Nemački lovni terijer
|
Deki Nes |
Objavljen 26.02.2014. 19:51
|

Član

Upisa: 139
Pristupio: 12.01.2014. 21:23
|
Pa tema je NLT,ali ok, a o predatorima šakalima i lisicama ima posebna tema u kojima se vidi veeeliki problem naročito sa šakalom i koga su kako se vidi u temi svi svesni.
Svaka čast za sam lov kakav god da je ulov je ok.Ako želiš da reklamiraš način lova izvoli.Daj nam parametre kako je , kada i na koji način tekao lov. |
|
|
|
ilija 9 |
Objavljen 26.02.2014. 20:45
|

Član

Upisa: 127
Pristupio: 06.07.2012. 11:00
|
Od pre neki dan i ja sam poceo da cuvak nlt nabavio sam muzijakka 1.5god star radi dobro povrs rupu mali slabije |
|
|
|
goldenvalley |
Objavljen 27.02.2014. 09:13
|

Član

Upisa: 50
Pristupio: 24.12.2010. 16:21
|
Deki Nes kaže:
Pa tema je NLT,ali ok, a o predatorima šakalima i lisicama ima posebna tema u kojima se vidi veeeliki problem naročito sa šakalom i koga su kako se vidi u temi svi svesni.
Svaka čast za sam lov kakav god da je ulov je ok.Ako želiš da reklamiraš način lova izvoli.Daj nam parametre kako je , kada i na koji način tekao lov.
...način lova je najjednostavniji mogući.Obići lovište,napraviti "popis" aktivnih lisičijih jazbina.Najbolje vreme za lov,vreme parenja i hladnijih zimskih i jesenjih dana.Tihi dolazak do jazbine,sa što manje buke i bespotrebnih radnji,puštanje psa u jazbinu i zauzimanje "busije".U zavisnosti od "kongiguracije" jazbine dešavaju se dve stvari : pas će ili isterati lisicu(u starijim i "komotnijim" jazbinama),ili(u sveže iskopanim jazbinama) treba sačekati da pas izadje,odložiti ga pored sebe i sačekati da divljač krene u beg.To je sva filozofija.
http://www.youtub...mp;index=4
Kao što sam napisao,nema velikih povreda kod pasa(naravno,obavezno poneti pribor za prvu pomoć psu),sam lov u odnosu na klasično jamarenje traje dosta kraće,u jednom danu moguće je obići više jazbina,a efekat ovakvog načina smanjenja populacije lisica neuporedivo veći.I ono možda najvažnije,jazbina se ne uništava kopanjem,pa već posle nekoliko dana može da se desi da dobije nove "stanovnike".Naravno pas treba da bude oštrine primerene ovom načinu lova,dobre istrajnosti,i ono najvažnije,vakcinisan protiv besnila.Tretman protiv šuge,obavezan posle svakog lova,jer je barem u mom lovištu,70-80 procenata lisica zaraženo ovom pošasti.
|
|
|
|
Vuja |
Objavljen 27.02.2014. 13:34
|

Stari član

Upisa: 204
Pristupio: 15.07.2011. 14:55
|
Kolega sta da radimo mi kojima terijer kad udje u jamu ne izlazi u proseku po 4-5 sati?;) nama ne preostaje nista drugo sem asov u ruke pa na kopanje  |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 27.02.2014. 14:24
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
^ Vujo, stvar obuke, mada su retki psi koji u jazbini gde je lisica, ne izlaze po 4-5 sati. Lisica će u 90% slučajeva izbeći borbu i izaći na sporedni izlaz koji obavezno postoji u lisičjim jazbinama.
Ovakav način lova praktikujemo i mi, kao što je opisao kolega Golden Valley, mada dešava se i tu da se terijer zaglavi u rupi i ne može da izađe pa nije loše imati alat za kopanje.
Mi na ovakav način lovimo lisicu i kunu, s tim što je kuna jako retko u rupi u zemlji, mada ume da bude. Ona je u granju, u starim kućama, itd. A u suštini je isti kao i lov lisice u rupi.
Ovakav lov mi je mnogo, mnogo bolji i zanimljiviji od klasičnog jamarenja. Mada kakav je trenutno moj terijer, ne bi mogao da uđe u slonovsku rupu. Ali doteraćemo liniju do sezone.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
goldenvalley |
Objavljen 27.02.2014. 14:24
|

Član

|
Vuja kaže:
Kolega sta da radimo mi kojima terijer kad udje u jamu ne izlazi u proseku po 4-5 sati?;) nama ne preostaje nista drugo sem asov u ruke pa na kopanje 
...tako je.Za svaki nacin lova,treba imati psa...od prepelice do "elifanta"...
|
|
|
|
goldenvalley |
Objavljen 27.02.2014. 16:03
|

Član

|
nidzamotocross kaže:
^ Vujo, stvar obuke, mada su retki psi koji u jazbini gde je lisica, ne izlaze po 4-5 sati. Lisica će u 90% slučajeva izbeći borbu i izaći na sporedni izlaz koji obavezno postoji u lisičjim jazbinama.
Ovakav način lova praktikujemo i mi, kao što je opisao kolega Golden Valley, mada dešava se i tu da se terijer zaglavi u rupi i ne može da izađe pa nije loše imati alat za kopanje.
Mi na ovakav način lovimo lisicu i kunu, s tim što je kuna jako retko u rupi u zemlji, mada ume da bude. Ona je u granju, u starim kućama, itd. A u suštini je isti kao i lov lisice u rupi.
Ovakav lov mi je mnogo, mnogo bolji i zanimljiviji od klasičnog jamarenja. Mada kakav je trenutno moj terijer, ne bi mogao da uđe u slonovsku rupu. Ali doteraćemo liniju do sezone.
...jedine komplikacije,prilikom ovakvog načina lova,nastaju kada se lisica isteruje iz skoro napravljene jazbine,koja je po pravilu uska i ima samo jedan izlaz...ali za sve postoji rešenje.
|
|
|
|
Deki Nes |
Objavljen 28.02.2014. 21:49
|

Član

|
Sistem vrlo sličan jamarenju.U svakom slučaju dolazi do kontakta psa i lisice.Razlike tu nema.Povrede vrlo moguće.
Mi smo jamarili nekada sa ciljem vađenja žive lisice koje smo koristili na takmičenjima.
Drugi cilj jamarenja je bilo smanjenje broja predatora.
Neka lisica neće da izađe ni po koju cenu pa možeš da sediš do sutra.
Isto tako oštar pas ne pušta lisicu ni po koju cenu pa kopanje negine i jedini je izlaz.
Ideja kao ideja nije loša niti nova,treba probati pa ako nemože onda mora klasika. |
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 01.03.2014. 00:05
|

Veteran

Upisa: 538
Pristupio: 27.07.2012. 10:56
|
mislim da bi za ovo vrstu lova dosao bolje jedan nemacki ostrodlaki jazavicaar,pas koji samo "kevce" u rupi i ne napada lisicu,dok kod terijera,to nije bas cesto...pravi,ostar terijer,ne odustaje lako od lisice,izadje da vidi sunce i gazdu na sekund,posle 2-3 sata u rupi i ako se ne uhvati,odmah se vraca...
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 01.03.2014. 00:11
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Pas kao pas i treba da bude srčan. To jeste, ali lisica je ta koja će čim oseti da pas ulazi u rupu izleteti na sporedni izlaz. Zato sa što manje buke, nečujno, treba prići jazbini i postaviti strelce, pustiti psa i čekati pa šta bude. Ima tu malo i do obuke psa. A ima i do terena, odnosno do rupe. Kod mene u planini su u 99% slučajeva u pitanju stare rupe koje lisice koriste godinama, nove se retko kad pojave. Kada bi jamarili, onda bi te rupe ostale oštećene i neupotrebljive, ovako uvek imamo gde da ''jamarimo'' na ovaj gore pomenuti način. A ako ne ide, kao što kolega Deki Nes reče, ostaje klasika.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
goldenvalley |
Objavljen 01.03.2014. 08:51
|

Član

|
...sa priličnim uspehom,da ne koristim neku drugu reč,ispašću hvalisavac,lovio sam zadnjih tri ili četiri meseca na ovaj način...broj odtsreljenih lisica i korist koju će od toga imati lovište,ostaviću za sebe,kao i sve ostale pojedinosti...u zemlji gde svi znaju sve,bespotrebno je raspravljati o ovakvim tričarijama.
Jednima dobar pogled,a drugima oštar ašov i lopata,ko šta voli...pozdrav!
|
|
|
|
Deki Nes |
Objavljen 01.03.2014. 18:37
|

Član

|
Probaćemo kolega u svakom slučaju i ovaj ,,pažljiviji,, pristup ,ako se ide na odstrel lisice,svakako je vredno prvo probati ono što ti predlažeš.Preporuka svima je od tebe,probati! |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 02.03.2014. 18:17
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Jedan drugar mi nudi štene NLTa, i kaže da je od vrhunskih roditelja.
Ja se ne razumem, ali mi je rekao da je za one koji se razumeju dovoljno reći da mu je otac TANGO...
Ima li neko info o tome?

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Deki Nes |
Objavljen 03.03.2014. 17:27
|

Član

|
Nekad sam veoma bio u toku sa odgajivačima i rodovnicima,a sada više ne .Genetika je bitna , ali ne i presudna.Daj neku sliku da vidimo na čega liči .
Palanka ti je puna ,,terijeraša,,. npr.moj drug Vlada iz ulice JNA . |
|
|
|
Nenad-Curug |
Objavljen 25.03.2014. 15:52
|

Mlađi član

Upisa: 24
Pristupio: 12.01.2011. 16:18
|
Kako vam izgleda ovo stene?
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 25.03.2014. 16:07
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
komšija, pa slika i nije neka, ne vidi se nešto posebno, a mislim da nema dovoljno paleža, dosta crn pas
|
|
|
|
ilija 9 |
Objavljen 25.03.2014. 18:13
|

Član

Upisa: 127
Pristupio: 06.07.2012. 11:00
|
Malo novosti kod men moj pas je juce pario kuju pa se uskoro ocekuju stenad  |
|
|
|
Deki Nes |
Objavljen 25.03.2014. 20:48
|

Član

|
Loša slika,slikaj sa strane na zemlji ili nekoj podlozi , pa da vidimo???
Ovako samo glava , u proseku, uvo je dobro. |
|
|
|
ivanfox |
Objavljen 26.03.2014. 18:13
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 02.06.2011. 15:32
|
Nenade treba lepše da postaviš štene da bi se videlo kako treba.Ne slažem se sa koleginicom da nema dovoljno paleža jer mu se na grudima jasno vidi palež kao i iznad očiju,na nosniku oko njuškice.Štene je to malo,menjaće se ono vise puta do optimalne zrelosti za rad!
i foxterrier  je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 26.03.2014. 18:37
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|