Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Grlice, gugutke, grivnjaši

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Grlice, gugutke, grivnjaši
AcaNik
 Можда изгледа наивно што се против зелених плаћеника боримо на нету али немамо где друге. Тв и штампа, на коме су требали да буду представници тих савеза нема а остали немају приступ. Зелени имају приступа Sad Да се против њих боримо у ловишту и мимо редовних активности не вреди јер њих тамо нема и не желе ни да виде ко се брине о природи и животињама јер то питире њихово постојање и могућност да измузу паре од газда!
Зато је борба на нету потребна јер они и постоје само у виртуелном свету!

DakiNS
 Potpuno se slažem sa tobom , borba na više frontova sa dobrim argumentima mora dati rezultate. Još samo da se probude savezi. Dovoljno je da malo čitaju forume i surfuju po netu ima ideja koliko treba , samo treba sprovesti.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

AcaNik
 Савези су мртви одавно! Ово са грлицама је само закуцало ексер у њихов сандук! Треба дићи руке од тих савеза и направити ново тело, ма како се звало, које ће стварно да заступа ловце и да се брине о њима. Нешто више динамично, приближније млађим ловцима које треба привући лову. Чија би прсутност на терену била ''видљивија'' и у већем контакту са обичним чланством....
Битан сегмент би требало да буде да има правни тим који ће да реагује на сваки напад на ловце а и да буде на помоћи ловцима кад то затреба.

nidzamotocross
 Jeste li čuli šta je Čanak rekao u poslednjem gostovanju u emisiji na pinku? Pustiti od 47. minuta. Jaooo

''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

AcaNik
 Већ су коментарисали зелени плаћеници
http://blog.b92.n...ebe-brine/

Kile_
 Brawo Nenade ! Jedini covek koji ista javno prica na ovu temu i zauzima stavove nas lovaca.
Samo 300 i 4x4

nidzamotocross
 Kile bolje da je ćutao, veruj mi. ;)

Barbarosa
 Što bi bilo bolje da je ćutao? Ćute ovi po LSS, LSV...ćute kao mutavi, neznalice nesposobne a "gospoda" zeleni trpaju li trpaju.
Sve što je Čanak rekao, neka je rekao pa taman i ne bilo tačno, bar neko da nešto negde javno kaže.
"Gospoda" zeleni pričaju bez dokaza, iznose neistine i laži, to prolazi, jer otpora nema, kontra argumenata nema, mutavi savezi ne progovaraju niti se bave ovim za nas (njih) nebitnim stvarima.
Mi saveze imamo samo da bi imali kome da platimo članarinu, šta je predsednik LSS-a uradio, govorio po ovom pitanju, šta je uradio, govorio po pitanju zakona o oružiju i municiji ???
Gde su inicijative LSS-a, sledeće što će zabraniti su prepelice i šta ćemo onda? Ništa...ćutaćemo.

nidzamotocross
 A šta bi bilo da je ovo što je rekao, rekao na malo(malo više) ''normalniji'' način, ako mogu da se tako izrazim? Svaka njemu čast što se bori za to da se čuje i naš glas, ali ne ovakav... Ipak...

[xhide] Gde je čuo da se pale gnezda u Africi? ''Afrička grlica se razlikuje od naše bele''??? Afričke grlice se gnezde u Africi pa preleću preko naše zemlje? Afričke grlice drugačije lete i više krivudaju od ovih naših? Sad će sve da nam nabiju na nos...[/xhide]

AcaNik
 На Анимал планет је било како пале гнезда. Сад да ли су биле баш грлице нисам обраћао пажњу. Јбт нисам ни чуо то кривудање, е јесам матор Sad

Barbarosa

nidzamotocross kaže:
A šta bi bilo da je ovo što je rekao, rekao na malo(malo više) ''normalniji'' način, ako mogu da se tako izrazim? Svaka njemu čast što se bori za to da se čuje i naš glas, ali ne ovakav... Ipak...

[xhide] Gde je čuo da se pale gnezda u Africi? ''Afrička grlica se razlikuje od naše bele''??? Afričke grlice se gnezde u Africi pa preleću preko naše zemlje? Afričke grlice drugačije lete i više krivudaju od ovih naših? Sad će sve da nam nabiju na nos...[/xhide]

... npr od istih onih koji su zelembaćima dali tačan broj grlica u preletu. Kada budu uskoro zabranili lov na prepelice izgovor će biti, ko drugi nego domaći krvoločni lovci koji ih tamane kao nigde u svetu. Biće da ih nigde ne hvataju mrežama, nego mi to izmišljamo. Nema veze, bitno je da se Chut

nidzamotocross
 Ma sve to stoji... Ali ostajem pri mišljenju da je nekima bolje da zaćute... Ja se pitam zašto ćute zaista stručni ljudi koji bi pokopali zelene, a ne produbili jamu u koju smo upali, a zašto su se rastrubili oni koji o lovu znaju nešto vrlo površno ili nemaju pojma?

Aco, nisu grlice, znam na šta misliš...

Neca92
 [xhide]Jaooo
Ma, bolje da je ćutao!

" Prvo, ceo slučaj se može posmatrati kao nesporazum. Onaj Čanak je pogrešno pomislio da je proglašena zabrana lova na afričku grlicu Spilopelia senegalensis. Ne Čanče, zabranjen je lov obične, naše neafričke grlice Streptopelia turtur. To lepo piše u Pravilniku o izmenama i dopunama. Da potpuno umirim Čanaka, nema nikakve bojazni ni da će se ubuduće doneti slična mera za afričku grlicu, iz prostog razloga što se ne može zabraniti lov na divljač koja nije zakonom označena lovnom. Kako afričke grlice nema u našem zakonu, ona se ni s pravilnikom ni bez pravilnika ne sme loviti. Ne može. Nikad. Čak ni Vučić ne bi mogao da odobri lov na afričku grlicu, dok se ne unese u zakon. Da li sam siguran da sam dobro razumeo? Kako da ne. Evo bar dva naučna dokaza da Čanak uopšte nije ciljao na našu grlicu:
1. On ispravno kaže da se afrička grlica, za razliku od naše, ne gnezdi kod nas, nego u Africi, gde joj Afrikanci spaljuju gnezda da se ne prenamnože. To za spaljivanje doduše ne znam, ali Čanak je to valjda čuo od nekog verodostojnog.
2. Po Čanku, afrička grlica samo preleće preko nas. Dolazi sa severa, iz Afrike (gde se jelda gnezdila) i ide na jug, u avgustu i septembru. Pretpostavljam da je Čanak čuo da postoji Severna Afrika koja bi, samo joj ime kaže, morala biti severno od nas. Kao što je Južna Afrika južno. Čanak Srbiju doživljava nekako između, što otvara neslućene mogućnosti za nove kontinentalne integracije. Šta god da je, u takvoj geografiji naša, obična grlica ne bi nikad mogla da se snađe.
"[/xhide]
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

AcaNik
 http://www.lovack...u_2015.htm

Macvanski lovac
 Sta bi na kraju za grlice? Grivnasa na nasem terenu nikad vise,gde god da se okrenes preleti po neki,da je juce bio lovni dan bilo bi lovac
Rodjen da budem lovac

kimi
 i59.tinypic.com/2lyj4l.jpg

mislim da se ovo odnosi na grlice
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

borkovrsac
 Dobro misliš druže! Grlica se lovi!!!

Sremac75
 А када ће бити објављено у Сл.Гласнику?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Leo 3

Macvanski lovac kaže:
Sta bi na kraju za grlice? Grivnasa na nasem terenu nikad vise,gde god da se okrenes preleti po neki,da je juce bio lovni dan bilo bi lovac

У протеклом периоду сам провео доста времена на простору Обреновца и околине.
Стварно,невероватан број гривњаша(гриваша),мислим да у укупној популацији број гривњаша надмашује број гугутки.
Шта се то променило у природи ???

nidzamotocross
 A vidite, kod mene na jugu grivnaša ni za lek, sve manje i manje, plašim se da ću da se oprostim od njih.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Komercijalni lov prepelice i grlice LOVNI TURIZAM 44 28.07.2012. 22:16
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,795,473 posete www.srbijalov.com