Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 30-06 ili 308.Win ?!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
30-06 ili 308.Win ?!
Finnskogen
 Ali sada, sta to sve skupa znaci za nas lovce ? Da li ce 30-06 biti ne funkcionalan sa 10 cm kracom cevi i minus 40m/s Naravno da ne, 30-06 ce za moj licni ukus i potrebe biti cak i funkcionalniji ako se to tako moze reci jer ce biti nesto blize 308 nego 30-06 koji je po meni pre brutalan za Evropsku divljac.
I na kraju svakako da jos jednom ponovimo " niti jedan kalibar ili super kugla ne moze kompenzirati los pogodak " ali mogu u datim okolnostima funkcionisati bolje ili gore u zavisnosti od situacije

Planinko011
 Uh, prvo da napišem da mi je drago jer je prekinuta pauza u pisanju kolege Finskogena a i laknulo mi je da ne moram da se uključujem na temama fizike i balistike vec da se vratim na anegdote i lovačke doživljaje. Bilo je na forumu bar desetak kolega koji su dali svoje doprinose na raznim temama a i ovim za koje treba i nekog teoretskog znanja a i malo ličnog testiranja, pa one koje su u zdravlju pozivam da se reaktiviraju i ovaj redak forum ojačaju.
.
E sad znam ja za formulu E=m x v kolege Njutna i to mi je zbog m, vec tri decenije skoro, bio jedan od jačih aduta, mislim pored šarmaVeselo.
E sad u mladosti m je bilo za trecinu manje al opet nije bilo bas pametno hvaliti se pred damama velikom brzinomStidljiv.

Elem šalu na stranu podelio sam to moje iskustvo sa .243 i nasviranim metkom koji mi je pravio problem uz sigurno povecano habanje cevi.
Nazalost zbog africke kuge sveo sam lov na par izlazaka na fazana a nemam srece sa snegom i mrazom vec 3-4 godine i prilikama da ostvarim dugo zeljeni trofej vuka.
Ali ja sam optimista i ne gubim veru a nadam se i smanjenu faktora m u novoj godini (makar se brzina povecala)Lupa

Max011
 Pozdrav svim kolegama Planinko011 ika Samo da potvrdim da je malo posustao sa gudama al zato je partizanima, pardon fazanima smrsio konce.
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

rk
 Lepo je ponovo videti maxa na forumima on je uvek postovao lepe slike lepo doradjenog oruzja
RK

Planinko011
 Pa zna Max kad hoce da pise, još me boli duša što je otudjio kranjsku violinu u kalibru 7x64 u želji da elaborira drugi švapski kalibar 9.3 x62 koji mu se učinilo da ce ga napraviti mačo lovcem u odnosu na moj 8x68 ali avaj ipak kao suptilna duša sklona likovnom izrazu ( još iz momačkih dana) ostade mu nemerljiv doprinos na naučnim temama Neophodnost prisustva šivace mašine na strelištima, Superlaki kundaci na magnum kalibrima i Skracivanje bonsekom okulara optika iz bezbedonosnih razloga uz uspomenu od tri kopče na arkadi.

Svejedno bi bilo lepo da okači slike tog kranjeca sa lepim gravurama.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,701,323 posete www.srbijalov.com