Cvele , vode zeleni pametnu i perfidnu kampanju. Nisu mutavi i tunjavi kao naši savezi koji nisu u stanju ni redovne aktivnosi da obave (informisanje članstva) a kamoli da povedu kampanju protiv zelenih (iznimna aktivnost je izvlačenje para za ličnu korist od lovaca).
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
I svi se slikali u sobama, kupatilima, ko one starlete u gaćama!
Nema ni jednog da je izašao u polje da vidi kako ta grlica izgleda. Ne daj bože da su izneli hranu, vodu po ovoj vrućini...
Jbga, muka je to, ko da se bakće, lakše je naškrabati, opaliti slefie i na facebook!?
I opaaa - odjednom si zaštitnik prirode, a to svi vide, umesto da se drndaš po livadama sa džakovima hrane - ko to još pa vidi?
Čudi me samo da opet nisu slikali jarebicu pa je poturili kao grlicu, kao ono kad su je pomešali sa prepelicom.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Jos kada bi se ovako vodilo racuna o ljudima kao o grlicama pa mi bi bilo savrseno drustvo .Kada bi sa ovakvom paznjom pazili na gladne ljude a narodne kuhinje sve sa vise korisnika a sa manjkom hrane.Ali mi smo zemlja strucnjaka specializovani posebno za grlice tako da nije ovih zastitara koji su naporima i borbom sa hordama lovaca koji jos na granici cekaju da istrebe sve sto uleti i preleti....daj te ljudi smesno je i pricati o takvim stvarima kod nas
Smesno,ovi ljudi garant nikad nisu ni culi za grlice,dok se politacari nisu posvadjali.Ovaj njihov "protest" je verovatno zbog Vuciceve izjave "Bas me briga za grlice" tj. oni su protiv njega,pa zato....
Sve pohvale za slike! Verujem da ih je dosta naših članova delilo po društvenim mrežama... Kad saberem utiske od 19.06 i donošenja zabrane lova od strane Ministrastva najveći propust napravio je upravo naš Savez.
-Prvo lovci nisu na vreme informisani (trebalo je 10 dana da "procuri" vest o zabrani lova),
-drugo, Lovački Savez se konačno obratio Ministarstvu (pismenim putem) 02.07. daj bože da je ta koverta stigla na željenu adresu...
Sve mi to deluje kilavo...
-treće, obraćanje D.Šormaza putem medija - odloženo
eeee... nismo mi ovce
-da li je Nadzorni odbor mogao brže da odreaguje na odluku Ministarstva?
-da li je mogao da zakaže hitan sastanak sa Ministarstvom (pa makar da je razlog tome i lovni turizam?!)
-da li su angažovanja ino turista jedini razlog eventualnog otvaranja sezone na grlice?!
-da li će lov sutra biti omogućen samo turistima onda?
Ima li bre nekog u ovoj zemlji ko se može zauzeti za nas lovce, a da pri tom ne brine samo o svojoj budućnosti, već o budućnosti svih ravnopravnih članova LSS?
borkovrsac kaže:
Ima li bre nekog u ovoj zemlji ko se može zauzeti za nas lovce, a da pri tom ne brine samo o svojoj budućnosti, već o budućnosti svih ravnopravnih članova LSS?
Za sada nema nikog, jer dosta njih gleda svoja posla, šta može običan lovac da očekuje od LSS i LSV gde u velikoj meri opet sede isti ljudi???
Mi smo takav narod - dok neudarimo k.... od ledinu neopametimo se??!!!
Šteta što nemamo više takvih klipova koje bi bi emitovali na TV kanalima. Na agresiju reagovati recipročno. Posebno bi dobrodošao jedan dokumentarac koji bi prikazao istinu o finansiranju NVO , njihovom stvarnom cilju i pogubnim rezultatima koje su napravili . Posebno treba navesti materijalnu štetu nanesenu Srbiji , bilo kroz isplaćivanje odšteta od povreda lutalica ili štetu nastalu posredno zabranama lova , zatim količinu novca kojeg su dobili od Srbije a za uzvrat ga upotrebili protiv svoje države i ljudi u njoj. Javnost vidi samo njihovu stranu medalje, tako da se pitam da li pojedini ministri za čijeg su mandata doneseni kojekakvi zakoni koji nanose štetu državi , treba da odgovaraju za svoj rad.
Ida ne zaboravim . Siguran sam da bi finansiranje ovakvog dokumentarca koštalo manje nego neki NIR (koji niko nikada nije video) ! A doneo bi više koristi u odbrani , očuvanju i popularizaciji lovstva .
Имаћемо. Ово је само почетак. Сети се како је било за оружје. Почели смо са пар флајера а сада их има неколико десетина, има преко 10-ак видео клипова, постоји и регистровано удружење са просторијом добијено од државе.... . Најбитније све то воде млади момци који немају путера на глави. Још кад би се више њих учланило било би добро.
Битно је само да знамо шта желимо и како хоћемо да то што желимо изгледа. Остало ћемо већ некако направити ;)
Ако се сећаш, тада сам показао шта је Југовојник направио сам а да ни један савез или удружење није направило ништа! Мислим на онај видео клип Оружје слободе када сам се и расправљао на Лористу са Јеремијом јер је бранио те савезе.
Да свако од нас ловаца да по 500 рсд у неки клуб који би се борио за наша права. Са тим новцем би могли сасвим да потиснемо утицај зелених и да веома популаришемо лов!
AcaNik kaže:
Имаћемо. Ово је само почетак. Сети се како је било за оружје. Почели смо са пар флајера а сада их има неколико десетина, има преко 10-ак видео клипова, постоји и регистровано удружење са просторијом добијено од државе.... . Најбитније све то воде млади момци који немају путера на глави. Још кад би се више њих учланило било би добро.
Битно је само да знамо шта желимо и како хоћемо да то што желимо изгледа. Остало ћемо већ некако направити ;)
Ако се сећаш, тада сам показао шта је Југовојник направио сам а да ни један савез или удружење није направило ништа! Мислим на онај видео клип Оружје слободе када сам се и расправљао на Лористу са Јеремијом јер је бранио те савезе.
Да свако од нас ловаца да по 500 рсд у неки клуб који би се борио за наша права. Са тим новцем би могли сасвим да потиснемо утицај зелених и да веома популаришемо лов!
Nisu to veliki novci , samo žalosno je što se vraćam na staru temu , a to je LSV! Plaćamo im 1400 dinara za ništa.
Sa druge strane Beuković i ZdrP su uzeli milione bez rezultata. Smatram da bi najveći korak preCednici LSS i LSV napravili kada bi zbog neurađenih ili loše urađenih NIR-ova uzeli novce isplaćene za iste i finansirali takav projekat. Prvo što ne bi dodatno opterećivali lovce, drugo vratili bi poverenje velikog dela lovaca , treće , sredstva koja bi se skupila bila bi dovoljna za višekratnu kampanju u očuvanju lovstva, i na kraju siguran sam da bi vratio dobar broj udruženja u članstvo sa tako pozitivnim rezultatima.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?