Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šumska šljuka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šumska šljuka
Boban
 Ponavljam ja imam jaku zelju da idem u lov na te male dugokljune pticice,nadam se da cu ove godine uspeti da odem na njih.

dalibor
 Ja se nadam da ce ti se dopasti, svako ko ima mogocnosti preporucio bih da ode.....ne znam samo gde se u Srbiji love? ali ako budes hteo kod nas nece biti problema....
Hunting is a passion! Pas

Cvele
 Ja svakako ove godine, kada bi' trebalo napokon da dobijem pusku idem u lov na Sljuke, pa makar i sam, samo da se dobro informisem gde da ih trazim, da ne lutam pogresno Grin nadam se da ce mi moj NOD pomoci, i da ce moci da ih markira.... Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 Cvele, u lov se ne sme ići sam Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

dalibor
 Cvele na taj lov se ne ide sam kao i na druge.Sad A veoma je tesko da ces sam nesto uspeti najlepse bi bilo da ste u paru tako da mozete dobro blokirati sljuku,jer brzo leti a ima kratke distance leta, spusti se na zemlju i onda je nema.Confused
A sto se tice ker,verovatno da ce ti pomoci jer ja sam samo lovio sa eng. seterima. Onda ces da nam posaljes par fotki sa lova.PfftiC pozdrav
Hunting is a passion! Pas

Cvele
 Za fotke naravno, nema problema, samo da bude bilo sta da se slika Grin a za lov nisam mislio bukvalno sam, barem ce mi otac praviti drustvo sigurno, samo da je od boga zdravlje i bice sve ok... ;) Grin

Nemanja Djurovic

Cvele kaže:
Ona se najcesce nalazi u sumi, postoje i barske sljuke, one su manje u odnosu na sumske, po meni sacma treba da bude 8(3.5mm) i 10(3.00mm), e sad postoje razlicita misljenja...

Za prelet sljuke koristi se za prvi metak 15,14 za drugi 12 a moze i 14 takodje,kada se lovi sa kerom 15-15 ili 15-14,to je brza a veome teska meta tako koje nju ubio 8-10 ja mu skidam kapu.....Smile

Cvele
 ,,Za prelet sljuke'' ? Kako se to i gde ceka na prelet ? Smile

Nemanja Djurovic
 kod nas ovamo se to ovako radi,u prvi mrak izadjes u lovise gdje ima sljuke i ona u 10 min znaci tacno kada pada mrak nalijece i pada u lovisete ti je cekas kao na prelet patke,kad je ugledas gadjes je.....ali ju je sada na preletu vrlo tesko ubiti jer je jos vegetacija zelana pa kada uleti u pogled brda ili planine gubi se,zato je ne treba pustati ni pratiti puskom vec odma na obarac,jer ako ode u pogled usme ili vec navedenog ne vidi se

Nemanja Djurovic
 danas smo ja i ortak prosetali sacekali prelet proletjela je jedna sluka ortak je kasno vidio vec je bila zamakla i bio je promasaj.....Njanjanja

bturjane
 kod nas u lovistu je ima ne preterano ali je ima obicno se u lovu na zeca ispred gonica podize sa oboda sume i leti ka sredini sume mozda iz neznanja a vise iz navike ,retko je ko od kolega puca kazu nece da trose metak.Inace iz licnog iskustva znam da se nece podici sve dok je ne nagazite ili je ker bikvalno ne pregazi,izuzetno teska meta pogotovo kod nas u brdsko-planinskom lovistu,leti vrlo nisko i to kroz krosnje manjeg drveca i medju zbunje do 20-ak m a pred ateriranje se vine vislje i naglo se spusta nakon toga brzim begom nestaje tako da je i kvalitetni pticari tesko nadju drugi put veoma postujem i cenim ovu pticu a sto se tice gadjanja moj savet je ipak provezbajte gadjanje jedno dve sezone na prepalicu i to u bogatom lovistu pa se tek onda odvazite na sumsku sljuku pozz

nenadx
 Trebalo bi da su kada krenu mrazevi,vise u C.Gori(primorski krajevi)Tada su i bolji ulovi,zbog povecanja brojnosti.Inace dobra zapazanja
Dobar pogodak

Nemanja Djurovic
 da vrle teska meta po meni veoma teza od prepelice a ipak je to u nase krajeve veliki trofej cak veci od zeca,ne moze svako ici na sljuku mislim moze ali ne moze je ubiti
Tako je u Crnoj Gori dolazi bas kad zahladni ali kao sto rekoh naleti po neka ipak smo mi kontinetalni krajevi ne jug,najbolje vrijeme za nju su dec i januar...Bye

dr NM
 Pozdrav kolege lovci!
Evo da i ja prenesem svoja iskustva u vezi sa ovom prelepom lovnom divljači.
U lovištima u okolini Valjeva sreću se dve vrste šljuka šumska - veličine jarebice i barska ili bekasina - veličine prepelice.
I jedna i druga se love od prvog oktobra.
Ja ih lovim uz pomoć svojih engleskih setera koji ih markiraju, a koristim sačmu 2,5 mm, najbolje mi se pokazao metak RS Dispersante.
Šumsku šljuku najčešće nalazim u hrastovim i bagremovom šumama i divljim kupinjacima; a barsku u blizini većih vodenih površina.
Vrlo su ukusne i kuvane i pečene sa povrćem i pirinčem.

Svima koji lovite ovu prelepu pticu DOBAR POGLED!!!

Nemanja Djurovic
 nocas na preletu ostrijeljena jedna sljuka(bekacin ga mi zovemo)najmanja vrsta sljuke....Bye

nenadx
 bakasina,ali to je to,zaista teska za odstrel.Ali je meni bar zanimljivije za pucanje kada se digne
Dobar pogodak

Nemanja Djurovic

nenadx kaže:
bakasina,ali to je to,zaista teska za odstrel.Ali je meni bar zanimljivije za pucanje kada se digne

da da ta ali je mi zovemo bekacin
pa i nije zanimljivije kada se dize jer je tako laka meta ovako je puno teza kada svera po nebu brzinom metka Pozdrav
dbr pogled
http://sphotos.ak...1056_n.jpg
evo jedne od prosle god

nenadx
 Nemanja,mozda su nam iskustva razlicita.Moja su ova.Obicno sam ih dizao na plavnim povrsinama,otvoreni plicaci.Tada nisu dozvoljavale blizi prilaz,pri dizanju let je odmah brz i u cik cak...Sa druge strane pri cekanju,a dobroj kamuflazi i neprimetnosti ptici koja prelece,ona nastavlja miran uobicajni let....Naravno to su oprezne ptice,koje reaguju na najmanji pokret...Svakako su u pitanju iskustvena opazanja,a svaka ima svoje drazi.Pozdrav
Dobar pogodak

vladant

Nemanja Djurovic kaže:
danas smo ja i ortak prosetali sacekali prelet proletjela je jedna sluka ortak je kasno vidio vec je bila zamakla i bio je promasaj.....Njanjanja

Bez uvrede ali je sumsku sljuku neeticki loviti na preletu, to je prelepa ptica i treba je postovati i loviti i nadmudrivati se sa njom uz pomoc pasa pticara, a ne kao patke i guske. Za sljuku je potreban vrhunski pticar jer je veoma osetljiva i ima specifican miris koji je dosta jak ali ni malo slican fazanima, jarebicama, prepelicama i ostalim kokama.

Jank
 Evo i ja da dodam koju, gotovo svakog izlaska podignemo po koju šumsku šljuku a evo zadnja dva izlaska smo odstrelili po jednu. Uvek je nalazimo u bagremaru....valjda se hrani semenom bagrema. Vrlo specifišno leti kao da pravi akrobacije i uglavnom je ulove moje veštije kolege. Uzleće gotovo vertikalno, svega nekoliko metara a onda naglo propada se druge strane ograde ili živice.
a da su lepe...lepe su....kažu i ukusne ali nisam ih probao....Histerian
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,774,885 posete www.srbijalov.com