Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Indjijanac
 Saša 35 izlaziš iz okvira ove teme ,prelistaj po forumu i na svakoj temi slobodno možeš pisati u skladu sa temom,a sada da se vratimo na ovu temu NESTAJE LI LSS?
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

slavaplana
 Drzite se teme!!Ako se neodrzi sledeca Skupstina LSS ako nebude kvorumaide se na privremeno finasiranje istog do sledece Skupstine i vazi clanarina iz predhodne godine!!!!Tako bi trebalo da bude!!

pcelar
 Dobar je ovaj predlog za 300 eura. Uz tolike novce rukovodstvo LSS bi moglo da potrosi 3 puta vise para u tekucoj godini, cirka 40 miliona. Naravno minus bi se pokrio clanarinom u narednoj i tako do u nedogled. Vidim da je predsednik LSS profesor doktor. Pitam se kojih nauka, da li nekih gde matematika nije bila obavezna(o ekonomiji da i ne govorimo).
nesa

elko
 Tema nestaje li LSS postaje već previše sumorna i sve se više razvodnjava.Sve kolege su pretpostavljam saglasne da u lovstvu - među lovcima u Srbiji vlada velika neinformisanost koja kao posledicu ima jako neodgovorno ponašanje pojedinaca iz LSS, naših predstavnika u organima LSS pa i nas pojedinaca koji sve pojave sagledavamo na način kakve su a malo radimo na njihovom obelodanjvanju,etiketiranju i na kraju sprečavanju.Upisi da lov nije moranje, da članarina treba da bude veća, da se ne treba kriti od stanja u ašim lovištima samo pokazuje da smo još jako daleko od sređivanja stanja u lovstvu Srbije.Nije problem u visini članarine,problem je u načinu njenog trošenja i uticaju na to onih koji teškom mukom izdvajaju u te svrhe.Zar je plata jednog od stručnih radnika u LSS protiv koga se još vodi krivični postupak ( po informaciji advokata LSS ) u iznosu od skoro 1/4 miliona u godini otkrivanja malverzacija bila mala pa treba još dodati na visinu članarine.Prosečno u svakom LU od visine članarine manje od 10 % odlazi na povećanje fondova divljači a najveći deo odlazi la LD zaposlenih, kako mnogi izjaviše na krkanluke,LD zaposlenih u LSS, dnevnice i putne troškove koji se prikazuju virtualno da samo eksperti mogu da proniknu u to na šta odoše pare lovaca i kako je došlo do gubitaka.Mi finansiramo one koji upropašćavaju lovstvo Srbije bilo da se radi o stručnjacima i rukovodstvu na nivou LU ili LSS.Mislim da bi povodom stavke iz fin.izveštaja za 2011 godinu LSS koja se odnosi na troskove ostalih dnevnica i putnih troškova trebalo upitati predsednika skupštine Marka Ticu i posebno izvesti troškove dnevnica,putnih troškova i mobilnih telefona za predsednika popovića i predsednika skupštine.
Pitanje po meri nestaje li LSS - ovakav i sa ovim ljudima treba da nestane,što je najgori mogući scenarijo za lovce Srbije puno bi bilo bolje da svi oni nestanu iz lovstva Srbije jer su postali najveće štetočine a zaklonjene našim neznanjem,snisishodljivošću, servilnošću kada nam dođu u goste.Pod sigurnim kišobranom naših članarina tako da za njih ne postoji ekonomske krize.Mi smo ih napravili i Mi dopuštamo da uruše vekovnu tradiciju lovstva Srbije i da se prema LU ponašaju ucenjivački kao da su oni gazde a ne centralni servis.Daće bog da se osvestimo i da prepoznamo uzroke lošeg stanja u LSS i da našim angažovanjem ne dozvolimo da zakoljemo bika zbog nekoliko kilograma mesa.

slavaplana
 Tica ,Zoran DR.Popovic i ostalitreba da ponesuNEOPOZIVE OSTAVKE i spase i sebe a i nas daljeg propadanja!!!!

Hvala Vam na svemu ali dosta je bilo vise!!!!!

VOLONTIRAJTE negde na drugom mestu!!!!!

Kako biizgledalo da radite za platu u LSS????ROFL

Gedza66

elko kaže:

Mi smo ih napravili i Mi dopuštamo da uruše vekovnu tradiciju lovstva Srbije i da se prema LU ponašaju ucenjivački kao da su oni gazde a ne centralni servis.Daće bog da se osvestimo i da prepoznamo uzroke lošeg stanja u LSS i da našim angažovanjem ne dozvolimo da zakoljemo bika zbog nekoliko kilograma mesa.

Elko, sve što si naveo je naša sumorna realnost, ali KAKO dalje?

Siguran sam da je preko 95% lovaca nezadovoljno radom saveza ali na drugoj strani, sem mogućnosti formiranja regionalnih saveza (za sada LSCS), nema ponudjene druge alternative ili alternativa. Verujem da 95% lovaca ne zna kakva je uloga LSS i da još uvek smatra da je članstvo u tom savezu obavezno.

Ljudi koji poznaju situaciju u lovstvu Srbije, u koje ja ( zbog sadržaja tvojih prethodnih upisa) ubrajam i tebe, trebaju upoznati lovce:

-o ulozi LSS prema važećem ZODiL,
-o uzrocima prekida poslednje skupštine LSS,
- o nepostojanju ili mogućim posledicama po LU koja se zalažu za reformu postojećeg LSS i koja
iz tog razloga ne pristaju da se sa onih 300 dinara finansiraju i posebni poslovi LSS,
- sa konkretnim aktivnostima koje svako LU treba da preduzme, ukoliko je nezadovoljno
dosadašnjim radom i poslovanjem LSS.

Verujem da puno ljudi čita ovaj forum a zbog aktuelnosti i ovu temu. Treba im dati konkretne predloge šta treba činiti u predstojećem periodu do nastavka ili nove sednice Skupštine LSS. Aktivnosti za koje će se zalagati u svojim sekcijama, društvima ili udruženjima.Brzo se vraćam
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Sremac75
 Pisaću o tome kako je "neinformisanim lovcima" predstavljen ovaj problem!

- LSCS je formirala država da bi rasturila LSS - najbolju lovačku organizaciju ikada!
- Država je LSCS dala oko 40.000.000 (kao) donacija, a u stvari se radi o finansiranju rasturanja LSS.
- Tomica je čovek kojeg je država izabrala zato što je uvek gubio na svim izborima!
- Nije Popović ništa kriv što je u minusu 13.000.000 nego je kriv Tomica što mu nije platio članarinu!
- LSCS je veliko zlo koje ako pobedi, nema u Srbiji lova

Ovo je plasirano onima koji nemaju svoje mišljenje i koji još uvek zaposlene u LSV i LSS doživljavaju kao neprikosnovene lovačke autoritete bez kojih lovstvo i lovačka organizacija u Srbiji ne bi ni postojali, i kod kojih odlaze po ono svoje mišljenje!

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Tomica je izigran viseputa od PopovicDR. Zorana i kako sesti sa covekom i bilo sta dalje razgovarati ????Nema vise KREDIBILITET da vodi LSS!!!!Najbolje da Tica i Popovic DR.Zoran podnesu neopozive ostavke!!!

trap
 LSCS je napravljen jer pojedini funkcioneri LSS u starom sazivu nisu mogli da pdnesu poraz na proslim izborima kada je vecinu glasova dobio Zoran Popovic.To je jedina istina,neka neko navede jedan jedini razlog osnivanja LSCS,osim licne koristi....

slavaplana
 Trap zasto nekazes ako znas da je Zoran DR. Popovic trebalo da bude SEKRETAR LSS i da se tako dogovorio sa Tomicom pa promenio dogovoreno iz njemu znanih razloga!!Taj isti za koga kazes daje zeleo samo da bude predsdnik je otkrio proneveru sa Beukovicem oko Zivoinovica i niko nije imao pojma sta je isti uradio a kad se saznalo pojedini radnici LSS su PLAKAli sta ce sada biti sa njima ????Tomica je napravio nesto u Kragujevcu i budi siguran da nece 100god. biti predsednik LSCS !!Jedan mandat je sasvim dovoljno da isti savez postavi na noge i posle toga ima jos ljudi u Sumadiji koji mogu da nastave da vode isti Savez!!Nesekiraj se ti za to!!!!Objasni ljudima kako LSCS moze da funkcionise sa 300din a dok LSS i LSV to nemogu a zasto?????

Navikli su na lepi lagodan zivot a toga vise nema vec plate moraju da se zarade!!!!

Zasto nekazes kako je izabran Popovic???Sta se desilo na Skupstini u Kragujevcu???

DakiNS

trap kaže:
LSCS je napravljen jer pojedini funkcioneri LSS u starom sazivu nisu mogli da pdnesu poraz na proslim izborima kada je vecinu glasova dobio Zoran Popovic.To je jedina istina,neka neko navede jedan jedini razlog osnivanja LSCS,osim licne koristi....

Kolega Trap vrati se na početak teme pa će ti biti jasno zbog čega smo nezadovoljni radom LSS.Ne poznajem ni jednu od pominjanih ličnosti ali zato vidi rezultate LSS - nerada, javašluka, razbacivanja državničkih plata lošeg gazdovanja ,sve ali samo što je u njihovu vlastitu korist,LSCS - rada
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lisac
 Tacno je da je velika vecina lovaca ne informisana ali takodje je tacno i da mnoge i ne intresuje nista osim da uplate clanarinu i da peglaju.Ja sam lovcima iz sekcije gde sam lovio pokusao da pricam o ovome sto se na forumu pise i ni jednog to ne intresuje.
Vladan

DakiNS

lisac kaže:
Tacno je da je velika vecina lovaca ne informisana ali takodje je tacno i da mnoge i ne intresuje nista osim da uplate clanarinu i da peglaju.Ja sam lovcima iz sekcije gde sam lovio pokusao da pricam o ovome sto se na forumu pise i ni jednog to ne intresuje.

Nažalost dobar deo naših kolega ne interesuje ništa dok ne dobiju packu po prstima ili džepuUpsVan teme

bturjane
 Ja se bas i ne razumem u te dogovore pre i posle izbora ko je s kim a ko je koga izigrao pa napravio drugi dil s nekim drugim al sve mi se cini da ovde na ovoj temi ima mnogo onih koji su u nekom dilu debelo zahebaniUps pa se sad pokusavaju ovde vaditi kao mi smo sa vama,ma sta to znacilo jer ja kao lovac i ribolovac postujem svakog kolegu ali samo donde dokle mu ja to dozvolim kao i u zivotu ali pocinju polako da se razotkrivaju cim su pare pocele da ponestaju a uostalom m,a ko ste bre viCenzurisano da pravite bilo kakve dilove sa ikimBesan vas je valjda LU delegiralo da ga predstavljate i obavestavate i radite za dobrobit svih lovaca pa podjednako kao i za LU koje vam je ukazalo cast a ne da pravite dilove ali neka nicija nije do zore gorela dok se jedan zatruje olovom posle lako epidemija se brzo siri ROFL
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

trap
 slavoplano ,tvoje primedbe su ok, ko je ovlastio Tomicu da prasta ljudima koji placu,a uhvaceni su u kradji,kolika je njegova odgovornost kao zamenika onog hegela iz mladenovca,sta se desilo sa tragicno pozajmljenim parama LSS.To su neka samo pitanja,a posto citam da si u materiji,molim te da mi objasnis isto..Za lsv sve sto bih rakao je smesno,sta reci o coveku koji je apsolutni vladar LSV i svi znaju i svi cute,jednostavno Beukovic je TATA. Zoran i Tica nisu nikakve cvecke,tek da ne bude zabune..

slavaplana
 Tomica nikome nije oprostionista kao sto je to uradilo rukovodstvo posle njega koje je doslo sa otpisivanjem pozajmicasvojim radnicima za drva i itd..Po par hiljada evrica nepovratne pomoci od LOVACKIH para da ljudi imaju za ogrev!!!!Tomica je dao izjavu ali je pitanje zasto je stala istraga kada sedoslo do pojedinaca iz LSS???Tomica nije bio osunjicen ali za pojedince iz LSS nisam siguran!!!!Ima mnogopitanja na koje se ocekuju odgovori posle emisije INSAJDER ako sve bude kako treba !!!Tuzilac za organizovani kriminal ce polako ali sigurno imati posla i u ovoj istituciji!!!!

trap

slavaplana kaže:
Trap zasto nekazes ako znas da je Zoran DR. Popovic trebalo da bude SEKRETAR LSS i da se tako dogovorio sa Tomicom pa promenio dogovoreno iz njemu znanih razloga!!Taj isti za koga kazes daje zeleo samo da bude predsdnik je otkrio proneveru sa Beukovicem oko Zivoinovica i niko nije imao pojma sta je isti uradio a kad se saznalo pojedini radnici LSS su PLAKAli sta ce sada biti sa njima ????Tomica je napravio nesto u Kragujevcu i budi siguran da nece 100god. biti predsednik LSCS !!Jedan mandat je sasvim dovoljno da isti savez postavi na noge i posle toga ima jos ljudi u Sumadiji koji mogu da nastave da vode isti Savez!!Nesekiraj se ti za to!!!!Objasni ljudima kako LSCS moze da funkcionise sa 300din a dok LSS i LSV to nemogu a zasto?????

Navikli su na lepi lagodan zivot a toga vise nema vec plate moraju da se zarade!!!!

Zasto nekazes kako je izabran Popovic???Sta se desilo na Skupstini u Kragujevcu???

DakiNS
 Kolege ovu temu bistrimo već više od dve godine. Za to vreme isplivalo je na površinu mnooooooogo loše urađenih stvari od strane LSS.Skoro 100% sam siguran da je LSS početkom prošle godine okrenuo list, stao sa rasipanjem i nenamenskim trošenjem lovačkog novca i počeli da rade u interesu lovaca svi bismo ih podržali ali ne , ne samo da su nastavili nego se još počeli bahatije ponašati. Ima ona narodna - možeš kako hoćeš ali ne možeš dokle hoćeš. Ne bih da pogađam ko je sa kim pravio dilove i ko koga izigrao jer to je sve ispod žita a daleko od interesa lovaca, mene lično samo interesuje ko ima rezultate. Na žalost lični neuspeh, nesposobnost, zavist i zloba često dovode do toga da se podmeću klipovi uspešnim , pametnim i sposobnim ljudima da urade nešto. Mislim da bi trebali da izbegavamo u upisima deo o tome šta bi bilo kad bi bilo ili da ovaj nije ovome onaj ne bi onome. Nas , to jest mene interesuje surova stvarnost i R E Z U L T A T I. A rezultati su ne "0" nego "-" Nemojmo upoređivati loše domaćine , raspikuće i neuspešne sa onima koji sa mnogo manje sredstava su dobri domaćini , štedljivi i uspešni . A rezultati su više nego vidljivi.

trap
 slavoplano,Konkretno neznam sta se desavalo na izborima u KG,ali covek je izabran i tu je kraj svake price o izborima.,tvoje primedbe su ok,Zoran i Tica nisu nikakve cvecke,da ne bude zabune.KOLika je odgovornost Tomice kao prvog zamenika onog mladenovackog HEGELA,gde su tragicno pozalmljene pare LSS u proslom sazivu,posto citam da si u materiji molim te de me edukujes.Kome je trebao LSCS,A,LSV pa sta reci,Beukovic je apsolutni TATA nikada ga nece promeniti jer niko nema herca za to..

DakiNS
 Ničija nije gorela do zore

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,488,898 posete www.srbijalov.com