Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
kimi
 do 13 h
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

vlada lovac
 Ko što znamo novi zakon o oružju i municiji je stupio na snagu, počeli da se primenjuju novi pravilnici, obrasci....mene zanima sledeće, da li će lice koje je dobilo odobrenje za nabavku po starom zakonu, prilikom registracije oružja dobiti oružni list na starom obrascu (da ceo postupak nabavke završi po starom), ili se prestalo sa izdavanjem starih oružnih listova i odmah izdati novi oružni list?

canis aureus
 Bolje o'ma po novomE ... da se ne plaća 2x jedno isto Confused
Mozda odmah dopuniti sve potrebno po novom zakonu/propisu i registrovati ...
Treba proveriti dal je počelo izdavanje novih oružnih listova
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Lala

canis aureus kaže:
Treba proveriti dal je počelo izdavanje novih oružnih listova

Bio sam danas kod jednog mog prijatelja (čovek koji me je svojevremeno zarazio lovom Smile) koji je juče hteo da uzme dozvolu za nabavku karabina - tražili su mu lekarski, koji on naravno nije imao a razlog je što još uvek ne postoji spisak ovlašćenih zdravstvenih ustanova za izdavanje lekarskog uverenja za držanje oružja!

Pita me taj moj drugar šta da radi sada, pošto je ponuda za taj odredjeni karabin vremenski ograničena. Reko, druže, ništa ne možeš osim da čekaš.
Izvisio čovek za nabavku, i ostaje mu jedino da sačeka da se nadležni ministar zdravstva seti da je dužan da pomenuti spisak ustanova objavi.

Nema više izdavanja starih oružnih listova.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

kolega_LOVEc
 [xhide]

Bio sam danas kod jednog mog prijatelja (čovek koji me je svojevremeno zarazio lovom Smile) koji je juče hteo da uzme dozvolu za nabavku karabina - tražili su mu lekarski, koji on naravno nije imao a razlog je što još uvek ne postoji spisak ovlašćenih zdravstvenih ustanova za izdavanje lekarskog uverenja za držanje oružja!

Pita me taj moj drugar šta da radi sada, pošto je ponuda za taj odredjeni karabin vremenski ograničena. Reko, druže, ništa ne možeš osim da čekaš.
Izvisio čovek za nabavku, i ostaje mu jedino da sačeka da se nadležni ministar zdravstva seti da je dužan da pomenuti spisak ustanova objavi.

Nema više izdavanja starih oružnih listova.
[/quote]

Informacije koje sam cuo u petak, kolega je pokusao da zavrsi lekarski u domu zdravlja i pokusa da preda dokumenta za nabavku karabina, lekarski je zavrsio(preglede, cena cetri hiljade i nesto, ne secam se tacno), ali do kraja radnog vremena nije dobio uverenje(dokument), razlog , naveli su mu da im je upravo pozivom iz ministarstva zabranjeno da izdaju uverenja lovcima.Mozda samo trac , neznam, ali gde ima dima...nesto se krckaSmile[/xhide]
Vim vi repellere licet

vlada lovac
 [xhide]Posetim danas referenticu za oruzje u PS i pitam za izdavanje or.listova da li ce biti na novom ili starom obrascu, kaze mora na starom, reko nisu vise u upotrebi-pocela je primena novih, JOK mora na starom, ubedjivanje ne vredi Sad[/xhide]

kolega_LOVEc

vlada lovac kaže:

[xhide]Posetim danas referenticu za oruzje u PS i pitam za izdavanje or.listova da li ce biti na novom ili starom obrascu, kaze mora na starom, reko nisu vise u upotrebi-pocela je primena novih, JOK mora na starom, ubedjivanje ne vredi Sad[/xhide]

[xhide]I kod mene ista situacija, mora na starom obrascu.
A referenticeOi hoce po nekad da pisu odobrenja za nabavku municije za MP 155Chut...[/xhide]
Vim vi repellere licet

pavlepavlaka
 Evo ja sva da polazem sledece nedelje i cena je ova lovacka puska 9000 a karabin 15000 ide se dva dana da li znate kada ce moci da se preda i kada ce odrediti lekare za uverenje?
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

AcaNik
 9000рсд за обуку за ловачку пушку!? Стварно је превише! А тек тих 15000есд за карабин Sad

dzudzubajac
 još ako si iz manjeg mesta pa moraš dva puta da potegneš negde na polaganje, pa i put plaćaš dva puta...

ko je položio, položio, nema više
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

klaja
 Pavle nešta tu ne štima. Nije moguće da samo obuka košta 15000 din za kar. Verujem da u te pare ulazi nabavna,oruzni list i obuka. Svuda je obuka za kar.ne više od 4000 din a za lov.pušku i manje.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

dzudzubajac

klaja kaže:

Pavle nešta tu ne štima. Nije moguće da samo obuka košta 15000 din za kar. Verujem da u te pare ulazi nabavna,oruzni list i obuka. Svuda je obuka za kar.ne više od 4000 din a za lov.pušku i manje.

Po novom pravilniku treba da ispucaš 30 metaka iz pištolja/karabina a samo to košta nekih 3000 din, tako da nema šanse da budu stare cene.
Pride su zahtevi za držanje obuke prilično iskomplikovani (potreban prostor, obučeni predavači,...) tako da je itekako moguće da su to nove cene Smile

Inače samo zahtev za nabavku, dozvola za nabavku i lekarski će biti red veličine 14-15k, pa plus obuka...

mb-bb

dzudzubajac kaže:

klaja kaže:

Po novom pravilniku treba da ispucaš 30 metaka iz pištolja/karabina a samo to košta nekih 3000 din, tako da nema šanse da budu stare cene.
Pride su zahtevi za držanje obuke prilično iskomplikovani (potreban prostor, obučeni predavači,...) tako da je itekako moguće da su to nove cene Smile

Inače samo zahtev za nabavku, dozvola za nabavku i lekarski će biti red veličine 14-15k, pa plus obuka...

Kolega kad sam ja polagao onda se pucalo iz pistolja 25metaka, iz karabina 25 metaka i 5 iz sacme a cjena u kompletu je bila 5000din. Polagao sam prije 4 godine. Ako se pojedinacno polagalo onda je za karabin ili pistolj bilo 3000din a za sacmu 2500din. Sad po novom vjerujem da nece biti po tim cjenama moogu da samo budu vece ali ako su to stvarno cifre koje spominje kolega pavle e onda je stvarno previse i sramota. I do sad su se mladi lovci slabo odlucivali za lov i oruzje a tek sad nece... Zalosno Sad
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

dzudzubajac
 Kod nas je polaganje odrađivao neki lik iz čini mi se mladenovca. Dođe ovde jednom u dva meseca, pa ako ne pada kiša, nije hladno i on je raspoložen, onda idemo na strelište gde svako ispuca po 5 metaka onako bez veze, na brzinu u neku improvizovanu metu.

Odvojeno sam polagao, prvo za lovačku pušku, pa za karabin i na kraju za pištolj i samo kada sam polagao za karabin išli smo na strelište...

klaja
 Pavle moje izvinjenje,nažalost si upravu. Sad sam zvao strelište,cjene ce biti kako si napisao. Ima 12 časova teorije i 8časova na strelištu. Puca se 80 metaua iz karabina. Ljudi ovo je strasno,pa ko to moze da isfinancira,pa treba uzeti godišnji odmor da bi to polozio. Eto hteli smo novi fleksibilnij zakon a dobilh smo ku...,VRATITE NAM STARII. Sreća pa imam sve položeno
Samo me inter.koja nam strana obavest.sluzba piše zakone??? Pa ovo nema ni u Zanzibaru. Jos ako uvedu za starije lovce obuku koji je nemaju e tek smo onda naj...li. a mi se žalili na ograničenje mun.na 60komada ,sad ima mun a nece imati ko da kupuje. Uh
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Podunavac
 Ова обука за ловачко оружје је велика глупост. Свако ко је полагао ловачки испит је прошао обуку у руковању ловачким оружјем. Какву такву али је прошао. Није ни ова њихова до сада била никаква. Све се сводило само на узимање пара људима.
А ове цене сада наспрам нашег стандарда су најблаже речено пљачка поштених људи који поштују закон и државу.Срамота шта се ради у Србији!
Tri prsta 2Kolce

DakiNS

klaja kaže:

Pavle moje izvinjenje,nažalost si upravu. Sad sam zvao strelište,cjene ce biti kako si napisao. Ima 12 časova teorije i 8časova na strelištu. Puca se 80 metaua iz karabina. Ljudi ovo je strasno,pa ko to moze da isfinancira,pa treba uzeti godišnji odmor da bi to polozio. Eto hteli smo novi fleksibilnij zakon a dobilh smo ku...,VRATITE NAM STARII. Sreća pa imam sve položeno
Samo me inter.koja nam strana obavest.sluzba piše zakone??? Pa ovo nema ni u Zanzibaru. Jos ako uvedu za starije lovce obuku koji je nemaju e tek smo onda naj...li. a mi se žalili na ograničenje mun.na 60komada ,sad ima mun a nece imati ko da kupuje. Uh

Nas lovce , kao i seljake , nikako da dva dobra sastave. Kad ima slanine , nema paradajza , kad dođe paradajz mi pojeli slaninu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

klaja
 Evo da sam sebe ispravim NEMA NI MUNICIJE. Čekao 15 dana da stigne PSP BT 10.7gr,kazu nema ga,čeka se uvoz ? ? .?. Odlucim da kupim Belot 9.7gr kad zamislite nema ga nigde,zovem pola Srbije. I osudjen da uzmem PPU 9.7gr ,a a a a a a. Nemam ništa protiv ovog zadnjeg ali hteo da pokušam nešto drugo. Da u pitanju je kalibar 308win.

Barbarosa
 Dobar ovaj novi zakon, baaaš dobar... Glavu o zid

pavlepavlaka
 Eto srecom pa ne kupujem pusku samo bi mi jos to falilo na ovu skupocu nego sta je tu je trebalo bi dda polazem sledece nedelje videcemo/
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,255,250 posete www.srbijalov.com