Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Polaganje lovačkog ispita

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Polaganje lovačkog ispita
ssekir75
 честитам, колега Bravo 2iveli

иначе, ову информацију није лоше негде забележити, ко неће да чека...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac

dzudzubajac kaže:
evo položih i ja danas

Kolce Kolce

Inače lss organizuje polaganje svake prve srede u mesecu, pa ako je nekom frka i neće da čeka polaganje u lokalu, eto...

Čestitam kolega, i nek ti je sa srećom.Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

davorcalic

ssekir75 kaže:
предлог за администрацију: ово што колега давор ради треба (кад га заврши) поставити као одвојену јединицу/тему или како год да га назовемо управо овде у "ловци почетници". тиме ће се добити много, јер почетник неће морати да лута форумом у потрази за овим или оним, имаће "приручник" увек уз руке (поштено говорећи овај "званични" не ваља ништа, ко белешке лошег студента), и имаће слике са којих се нешто и види. да не буде ко што слава каже да се не разликује кока од фазана. и да буде закључано да се затрпава коментарима. фала лепо!

Hvala ssekir....evo napokon sam ga završio....sad je kompletan.Tu imaju sve a ako nešto fali dodaćemo, najmanji je to problem....Svim budućim lovcima želim uspešno polaganje lovačkog ispita a onima koji su položili čestitam....dobar pogled buduće kolege.....

https://www.faceb...1054844111
Žena mi Makedonka....ena Shock

rajko radovan
 Cao,da li neko mozda zna kada ima polaganje lovackog ispita u Zrenjaninu,Novom Beceju ili Kikindi??Unapred hvala
Radovan Murgulov

davorcalic
 Ovde ćeš čuti iz ,,Prve ruke,,.... Telefon: 021 457-023
e-mail: ..... LSV
Žena mi Makedonka....ena Shock

rajko radovan
 Hvala puno.Zvacu sutra
Radovan Murgulov

rajko radovan
 cao drugari...juce sam polozio lovacki ispit,imam polozeno za oruzje...kazite mi sta i kako dalje?jel se ide u sup i podnosi se zahtev za oruzje?
Radovan Murgulov

kimi
 Treba ti i lekarski pregled.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

StefanS
 Potrebno je i uverenje ne starije od 6 meseci da se protiv fizičkog lica koje podnosi zagtev za nabavku ne vodi krivični postupak i da nije osuđivano. Onda se ide u SUP i predaje se zahtev za nabavku.

ssekir75
 иди брате у суп и распитај се. овде свако тумачи закон и правилнике на свој начин, па да не би имао главобоље лепо питаш шта твоји локалци траже и онда се оправљаш по томе.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

draganpan
 Kakva su vasa iskustva sa diplomama o polozenom lovackom ispitu sa Kosova i Metohije.
dobar pogled, bistro okOsmeh 2o

DakiNS
 Kosovo je još uvek Srbija i tako se i tretira.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

draganpan
 Nisam mislio na to, nego su interesantne... Zaglavlje i obrazac Lovacki savez kosovo i metohija, pecat Leposavic a mesto polaganja Zvacan, Kraljevo... itd. Druga na obrascu drugaciji neki detalji i uglavnom niko nema original samo NEoverene kopije... Sta da se radi u tom slucaju, kakva su vasa iskustva?
dobar pogled, bistro okOsmeh 2o

DakiNS
 Neoverena kopija ne vredi , uvek se tražio original, ili overena kopija
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DkHunter
 Kolege, evo iz prve ruke za sve oni koji tek treba da polažu lovački ispit... Polagao sam ispit u LSS gde se organizuje svake prve srede u mesecu, potrebno je samo poneti uverenje o završenoj obuci za rukovanje oružjem ili oružni list radi upisa broja, nije potrebno nikakvo zakazivanje.
Prvo se održi predavanje koje traje oko sat i po, čovek na vrlo zanimljiv način ispriča neke najbitnije osnovne stvari i posle toga sledi pismeni test sa 15-ak isto toliko osnovnih pitanja, a) b) c) pitalice... znači čista formalnost, bez brige za one koji imaju tremu, nema potrebe za njom, ali ni najmanje, pogotovo što su vam na raspolaganju i neke olakšice Smile I ono što preporučujem svima je da ipak, bez obzira na sve ovo pročitaju Priručnik za polaganje lovačkog ispita, zbog vas samih, ne budimo samo grupa ljudi koja ide i "ubija"Stari
Po završetku testa odete kod čoveka, on prekontroliše, nakon toga kod drugog kome to predate i po uplati diploma stiže na kućnu adresu Smile

Nadam se da sam malo pomogao ljudima poput mene koji se spremaju da kroče u svet lova itanje

kimi
 Da, od skoro nema više polaganja lovačkog ispita po udruženjima već se polaže u savezu.

Ali opet bih svima koji žele da polažu lovački ispit savetovao da prvo odu do udruženja gde bi lovili. Zašto? Kod mene u udruženju ovako stoje stvari...

Ako odete na polaganje lovačkog ispita uz "amin" udruženja upisnina je 5 hiljada dinara a ako se pojavite sa papirima uz opasku "ja položio" upisnina je 25 hiljada dinara stim što postoji velika verovatnoća da ne budete uopšte primljeni jer udruženja primaju članove na predlog sekcija a sekcije primaju članove prostom većinom na zboru lovaca.

Suština je da postoji (po meni logičan) sled stvari koje treba ispoštovati.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Tomash
 Slažem se u potpunosti sa Kimijem.

Prvi korak je upoznavanje sa ljudima u Društvu/Sekciji u kojoj bi lovac započeo svoju lovačku karijeru(ovo je nekada bio zakonski pripravnički staž, a neka LU ga i dalje imaju). Druženje i pronalaženje grupe sa kojom bi lovac lovio.

Nadalje, svakako predlažem da se svaki mladi lovac obrati Društvu/Sekciji gde bi lovio oko polaganja ispita. Ukoliko ga Lovačko društvo uputi na LSS onda sve ok.
Ali mnoga LD i LU imaju saradnju sa Savezima, i sve to što organizuje Savez, oni isto to organizuju u svojim prostorijama udruženja, sa Istim tim ljudima iz saveza, sa istim tim predavanjem i istim predavačima.

Na ovaj način polaganje bude malo skuplje (Plaća se izlazak na teren komisije za polaganje + kupuje se prase/piće/ručak), ali svakako na ovaj način za lovca je najbolje i najjeftinije, jer LD/LU daju olakšice na upisninu za lovce koji su kod njih položili (a od polaganja obično nastane cirkus, jer stariji lovci obično dođu i zastrašuju kandidate, neki se toliko uplaše pa zaborave i kako se zovu, pa navijanje, zahebancija....).

Tu je i to neizostavno druženje i pranje sudova, gde se kandidati iz svih sekcija upoznaju, i nastanu prvi kontakti za kasnija gostovanja.

Svakako mnogo lepše od pukog odlaska u neku kancelariju i polaganje suvoparnog testa...

kolega_LOVEc
 [xhide]Kliko se ja secam kad sam polagao kod mene u LU, izvlacila se pitanja i odgovaralo se usmeno pred svima, 3 pitanja izvlacis a komisija je postavljala i potpitanja.
A olaksica, to ne postoji vise...odavno...i ne razmatra seGrin nikada ni u kakvom pogledu....Grin[/xhide]
Vim vi repellere licet

lakistrike95
 E pa polozih i ja danas lovacki ispit, polagao sam u LSS, kao sto je vec receno polaganje nije nikakav bauk, predavanje od 2h i onda sledi test. Cena 4 000 dinara.

Danas je bilo oko 70 kandidata, od toga je 80% doslo zbog trofejnog oruzja i preregistracije na lovacko.

sasaruma
 Dobro dosao u klub kolega

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,449
Najnoviji član: MilanO

Poslednje vesti
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

63,892,191 posete www.srbijalov.com