Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Da li neko zna...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Da li neko zna...
AcaNik
 И пуцају крупном сачмом ;)
srbijalov

iveli 3

Neca92
 [xhide]Biću kratak i jasan: Da li lovočuvar po nekom zakonu sme da odstrani (ubije) psa iz lovišta? (nebitno doba godine, nebitno da li se radi o lutalici ili lovačkom psu)
[/xhide]
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

arli
 Po zakonu jačeg, samo da ga neko ne vidi,malo šale-bez ljutnje;)

davorcalic

Neca92 kaže:
[xhide]Biću kratak i jasan: Da li lovočuvar po nekom zakonu sme da odstrani (ubije) psa iz lovišta? (nebitno doba godine, nebitno da li se radi o lutalici ili lovačkom psu)
[/xhide]

Sme,pridržavajući se pri tome bezbednosti u lovu....200m od salaša i naseljenog mesta itd......odstrel pasa i mačaka lutalica dozvoljen je tokom čitave godine bez dozvole....
Žena mi Makedonka....ena Shock

mrwa22250

davorcalic kaže:

Neca92 kaže:
[/xhide]

Sme,pridržavajući se pri tome bezbednosti u lovu....200m od salaša i naseljenog mesta itd......odstrel pasa i mačaka lutalica dozvoljen je tokom čitave godine bez dozvole....

Jeste zemo,ali po zakonu o divljaci i lovstvu,a po zakonu o zastiti zivotinja ako te neko vidi pa makar ti bio i lovocuvar,ode oruzje i krivicna ko kuca.
Gde prestaje logika,pocinje SrbijaTri prsta
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Neca92
 Znači po zakonu-ne sme! To me je interesovalo, hvala puno na odgovorima! Odobreno

davorcalic

mrwa22250 kaže:

davorcalic kaže:

Neca92 kaže:
[/xhide]

Jeste zemo,ali po zakonu o divljaci i lovstvu,a po zakonu o zastiti zivotinja ako te neko vidi pa makar ti bio i lovocuvar,ode oruzje i krivicna ko kuca.

Bez obzira,zemo moj,odstreliš i zakopaš,po zakonu o lovstvu....pa neka ga traže.... Ja nisam upoznat sa tom odredbom zakona o zaš.životinja,ali sa ovom ,,našom,, jesam,i postupam po zakonu.....mislim da se on ne odnosi na lovište...Baš me zanima pa ću pogledati

davorcalic

davorcalic kaže:

mrwa22250 kaže:

davorcalic kaže:

Neca92 kaže:
[/xhide]

Bez obzira,zemo moj,odstreliš i zakopaš,po zakonu o lovstvu....pa neka ga traže.... Ja nisam upoznat sa tom odredbom zakona o zaš.životinja,ali sa ovom ,,našom,, jesam,i postupam po zakonu.....mislim da se on ne odnosi na lovište...Baš me zanima pa ću pogledati

Zakon o Dobrobiti životinja dozvoljava odstrel pasa i mačaka po članu 16. stav 1..... http://www.naled-..._41_09.pdf

Gde kaže: da se životinja NEMOŽE lišiti života na javnim mestima, OSIM U LOVIŠTIMA,u skladu sa zakonom kojim se uređuje lovstvo...

Tomash

davorcalic kaže:

Zakon o Dobrobiti životinja dozvoljava odstrel pasa i mačaka po članu 16. stav 1..... http://www.naled-..._41_09.pdf

Gde kaže: da se životinja NEMOŽE lišiti života na javnim mestima, OSIM U LOVIŠTIMA,u skladu sa zakonom kojim se uređuje lovstvo...

Meni ovo dovoljno....

Neca92
 A pazite sad ovo:
Zakon o lovstvu, http://www.srbija...ovstvo.pdf , član 29. :
Пси и мачке без власника или без контроле власника који се налазе у
ловишту без дозволе корисника ловишта, а представљају непосредну опасност
по дивљач могу се под прописаним условима уклонити из ловишта без посебне
дозволе.
Министар ближе прописује услове и начин за уклањање паса и мачака
без власника или без контроле власника из ловишта.

Zašto jednostvano, kad može komplikovano?! Smeko

Lala
 Нецо, а кад је то министар донео одлуку о начину уклањања паса и мачака из ловишта?

Није донео, колико ја знам, НИКАДА!

А кад нема прописаног начина за уклањање, онда се не може ни поступати, јел тако?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Neca92
 Tako bi, valjda, trebalo... Confused

AcaNik
 Има ли неко искуства са калибром .35 Ремингтон?

krilas
 Mozda sam pogresio odeljak, ali pitanje je sledece , da li neko zna gde ima da se nabave kugle B&P palla Gualandi u kalibru 12/70 , treba mi 10-20 komada?!Lovac 3
Siroma

krilas
 Mozda sam pogresio odeljak, ali pitanje je sledece , da li neko zna gde ima da se nabave kugle B&P palla Gualandi u kalibru 12/70 , treba mi 10-20 komada?!Lovac 3
Siroma

givan

krilas kaže:

Imalo je u Magnum Jagoduna,e sada neznam gde se nalazis,tako da...?

krilas
 Kolega na njihovom sajtu imaju Big Game, Black shock i Trhril shock, a nazalost (bar na sajtu) palla Gualandi nema, ranije je bilo u MP Tropic-u ali ga ni tamo nema! Jedino da ga u Magnum-u imaju u prodaji ali ne i na sajtu?!
Siroma

AcaNik
 Било га је и на Ковилову, мало паковање од 10 комада. Носач кугле чини ми се да је сиве боје или нека плава као сива.

davorcalic
 Momci,hitno potrbna pomoć....
Imam priliku da pazarim ovaj pištolj.... nemamo predstavu koliko vredi ni ja ni prodavac.... fabričko stanje, duga devetka... dva šaržera, 30 kom municije i futrola..... molim za pomoć....

davorcalic
 evo slike...
davorcalic priložio:
20150824_183258.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Da li neko zna ??? ORUŽJE - SVAŠTARA 190 03.08.2024. 23:47
Da li neko zna PUŠKARSKA RADIONICA 354 25.11.2021. 00:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,506,764 posete www.srbijalov.com