Tim za borbu protiv krivolova' bude omogućeno iznošenje i drugačijih mišljenja osim vaših zaštitarskih, i kada budete prestali da na tim stranicama tolerišete otvorene pretnje, vredjanja i pljuvanja po svemu što ima veze sa lovom i lovcima, onda će i vama biti omogućen pristup na Srbijalov. Neki vaši članovi su imali mogućnost da suočimo argumente, ali tu mogućnost nisu želeli da iskoriste. Vi lično ste jedan od aktivnijih članova DZPPS, a pošto podržavate sve ono što se piše i izgovara na račun lovaca, smatram da je pametnije i za lovce i za vas (množina) da vam ne dozvolim mogućnost pisanja na Srbijalov portalu.
Pozdrav od 'ološa i džukela' kako nas lovce naziva vaš lider Ružić.

Lala

P.S.
Avijarna influenca H5N8 se širi, pa bi mogli da razmislite kao samozvani zaštitari da krenete u akciju pretrage terena i (ne daj Bože) pronalaženja uginulih jedinki ptica, što lovci već uveliko rade. Nisam na stranici DZPPS primetio ni jednu reč u vezi novog soja ptičjeg gripa, niti najavu bilo kakve 'zaštitarske' akcije na terenu. Takodje ni Zavod za zaštitu prirode nije ni jednu reč napisao ili pokrenuo nešto! Ali ste svi vrlo aktivni kada treba uzeti pare iz Fonda za razvoj lovstva!'


Quoting milica jovanovic <********@gmail.com>:

Pozdrav,

Nema odgovora?


2016-11-22 9:04 GMT+01:00 milica jovanovic <*******@gmail.com>:
Pozdrav,

Kad sam se registrovala na sajtu srbijalov.com, bilo je obaveštenje da će
admin verifikovati moj nalog.
ne mogu da se logujem, iako sam aktirvirala nalog preko linka koji ste mi
poslali u mejlu od 18.11.2016.
U čemu je problem?

2016-11-18 14:52 GMT+01:00 www.srbijalov.com <>
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Dobro si uradio! Moj komentar su onako ponosno ispratili , ali im nije palo na pamet da kopiraju i obrazloženje , što samo potvrđuje da sam u pravu, I ne samo da brišu upise koji im se ne dopadaju nego odmah i blokiraju mogućnost replike. I to sve sa ponosom . Ipak su napisali par reči o pojavi avijarne infuence, ali ne sa namerom da se aktiviraju u pretrazi terena , nego sa namerom da onemoguće lov sa kretenski glupim obrazloženjem.

Tim za borbu protiv krivolova
Јуче у 14:35 ·
Saznajemo: priprema sa obustava lova na ptice vodenih staništa u Srbiji kao odgovor na brzo širenje avijarne infuence. Ovakva praksa, primenjena pre 10 godina, dala je odlične rezultate u zaustavljanju širenja bolesti jer sa prestankom lova ide i prestanak uznemiravanja divljih ptica i njihovo preletanje sa lokacije na lokaciju.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Finnskogen
 Kako se lovacki savez Srbije odnosi prema problemu, lobiraju li oni na kakav nacin ? Gotovo sam siguran da u Srbiji ima vise lovaca nego ovih kojekakvih NVO ali mi izgleda da oni bolje lobiraju iako su lovci vec od ranije ukljuceni u jedinstvenu organizaciju. Spava li lovacki savez ili radi nesto po tom pitanju ?
 
mrwa22250
 Savezi nikad ne spavaju,non stop smisljaju kako da drpe pare od lovaca i potrose ih na sopstvena doopetaSad
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Finnskogen
 Hmmm ..... lopovluk je svuda veciti problem, a lovacki savezi su se ne samo kod nas odvojili ili otudjili kao organizacija od lovaca i neretko misle da stoje iznad istih ne shvatajuci da njihova funkcija proizilazi iz potrebe da se zastiti lovac i njegova prava, a ne da je stvar obrnuta gde lovacki savezi gledaju na svoje funkcije kao nedodirive i ne samo da ne rade svoj posao kako treba nego to nekada rade i na stetu samih lovaca.

Sam problem lezi u tome da lovacki savez treba podsetiti da su oni organizacija koja proizilazi iz saveza lovaca i da kao takva ako adekvatno ne odradjuje svoj posao moze biti zamenjena.

U tako nesto ni sam nisem verovao misleci da savez stoji nedodirljiv, dok se nisam uverio u suprotno. Grupa angazovanih lovaca u kojoj se nalazi i nekolicina mojih poznanika osnovala je paralelnu instituciju pod imenom " organizacija za zastitu lovackih interesa" Prvo kao grupu na Facebooku da bi to kasnije zbog frustracije lovackog tela prema svom maticnom savezu preraslo u nesto mnogo vece. U organizaciju koja je nudila svoje clanstvo lovcima koji se nisu osecali zasticeni od svog saveza uz dobrovoljnu clanarinu koja se koristila za potrebe finansiranja same organizacije.
Organizacija za zastitu lovackih interesa je za par godina dobrim rukovodjenjem prerasla u politicki faktor na osnovu broja svojih clanova i svojim postojanjem zapretila lovackom savezu koji je poceo da se osipa da ponovo pogleda stvari iz prave perspektive i pocne raditi svoj posao kako treba. Stvar je otisla toliko daleko da je doslo do promene rukovodsta u lovackom savezu da bi se na taj nacin napravila prva stepenica u povratku poverenja prema savezu koji je nakon toga konacno poceo da radi svoj posao i ne menja ustupke za pare iz drzavnog buzeta i razno raznih fondova jer su uvideli da njhova moc proizilazi iz mase lovaca koji stoje iza njih. Danas barem trenutno obe organizacije i dalje postoje i obe rade na tome da se zastite prava lovaca tako da je od prosle godine ponisten zakon koji je 10 godina zabranjivao upotrebu olova u puskama neolucenih cevi, a ove godine je izglasan odstrel 47 vukova sto je otprilike polovina populacije koji su do sada bili zasticeni i pravili ogromne stete na lovnoj divljaci, gde je los bio posebno ugrozen.

Mozda cak i medju vama na ovom forumu ima ljudi koji koji mogu da startuju nesto slicno i stave stvari na svoje mesto, naravno to zahteva i ne malu kolicinu odricanja i angazmana od takvih osoba ali za pocetak mozda osnivanje i promovisanje takve grupe preko socijalnih medija nije los pocetak
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,449
Najnoviji član: MilanO

Poslednje vesti
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarMilanO
Offline
· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

63,869,906 posete www.srbijalov.com